1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Kondüsyon Oyunu Ne Kadar Etkiler?

Default Kondüsyon Oyunu Ne Kadar Etkiler?

Düşük oyuncuyu dinlendirmek, kondüsyonu yüksek oyuncuyu oynatmak hemen hepimizin yaptığı birşey.

Peki kondüsyon oyunu ne kadar etkiliyor? %100 olan ve %92 olan iki oyuncu arasında çok fark var mıdır?

Ve oyunun matematiğinde ki yeri nedir kondüsyonun, Pace 'si 20 olan bir oyuncunun kondüsyonu %50 ise oyuna yansıyan pacesi 10 mu olur?

Kısaca, kondüsyon hangi özellikleri ne kadar etkiler?

Bu arada daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama kondüsyonla ilgili şeyler aratınca 20 sayfa civarı çıkıyor hepsine bakmadım açıkçası.

Nesil
    2006

Oyunda %60a kadar oyuncuyu oynatabiliyorsun. Ama %100 ile maça başlayan bir oyuncu her zaman yüksek verim verir. Birde maçın kalitesi üst seviye ise, daha da fazla yararlanabilirsin. Ama Selçuk %100 olsun, Fabregas %90 kondisyona sahip olsun, tabii ki Fabregas oynatılır. Kadro seçerken genelde oyuncunun özelliğine bak.

Yani mesela Deniz Barış %98 kondüsyonlu, Diarra ise (diarranın kondüsyon pek düşük olmaz genelde ama örnek sadece) %90 kondüsyonlu, ben genelde maça Deniz ile çıkıp 2. yarı Diarrayı alırım.

Ve Özer Hurmacının 1 kez bile %100 kondüsyon sahip olduğunu görmedim.

Maça sokuyorm %92 kondüsyonu olduğu halde, bi daha ki maça %85 i anca gerikazanabiliyor. Böylece 1 maç oynatıp 2 maç dinlendiriyorum neredeyse.

Nesil
    2006

Kondüsyon antreman ile ilgili bir durum. Sezon başı kondüsyon yükleyen bir antreman programı seçer ve ona göre hazırlık maçları yaparsan, sezon içinde daha fazla faydalanabilirsin. Ben yerinde olsam Diarra'yı oynatırım, bu kadar kondüsyon farkından fazla bir sorun olmaz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben fenerde %90 a kadar oynatıyorum çok kilit oyuncuysa daha düşükde oynatırım ama özerin kondisyonun olmamasının sebebi sezon başı sakat başlıyor özeri 2 maçta 1 oynatıyorum sezon ortasında kondisyonu düzeliyor

Teşekkürler paylaşımlarınız için, aslında ben bu konuyu açarkan matematiksel verileri merak etmiştim.

"Ve oyunun matematiğinde ki yeri nedir kondüsyonun, Pace 'si 20 olan bir oyuncunun kondüsyonu %50 ise oyuna yansıyan pacesi 10 mu olur?"

şeklinde.

Bu konuda bilgisi olan var mı ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

oyuncunun kondüsyonu onu ne kadar oyunda tutabileceğini gösterir. performansında bir kayıp görünmez.

ama şöyle birşey var, sakatlıktan doğan kondüsyon düşüklüğünde oyuncuda performans düşüşü de olur.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    oyuncunun kondüsyonu onu ne kadar oyunda tutabileceğini gösterir. performansında bir kayıp görünmez.

ama şöyle birşey var, sakatlıktan doğan kondüsyon düşüklüğünde oyuncuda performans düşüşü de olur.

Vay be Yani Photograph'ın dediği gibi %60 a kadar oynatabiliyormuşuz sanırım oyuncuyu, Yani sakatlık hariç %100 olan bir oyuncu ile %70 olan oyuncunun performansında bir değişiklik olmaz bilmiyordum bunu teşekkürler.

Soru soruyu doğurdu şimdi şunu merak ettim, maç içerisinde %60 ın altına düşerse ne oluyor? Sizin dediğiniz %60, maça başlamadan önce kadroya alınması için gereken en düşük kondisyon değil mi ?

Yani %61 kondüsyonu olan bir oyuncu alabiliriz maç içerisinde %40 a düşerse de bir sorun olmaz? Doğru mu anlamışım acaba?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

ya kardeşim almayın 94 konsidyondan azını ilk 11'e

Adam 70 kondisyonlu daha 30 dakka geçmeden adamı oyundan almak zorunda kalırsın.. saçma sapan işlere girmeyin

Ben eğer çok önemli bir maç değilse 94 bile oynatmıyorumi en az 95 olucak.. Onuda 60 larda falan çıkarıyorum ki anca..

Kondisyon demek oyunun yarısı demek
    Sentugo.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by burakaksoy90 View Post
    Vay be Yani Photograph'ın dediği gibi %60 a kadar oynatabiliyormuşuz sanırım oyuncuyu, Yani sakatlık hariç %100 olan bir oyuncu ile %70 olan oyuncunun performansında bir değişiklik olmaz bilmiyordum bunu teşekkürler.

Soru soruyu doğurdu şimdi şunu merak ettim, maç içerisinde %60 ın altına düşerse ne oluyor? Sizin dediğiniz %60, maça başlamadan önce kadroya alınması için gereken en düşük kondisyon değil mi ?

Yani %61 kondüsyonu olan bir oyuncu alabiliriz maç içerisinde %40 a düşerse de bir sorun olmaz? Doğru mu anlamışım acaba?
    Eksik belirtmişim, Maç içinde bildiğin gibi kondüsyonlar düşüyor. Şimdi 70 kondüsyonu bir oyuncuyu maçda oynattığın zaman kondüsyon 60a gelmesi en fazla 20 dakika sürer. Bu nedenle 20. dk'da bu oyuncuyu ya oyundan çıkarırsın ya da sakatlanır çıkar.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

çok etkiler..yani ben bunu anladım..hem de deneyerek öğrendim.. sezon başında oyunculara güç ve kondüsyon antrenmanları yaptırırdım eskiden..hem sakatlıklar az olurdu hem de oyuncularımın çoğu maçları 80 kondüsyon civarında bitirirdi..dakika 70 olup da rakip yorulunca ortaya çıkardı üstünlüğünüz..beraberlik için sahaya çıkıp canını dişine takanlar daha fazla dayanamazdı..bu uygulamadan vazgeçtim sonra..sezon başı sakatlıklar vs. yüzünden.. şimdi dakika 60ı geçince takımın yarısı 70e yaklaşıyor..70in altına düşenleri çıkarmayınca da sakatlıklar oluyor..sezon öncesi antrenmanlarına özen gösterin..düşük kondüsyonlu oyuncuyu dinlendirin.rotasyona önem verin..oyuncularınızdan maçın tamamını yüksek tempoda götürmesini istemeyin..rahatsanız ağırdan aldırın..topu koştursunlar..kendilerini yormasınlar çok fazla..

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

oyuncu profilinde "yorgun-tired" yazıyorsa kondisyonu ne olursa olsun dinlendirmek faydalıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

stamina ve natural fittnessı iyi adam alırsanız 3 günde bir maç oynar.
    mesela j.s. park ın bütün maç oynayıp %90 ın üstünde kondisyonu olduğunu biliyorum, çoğu oyuncu %75 lere düşerken.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fiziksel özelliklerinde düşme oluyor ama algoritmasını bilmiyorum.

Mesaj Yetkileri