1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Galatasaray Değerlendirmesi

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Default Galatasaray Değerlendirmesi

2009 - 2010 sezonunun analizini bu başlık altından yapabilirsiniz.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Maalesef 2009-2010 sezonunda oldukça başarısızdık. Ligi üçünü bitirdik, Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor gibi vasat bir takıma çeyrek finalde elendik, UEFA'da haksızlıkla elendiğimiz takım gitti kupayı aldı.

Mevkii mevkii değerlendirirsek kalede Franco-Aykut ikilisi oynadı. Franco ilk 9 maçta fena değildi, Kadıköy'deki derbiden sonra inanılmaz goller yedi, 27. haftaya kadar vasat performans gösterip 27. haftada yine bir derbide yine vasat bir gol yiyince yerini Aykut'a bıraktı. Bana göre Aykut Franco'ya göre daha başarılıydı, öyle ki "Franco'yu alacağımıza Aykut bile oynasa razıyım" diyenlerin sayısı epey bir fazladır tahminimce. Seneye bu mevkiiye takviye yapılacaksa daha başarılı bir isim getirilmelidir.

Defansa baktığımızda, EURO 2008'de Türkiye'nin defans 4'lüsü kurulmuştu. Yedekte de Emre Güngör, Emre Aşık, Uğur Uçar ve Caner Erkin gibi başarılı isimler vardı. İlk maçlarda fena oynamayan defans hattı gittikçe bozuldu. Bu mevkiide bir de sık sık sakatlık problemi yaşanınca işler içinen çıkılmaz bir hal aldı. Devre arasında stoper olarak alınan Lucas Neill oradaki sıkıntıları biraz olsun toparlasa da tam olarak düzeltmeye gücü yetmedi. Önlerinden yeterli desteği alamayan defans oyuncuları bu sezon sıkıntılıydı. Gelecek sezon için baktığımızda Emre Aşık emekli oldu, Caner'in kirası bitiyor ve bence gidecek, Servet ise büyük bir ihtimalle Avrupa yolunu tutacak, Gökhan Zan'ın ise durumu belirsiz. Milli Takım'ın stoper 2lisi olan Servet ve Gökhan, sisteme uymadıkları için son haftalarda forma bulamadılar ve seneye de durum aynı olacağa benziyor. Gideceklerin yerine Ali Turan'ın geleceği kesinleşti. Defans için ayrıca yedek bekleyecek bir Türk sol bekle birlikte bir de kaliteli stoper bulunmalıdır, bu oyuncu hem Lucas Neill gibi pas yapabilmeli, hem de hava toplarında başarılı olmalıdır.

Orta sahaya baktığımızda, bana göre bu sezonun sonuçlarında en büyük etken orta sahamızın yetersizliğidir. Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Barış Özbek, Ayhan Akman 4lüsünden 2si dönüşümlü, yanlarında da Elano oynadı genel olarak. defansif olanların en iyisi Mehmet Topal'dı, 5 Milyon Euro'ya Valencia yolunu tuttu. Ayhan Akman yaşının getirdiği sıkıntılarla başa çıkmakta zorluk yaşadı, artık takımda performansı için değil abi kontenjanından duruyor gibi. Maalesef böyle kaliteli bir orta saha oyuncusu yaşına yenik düşebiliyor artık. Barış Özbek takıma birşeyler katmaya çalışıyor, ama bir orta saha için yetersiz bir tekniğe sahip. Yine de bence elden çıkarılmamalı, Mehmet Topal'la birlikte oynadığı dönemde orta sahayı toparlama görevini fena yürütmediler. Mustafa Sarp'a gelince, sezona fena başlamasa da, sonradan büyük takım oyuncusu olmadığını kanıtladı. Galatasaray sevgisi ile mücadele ediyor, ama başka hiçbir ekstra iş yaptığı yok. Defansif orta saha, ama defansif özellikleri bile yeterince kuvvetli değil. Orta sahanın en zayıf halkası maalesef Mustafa Sarp'tı. Elano'ya gelince, herkesin aksine ben çok kötü oynadığını düşünmüyorum. Bu adamı defansif işler yaparken izledik hep, hızlı hücum kesicisi olarak, ofansif işler için yeterli yardım yktu arkasında. Defanstan top çıkarma işi bu oyuncuda olunca yeteri kadar başarılı görünmedi, ama uzun pasları çok başarılıydı. Bence seneye iyi bir para önerilmediği sürece yollanmamalıdır. Gelecek sezon için 2 tane kaliteli orta saha şarttır. Mehmet Topal kesin olarak satıldı, Ayhan Akman-Barış Özbek_Elano üçlüsünün ise gitme ihtimalleri söz konusu. Orta sahaya kesinleşmiş tek transfer şu anda Musa Çağıran, onu izlemek gerek, ama ben böylesine önemli bir mevkiide böyle genç bir oyuncunun düzenli forma şansı bulacağını sanmıyorum, Rijkaard buraya daha tecrübeli bir oyuncu isteyecektir. Burada bir parantez de Emre Çolak için açalım, bu çocuk umarım gelecek sezon daha çok forma bulur. Büyük bir potansiyeli var gerçekten de, kendini geliştirmeye devam ederse Türkiye aradığı tipte bir oyuncuyu bulmuş olur.

