Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 57 sonuç

Konu: Bir efsanenin sonu!

Nesil
    2006

Default Bir efsanenin sonu!

Digitürk yönetimi küfür bitsin diye yorumcusu Erman Toroğlu ile yollarını ayırdı.

321 milyon dolarlık ihalenin hemen ardından Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem, HABERTÜRK’E özel olarak “Futbolda küfür bitecek” açıklamasını yapmıştı. Ardından Şansal Büyüka, kendi içlerinden dahi olsa futbolun marka değerine zarar veren kimseye izin vermeyeceklerini söylemişti. Bu açıklamaların ardından herkes “Ne olacak?” diye beklerken bomba bir anda patladı. Digitürk ilk adım olarak 14 yıldır televizyonlarda bir efsane olan Maraton programında yer alan Erman Toroğlu ile yollarını ayırdı. Karar resmi olarak Toroğlu’na da iletildi. Artık bundan sonra hakem hatası olup olmadığına Erman Hoca değil, seyirci kendisi karar verecek. Şansal Büyüka’nın tüm çabası ise en azından programın bu sezon sonuna kadar devam etmesi.

Aslında Digitürk bu kararı uygulamaya koymayı uzun süreden beri düşünüyordu. Ancak araya giren Büyüka bu düşünceyi geciktirmeyi başarmıştı. İhaleden sonra ise bu değişiklik hemen yapıldı. Digitürk’ün üst kademesi 321 milyon dolarlık ihaleden sonra, küfürün engellenmesi, bu sayede reytingin artması ve özellikle AB gurubunun kanalı daha fazla izlemesi için geniş çaplı bir operasyon planlıyordu. Ve uzun zamandan beri de Erman Toroğlu’nun program sırasındaki davranışlarından, konuşmalarından, insanlara ve hakemlere hitap şeklinden büyük bir rahatsızlık duyuluyordu. Toroğlu’nun bayan ve çocukları ekran başından kaçırttığını düşünen Digitürk yönetimi, uzun süre konuşulacak radikal bir karara imza attı. Ancak her şeye rağmen Şansal Büyüka en azından bu sezon bitimine kadar programın devam etmesi için Digitürk yönetimi ile yoğun pazarlık halinde. Büyüka bu isteğini kabul ettirse de, program sadece dört ay yayında kalacak ve yeni sezondan itibaren Maraton programı artık tarihe karışacak.

FENERBAHÇE MAÇI DA YAKTI

Digitürk yönetiminin tepkisini çeken bir diğer olay da bu sezon Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra yaşandı. Fenerbahçe’nin 3-1 galibiyeti ile biten karşılaşmadan sonra Erman Toroğlu, Sarı-Lacivertli takımın galibiyeti yerine toplam 48 dakika bu maçta yapılan hakem hatalarına değindi. Sadece 5 dakika Fenerbahçe’nin galibiyetini konuşan Toroğlu’nun bu davranışı, büyük tepki gördü. Yöneticiler, “Galatasaray maçı kaybetmiş. Bugün bu programı sadece Fenerbahçeliler izleyecek. Siz ise hakem hatasından söz ediyorsunuz ve galip ekibe yer vermiyorsunuz” diyerek Toroğlu’na ağır bir eleştiri yöneltti. Hatta Digitürk yönetimi o gün Erman Toroğlu ile yolları ayırma kararı aldı.

Ancak devreye bir kez daha Şansal Büyüka girdi. Şu anda Digitürk’te yoğun bir gündem var. Şansal Büyüka’nın üst kademe ile yaptığı toplantılar sürüyor. Büyüka’nın, Toroğlu’nun olmadığı ‘Maraton’u tek başına ya da bir başkası ile yapması mümkün değil. Böyle bir durumu kesinlikle kabul etmez. Ama en azından kendisine mayısa kadar süre verilmesini ve bu kararın yeni sezonda uygulanmasını istiyor. Eğer Digitürk yönetimi kararının hemen hayata geçirilmesi konusunda ısrarcı olursa Maraton programı bu hafta sonu itibarıyla tarihe karışacak.

