1 ile 20 arası toplam 20 sonuç

Konu: IFFHS 2009 Dünya Kulüpler Sıralaması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default IFFHS 2009 Dünya Kulüpler Sıralaması

Diğer Türk kulüplerinden Fenerbahçe 35. olurken, Beşiktaş ise hızlı yükselişine karşın 80.'liği elde etti.

Galatasaray, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) açıkladığı ‘2009’un Dünya Kulüpler Sıralaması’nda, pek çok devi sollayıp 10. basamakta yer aldı. 1 Aralık 2008-30 Kasım 2009 tarihleri arasında kulüplerin lig ve Avrupa’da oynadığı maçların sonuçları baz alınarak gerçekleştirilen sıralamanın en tepesinde Manchester United bulunuyor.

317 puanlı İngiliz ekibini, 299 puanla yine Ada futbolundan Chelsea, 292 puanla da hem İspanya’yı, hem de dünyayı kasıp kavuran kupa canavarı Barcelona izledi.

Real Madrid’i solladı
    Türkiye’den en önemli dereceyi, 220,5 puanla Galatasaray elde etti. Roma, Bayern Münih, Liverpool, Porto, İnter, Sevilla, Fiorentina, Juventus, Real Madrid, Milan, Boca Juniors gibi güçlü takımları sollayan Sarı-Kırmızılılar’ın ardından, en yüksek dereceyi 165 puanla 35’inci sırada yer alan Fenerbahçe kazandı. Geçen yıla oranla 37 sıra birden çıkış yapan Beşiktaş 80’incilikle yetinirken, bu sezonun flaş ekibi Bursaspor 81,5 puanla 220’nci, Sivasspor 78,5 puanla 234’üncü ve Trabzonspor ise 73,5 puanla 261’incilikte kendilerine yer bulabildiler

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu sıralamayı yaparken uyguladıkları hesaplamayı gerçekten merak ettim.Bir kulübün bir sezonda alabileceği tüm kupaları alan Barcelona nasıl olurda 3.olur,ya da sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş nasıl bu kadar geride olur.Bunu Galatasaray'ın sıralamadaki yerine gölge düşürmek için ya da bu hesaplamayı yapan kurumun tarafsız olmadığını düşündüğüm için söylemiyorum.Gerçekten merak ettim doğrusu..

Nesil
    2006

Barcelona'nın üçüncü olmasına anlam veremiyorum.

Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Güzel bir sırada.

Sanırsam verilen tarihler içinde ki performansa göre sıralama oluşturuluyor ama; Barcelona bu sırada olmaması gerek.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bu sıralamayı yaparken uyguladıkları hesaplamayı gerçekten merak ettim.Bir kulübün bir sezonda alabileceği tüm kupaları alan Barcelona nasıl olurda 3.olur,ya da sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş nasıl bu kadar geride olur.Bunu Galatasaray'ın sıralamadaki yerine gölge düşürmek için ya da bu hesaplamayı yapan kurumun tarafsız olmadığını düşündüğüm için söylemiyorum.Gerçekten merak ettim doğrusu..
    Bende Galatasaraylıyım ama bana da hiç normal gelmiyor bu durum.. Ve hesaplamayı bende merak ediyorum gerçekten.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    bi Galatasarayli olarak bana bile sacma geldi bu siralama. sen du$un artik.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Bu iifffhss mıdır nedir kendi kafasına göre bişeyleri sıralıyor , bizim medya da gaza gelip haber yapıyor.Neye göre bi anlasam.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Bu iifffhss mıdır nedir kendi kafasına göre bişeyleri sıralıyor , bizim medya da gaza gelip haber yapıyor.Neye göre bi anlasam.
    gecen avrupa kupalarinda bazinda aldigi ba$ari desek o da 10.lugu hakedecek bi ba$ari saglamiyor. kendi ligi + avrupa desek o zaman da neden barcelona degil sorusu geliyor arkada$larin dedigi gibi. yani bi yerinde bi enteresanlik bi sacmalik var ama cozemedim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jigsaw View Post
    gecen avrupa kupalarinda bazinda aldigi ba$ari desek o da 10.lugu hakedecek bi ba$ari saglamiyor. kendi ligi + avrupa desek o zaman da neden barcelona degil sorusu geliyor arkada$larin dedigi gibi. yani bi yerinde bi enteresanlik bi sacmalik var ama cozemedim.
    aynen öyle bende anlayamadım nasıl bir hesap çeşitleri var.