Kanatlara baktığımızda, sezonun en iyi performansı bana göre kanatlardan geldi. Arda Turan, Keita, Kewell sürekli takımın en önemli oyuncuları oldular, sıkıntılı dönemlerde forvet bile oynadılar. Aydın başarısızdı, devre arasında Eskişehir yolunu tuttu. Yerine gelen Giovani Dos Santos, tam olarak bekleneni veremese de bence bonservisi alınmalıdır. Henüz çok genç bu oyuncu ve Rijkaard da kalmasını istiyor. Bu mevkiinin üstünde fazla durmayacağım, zaten başarılı bir sezon geçirdiler. Buradan ayrılacak olan oyuncu muhtemelen Kewell olacak gibi, Arda'nın durumu da belirsiz. Hagi'den sonra en çok destek gören yabancı olan Kewell umarım bir gün Galatasaray çatısı altında başka işlerde de görülür. Buraya şu anda kesinleşmiş bir transfer olarak Serdar Özkan var. Eğer Arda da giderse buraya bir tane kaliteli sol açık oyuncusu almak şart olur.

Forvet mevkiine baktığımızda ise yılın en şanssız mevkii gerçekten burasıdır. Sisteme en uygun oyuncu Baros'un derbinin henüz ilk dakikasında sakatlanmasıyla takımın gol ortalaması 3 civarındayken bir anda 1.5'e kadar geriledi. Nonda da devre arasında gönderilince adeta forvetsiz kaldık. Jo transferi, isim olarak başarılı gözükse de, performans olarak 0'a yakındı. Özellikle derbiden sonra gece eğlencelerinde görülen Jo, istenmeyen adam haline geldi, zaten sezon sonunu beklemeden gitti de. Buraya kesinlikle transfer şart. Mehmet Batdal geldi, Baros'un yedeği olarak güzel bir isim bulundu. Bir tane daha kaliteli yedek bulunursa çok iyi olur.

Genel olarak görüşlerim bunlardır, toparlamak gerekirse 1 stoper, 2 orta saha, 1 forvet, 1 sol bek şart; ayrıca 1 sol açık ve 1 tane de kaleci alınabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Sezona cok büyük umutlarla başlamıstık gerek yaptıgımız transferler ile gerekse de Teknik direkötür ve ekibimizin dünyaca tanınmıs olması bizi büyük hayallere sevk etti avrupada ön elemelerdeki rakiplerimizi 5-6'şar atarken adeta bunlarda sezon basında kurdugumuz büyük hayalleri pekiştirdi.

Rijkaard'ın oyun sistemi cok degisikti , defansımızında Gökhan ve Servet'ten olustugu bir 10 hafta düşününce orta sahayı geçen kaleci ile karsı karsıya kalıp dogal olarak ! Leo Franco'da caresiz kalıyordu , gol yapıyordu yine herşey Eskişehir macına kadar güzel gidiyordu , ondan sonra film koptu ne olduysa oldu Arda'dan forvet yapmalar , Caner'i sola cekmeler,sakatlıklar, toparlanamadık ikinci yarı yaptıgımız transferler ise üst düzeydi ama Neill dısında dikiş tutturamadılar Santos yine svrilmişti içlerinden

Oyuncularımızın ruhsuzluguda cabası aksine taraftar bu sezon her maçta neredeyse staddaki yerlermizi aldık destek verdik , ama üst üste alınan maglubiyetler olunca lig Fenerbahçe macından sonra bitti , futbolun şansınında yanımızda olmadıgını düşünüyorum cogu mac ancak bu bahane degil.

Bu sene bizler izledikçe onları sahada gördükce kahrolduk ama onlar ya taraftara rest çekti yada alem yaptı , Seneye cok büyük revizyon gerekiyor , Servet,Barıs,Ayhan,Mustafa,Caner,Jo,Elano hatta ve hatta Arda ve Sabri , asla kimse vazgeçilmez degildir.

Bu sene yıldız transferinden daha cok yerli ve savasan ucuz maliyetli oyunculara yöneliyoruz buda beni mutlu ediyor umarım devamıda gelir takımımda olursa bir kaleci ve kesinlikle sol ve sag bek biz son 5 yıldır bek'siz oynuyoruz., ön libero istiyorum

2 sezonda basarısız oldugumuz şeylerden cok sey cıkaracagız artık öyle ruhsuz oynayıp puan kayıpları beklemiyorum , Rijkaard lige alıstı transfer politikası degisti herşey degisti .