Aslında bu tarihi bir karar. Ya şimdi ya da dört ay sonra artık hakem hataları masaya yatırılmayacak, ön plana çıkmayacak, ağır tartışmalar yer almayacak. Hakemlere ağır söylemler ortadan kalkacak. Hakem hatalarına sadece ‘Piero’ görüntüleri eşliğinde seyirci karar verecek. Ve Digitürk bunu hem küfürü ortadan kaldırmak, hem de 321 milyon dolarlık bir malın marka değerini korumak için yapacak.

Bundan sonra Digitürk’te alınacak hiçbir karara şaşırmamak gerekiyor. Görünen o ki, 5 yılda toplam 2.5 milyar dolarlık bir bedele ulaşan futbol yayın endüstrisi, spor medyasında “tasfiye” listesi hazırlatacak.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

sevindim..Keşke azıcık daha insani tepkiler verebilseydi gerek kalmazdı. Eğer Şansal bile Erman'ı gönderebiliyorsa hakikaten de bu işi ciddiye alıyorlar demektir.
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fatih Terim gelecek diyorlar.. Erman Hoca yerine.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Digitürk mutlaka Rıdvan'ı transfer etmeli, maçlarda yorum yapabilir ama aslı olarak maç sonu programlarında Rıdvan olmalı. NTV'yi bırakırsa Güntekin ile beraber alınması ise harika olur. Maç görüntülerini NTV 1 gün sonra verebileceği için izlenme konusunda sıkıntı olabilir.

Maç sonunda Erman Toroğlu yerine Rıdvan'ı izlemeyi çok isterim zaten maç bitince de izlemiyordum Lig TV'yi, NTV'ye geçiyordum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

En isabetli kararı vermişler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şansal Büyüka ve Musa Çözen mi o yönetmen onlarıda yolladılarmı ne polemik, nede habire tekrarı gösterilen tartışmalar. Azıcık güzel hareketlerin tekrarını izleyelim...

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Çok Doğru Bir Karar...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Türkiye'de maalesef düzgün bir yorumcu yok gibi... Bu bakımdan Erman Toroğlu'na sallamak da gereksiz... Ben açıkçası üzüldüm, hiç değilse renkli bir ikili idi Şansal ve Erman... İnşallah açık kanalda yeniden başlarlar Maraton'a...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şansal Büyüka LigTV'nin patronu konumunda, o nedenle başka kanalda program devam etmez, bu görevi bırakmaz yani Şansal Büyüka.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Belki daha sonra ??

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Üzüldüm açıkçası.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Hic üzülmedim süper oldu. Senelerdir zarar verdi bu adam Türk futboluna sonunda kurtulduk.

Sevindim,daha önceden yapılmalıydı.

Şu ülkede televizyonlarda futbol konuşulan tek bir program var o da Rıdvan Dilmen&Güntekin Onay ikilisinin çıktığı %100 futbol.Zaten başka yorum dinlediğim bir program yok umarım Digitürk iyi bir atak yapar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yıllardır saçma sapan işler yapıyordu iyi oldu.Son haftalarda zaten iyice sapıttı.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Emre abiye katılıyorum.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006

Rıdvan Dilmen kesinlikle maç içi yoruma gelmesi gerekiyor ama; vakt-i zamanında bir derbi maçında Fenerbahçe kimliğini konuşturarak ayrım bir yayın yaptıkları için o gün bu gündür lig maçlarında canlı yorumcu koymuyorlar. Avrupa Kupasında sadece izleme imkanı bulmuştuk.

Erman Toroğlu doğru konuşuyor ama; doğrularını ifade ederken seçtiği cümleler yüzünden bugünkü noktalara gelindi. Eğer kendini tartarak konuşsaydı, Erman Hoca bir fenomen olabilirdi.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Birde basur muhabbeti vardi onuda hic unutmam Ha birde bu sezonki tuvalet kagidi ile top cizgiyi gectimi gecmedimi muhabbetide unutulmazlar arasina girdi benim icin

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Renkli bir kişiliği vardı. Kendisini fazla izlemezdim fakat netten komik videolarına bakarak eğlendiğim günler oldu. Özleyeceğim.

