1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Dua etmek yasaktır (!)

Default Dua etmek yasaktır (!)

Güney Afrika'da oynanacak 2010 Dünya Kupası'na katılacak milli takımların futbolcularının maç öncesi ve sonrasında saha içinde dua etmelerinin FIFA tarafından yasaklanmak istendiği iddia edildi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, FIFA Başkanı Joseph Blatter'ın ''Dünya Kupası'nı kazanmak tanrısal değil, takımla ilgili bir mesele'' dediği belirtilerek, Dünya Kupası süresince hangi dine ait olursa olsun takımların dua etmelerinin yasaklanması konusunda çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. FIFA'nın sadece dua konusunda değil, futbolcuların formalarının altına dinsel içerikli mesaj veren tişört giymelerine de yasak getireceği belirtiliyor.

Verilen bilgilerde, geçtiğimiz haziran ayında yapılan FIFA Konfederasyon Kupası'nı kazanan Brezilya Milli Takımı'nın çoğu kupa galibiyetinde olduğu gibi saha ortasında toplanıp dua etmesini Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Jim Stjerne'nin eleştirdiği ve konunun bu şekilde gündeme geldiği söyleniyor.

Bu arada FIFA'nın konuyla ilgili çalışmalarına Vatikan'dan ''Hristiyan dininin etik değerlerini futboldan dışlamak bir hata olur'' şeklinde tepki geldiği bildirildi.

Sporx

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bunun önüne geçilemez ...

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Hayatimda boyle sacma bir dusunce duymadim. Bletter sanirim kendini bitirmek istiyor.

Oyuncularin dua etmesinin onune asla gecemezsin, fiziksel olarak mumkun degildir, icinizden dua etmek diye birsey vardir. ki ben haberim asli olduguna inanmiyorum, en azindan inanmak istemiyorum.

Nesil
    2006

Çok gereksiz bir karar, düzeltilecek o kadar kural var iken, her oyuncu maç başlamadan veya maç sırasında uğuru olması için inandıkları duaları yaparlar. Buda çok doğaldır. Bunu yasaklamak tamamen mantıksız bir davranıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

''Dünya Kupası'nı kazanmak tanrısal değil, takımla ilgili bir mesele''

Eee dua etse nolur ? Adamın içinden geliyosa eder.Çok çok saçma.

sakary Ali Misafir

Kafayı yemiş bunlar.Hayatımda duyduğum en saçma düşünce

Nesil
    2007
    Yer
    34

Sepp Blatterdir ne yapsa yeridir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Futbolcuların maçı kazanalım diye dua ettiklerini düşünmüyorum zaten...

Zaten sadece dua ile olsaydı Arap ülkeleri başa oynardı hep...

Futbolcular daha çok sakatlık,şanssızlık vs olmasın diye dua ederler...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hristiyanlar örneğin ıstavroz çıkarırlar. Bu da bir nevi dua sayılır ve maç içerisinde oldukça çok kere şahit olursunuz buna. Yaşı kemale ermiş artık bunama sebebiyle ne dediğini bilmeyen sayın başkan acaba bu durumda ne yapacak? Sahaya dalıp adamların ellerini mi tutacak?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Eğer doğruya bu adamın bu koltuğu idare edecek kadar kapasitesi kalmamış demektir. Sana ne milletin ettiği duadan. Ne adamlar var yaa

Mesaj Yetkileri