Umarım Seneye , mutlu sona ulasıp her kulvarda seviniriz , ama kupa almasak şampiyon olmasakta sahada mücadele edip tekmeye kafa sokan bir 11 görürsek o zaman daha cok seviniriz...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

2 senedir kupa yüzü göremedik Rijkaard ve yönetimine hala güveniyorum ama artık adam gibi adam almalıyız bu formanın ruhunu taşıyabilecek oyuncular lazım bize savaşcı bir ruh istiyoruz kısacası..Bu sezon berbat bi sezon diyebiliriz yabancılar katkı sağlayamadı sakatlıklarda kötü bir sezon geçirmemizi sağladı Baros full oynasa belki bunlar başımıza gelmezdi çünkü son dokunuşlu bir oyuncumuz yoktu Baros'tan başka..Jo gereksizdi Dos Santos'da öyle bence..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Sakatlıklar ve gereken yerlere gerekli takviyelerin yapılmaması sonumuzu hazırladı.Şu takımda Baros ve Kewell sakatlanmasaydı,bir sağlam kalecimiz ve bir sağlam ön liberomuz olsaydı ve Neill sene başında gelmiş olsaydı bu takım mutlaka kupa görürdü.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sezon beklediğimizden kötü ve hayal kırıklığıyla geçti.Sezon başında çok büyük umutlarımız ve beklentilerimiz vardı.Kurulan kadro ve teknik heyet bir hayli ses getirmişti.Ancak sezon boyu sakatlıklar ve olumsuzluklar yakamızdan düşmedi.Özellikle Kewell ve Baros'un sakatlıkları bizi en çok etkileyen faktörlerdi.Bunun yanı sıra kalemizi Franco gibi rezil bir performans gösteren kaleciye emanet ettik.Yediği hatalı goller başımızı çok yaktı...

Bir başka faktör ise yanlış kadro seçimleri ve oyuncuların ruhsuz halleri bizi hiç beklemediğimiz kadar kötü bir sıralamaya itti.Rijkaard'ın bazı maçlarda takıma müdahale etmemesi veya seçtiği kadrolar takımı ve ligimizi tanımadığını açıkca gösterdi.Genel olarak rezil bir sezon geçirdik...

Ben devre arasında takımımıza katılan oyuncuların takımın kimyasını bozduğu düşüncesindeyim(Neill hariç).Açıkçası Jo ve Santos geldiğinde bende herkez gibi çok ümitlendim.Nonda'nın gönderilmesini istiyordum ancak ne bilelim Jo'nun ruhsuz ve mücadele etmeyen biri olduğunu.Çoğu kişi isimlere aldanmıştı.Ancak iki oyuncuda hayal kırıklığı yaşattı bize.Santos belki bir nebze takıma etki etsede gerekli performansı gösteremedi.Belkide Nonda kalsaydı gol yollarında bu kadar sıkıntı yaşamıyacaktık.

Tüm ümitlerimizi yeni sezona artık. Rijkaard takımı ve ligimizi daha iyi tanıdı.İstikrar önemli.Rijkaard'ın bu felaket sezondan sonra hala takımımızda bulunması çok önemli bence.En önemlisi istikrar.Rijkaard'ın kalitesi belli zaten.İnşaAllah istediği gibi bir kadro kurulur ve bizi başarıdan başarıya koşturur...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Galatasaray'da sorun nerede ben anlayamadım. Oyuncular bana göre ligin en kalitelileri. Her biri dünyaca ünlü oyuncular ama olmadı mı olmuyor demek ki. Bu sezona muhteşem başladılar, Baros sakatlandı, gerçi Nonda pek aratmadı ancak daha sonra Arda ve taraftarın arasındakiler galiba tuz biber oldu.

Bu sezonun şampiyon olacağını beklediğim takım 3.sırada ligi zorla tamamladı. TR Kupasında da Antalya gibi zayıf bir takıma elendi.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Sezon başı ligin en kaliteli ve alternatifi en bol kadrosuydu... Özellikle defans hattı ve forvetteki isimler yönünden çok zengin bir ekipti... Onlar adına kırılma anı BAROŞ'un sakatlığı oldu... Bu kadar alternatifi bol bir ekipte Baroş'un yerini dolduracak ve onu aratmayacak bir B planı bulamamak bence teknik ekibin bir zafiyetiydi... Akabinde gelişen ve devre arasında takımın iskeletini değiştirecek boyutta birçok değişikliğe gidilmesi de idari zaaftı...

