-
"Olmamanız büyük kayıp"
"Olmamanız büyük kayıp"
FIFA Dünya Kupası Turu çerçevesinde, FIFA Dünya Kupası ile birlikte Türkiye'ye gelen Kamerunlu eski efsane futbolcu Roger Milla, Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamamasının büyük bir kayıp olduğunu söyledi.
Milla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir futbol ülkesi olduğunu kaydederek, ''Biz Afrikalılar sıcakkanlı insanlarız, Türkler de çok sıcakkanlı. Türklerin katılmasını çok isterdim, ama kalifiye olamadılar. Bu kupa için büyük bir kayıp'' dedi.
Daha önce iki defa Türkiye'ye geldiğini anlatan Roger Milla, ''İstanbul gerçekten bir futbol kenti ve başkenti, birçok Kamerunlu oyuncu daha önce Türkiye'de futbol oynadı. Burada olmak benim için büyük imtiyaz'' diye konuştu.
Milla, Türkiye'de Galatasaray ve başka takımları tanıdığını da dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kamerun'da Türk Milli Takımı ve kulüp takımlarını çok yakından izliyorum. Tüm Kamerun da izliyor. Türkiye'de, Kamerunlu çok oyuncunun yer alması da buna neden oldu.''
1994 yılında ABD'de düzenlenen Dünya Kupası'nda, 42 yaşında Rusya'ya gol atarak Dünya kupalarında gol atan en yaşlı futbolcu unvanı almasının, kendisi için sevinç kaynağı olduğunu kaydeden Milla, ''42 yaşında bu herkese nasip olmaz. Bana nasip oldu. Bunun için çok mutlu olmuştum'' diye görüş belirtti.
Trabzonspor'un Kamerunlu oyuncusu Rigobert Song'u öven Milla, ''Milli takımımızın kaptanı. Çok önemli bir oyuncu'' ifadesini kullandı.
Milla, Türkiye'nin, Kamerun'da büyükelçilik açtığını ve buna çok memnun olduğunu vurgularken, bunun, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar sağlam olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.
Ligtv
Mesaj Yetkileri