Doğru söylüyordu evet. Ama doğruyu nasıl söylemesi gerektiğini bilmiyordu ya da olayı rating kaygısıyla abartarak anlatıyordu.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Erman Toroğlu işsiz kalmaz. Genelde yorumlarını beğenmesem de Toroğlu ve Ahmet Çakar yorumculuğun şov kısmını çok iyi yapıyor. Tabi Toroğlu başka kanala geçtiğinde şunu oynat, bunu oynat diyemez; çünkü elinde istediği her görüntü, her istatistik olmayacak. Maraton'un yerine yapılacak programa da önemli kişiler seçilmeli; sonuçta yayıncı kuruluşun programı olması sebebiyle kullanılacak bolca malzeme var.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Erman Toroğlu doğru konuşuyor ama; doğrularını ifade ederken seçtiği cümleler yüzünden bugünkü noktalara gelindi. Eğer kendini tartarak konuşsaydı, Erman Hoca bir fenomen olabilirdi.
    Kendini tartarak konuşsaydı Erman Toroğlu bu kadar sene bu işi yapıp buralara gelemezdi bence. İnsanlar kahvede nasıl konuşuyorlarsa Toroğlu biraz daha yumuşağını konuşuyordu ve bu insanlara aaa bu adam bizden biri dedirtiyordu. Bence yanlış bir karar verildi ama Muhammet'e katılıyorum Toroğlu işsiz kalmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Hic üzülmedim süper oldu. Senelerdir zarar verdi bu adam Türk futboluna sonunda kurtulduk.
    Türk futboluna ne zarar veren insanlar var. Erman Toroğlu doğruları söyleyerek zarar verdiyse, varsın versin. Ben de üzüldüm diyebilirim...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Rıdvan Dilmen geçerse yanarız Digitürk'ü olmayan bir sürü ev var eminim çou Rıdvan'ı dinliyordur.. Maraton'a geçerse olmaz.. Ki zaten geçmez.. Ntv ile sözleşmeleri çok katı.. Sadece Türk Milli takım teknik adamı olacağı zaman işini bırakabilir diye birşey..

Erman toroğlu bence bilmiyorum.. Yorum yapamam..
    Sentugo.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Maraton'u zaten hiç izlemiyordum.Maç bittiği an Rıdvan Dilmen'e geçiyordum.Maçlardan sonra Maraton tarzı bi programı olursa en az 3 kişi ile yapılması daha iyi olur . 2 kişi olunca -zaten Büyüka da pek yorum yapmıyor- pek güzel olmuyordu.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

O gün valla çok kızmıştım Toroğlu na...
    Beşiktaş a yenildiğimiz gün ise Gökhan Gönül e yapılan hareket hakkında 10 saniye konusup geçmişt oh kurtulduk

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ben de Rıdvan'ı beğenmiyorum açıkçası, Rıdvan'ı dinleyeceğime Ömer Üründül'ü dinlerim daha iyi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    Ben de Rıdvan'ı beğenmiyorum açıkçası, Rıdvan'ı dinleyeceğime Ömer Üründül'ü dinlerim daha iyi...
    İnsanların fikirleri farklılık gösterebilir ama durum Erman Toroğlu'nu beğenip de Rıdvan'ı beğenmemek pek normal değil gibi.En azından çok büyük farklılıklar göstermiyor bu konudaki fikirler.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Thumbs up

Kesinlikle.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yöneticiler, “Galatasaray maçı kaybetmiş. Bugün bu programı sadece Fenerbahçeliler izleyecek. Siz ise hakem hatasından söz ediyorsunuz ve galip ekibe yer vermiyorsunuz” diyerek Toroğlu’na ağır bir eleştiri yöneltti.
    Güya renklerin çıkarları değil futbol konuşuluyordu. Mevzu Fenerbahçe - Galatasaray maçı gibi düşünmeyin. Neticede bu tarz bir yorum getirilmişse kendi çıkarlarının yanında bazı renklerin çıkarlarına da yeri geldiğinde hizmet etmişler.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri