Sayfa 1 / 6 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 153 sonuç

Konu: Terim İstifa Etti

Nesil
    2006

Default Terim İstifa Etti

A Milli Futbol Takımımız'ın deplasmanda Belçika'ya 2-0 mağlup olduğu maçtan sonra Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Maçtan sorna konuşan Terim, "Tabi maçın değerlendirmesini maç öncesi olarak değerlendirmek lazım. Bazı şeylerin izahı ancak öyle olabilir. Soyunma odasında Bosna Hersek'in attığı ikinci golü duymak bizi etkiledi. Kupaya katılmayacağımızı öğrendikten sonra bu maçtan böyle çıkacağımızı biliyorduk. Estonya'dan beraberlik sesi gelseydi farklı olabilirdi. Bir iddianın kalmaması futbolcularımızda bir etki yaptı. Çok mu iyi oynadık? Söylenemez." dedi.

Kimseyi suçlamamak gerektiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: "Açıkçası burada oyuncuyu suçlamak hiç benim tarzım ve işim değil. Bir başka kimseyi de suçlamam. Böyle bir durumda dahi mücadele ettiler. 1-1'i yakalasak 2. golü atardık. Dediğim gibi soyunma odasında gelen haber psikolojik olarak baskı yarattı. Çocuklar gerek kulüplerinde gerek Milli takımda bizi çok iyi temsil ediyorlar. Kaybettiler diye suçlayacak halimiz yok."

'Bu Avrupa Elemeri maçlarından sonra kendinizi nasıl görüyorsunuz' şeklinde gelen soruya ise Fatih Terim, "Kendimi bu turunuvada başarısız olarak görüyorum. Kendimizin verdiği maçlarla kaybettik." şeklinde cevap verdi.

Ayrıca tecrübeli teknik yaptığı basın toplantısında adam14 Ekim'de oynanacak Ermenistan maçından sonra görevi bırakacağını açıkladı.

Kaynak: Hürriyet

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Diğer konudan devam edilebilirdi aslında; ama buraya da yazıyım mesajımı.

Yaşattıkları ve emekleri için teşekkürler.
    Bırakması gerekiyordu, bıraktı. Ona da bu yakışırdı. Daha önceden de istifa etmişti, tff gitmesini istememişti.

Umarım bize güzel günler yaşatacak bir teknik direktör ile anlaşabiliriz.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Yaşattıkları ve emekleri için teşekkürler.
    Bırakması gerekiyordu, bıraktı. Ona da bu yakışırdı. Daha önceden de istifa etmişti, tff gitmesini istememişti.

Umarım bize güzel günler yaşatacak bir teknik direktör ile anlaşabiliriz.
    Tamamen katılıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Şimdi en az bir sene daha başımız ağrıyacak bu konu ile ilgili, gelen hoca kim olursa olsun nerenin vatandaşı olursa olsun, ilk başta çok eleştirilecek.. umarım tff iyi bir seçim yapıp, arkasında durmasını bilirler.. yani en azından bir 3-4 sene tölerans vermeliler gelecek yeni hocaya.. artık yeni isimler gelmeli.. yeni bir vizyon geliştirilmeli.. benim tercihim arkasında dik durulabilineceği, töleransı bol olacak, kafalarda soru işartei bırakmayacak ekolü olan bir yabancı hoca getirilmelidir, ülkemizin portföyüne bakıldıgı zaman Alman olması, olumluluğu arttırır..

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Kim gelicek başa merak içindeyim...İyi işler yaptı teşekürler terim...

