1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Transferde para saçmaya son!

Del Piero_10 Misafir

Default Transferde para saçmaya son!

UEFA Başkanı Michel Platini'nin önerdiği, kulüplerin paralarını harcamalarına sınırlama getirmeye ilişkin "Finansal Fair-Play" planı kabul edildi.

Özellikle Real Madrid'in başkanı Florentino Perez'in transfere ayırdığı astronomik ücretlerin ardından gündeme gelen, futbol kulüplerinin fahiş ücretler ödeyerek transfer yapmalarını engellemeye yönelik "Finansal Fair-Play" planı onayladı.

Bundan sonra, kulüplerin gelirlerinden fazla ücret ödeyerek transfer yapmasını engelleyen planı tasarlayan Platini, "Bu kuralı tamamen kulüplere yardımcı olmak için getirdik. Kulüpler de bunu oybirliğiyle kabul ettiler" ifadelerinde bulundu.

Yeni kuralın 2012-13 sezonundan itibaren yürülüğe gireceği ve bu kurala uymayan takımların Avrupa Kupaları'ndan ihraç edileceği belirtildi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bakalım Real ne yapacak bu kuralı duyunca. Daha doğrusu büyük takımlar ne yapacaklar.

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Buda Bana Saçma Geliyor Abi
    Adamın Kendi Parası Batarmı Falan Kendi Düşünsün Ya Çok Saçma Bir Şey Bence

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Banada çok saçma geliyor. Adamın kendi parası değilmi arkadaş istediğini yapar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bana son derece mantıklı geliyor. Kendi parasını geçtik gelirinden çok para harcayamayacak. Bence çok mantıklı. Ondan sonra tahkim yok Cas Fifa kapı kapı alacaklı davası..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

takımlar bir yıl içinde flaş transferlerle güclenemiyecek o zaman...saçma! sonucta alış veriş bu mesela alan memnun satan aldıgı paradan memnun oyuncu aldıgı paradan memnun gereksiz geldi bana
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Endüstriyel futbolun sürekli güçlenip, tribün kültürünün güçsüzleştiği şu son dönemlerde, bence çok yerinde bir karar. Kulüplerde az altyapılarını güçlendirir bu sayede, futbol özüne döner...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bundan bizim takımlarımızda baya etkilenecek gibi gözüküyor.İyi mi olur kötü mü bir fikrim yok şimdilik..
    So what?
    Saike

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Aynen katılıyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tamamen özgür bırakılmış bir piyasa krizlerden kurtulamaz O yüzden Fifa düzgün ve adil bir şekilde denetlemeti ve kısıtlamalı transferleri ...

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Katılıyorum..
    Herkes aynı şartlarda olabilseydi zaten Şampiyonlar Ligi'ne de gerek kalmazdı o zaman. Bütün Avrupa kulüpleri oynasın elemelerde. Dünya Kupası gibi olsun..
    adamın parası var, harcatmıyorlar.. Sana ne arkadaş benim paramdan.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Süper bi karar.. Umarım sorunsuz işler.. Keşke daha erken girseymiş yürürlüğe.. Ayrıca, saçma bulmuyorum ben çünkü emin olun ki kısıtlama özellikle büyük liglerin büyük takımlarını etkilicek.. Bizim ligimizdeki hiç bir takımı etkileyeceğini sanmam.. Bu da sürekli aynı 10 takımın avrupanın zirvesinde kalmasını zorlaştıracaktr.
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Gelirinden çok para harcarsa zaten ve finanse edemezse bunu UEFA kriterlerini sağlayamaz. Böyle bir kriter yok mu zaten? Bu varken birde finansal fair play falan çok saçma. Yakında şeyde yaparlar sizin kadro çok güçlü şu oyuncuyu oynatmayın

