1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Default 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası

Türkiye'nin 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihlerinde ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın grup kuraları İstanbul'da çekildi.

Çırağan Palace Kempinski Oteli'nde gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında,2010 Dünya Şampiyonası'na katılacak 24 ülke, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de maçları oynanacak, 6'şar ekipten oluşan 4 grupta yerlerini aldı.

Ev sahibi Türkiye; Ankara'daki (C) Grubu maçlarında Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili ile karşılaşacak.

-GRUPLAR-

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gruplara göre takımların dağılımı şöyle oldu:

(A) Grubu: Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün.

(B) Grubu: ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus.

(C) Grubu: Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili.

(D) Grubu: İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan.

Şampiyonada, olimpiyat şampiyonu ABD'nin yer aldığı (B) Grubu maçları İstanbul'da, (A) Grubu maçları Kayseri'de, ev sahibi Türkiye'nin yer aldığı (C) Grubu maçları Ankara'da ve (D) grubu maçları ise İzmir'de oynanacak.

Diğer yandan, kura çekimine ABD'li efsanevi oyuncu Hakeem Olajuwon ile birlikte, Türkiye'den Efe Aydan, Alman basketbolcu Patrick Femerling ve Efes Pilsen'de forma giyen Porto Rikolu oyuncu Daniel Santiago yer aldı.

---------------------------------

Nedense Yunanistan'ın geleceğinden o kadar emindimki : )

çoook zor gruba düştük bu grupta ilk 3 yaparsak çok iyidir. Rusya - Yunanistan - Porto Riko - Çin :/ Tek zayıf takım Fildişi Sahili herhalde : )

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

En Zor Gruplardan Birindeyiz İşimiz Zor...

Nesil
    2006

Gruplar güzel olmuş, her grup çekişmeli geçecek. Türkiye'nin ilk etap maçları Ankara'da bu yüzden izleyemiyeceğim. İstanbul'da ki ABD'nin her maçına gidebilirim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Basketbol Şampiyonası için gönüllü görevli olmuştum ama gitmem heralde.
    Türkiye'nin maçlarının Ankarada olması çok iyi. Yunanistan-Türkiye maçına kesin giderim.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Basketbol Şampiyonası için gönüllü görevli olmuştum ama gitmem heralde.
    Türkiye'nin maçlarının Ankarada olması çok iyi. Yunanistan-Türkiye maçına kesin giderim.
    Hızlı tren yetişirse o maça kesinlikle gelirim.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Bence ilk 2'ye girer ve bu gruptan çıkarız. Gruptan çıkacağını düşündüğüm diğer takımlar da bunlar:

A Grubu (Kayseri): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya.
    B Grubu (İstanbul): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan.
    C Grubu (Ankara): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko(Çin), Rusya.
    D Grubu (İzmir): İspanya, Fransa, Litvanya, Yeni Zelanda.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bende eğer burada olursam maçlara gitmeyi düşünüyorum.Bu arada grupta en son kaçıncı olan elenmiyor?
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bende eğer burada olursam maçlara gitmeyi düşünüyorum.Bu arada grupta en son kaçıncı olan elenmiyor?
    İlk dört çıkıyor ama; üçüncü olmak ile ikinci olma arasında çok büyük fark var. Rakiplerimiz ona göre belirleniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Ne yapıp ne edip Amerika'nın en az bir maçına gidicem. Gruptan seyirci desteği ile lider çıkacağımızı düşünüyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Salonlar ne durumda bilgisi,haberi olan var mı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

En son Ankara'daki yapımda olan salonu gördm.. Sanırım yetişir.. Yani öyle umuyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

9-10 gün önce 4 tane vinçle çatı iskeleti yerleştiriliyordu.Yani çatı inşaatı da başladı.Programın gerisinde olduğu ifade edilmiş ki bu doğru.Çünkü çatıya Kasım ayı içinde başlanması gerekiyordu.Yani 10-15 günlük bir gecikme var.Ama onun dışında bir aksaklık yok.

salonun bir kaç gün önceki hali:

Resim kaynak: TBF

sakary Ali Misafir

yunanistan maçı süper olacak.yunanistanın grubumuzda olmasını çok istiyorum.

ev sahibi olduğumuz için takımımdan final bekliyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Şu kuraların masumluğuna hiçbir zaman inanmamışımdır. ABD - iran aynı grupta ve karşılaştıkları tarih çok düşündürücü. 1 eylül Dünya Barış günü. Yine aynı şekilde bizim Yunanistan'la olan durumumuz ortada. Maçıda öyle bir yere vermişlerki. Ankara'da maç. Yani basketbol seyircisinin en ateşli olduğu yerde.

Nesil
    2006

Yunanistan, Rusya ve Porto Riko, bu üç takım ile hesabımız var. Bakalım ne olacak. Umarım Athena 2001'de olduğu gibi tekrar salonlarda canlı müzik yapıp takımımızı ateşler. Yeni bir beste yapar.

Mesaj Yetkileri