1 ile 28 arası toplam 28 sonuç

Konu: Aurelio'ya müjde!

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Default Aurelio'ya müjde!

Ve merakla beklenen karar açıklandı, Tahkim Kurulu'ndan Aurelio'ya müjde geldi !.. Kurul, Aurelio'nun Fenerbahçe'ye tazminat ödemesine ilişkin kararı oy çokluğu ile bozdu !..
    Hatırlanacağı üzere Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Real Betis'e transferi sonrası Fenerbahçe'nin başvurusu üzerine inceleme yapmış ve Aurelio'nun Fenerbahçe'ye 5.250.00 Dolar tazminat ödemesine karar vermişti. Milli futbolcunun Tahkim kurulu'na yaptığı itiraz sonucu yapılan incelemede Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun verdiği karar oy çokluğu ile bozuldu.

İŞTE KARAR METNİ
    Tahkim'den yapılan açıklamada kararla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: "Futbolcu Mehmet Aurelio'nun, Fenerbahçe Spor Kulübü ile arasındaki ihtilafa ilişkin olarak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 08.04.2009 tarih ve E.2008/779/KF/732, K.2009/309 sayılı kararına karşı başvurusunu içeren E.2009/307 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; ayrıntısı gerekçeli kararda belirtilmek üzere Üyeler Deniz Tolga Aytöre, Mehmet Doğan ve Mehmet Yaya'nın karşı oylarıyla Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararının oyçokluğuyla bozulmasına, Üye Tanju Güvendiren'in farklı gerekçesiyle kulübün tazminat talebinin oyçokluğuyla reddine, (K.2009/469) karar verildi.

G.SARAY'A GİDECEK Mİ?
    Alınan bu karar sonrası Aurelio'nun Galatasaray'a transferi önündeki engel de kalkmış oldu. Milli futbolcunun her an Galatasaray'a imza atabileceği öne sürülüyor...

(Ligtv.com.tr)

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Gerekçeli kararıda verselermişte neden böyle bir kanıya varmışlar görseymişiz .

Fenerbahçe'nin itiraz hakkı varsa bu karara G.Saray'a gelmesi biraz zor gözüküyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Aurelio'yu alan kulup belasınıda alır. Fenerbahçe itiraz hakkını kullanacak. Bu sürede lisans yine çıkmayacak. Tabi bu sefer hazırlanacak dosya daha ayrıntılı olacak ve ben sanmıyorum Şekip Mosturoğlu bu davayı bıraksın.

Bu isin pesini birakmayiz kolay kolay...Itiraz hakki kullanilacaktir..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tahkim Kurulu'nun 3 ay sürede gerekçeli kararla birlikte açıklaması gerekiyordu. Bu 3 aylık süre dolmuş, bu nedenle de itirazda bulunacaktır Fenerbahçe.

Aurelio'nun oynamasına engel değil, geçici lisans alarak oynamaya devam eder, Galatasaray'a da gelebilir artık, rahatlasın Tutumlu.

Bu karar bu şekilde uygulanacaksa Türkiye'de sözleşmelerde bulunan tüm opsiyon hakları da geçersiz olmuş olacak. Artık bilmem kaç yıllık + şu kadar opsiyon, kulübün sözleşmeyi uzatma opsiyonu bulunuyor gibi ifadeler duymayacağız. Çünkü kulübün uzatma hakkı olmasına rağmen bunu kullanmasını Tahkim Kurulu engellemiş oldu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Umarım biz almayız Aurelio'yu. Dava süreci sıkıntı yaşamak istemeyiz, üstelik de 30 yaş üstü bir adam için. Kaldı ki Fenerbahçe'de oynamış ve hatta sembolleşmiş bir oyuncuyu da kadromda görmek istemem açıkçası... Ha faydalı olur mu derseniz olur. Ama ben istemem...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Fenerbahçeli arkadaşlar Aurelio konusunda çok kesin konuşuyorlardı..dün verilen karar ise idda edilenlerin aksine Aurelio lehine verildi..bu kadar kesin konuşmamak lazım..sonuçları bu şekilde olabiliyor..

Aurelio yu kesinlikle kadromda görmek istemiyorum..gösterdiği performansla Milli takıma göz kırpan bir Mustafa Sarp,milli oyuncularımız Ayhan-Mehmet Topal..yerli Gattuso Barış Özbek varken..ve tüm bunlarla beraber Linderoth da kadroya dönecekken Aurelio transferi çok gereksiz..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aurelio davası henüz kapanmadı. Kulübün opsiyon hakkını kullanması geçerli değilse, tüm oyuncular buna itiraz edip opsiyonları asla kullandırtmazlar. Gerekçeli kararın ne olduğunu beklemekte fayda var. Orada Fenerbahçe Kulübü'nün yerine getirmediği bir hak nedeniyle opsiyonun geçerli sayılmamasına karar verilmişse, dava kapanır, yapacak bir şey kalmaz.