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Milli takımın basına kimin gececegi cok tartısılacak. Fakat ben yine de Türk hocadan yanayım. Türk hoca gelirse de Ersun Yanalın basına gelenler gelebilir. Fakat tüm sitelerde yorumlarda Rıdvan Dilmen ismi geciyor. Eger ki böyle birsey olursa cok ilginc seyler olabilir...
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

En iyi seçim Gus Hiddink! Kesinlikle her neredeyse o getirilmelidir..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    En iyi seçim Gus Hiddink! Kesinlikle her neredeyse o getirilmelidir..
    Bence milli takımın basına Türk teknik adam getirmek gerekir. Ama Hiddink de gelirse kimsenin ses cıkaracagını düsünmüyorum. Bülent Uygun da olabilir!!!
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Bence milli takımın basına Türk teknik adam getirmek gerekir. Ama Hiddink de gelirse kimsenin ses cıkaracagını düsünmüyorum. Bülent Uygun da olabilir!!!
    Ben yabancıdan yanayım. Çünkü Türk hocalar her türlü tartışmanın içine çekilebiliyor, yabancılar en azından kafaları daha rahat çalışabiliyor. Ayrıca Hiddink'in tarzı tam bize ilaç olacak cinsten.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Hiddink Rus Milli Takımının başında ve senelik 5 m € gibi de sağlam bir para alıyor. Hiddink'i Ruslar'ın elinden almak zor.

Rıdvan Dilmen'in teknik direktörlük kariyeri Milli Takım için yeterli değil. Rıdvan Dilmen iyi bir yorumcu fakat yorumculukla teknik direktörlük arasında büyük fark var. Zaten Rıdvan Dilmen de muhtemelen Ntvspor'daki işinden çok memnundur.

Eğer Türk bir teknik direktör getirilecekse başa, ilk aday Ertuğrul Sağlam olmalıdır. Yabancı olacaksa da zor durumda kaldığımızda sarıldığımız iki isimden biri olan Lucescu olabilir. Diğer sarıldığımız isim olan Daum ise görevde.

Çok merak ediyorum gelecek ismi. Türk futbolu için hayırlısı olsun.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bundan sonra gelecek hiçbir Türk teknik direktörün başarılı olacağını düşünmüyorum.
    Guus Hiddink keşke olsa. Yalnız Rusyada adam aşırı rahat Kankası Abram'ın takımını reddetti Rusya için. Türkiye'nin başına geçirmek imkansız O'nu.

Yabancı Teknik adam taraftarıyım bende. İlk tercihim Lucescu; yalnız o da Shaktar'ı bırakmaz sanırım. 2. tercihim de Scolari. Kulüp takımı olsaydık Scolariyi kesinlikle istemezdim ama kendisi tam bir milli takım hocası. O da iyi bir tercih olur diye düşünüyorum. Getirmekte öyle çok zor değil, Özbekistanda çalışıyor zaten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu arada söylemeden de geçemeyeceğim, Allah Bülent Uygun'dan korusun milli takımı.
    Last edited by PesimiSTyLa : 11.Ekim.2009 at 04:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bildigim kadarıyla Hiddink Türkiye'deki önceki macerasından çok kötü ayrılmış, burası ile ilgili güzel düşünceleri yoktur

Terim'den kurtulduk. Yaptıkları ve yapamadıkları için teşekkür ederiz.

Kesinlikle yerli bir hoca olması gerekiyor Bana göre Şağlam veya Dilmen

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yerinde bir karar oldu. Üzüldüm desem yalan olur. Takımın oyunu ve durumuda ortada. Çarşamba günü Ermenistan maçına hangi kadroyla çıkarız desek herkes farklı bir kadro sayar. Oyun planı, iskelet kadro vs. hiç bir şeyimiz yok. Bunu oluşturacak bir hoca gelmeli.

Favorim, Thomas Doll veya Jürgen Röber dir. Kan değişikliği lazım bu takıma. Bana göre bu iki isim Alman ekolünü ve disiplinini aşılayabilir takımımıza. Bir sistem oluşturup kadro düzenini sağlayabilirler. Bence gelmeli ikisinden birisi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Doll ve Röber kimdir, necidir Allah aşkına ya Oldu olacak Skibbe gelsin. Frankfurt ile baya iyi gidiyordu en son bundesliga'da. Alman isteniyorsa Klinsman olabilir. Boşta yanılmıyorsam. Son macerası Bayern ile tatsızdı fakat yeni bir başlangıç ister o da.