Del Piero_10 Misafir

Haksız rekabeti önleyecek en azından. Her sene yeni ''devler'' ortaya çıkamayacak. Yozlaşmış Arap petrolcüler ve Abramoviç'ler artık futboldan elini çekecek.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Haksız rekabeti önleyecek en azından. Her sene yeni ''devler'' ortaya çıkamayacak. Yozlaşmış Arap petrolcüler ve Abramoviç'ler artık futboldan elini çekecek.
    Çok iyi noktaya değindin Arap petrolcüler ve Rus abramoviçleri belirterek.. En çok da buna seviniyorum..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Zengin olmakta mı suç arkadaş ya.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Kulübü kendisine bağımlı yapan tefeci başkanlarda ellerini çekerlermi Özgür abi?
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

ben bu "gelirinden fazla harcamak" olayını anlamıyorum yahu.. adamın parası var harcıyor. SANA NE ??.. sen bütün ligleri bütün takımların taraftarlarını endüstriyel futbol saçmalığına alet edip yok et, ondan sonra fair play den para harcamaktan bahset. yok öyle dünya kardeşim. yapacaksan adam gibi çözümleme yapacaksın. bilet fiyatlarına standart getireceksin. her türlü fahiş klüp fiyatlandırmalarına, kişisel servetlerin klüpsel hesaplara girmelerine engel olacaksın. bunları yapamıyorsan , oturacaksın ve susacaksın.

not: bu platini de fazla oluyor ayrıca belirtmek isterim..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Parası var harcıyo adam sana ne Çok saçma gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Zengin ile orta bütçeli takımlar arasındaki uçurumun artmaması anlamında güzel bir karar ama bence biraz kulüplerin iç işlerine karışmak gibi bir durum söz konusu..
    Bence bunu bu şekilde halletmek biraz haksızlık oluyor, Tabi ki C.Ronaldo'yu Man Utd'den Zidane'i Juventus'tan ayırmak için bu kadar paralar ödenecek, 3-5 milyon dolara gidecek değiller, sonuç itibariyle alan razı veren razı durumlarında böyle bir kuralın konması son derece rahatsız edici, bana kalırsa önlenmesi gereken şey kulüplerin satılması ya da el değiştirmesi gibi durumların daha kriterli olması, mesela bana göre CSKA Moskova'nın sahibi olan Abrahamovic'in Chelsea'yı almasını engelleyecek birşeyler olmalıydı.. Aynı şekilde Arapların bu şekilde Premier Ligi talan etmesi..
    Ayrıca burda sadece parası olanın suçu olduguna inanmıyorum, bizim ligimizde bile Bir Gençlerbirliği, Gaziantep gibi kulüpler oyuncularına büyük kulüpleri soymak pahasına fiyatlar biçiyorlar, Eğer Gaziantep'ten Tabata 8 milyona transfer olabiliyorsa, Real Madrid transferlerinin 200 milyon kusur tutması normal...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

peki limit ne kadar olacakmış ki ??
    Sentugo.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Param varsa harcarım arakadaş bune kim ne karışır mantığı ile devam etmek en doğrusu.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bundan sonra, kulüplerin gelirlerinden fazla ücret ödeyerek transfer yapmasını engelleyen planı tasarlayan Platini,
    Bu cümleye bakarsak ben yine çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum büyük kulüpleri örneğin Aziz Yıldırım, Adnan Polat ve Sadri Şener'in konuk olduğu Uğur Dündar'ın programında Aziz Yıldırım'ın söylediğine göre Bayern Münih'in sırf TV yayın geLiri 300M€'ymuş. Ee yani gelirlerinden fazla ücret ödeyemeceklerse de bu tabloya göre fazla etkilemez bence yani Real yine alır Ronaldo'yu Kaka'yı ama Arbeloa'yı almaz mesela ben daha çok az gelirli takımları etkileyeceğini düşünüyorum onlar gelirlerini oyuncu satarak artıracak bu da uçurumu daha da artıracak bana göre...
    Screw you guys, I'm goin' home

Mesaj Yetkileri