Ama 2 tarafın istediği zaman 1 senelik opsiyonu kullanması durumu kabul edilmediyse, Türkiye'de oynayan tüm oyuncuların sözleşmelerindeki opsiyon geçersiz olur.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Benim anlamadığım önce bir karar veriliyor.Bunda herkes hemfikir oluyor...

Ondan sonra bu karar bir süre devam ediyor...

Daha sonra futbolcu ve menajeri çıkıp,alınan kararın yanlış olduğunu,bazı insanların etkisi altında kalındığını,tek taraflı yaklaşıldığını, FİFA ve ya CAS nezdinde dava açmaları halinde bu kararın bozulacağını ve bu yüzden çok rahat olduklarını söylüyorlar...

Akabinde bu kararı veren ve bir süre devam ettiren TFF kendi verdiği kararı bozuyor...

Bence karşı tarafın FİFA ve ya CAS'a gitmesi halinde haklı çıkacaklarını ve bu yüzden güven yitireceklerini ve TFF'nin zedeleneceğini bildikleri için bozdular bu kararı...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Gerekçeli karar önemli bu nedenle. Onu açıkladıklarında olay netliğe kavuşur. Fenerbahçe Kulübü de bu konuda açıklama yapmak için gerekçeli kararı bekliyor bence.

Neden bu tazminatın kararı verildiği anda tahkime ya da FIFA'ya CAS'a başvurmayıp, 3-4 ay önce, Betis küme düşüp, Aurelio'nun yeniden Türkiye'ye dönme ihtimali gündeme gelince başvuruda bulundular?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Benim anlamadığım önce bir karar veriliyor.Bunda herkes hemfikir oluyor...

Ondan sonra bu karar bir süre devam ediyor...

Daha sonra futbolcu ve menajeri çıkıp,alınan kararın yanlış olduğunu,bazı insanların etkisi altında kalındığını,tek taraflı yaklaşıldığını, FİFA ve ya CAS nezdinde dava açmaları halinde bu kararın bozulacağını ve bu yüzden çok rahat olduklarını söylüyorlar...

Akabinde bu kararı veren ve bir süre devam ettiren TFF kendi verdiği kararı bozuyor...

Bence karşı tarafın FİFA ve ya CAS'a gitmesi halinde haklı çıkacaklarını ve bu yüzden güven yitireceklerini ve TFF'nin zedeleneceğini bildikleri için bozdular bu kararı...
    Şimdi bozunca zedelenmedi mi yani TFF.Benimde anlamadıgım bisey var bi kaç ayda ne değiştide kararı verenler simdi tersi karar verdiler mantıksız bu.Tamam tazminat almayalım cok dert etmem ben bunu ama sacma sapan karar değişiklikleri yada standartsızlıklar TFFyi cidden manasızlastırıyo artık
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Tahkim Kurulu'nun 3 ay sürede gerekçeli kararla birlikte açıklaması gerekiyordu. Bu 3 aylık süre dolmuş, bu nedenle de itirazda bulunacaktır Fenerbahçe.

Aurelio'nun oynamasına engel değil, geçici lisans alarak oynamaya devam eder, Galatasaray'a da gelebilir artık, rahatlasın Tutumlu.

Bu karar bu şekilde uygulanacaksa Türkiye'de sözleşmelerde bulunan tüm opsiyon hakları da geçersiz olmuş olacak. Artık bilmem kaç yıllık + şu kadar opsiyon, kulübün sözleşmeyi uzatma opsiyonu bulunuyor gibi ifadeler duymayacağız. Çünkü kulübün uzatma hakkı olmasına rağmen bunu kullanmasını Tahkim Kurulu engellemiş oldu.
    Gündemimizde Aurelio yok.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Bugün Habertürk Gazetesi'nde Mehmet Aurelio ile ilgili kulüp olarak hafta içinde Yargıtay'a gideceğimiz hakkında bir haber yayınlanmıştır. TFF nezdindeki süreç daha tamamlanmamış olup, yönetim kurulumuz da henüz konuyu değerlendirmemiştir. Yargıtay'a başvurmak dahil konu ile ilgili olarak yapılacak tüm hukuki olasılıklar tarafımızca değerlendirilecek ve gerekli tüm girişimler yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

TFF nezdindeki süreç, gerekçeli karar bekleniyor sanırım. Bende merak ediyorum ne gerekçe ile bu kararı verdiklerini. Bu olay bu kararla kapanmaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Beşiktaş alsın Aurelio'yu parasını onlardan alalım

Şaka biyana bu transferi gerçekleştiren takım zora girecek. Çünkü Opsiyon hakkını kullandığını belirtecek Fenerbahçe. Tahkim redderse opsiyon diye birşey Türkiye'de olmayacak. İlki başarıcaz sanırım Ayrıca Deniz Barış olayında 1 milyon $ para ödemiştik. Aynı şey değilmi ? Şimdi niye karar bozuldu.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, Gençlerbirliği maçı sonrasında transfer ile ilgili soruları yanıtladı.

Denizli yaptığı açıklamada yabancı transferi yapmalarının artık çok zor olduğunu belirtti.

Ayrıca "Aurelio ile ilgileniyor musunuz?" sorusuna da "Aurelio konusunda bir girişimimiz olmadı. Basın yazıyor" şeklinde cevap verdi.

Senaryocu Antu'ya selam olsun...

Yine söylüyorum mutlaka bir açık vardı sözleşmede...

Yoksa bu karar hayatta bozulmazdı...

B.Tutumlu para falan vermez...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, Gençlerbirliği maçı sonrasında transfer ile ilgili soruları yanıtladı.

Denizli yaptığı açıklamada yabancı transferi yapmalarının artık çok zor olduğunu belirtti.

Ayrıca "Aurelio ile ilgileniyor musunuz?" sorusuna da "Aurelio konusunda bir girişimimiz olmadı. Basın yazıyor" şeklinde cevap verdi.

Senaryocu Antu'ya selam olsun...

Yine söylüyorum mutlaka bir açık vardı sözleşmede...

B.Tutumlu para falan vermez...
    Sanmıyorum ki bi açık olsun.Fenerbahçe bu tür davalarda hep kazandı.Şekip Mosturoğlu işi biliyor.Ben hala bu davayı kazanacağımızı düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Sorun Şekip Mosturoğlu zaten.Ben ilk alınan kararda B.Tutumlu'nun dediği gibi bu kararın alınmasında onların etkili olduğunu düşünüyorum...

Ne zaman ki biz CAS'a ve ya FİFA'ya gideriz,çok rahatız dediler,karar bozuldu...

B.Tutumlu ortaya bir takım iddalar attı.Bu iddalar gerçek olmasa bile FİFA ve ya CAS bu kararı bozduğunda herkes aaa bak adamın dediği doğruymuş demekki TFF F.Bahçe'den yana tavır kullanmış,onların etkisi altında kaldmış diyecekti...

TFF'de bundan çekindiği içinm bozdu bu kararı...

Çıkan ve aylardır süren bu karar hayatta bozulmazdı...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sorun Şekip Mosturoğlu zaten.Ben ilk alınan kararda B.Tutumlu'nun dediği gibi bu kararın alınmasında onların etkili olduğunu düşünüyorum...

Ne zaman ki biz CAS'a ve ya FİFA'ya gideriz,çok rahatız dediler,karar bozuldu...

B.Tutumlu ortaya bir takım iddalar attı.Bu iddalar gerçek olmasa bile FİFA ve ya CAS bu kararı bozduğunda herkes aaa bak adamın dediği doğruymuş demekki TFF F.Bahçe'den yana tavır kullanmış,onların etkisi altında kaldmış diyecekti...

Bizim de bu konudan bi çekindiğimiz yok.Bu işin peşi bırakılacak olsaydı.Geçen sezon yönetim sürekli üstünde durmazdı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tutumlu bu kadar emindi, neden federasyon ilk karar verdiğinde FIFA ve CAS'a gitmedi ya da gideriz deyip tahkim kuruluna itirazda bulunmadı?

Bu dava kolay kolay sonuçlanmaz. Opsiyon hakkı varsa kulüp bunu kullanır, kullanmasına izin verilmiyrsa opsiyon da gereksiz olur.

Tabi şunu da yinelemekte fayda var, ne gerekçeyle bu ceza bozuldu, Fenerbahçe yönetimi de dün bunu beklediklerini açıkladı, şimdilik konuşmak elimize bir şey geçirmeyecek. Beklemekte fayda var.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Sebep bu ise büyük bir suç işlendi demektir.
    Yargılanıp gerekirse hapise giremeleri gerekir.

Kimse kanunları kendi çıkarları için değiştiremez!
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ben tahmin yürütüyorum sadece...

Ve bu karar kaç aydır devam ederken birden bozulması beni bu tahmine yönlendiriyor...

