Özlüce Günlüğü: 5 Temmuz 2010
Takımımız sabah erken saatlerde yaptığı antrenman ile çalışmalarını sürdürdü. Takımımıza Sabah Koşusu
Takımımız yeni sezon hazırlıklarını Özlüce Tesisleri`nde sabah 07.30`da yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam nezaretinde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular açma germe hareketlerinin ardından serbest koşu yaptı. Yeşil beyazlı ekip açma germe hareketleriyle idmanı sonlandırdı. Bu sabahki antrenmanda sakatlığı bulunan Hüseyin Çimşir takımdan ayrı salonda çalışma yaptı.
Personele Antrenman
Öte yandan yeşil beyazlı ekibin koşu sırasında, Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam saha kenarında duran Doktar Şafak Selimoğlu, Fizyoterapist Recep Lokmanoğlu, tercüman Volkan Çay, masörler Erol Korkmaz ve Harun Dobruca, malzemeci Mehmet Demir ve Gökhan Topcan`ı çağırarak koşmalarını istedi. Personel yaklaşık 20 dakika düz koşu yaptı. Başarılı çalıştırıcı gazetecilerin yanından geçerken de, `Haftaya da sizi koşturacağım. Hazırlanın" dedi.
Takımımız öğle salonda ve akşam yapacağı iki idmanla hazırlıklarını sürdürecek.
Takımımızın altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon oynadığı maçlarda alkış toplayan genç sağ kanat oyuncusu İsmail Haktan Odabaşı antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçen yıl iyi bir çıkış yakaladığını ve bu yıl da bunu sürdürmek istediğini belirten İsmail Haktan, "Çok çalışıyorum. Bu yıl Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Lig var. Bir çok kulvarda oynayacağız. Şampiyonlar Ligi`nde oynayarak bir ilki yaşayacağız. Taraftarımızın ve Türkiye`nin beklentisi büyük. Bazıları `5-6 gol yerler` diyor. Ama biz Süper Lig şampiyonu olduysak, bunu da başarabiliriz diye düşünüyorum" dedi.
Altyapıdan A taktıma yükseldiği sezonda şampiyon olmayları kendilerini rehavete sokmadığını belirten İsmail Haktan, "Ağabeylerim çok destek oluyor. Heyecanım tabiki var. Şampiyonlukta benim de payım olduysa ne mutlu bana. Çok dikkatili olmaya çalışıyordum. En ufak hata şampiyonluktan edebilirdi. Herkesin emek verdiği başarıya da zarar vermek istemedim. Başardıysam ne mutlu bana. Taraftarlarımız bizden çok şey bekliyor. Bu yıl geçen yıldan daha iyi olacak. İlk 11`i daha çok zorlayacağım. Geçen sene adapte dönemiydi. Neden bu yıl Şampiyonlar Ligi olmasın? Ben çalısıp kendimi göstereceğim. Psikolojim kuvvetli olduğu sürece destekle ben de oynamak istiyorum" diye konuştu.
Şampiyonluğu değerlendiren genç oyuncu, "Biz hakediyorduk. Bu kadar çalıştığımız, emek verdiğimiz şeyin karşılıksız kalmayacağını biliyorduk. Allah da yardımcı oldu. Hiçkimse şüpheye düşmedi. Hepimiz şampiyonluğa inandık. Son haftalarda Kasımpaşa maçında buna inanmaya başladık. `Acaba` kelimesi yoktu. Takım olarak kenetlenmiştik. Arkadaşlık ve hava çok iyi olduğu için şampiyonluk geldi. Biz büyüklerimize saygılıyız ağabeylerimiz bize sevgiyle yaklaşıyor. Tartışma ve olumsuz hiçbirşey olmadı. Başarı böyle geldi" şeklinde konuştu.
Altyapıdan kendisini Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam`ın A takıma çağırdığını ifade eden genç yetenek, " Hayatımda hiçbir zaman unutmayacağım bir teknik adam. Çünkü hayallerim vardı. 5 yıl önce geldiğimde altyapıdan beri hedefim burada oynamaktı. Bunların hepsi Ertuğrul hoca sayesinde oldu. Onun hakkını hiçbir zaman ödeyemem. Gençler için değil tüm futbolcular için öyle. Çünkü hakedeni oynatıyor. Rekabeti ayarlıyor. Ertuğrul hocanın da forma şansı vermesi için bizim de birşeyler yapmamız lazım. Bu formayı haketmemiz lazım" dedi.
6 2 2 sistemi ile ilgili soruyu yanıtlayan genç futbolcu, "Şampiyonlar Ligi ve UEFA`da mücadele edecek olan takımlar yabancı oyuncu tercih ediyorlar. Türkiye`ye gelen yabancı oyuncularla, bizim oyuncularımız arasında bana göre fark yok. O yüzden bize daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yabancılar büyük parala mal oluyor. Çok büyük beklentiyle geliyorlar. Onlar geldiğinde sanki oynama mecburiyetleri varmış gibi görünüyor. Ama genç oyuncular var, altyapıdan geliyorlar. Onlar da bazı şeyleri başarmak, kendilerini kanıtlamak istiyor. Yabancı oyunculara göre gençlerin şanssız olduğunu düşünüyorum. Kadroya yabancılar girince gençler dışarıda kalıyor" cevabını verdi.
7-8 yıl daha Bursaspor`da kalmayı düşündüğünü, yeşil beyazlı ekipte daha çok zamanı olduğunu belirten İsmail Haktan, "Bursaspor`a daha birşey veremedim. Burada görevimi tamamlayacağım zamanı çok iyi biliyorum. Ayrıca burada çok mutluyum. 7-8 yıl kalmayı düşünüyorum. İleriki yıllarda da yurdışına gitmeyi hedefliyorum. Henüz çok erken" dedi.