Nesil
    2007

Sıralama mantıklı olabilir olmayabilir orayı geçiyorum(bence mantıklıdır, elbet esas aldıkları bir ölçüt vardır; işleri bu yıllardır yapıyorlar), ama bu listede 10. olsak ne olacak, olmasak ne olacak, çok büyük bir şey değil sonuçta; bence...

91'den beri bu listeyede ancak 5 kez girebilmişiz(ilk 25); 17 yılda 5 kez...

Birde 10. olmuşuz, yeni dünya devi nasıl oluyoruz anlamadım

Burda birinci olmaktansa, Avrupa'da bir kupa almayı yeğlerim; umarım yeniden başarabiliriz...

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Anket ile sanırım yapıolar...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Birde medya demiyormu Avrupa'da xx takım en çok gol atan takım herkesi solladı felan diye.. Birisi TSL'de o kadar gol atmış birisi İspanya'da.. İkisini kıyaslıyorlar.. Bence gereksiz bir uygulama.. Ama o uygulamanın içinde bir türk takımını görmekte güzel... Fakat bana inandırıcı gelmeyen birşey..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

iffhs'nin neye göre bu sıralamayı yaptığını bir Galatasaray'lı olarak bende merak ediyorum bu haber gurur verici bir haber ama Barcelona'nın da 3. sırada olması saçma biraz
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Başlık yanlıs , Biz Hep Dünya deviydik yeni olmadık ki
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Sitesinde puanlamayı neye göre yaptıklarını yazmıyorlar mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yazıyor, her ay açıklandığında bu liste olay oluyor yahu, merak edenler sitesine girip, puanlama nasıl görebilirler.
    "YÜCE ATATÜRK"

Changes to the methodology used to determine the Club World Ranking
    The Executive Committee of IFFHS meeting on 6th January 2007 in Salzburg (Austria) decided to make the following changes to the methodology used to determine the Club World Ranking, with effect from January 1st, 2007.
    UEFA Champions League: 14 - 7 - 0 points for win - draw - defeat
    UEFA Europa League: 12 - 6 - 0 points for win - draw - defeat
    Copa Libertadores: 14 - 7 - 0 points for win - draw - defeat
    Copa Sudamericana: 12 - 6 - 0 points for win - draw - defeat
    CAF Champions League: 9 - 4.5 - 0 points for win - draw - defeat
    CAF Confederations Cup: 7 - 3.5 - 0 points for win - draw - defeat
    AFC Champions League: 9 - 4.5 - 0 points for win - draw - defeat
    AFC Cup: 7 - 3.5 - 0 points for win - draw - defeat
    CONCACAF Champions League: 9 - 4.5 - 0 points for win - draw - defeat
    OFC Champions League: 5 - 2.5 - 0 points for win - draw - defeat
    FIFA Club World Cup: 14 - 7 - 0 (finals: 21 - 10,5 - 0) points for win - draw - defeat

Reason:
    The widening difference in standard and performance between the two club competitions within each continent, as well as the increasing number of matches played in the less important competition of each continent.

Corrections in the calculations of the Club World Ranking (2006)

When the rules for calculating the Club World Ranking were made in 1990, the national club competition of the national football associations played a greater role for clubs than it does now. In the meantime, however, this national cup competition in many countries has lost much of its former importance, particularly amongst the top clubs. This is also a consequence of the greater number of matches played in the continental cups, as well as the continental Cup Winners' Cups being abolished over the last 15 years. In Brazil, teams who participated in the Copa Libertadores are excluded by the Confederação Brasileira de Futebol from playing in the Copa do Brasil.
    As a result of these changes, the old 2:1 ratio of national championship to national cup competition no longer corresponds with the reality. Thus, beginning with the 2006 season respectively 2006/07 season, a ratio of 3:1 will be used for national championship (75%) and national cup competition (25%). Therefore, teams from the strongest leagues (Group 4) will receive 12 points each for the last four rounds, those from the second-strongest leagues 8, those from the third-strongest leagues 5, and those from the weakest leagues (Group 1) 2.5 points. All other details not will be changed.
    Furthermore, all play-offs in national championships everywhere will be treated as regular league matches. Latin American clubs will benefit the most from this ruling, which will come into effect beginning with 2006. Ongoing national cup competitions will be treated according to the old rules for the duration of the 2005/06 season.