Bugüne kadar devre arasında gelip, geldiği takıma sınıf atlatan bir tane ara transfer bilirim: NOBRE... Bunca yıldır onun dışında dengeleri değiştiren "nokta atış" diyeceğimiz bir ara transfere rastlamadım ligimizde... Ondan da kimsenin büyük beklentisi olmadığı ve tanınmadığı içindi sanırım... Devre arasında bu kadar köklü değişiklikler yapmak büyük bir kumardı... NONDA'yı ellerinde tutmaları lazımdı...

Atalarımızın güzel bir sözü vardır: "Taşıma suyla değirmen dönmez" derler... Futbola uyarlarsak; "kiralık oyuncuyla başarı gelmez..." Bir takımda en fazla bir tane kiralık oyuncu bulunmalı... Ki bence o bile fazla... Çünkü başarı için sporcunun bulunduğu yere aidiyet duygusuyla bağlanması lazım...

Sezon başı ligin en kaliteli kadrosuna sahip olan takım devre arasında kendi elleriyle kendi bacağına kurşun sıktı... Bunun baş etkenlerinden birisi de Riijkard... Baroş'un yokluğunda onu fazla aratmayacak ya bir oyuncu monte etmeli, onu bulamadığı durumda da mevcut oyuncuların öne çıkabileceği yeni bir sisteme geçmeliydi... Bunu yapsaydı belki devre arası yöneticiler o transfer çılgınlığına kalkmaz ve böylece bir çuval inciri kendi elleriyle berbat etmezlerdi...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Galatasaraylı futbolcular senenin başında Riijkaard'ın ismi sayesinde ve Avrupa Ligi'ndeki gollü maçlarla iyi bir hava yakaladı ama sonra yenilmeye başlayınca ve futbolcudaki Riijkaard'ın yenilmez imajı yıkılınca sorunlar başladı. Baroş ve Kewell da sakatlanınca Galatasaray çöküşe gitti ve toparlanamadı. Nonda o kadar kötüydü ki onun yerine Arda veya Kewell oynuyordu, Jo da fayda etmedi. Elano ve Caner de yanlış yerlerde oynayınca günah keçisi oldular.

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Bunca yıldır onun dışında dengeleri değiştiren "nokta atış" diyeceğimiz bir ara transfere rastlamadım ligimizde...
    Bir de Ernst vardı.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Sezon başında yönetim Rijkaard'ın bilgisi ve isteği dışında oyuncu almadı. Gelen oyuncularla beraber kadroya baktıgımızda Milli takımın savunma hattı, Arjantin'in file bekçisi, orta alanda parlayan yıldız Mehmet Topal ve gelene kadar çoğu avrupa kulübünün hayalini süsleyen Elano, Barcelona'dan yetişen üst düzy kabiliyetlere sahip Dos Santos, CSKA da Wagner Love ile ortalığı dağıtan Jo, Premier Ligden Neill, Hary Kewel, Kader Keita ,Baros Non ve tabiki de Arda gibi mükemmel bir kadro göze çarpıyordu. Aslında senenin başından sorun ayyuka çıkmıştı ama peş peşe gelen gollü galibiyetler bunun unutulmasına sebebp oldu! MÜCADELECİ VE ÇİFT YÖNLÜ ORTA SAHA OYUNCULARI!!!!! İşte sezonun başarısızlığının ana sebebi budur. Baros ve Kewel'in sakatlıkları ve ardından Arda'nın sakatlanıp toparlayamaması da işi tuzu biberi oldu fakat En önemli eksiğimiz çift yönlü ve güçlü orta saha oyuncularıydı. Herşeye rağmen Baros sakatlanmasa belki yine ilk 2 de bitirebilirdik fakat sahada zayıf kaldık hep orta alanda... Caner bal yapmaz arı gibiydi. Servet savunmadan top atmaktan aciz. Mustafa Sarpi Barış Özbek ve Mehmet Topal üçlüsü her ne kadar mücadeledi olsalar da teknik açıdan çok zayıf olunca orta alanda top yapan oyuncumuz yoktur. Elano'yu oraya mecburen çeken Rijkaard Brezilyalı ismin etkili olma şansını yok etti. Forvet hattına yakın oynadığında daha etkili işler yapacağı kesin ama orta alandan top alamadı Elano. Keita saman alevi, gibi bazı maçlarda maçı aldı götürdü ama bazı maçlarda da her ne kadar mücadele ettiyse de saç baş yoldurdu. Nonda gol atıyordu falan ama hücumda çok ağır kalıyordu.

İyisiyle kötüsüyle bir sezon geride kaldı ve Haldun Üstünel'in dediğine göre mevkiler belirlendi. bana kalırsa Galatasaray'a 1 yabancı stoper, 1 sol bek, 2 çift yönlü orta saha ve 1 yabancı forvet alınmaı.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Mesaj Yetkileri