Yine de benim ilk 3 tercihim;
    1- Lucescu
    2- Spaletti
    3- Scolari

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu benim kişisel görüşüm, ben yapabileceklerine inanıyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bugün baktığımızda Bosna nın hocasınında parlak bir geçmişi yani büyük bir takımı çalıştırmışlığı olmamasına rağmen O bosna ile çok iyi bir takım oluşturdu. Bence doll rahat iyi bir sistem yapar. G.Birliğine oynattığı futbolu görüyoruz..
    Last edited by SAİT71 : 11.Ekim.2009 at 05:50 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sırf yabancı olsun diye de avrupanın 2. 3. sınıf hocalarını da almamak lazım yalnız. Skibbe de leverkusende cok pozitif futbol oynatıyordu. Gençleri yönetmek ile Milli takımı yönetmek farklı birsey. Milli takım gömleği 2-3 beden büyük gelir Doll'a falan Fatih Terim begenilir, begenilmez, hataları vardır; herkesin hataları var ama sonuçta sayılı teknik adamlardandır. Şimdi Fatih Terimden sonra Röber yada Doll tercihi halk dilinde amiyane tabirle attan inip eşeğe binmektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

eğer güveniyorsam eşeği bırak yürüyerek bile giderim. Terim beğeniliyordu hata yaptı olmadı. Haa getirirsen Hiddinki alma. Şartları oluşturursan Hiddinke alma. Ama şuanki durumda Doll un yeteneklerine güvenebileceğimizi düşünüyorum. Bu kanıya varmamın nedeni tamamen Gençlerbirliğine oynattığı futboldur. Yani takım tam ihtiyacımız olan şeye yani hırsa, 90 dakika oyuna asılmaya vs. gibi faktörler ile oynuyor bunu Türk milli takımınada aşılayabileceğini düşünüyorum. Büyük gelir olabilir ama şuanki durumda tökezleyeceğini düşünmüyorum. En azından şu durumumuzdan daha iyi konumda olacağımız su götürmez heralde. Ben ısrar ediyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Röber i geçtim hadi
    Last edited by SAİT71 : 11.Ekim.2009 at 06:05 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

O zaman Rıza Calımbay'ı alalım. 2 senedir Eses'e oynattıgı pozitif futbol, hucum futbolu gayet güzel. Cokta başarılı oluyor. o neden aklımıza gelmiyor? Çünkü o Türk, değil mi? Yabancı olsun da ne olursa olsun

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

O kişisel görüştür. Herkesin kriterleri farklıdır. Dikkat ettiysen, ben kendi sebeplerimi söyledim. Rıza hoca iyidir kötüdür ama bana uymaz. Her iyi futbol oynatan hoca aday olabilir tabiki orası senin görüşündür.

Birde büyük gelir Doll demişsin. Biz kendimizi daha ne kadar dev aynasında göreceğiz? neyimiz varda büyük gelir acaba? Son iki dünya kupası ve 2004 Avrupa şampiyonasında yoktuk. 2002 ve 2008 de vardık. Bence hiçte büyük gelmez. Biz büyük takımmıyız? Bana göre orta sınıf bir takımız. En azından öyle görünüyor. Benim kriterlerime göre Doll aday olabilir. Rıza hocayı felan sen söyledin. Bana göre aday olamaz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Tekrar diyorum. İsim hoca olacaksa Hiddink olmalı bence, onu getirebilirsen Doll ü Goll ü geç tamam. Ama gelir mi orası ayrı konu.
    Last edited by SAİT71 : 11.Ekim.2009 at 06:15 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Milli Takımdan başarı bekleniyorsa deneme-yanılma yöntemleriyle hareket edilmemeli. Takıma ilk geldiği anda geldiğini gösterebilecek, sistemi olan, ne yaptıgını bilen bir isim gelmeli takımın başına. Böyle bir Türk hoca var mı? yok. Getir Ertuğrulu, getir Bülenti, getir Rıdvanı Fatih Terimden bunlar daha fazla şey mi yapacak? yada yapabilecek kapasiteleri mi var? Bunu diyebiliyor muyuz? Kesinlikle hayır. Ya tutarsa, yapabilirse, olursa diye olmaz artık.