Çünkü başka açıklaması yok...

Kararı veriyorlar,Aurelio F.Bahçe'ya para ödeyecek diyorlar.Bu durum aylarca böyle devam ediyor...

Sonra birden verdikleri kararı bozuyorlar...

Sonunu çok merak ediyorum bu olayın...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Bayram Tutumlu'nun Aurelio hakkında sadece Türkiye'de oynaması durumunda ödemek zorunda kalacakları bir ceza için ortalığı ayağa kaldırmıştı. Bu demek oluyor ki; Bayram Tutumlu Aurelio'ya yurtdışından talip bulamadı ve Türkiye kapısının açılmasını istiyorlardı. Nihayetinde bu kapı açıldı fakat Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ın da Aurelio ile ilgilenmediğini açıklaması birlikte muhtemelen Bayram Tutumlu'nun da hayalleri suya düştü. Hatta şuanki görüntüye göre bu cezanın kaldırılmasının Aurelio'ya hiçbir faydası olmadı. Fenerbahçe'de kalsaydı hem onun adına hem de Fenerbahçe herşey daha güzel olacaktı. Aurelio'nun kariyeri nereye doğru yönelecek merakla bekliyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Düzenleme: Bayram Tutumlu'nun değil, Bayram Tutumlu
    Last edited by TR.CaPTaiN : 23.Ağustos.2009 at 19:42 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Transfer döneminin bitiş günü olan 1 Eylül'e kadar Türkiye'den ya da Avrupa'dan bir takıma transfer olması beklenen Marco Aurelio, Real Betis'te kaldı.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na açıklama yapan tecrübeli oyuncunun menajeri Bayram Tutumlu, "Kararımızı verdik. Aurelio gelen tekliflere rağmen kulübünde kalacak. Çünkü Real Betis Başkanı Manuel Ruiz de Lopera ve teknik direktör Antonio Tapia kalmasını çok istediler" dedi.

Fenerbahçe'yle olan ihtilafı Tahkim Kurulu'nun kararıyla lehine sonuçlanan Marco Aurelio, bu gelişmeyle yeniden Türk takımlarının gündemine gelmişti. Özellikle Galatasaray'ın, resmi sitesinden haberleri yalanlasa da, Beşiktaş'la birlikte milli oyuncu için nabız yokladığı basın da sık sık işlenmişti.

Hatta İspanyol basını, bu nedenle, Real Betis'in tecrübeli futbolcuyu satış listesine bile koyduğunu iddia etmişti. Fakat Real Betis Başkanı Lopera'nun yüksek bir bonservis ücreti talep etmesi, gelen tekliflerin de Sevilla ekibinin beklentilerinin altında kalması nedeniyle Aurelio'nun Betis'te kalmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na açıklama yapan menajer Bayram Tutumlu, "Lopera ve teknik direktör Tapia, Aurelio'nun takımda kalmasını çok istedi. Bu nedenle Real Betis'te davam edecek. Kesin olarak kararımızı verdik. Zaten sözleşmemizin bitmesine iki yıl daha var. Aurelio iki hafta sonra maç oynayabilecek düzeye gelecek" dedi.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın teklifleriyle ilgili olarak yorum yapmaktan ısrarla kaçınan Tutumlu, "Şimdilik Betis'te devam edeceğiz Devre arasında bir değişiklik olur mu bilemem. Lopera beklentilerimizi karşıladı. Premier Lig'den de çok teklif aldık. Ancak kesin olarak Betis'te kalmaya karar verdik. Önce önümüzdeki süreci göreceğiz. Ara transfer döneminde ne olacağını sonra konuşuruz" diyerek sözlerini tamamladı.

radyospor.com/Özgür Sancar
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Aurelio'nun adı en son başka bir kuluple daha anıldı ama pek ihtimal vermediğim birşeydi zaten

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bizim milli oyuncularımız ya 2. lig kulüplerinde yadada Stoke gibi vasat ekiplerde. İyice seviyemiz düştü kulüp bazında. Acilen iyi oyuncular ihraç etmek lazım. Bence Marco gitmeliydi. Kariyeri bana göre bitmiştir.

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Premier Lig'den de çok teklif aldık. Ancak kesin olarak Betis'te kalmaya karar verdik. Önce önümüzdeki süreci göreceğiz. Ara transfer döneminde ne olacağını sonra konuşuruz" diyerek sözlerini tamamladı.
    Aurelio Premier Lig`den teklif aldi ve Betis`te kaldi he

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aurelio'ya gerçekten yazık etti Bayram Tutumlu ...

Mesaj Yetkileri