1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: Sizce oyuncuya göremi taktik yapılmalı yoksa taktiğe göremi oyuncular kullanmalı?

Hybrid View

Default Sizce oyuncuya göremi taktik yapılmalı yoksa taktiğe göremi oyuncular kullanmalı?

Evet arkadaşlar sorumuz açık ben bu sorunun cevabında çelişkiye düşüyorum özellikle seçtiğim küçük takımlarda şu an Beşiktaşı yönetiyorum Delgado gibi 10 numaralı oyuncuları avori taktiğim 4-4-2 de oynatamıyorum ortasahada çok mücadele bakıından sönük kalıyor forvettede yetersiz kalıyor ve ayrıca bu bana orjinal gelmiyor sizce delgadoyu taktiğimemi alıştırmalı yoksa ona göre bir 4-4-1-1 yada 4-1-21-2 türü bir taktikmi ayarlamlıyım

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Tabiki oyunculara göre taktik yapılmalı, eğer taktik ayarlamışsan transferleri veya yeni sezondaki kadro seçimini o şekilde yapabilirsin..Delgado'yu kullanmak istiyorsan son söylediğin seçenekler yani amc'li oyun sistemi daha iyi olacaktır..

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Tabiki oyunculara göre taktik yapılmalı, eğer taktik ayarlamışsan transferleri veya yeni sezondaki kadro seçimini o şekilde yapabilirsin..Delgado'yu kullanmak istiyorsan son söylediğin seçenekler yani amc'li oyun sistemi daha iyi olacaktır..
    ama mesela fm de başka bir antrenörün favori taktiği misal 4-3-3 o hoca yeni geldiği takımda daha önce 4-4-2 yi kullanan takımı yinede 4-3-3 oynatıyor bizde o halde illede favori taktiğimizi kullanacaksak bazı oyunculardan vazgeçmeliyiz oluyor o zaman ama delgado gibi bir futbolcudanda vazgeçmek zor geliyor

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ben takımı taktiğime göre kurarım. 3-4 tane alternatif taktiğim olur onlara uyan adamlar alırım. AMC kullanmayacaksam AMC almaya gerek yok. Veya kanatlı taktiğim yoksa kanat oyuncusu almam. Delgado eğer taktiğine uymuyosa satacaksın zaten. Veyada 4-4-2 değilde 4-3-1-2 oynayacaksın.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Takım taktige göre kurulmalı..Sezon sonu Delgado yerine taktigine uyacak bir oyuncu al bence..
    R.I.P Tupac

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Ben taktiğime göre takımımı kuruyorum.İlk sene sadece taktiğime göre eksik bölgelere adam alıyorum.Daha sonraki senelerde memnun olmadığım oyuncuları gönderip taktiğime göre oyuncu alıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Her ikiside yaptığın taktik oyunculara uyucak oyuncularda taktiğe uyucak

Mesela ;
    Arsenal'da ki oyuncular kısa pası harika oynuyolar buna göre Wegnerde kısa pasla oynatıyo yani

Paran çoksa : Taktiğe göre oyuncu
    Paran yoksa : Oyuncuya göre taktik.

Quote Originally Posted by burakaksoy90 View Post
    Paran çoksa : Taktiğe göre oyuncu
    Paran yoksa : Oyuncuya göre taktik.
    en mantıkı cevap bu arkadaşındı özelliklede kısa kariyer yapanlara

Arkadaşlar asıl önemli olan oyun anlayışıdır. Ben oyuncularımı taktiğe göre almam.Sadece yerleştiririm. Ben oyuncuları istediğim oyun anlayışına uyuyorsa alırım.
    Mesela eğer oyun anlayışınız presli ve hızlı ise hızlı olmayan oyuncu almam. Asıl oyuncu anlayışına göre oyuncu alınmalı. Ama her adam da aynı mevkide olmasın

Kariyer içinde bulunduğum takıma göre değişiyor.Mesela alt liglerden bir takım aldıysam o takımı en kısa sürede optimist bir şekilde bir üst lige çıkarmak için oyuncu kadrosuna göre sistem yerleştiririm.Fakat takımda uzun süre kalacaksam kendi sistemimi takıma adapte etmek için taktiğime göre takım kurarım.

Sheriff Misafir

Her ikiside tabiki..

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

bence oyuncuya göre taktik yapılmalıdır. oyncunun belli özellikleri vardır. bu özelliklerini tam yansıtabilmesi için o özellikleri yansıtabileceği bir taktik yapmak gerekir. taktiğe göre oyuncu kullanmak oyuncuyu kısıtlı kullanmaktır. mesela oyuncu alan daraltamaz ama taktikte alan daraltmasını istersiniz. bu oyuncu alan daraltamadığı için başarısız olur ve normalinden daha çok yorulur. ya da yaratıcılığı olmayan bir oyuncuya yaratıcılık verirseniz bocalar. aynı zamanda yaratıcılığı fazla olan oyuncunun sırf taktiğe göre oynaması için yaratıcılığını düşürürseniz de bu oyuncuyu kısıtlamışsınız demektir.. umarım anlatabilmişimdir kendimi
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Belirli bir şablon olmalıdır bana kalırsa o taktige göre oyuncular alınırsa daha iyi olur başarı gelse de gelmesede taktigi denemiş oluruz öteki türlü iste oyuncuya göre taktik içinde olursak bu sefer''öyle olmasaydı belki böyle olurdu'' vb düşüncelerine takılmayız , taktik herşeyden önemlidir.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006

Eğer oyuncularını kendin seçmediysen, oyunda ilk sezon fazla transfer yapmayacaksan oyuncuya göre taktik yapmalısın. Ama diğer sezonlarda mutlaka kendi taktiğini yapıp, ona göre oyuncu transfer etmelisin.

Mesaj Yetkileri