For reasons of global uniformity and fairness, the Club World Ranking cannot be linked up to individual countries or clubs. Likewise, historical titles cannot be considered, only national and international results from the last 12 months. Due to the high turnover of players, the performance of a given team may vary greatly over one year. The international club competitions must be played under the authority of FIFA or one of their six continental Confederations.

ingilizce bilmeyenler için açıklama yapmak gerekirse, avrupa kupalarından gelen puanlar zaten belli. yerel olarak kazandığı puanların %75i ligden, %25 kupa maçlarından geliyormuş. ligleri kaliteye göre 4 gruba ayırmışlar. büyük takımlar yerel kupaları pek önemsemeyeceğinden güçlü liglerin ekiplerine her tur başına ekstra puan veriyorlar.
    karışık bir hesap, bizim kupa statümüz farklı, arjantinin ve brezilyanın lig düzeni farklı bunlarda farklılıklar meydana geliyor muhtemelen.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

ben en baştan beri bu oylamayı anlamıyorum zaten yani gs ve fb açısından bakalım aynı ligdeyiz lider kim fenerbahçe aynı avrupa kupasındayız iki takımda lider yine yani aralarında 25 basamaklık sıra yok bence hatta bizim fbnin yeri normal diyebilirim 30lu sıralar uefa'da oynayan bi takım için normal ama gs ilk aydan beri uçuyor...hayırlısı bakalım birinciliğide görseler keşke sıkıntı yok ülkeye getirisi var mı yani bu başarıya göre avrupaya giden takım sayımız falan artıyo mu insallah artıyodur.prosedür hakkında bilgim yok
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bu Uluslararası Futbol İstatistikçileri Federasyonu'nun yaptığı bir sıralama, bir geçerliliği yok. Biz de kendi kriterlerimizi oluşturup bir sıralama yapabiliriz. Adamlar dünya üzerinde son 1 senede takımlar ne durumda, düşen yükselen kimdir diye görmek için yapıyorlar bunu.

Galatasaray yukarıda çünkü geçen sene Fenerbahçe avrupada grupta sonuncu olup elenirken Galatasaray 2009 senesi içerisinde UEFA maçlarına çıktı, oradan gelen puan daha fazla mesela, yukarıda puanlama yöntemleri de yazılmış, sadece istatistiki bilgiler bunlar.

Geçerliliği olan UEFA'nın açıkladığı puanlar, onlar da senede 1 defa açıklıyorlar zaten, her ay değil.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Birde medya demiyormu Avrupa'da xx takım en çok gol atan takım herkesi solladı felan diye.. Birisi TSL'de o kadar gol atmış birisi İspanya'da.. İkisini kıyaslıyorlar.. Bence gereksiz bir uygulama.. Ama o uygulamanın içinde bir türk takımını görmekte güzel... Fakat bana inandırıcı gelmeyen birşey..

burda doğru diyosun ama.sen şöle düşün bide galatasaray=barcelona,fenerbahçe=real madrid,valencia=beşiktaş,sevillarabzonspor.yani liglere kıyaslayamazsın.kalite farkı var.ama bu takımlar o ligin 4 büyük takımı anlatabildimmi ne demek istediğimi.

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Bu Uluslararası Futbol İstatistikçileri Federasyonu'nun yaptığı bir sıralama, bir geçerliliği yok. Biz de kendi kriterlerimizi oluşturup bir sıralama yapabiliriz. Adamlar dünya üzerinde son 1 senede takımlar ne durumda, düşen yükselen kimdir diye görmek için yapıyorlar bunu.
    evet buradaki amaç sıralamadan ziyade takımların genel gidişatını yansıtmak

Mesaj Yetkileri