Son 4 büyük turnuvanın 3üne katılamadık. 1ine katılıp derece yaptık. Bu takımın kapasitesini bilmiyor muyuz biz? Kendini dev aynasında görmek değil durum. Gayette iyi takımız, kaliteli isimlerden kurulu takımız. Bazı bölgelerde bilhassa defansta sorunumuz var doğrudur. Gençlerbirliğini yönetmekle Türk Milli Takımını yönetmeyi aynı kefeye koyuyorsan zaten daha başka birsey diyemem sana. Bu takıma gerekli olan şey sistem. Bunu da deneme yanılma yöntemiyle yapacak hocalar getirerek çözemeyiz.

Milli takımın başına Özbekistanın ücra köşelerinden bi scolariyi falan getirmeye ikna edemeyeceksek zaten toptan bırakalım biz bu işi. Hadi Luceyi, Spalettiyi geçtim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Gençlerbirliğini yönetmekle Türk Milli Takımını yönetmeyi aynı kefeye koyuyorsan zaten daha başka birsey diyemem sana
    TAbiki çok farklı. Şimdi futbol zekamdan şüphelendiğini söylemeye çalışmışsın ama... Sana sebeplerimi açıklayayım. Tabiki deneme tahtası değil milli takımımız.
    Bende milli takımımızı yapabilecekleri bakımından yeterli olarak görsemde ne yazıkki ortaya koyduğumuz başarılar büyük takım olmadığımızı yada olamadığımızı göstermekte.

Hiddink gelirse olmalı, Scolari yede eyvallah tamam. Gelmedi ben olsam kişisel bir tercih Doll ü getirirdim. Riskli mi evet risklidir. Ama nedenlerimi sayarsam belki bir bakıma ikna olabilir futbol zekamı yada bilgimi yanlış anlayıp hafife almazsın

Doll 43-44 yaşında Rıza hocadan biraz daha küçük. Yani genç. milli takımımız gibi başarıya aç bir hoca. Kariyerine bakınca Hsv nin paf takımını çalıştırmış. Bu yönü zaten milli takımda genç oyunculara yer vereceğini, onlarla nasıl çalışılması gerektiğini gösteren bir kanıt. yusuf gibi ceyhun gibi oyuncuları almayacağını söyleyebilirim galiba. İkincisi HSV yi Ş. L ne götürmüştü. orada pek iş yapamasada ve ertesi sezon ligde tepetaklak olsada bir başarı yakalamıştı. Sanıyorsam ligi 3. tamamlamıştı. Dortmundu da bir dönem çalıştırdı. Alman ekolünün içinden gelen milli olmuş ve sistemi olan bir hoca. Ben birşeyler vereceğini düşünüyorum.

son 4 büyük turnuvanın 3üne katılamadık. 1ine katılıp derece yaptık. Bu takımın kapasitesini bilmiyor muyuz biz? Kendini dev aynasında görmek değil durum. Gayette iyi takımız, kaliteli isimlerden kurulu takımız. Bazı bölgelerde bilhassa defansta sorunumuz var doğrudur.
    Ama derece yapmakla iş bitmiyor. Büyük takım yada senin tabirinle kapasitesi olan takım böylesine bir gurupta bu hallere düşmezdi. Bu tamamen hocaya da bağlanmamalı. takımın piskolojisiylede alakalı. bence çok yumuşak bir takımımız var. Yani kritik anlarda sakin olamayan, çabuk bozulan bir takımız. Buda kapasitemizin önüne geçmekte. mesela bosna bizim maçtada bu maçtada çok sakindi. Futbolda önce sakin olmalıyız. Kapasitemiz elbette var. Ama ben ortaya koyulan başarıya baktığımızda çokta iyi yerlerde olmadığımızı düşünüyorum. yarı final tabiki başarı. Ama 2002 7-8 yıl oldu, 2008 de ise tamamen değişik olaylarla kazandık ve sanıyorsam 6 maçla yarı finale geldik. Yani Yarı Finalede nasıl geldiğimizi biliyoruz. Başarı çok önemli tabi ama bu başarıya ulaşırkende nasıl kazandığımız ve oynadığımız önemli. Euro 2008 de hiç bir oyun yoktu. almanya maçındada oynadık ama kaybettik Kaliteli isimler diyoruz ama Tuncay dediğimiz en savaşçı oyuncumuz stokede yedek bekliyor. Semih oynamıyor. Forvete bakıyoruz bir Dzeko kalitesinde adamımız yok. Var mı? Bence yok. Adam her türlü atıyor golü.

Bu takıma gerekli olan şey sistem. Bunu da deneme yanılma yöntemiyle yapacak hocalar getirerek çözemeyiz.
    dediğim gibi Hiddinki getirelim. Tamam. Ama Doll ü getirince 2012 ye kadar takımın dna sını hayli hayli çözer. Zaten hangi yabancı hoca gelse deneme yanılma yapacaktır. dolll kısmen biliyor tr yi artık. Bir avantaj bile olabilir. Tr liginde zaten. Atıyorum hiddinkte gelse bir sistem, genç oyuncular, kadro, iskelet vs. deneyerek birşeyler bulacak. Doll e de bu şansı veririz. Kim gelirse veririz.

Milli takımın başına Özbekistanın ücra köşelerinden bi scolariyi falan getirmeye ikna edemeyeceksek zaten toptan bırakalım biz bu işi. Hadi Luceyi, Spalettiyi geçtim...
    Bu konuda hem fikirim. Getirebilirlerse ismi ve kariyeri olan bir hoca getirmeliler ama olmazsa ben Doll diyorum. bu kendi fikrim zaten getirmezler ama neyse. .=
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Zaten 2012 ye kadar süremiz var. Bu süreçte gelen hoca sistemini felan rahat oturtur. oturtamasada başarısızda olsa eğerki umut varsa ki zaten takıma bakınca anlarsın bir şeyler değiştiğini 2012 yide kaçıralım çok şey mi kaçırırız .D
    Last edited by SAİT71 : 11.Ekim.2009 at 06:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence Fatih Terim yapması gerekeni yaptı, bu noktadan sonra devam etmesi uygun olmazdı. Yerine şahsen Bülent Uygun'un veya kariyerli bir yabancı hocanın gelmesini isterim.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Bence kurt bir yabancı hoca gelmelidir. Lucescu olabilir ama çok daha üst düzey birini bekliyorum. Yerli teknik adam kesinlikle olmamalıdır, büyük hata olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Bence kesinlikle yabancı bir hoca olmalı.Bülent Uygun Thomas Doll falan nedir allah aşkına ya milli takım hocası olacak bu adam avrupada belirli bir saygınlığı olması şart Türk Hocalar içinde seçilebilecen en iyi hoca Ertuğrul Sağlamdır bence ama oda şuan için bu görevi yapamaz.Takımımıza Hiddink gibi bir turnuva adamı gerekiyor ama o çok zor benim ilk favorim Lucescu.Hem yabancı hocanın kadroyu daha sağlıklı seçeceğini düşünüyorum büyük küçük takım ayırmadan

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

YaDünya'ca ünlü biri gelecekmiş ya da Fatih Terim'i ikna edeceklermiş..
    Sentugo.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Lucescu tek umudum.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Sonunda ya istifa etti.Öle boş boş diyaloglara girip tip tip oyuncu seçimleriyle gitmiyor demekki Terim bu iş.Adam gibi bir teknik direktör gelsede bari Uzun vadede başarı yakalayabilsek dün maçı izlemedim Belçika'da 2-0 yenmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

boşta kim var şu an Ersun Yanal, Bülent Uygun...bikaç hafta sonra Mustafa Denizli
    yabancı teknik direktör geleceğini sanmam... Türk gelirse de bunlardan birisi olur büyük ihtimalle.
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yerinde bir karar oldu Terim ve milli takım daha fazla yıpranmadan bitti bu iş

Sayfa 1 / 6 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri