1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Messi Türkiye'de Maça Çıkmak İstiyor

Question Messi Türkiye'de Maça Çıkmak İstiyor

Messi'den Rijkaard Açıklaması

“Altın Ayakkabı’yı ben tek başıma almadım. Bu başarıya ulaşmamda Barcelona’daki tüm takım arkadaşlarımın en az benim kadar payı var”

“Rijkaard bugünlere gelmemde pay sahibi. Barça’ya geldiği ilk zamanlarda da zor günler yaşadı. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir”

“Quaresma ve Guti’nin forma giymesi Türk Ligi’nin kalitesini artıracaktır. Özellikle Guti hem futbolu hem kişiliğiyle takımına büyük katkı sağlayacaktır”

FANATİK yine spor basını tarihine geçti... Dış Haberler Sorumlumuz Kaan Bora, yüzlerce gazetecinin peşinden koştuğu dünyanın en iyi futbolcusu Lionel Messi ile Barcelona’da görüştü. Don Balon’ın ev sahipliğini yaptığı geleneksel Altın Ayakkabı ödülünü aldıktan sonra Arjantinli süperstar Türk basınında ilk kez FANATİK’e konuştu...

Lionel Messi... O bir dünya starı... Bulunduğu dönemin en iyisi olarak gösteriliyor. Arjantinli süperstar, FANATİK’in de üyesi olduğu ESM’in verdiği geleneksel Altın Ayakkabı ödülünü alırken, yanında Türk spor basınının 1 numarası vardı. Geçen sezon La Liga’da attığı 34 golle birçok ünlü yıldızı geride bırakan Lionel Messi çok özel açıklamalar yaptı. Türk futbolundan, eski hocası Frank Rijkaard’a kadar birçok konuda konuşan 23 yaşındaki forvetin açıklamaları şöyle:

‘Arkadaşlarımın eseri’

“Altın Ayakkabı benim tek başıma aldığım bir ödül gibi gözükse de aslında öyle değil. Takım arkadaşlarımın da bu başarıya ulaşmamda benim kadar rolü var. Barcelona’nın oyun sistemi benim özgüvenimi daha yükseltip, daha iyi bir futbol sergilememi sağlıyor. Diğer arkadaşlarım da bana bu konuda büyük destek veriyor. Yardımlaşma olmazsa ve siz bir takımın parçası olamazsanız istediğiniz kadar yetenekli olun, ama başarılı olup, bir yere gelmeniz imkansız. Barça ile birçok kupa kazandım. En büyük amacım aynı performansı Arjantin Milli Takımı’na da yansıtmak. Talihsiz bir Dünya Kupası geçirdik. Bir maçtaki kötü oyun her şeyi bitirdi. Ama Arjantin ile gelecekte zaferler kazanacağıma inanıyorum.”

‘Rijkaard’a teşekkür borçluyum’

“Ben kimse arasında karşılaştırma yapmayı sevmiyorum. Herkesin bulunduğu ortamdaki şartlar neyin ne olacağını tayin eder. Guardiola ile Rijkaard çok farklı teknik adamlar. Guardiola bize daha disiplinli futbol oynatıyor. Rijkaard bugünlere gelmemde çok büyük rol sahibi. Beni o keşfedip, henüz 17 yaşında gencecik bir çocukken, A takımda oynamamı sağladı. Bu kendisi açısından bir riskti. Ama gençlere çok önem veren bir hoca ve çok iyi bir insan. Galatasaray’da kısa zaman içinde başarılı olacağına inanıyorum. Barcelona’ya geldiğinde de ilk zamanlar işler hiç de iyi gitmiyordu. Ama belli bir süre sonra futbol bilgisini ve tecrübesini ortaya koyarak, her şeyi düzeltti. Sonuçta tanımadığı bir ülke ve yeni bir kültürde çalışıyor. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir.”

‘Türkiye’de maça çıkmak isterim’

“Türk futbolu giderek kalitesini yükseltiyor. Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynayan Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na gidememesine şaşırdım. Gerçekten iyi futbolculardan kurulu, iyi bir takımdı ve hiçbir zaman mücadeleyi bırakmıyorlardı. Ancak futbolda her zaman inişli çıkışlı dönemler olur. Önemli olan istikrarı sağlamak. Quresma, Guti gibi yıldızların forma giymesi Türk Ligi’nin kalitesini artıracaktır. Özellikle Guti hem futbolu hem kişiliğiyle önemli bir isim. Takımı Beşiktaş’a ve Türk futboluna önemli şeyler kazandıracaktır. Türk takımlarıyla ne milli takım ne de kulüp takımında karşılaştım. Ancak Türkiye’deki maçlarda çok iyi bir futbol atmosferi oluştuğunu ve tıpkı benim ülkemdeki gibi ateşli taraftarların olduğunu biliyorum. Bir gün Türkiye’de maça çıkmak isterim.”

Kaan Bora-FANATİK

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Türkiye'de bir maça çıkar ama Türk Takımı forması altında çıkmaz. Her lafı çarpıtmayalım.

Birde Rijkaard'ın onu 17 yaşında A Takıma çıkarma olayına gelicek olursa 2 kez izlese Messi gibi bir yeteneği anlar. Zaten anlamaz ise hiç yaşamasın.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Türkiye'de bir maça çıkar ama Türk Takımı forması altında çıkmaz. Her lafı çarpıtmayalım.

Birde Rijkaard'ın onu 17 yaşında A Takıma çıkarma olayına gelicek olursa 2 kez izlese Messi gibi bir yeteneği anlar. Zaten anlamaz ise hiç yaşamasın.

Tamam reykard tırt t.direktör hiç birşeyden anlamıyor...Bu insanları anlamıyorum t.direktör altyapıdan yıldız oyuncu çıkarır onu bizde izlesek anlardık durumuna getirirler ilgilenmese oynatmasa t.direktör gençlerle ilgilenmiyor hiç mi yok altyapıda oyuncu derler..İlginç gerçekten..

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Ama adam Messi ister istemez gözüne batar insanın. Mesela Galatasaray'dan birini çıkarsa birşey diyemeyeceğim. Ama Messi başka birşey değilki. Koskoca Faal oynayan futbolcular arasında Dünya en iyi 2. futbolcusu. Bakkala sorsan bakkalda Messi'de ki yeteneği fark eder.

Messinin Fm2006mıydı Neydi Profile Baktımda Şimdiki Vonderkitlerin Profili Gibi Değildi. Yani 2005-2006 Yıllarında Messinin Çok Ahım Şahım Bir Hali Yoktu. Barcelonaya Geldikten Sonra Ne Olduysa Orda Koydu. Messi Barcelonaya Geldiği İlk Günü Daha Dün Gibi Hatırlıyorum Çok Yüzeysel ve Basit Geçtiler. O Zaman Adu Messiden Çok Daha Gündemdeydi Şimdi Adu Kayıp.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Ama Adu'nun oynadığı ülke futbolun 3. planda olduğu bir ülke. Ve futbola pek ilgi duyulmuyor. Orada şu an bile 5 taneden fazla kaliteli futbolcu sayamazsınız. Sayacaklarınız ise para ve Amerika'da rahat bir yaşam amacıyla gitti. Tabi bizim ligden daha kaliteli futbolcuları barındırıyorlar şu an için (Henry, Marquez, Beckham, Donovan vb.) ama genel olarak baz alınırsa Bank Asya kalitesinde bir lig var.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Messi de futbolcu mu, birakin lutfen

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

ABD'deki futbola ilgi dünya üzerinde hiçbir ülkede yoktur. Popülerlik olarak ele alırsak basketbol ve beyzbol kadar popüler bir spor, ilk iki sporun kaynağının bu kıta olduğunu (Beyzbol'un kaynağı İngiltere olsa da ABD ve Kuzey Amerika'da asıl doruk noktasına ulaştı.) kabul edersek futbol için sağlanan imkanlar, destekler azımsanmayacak düzeyde.

Ligleri bize göre kaliteli değil ama milli takımlarda bizden daha iyi olduklarını kabul etmemiz gerekir. Kıta avantajını da iyi kullanıyorlar.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

@Bursaspor

Benim bahsettiğim alt yapı imkanları vb. parasal şeyler değil. Taraftarın ilgisi açısından söylüyorum. Yoksa bir Amerikalı'ya şu seçeneği sunsan NBA maçımı, Beyzbol maçımı yoksa Futbol maçımı desen futbolu son olarak seçer. Birde o yıldız futbolcu transferleri olmasa ilgi bu kadar olurmuydu tartışılır. Mesela bizim ülkemizde ister transfer olsun ister olmasın Futbol bizim insanımız için 1 numaradır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Amerika'da futbol en çok izlenen sporlar arasında bunu inkar edemeyiz, bir basketbol, bir beyzbol, bir amerika futbolu değil ama MLS maçlarını izlerseniz stadyumların ne kadar dolu olduğunu görürsünüz.

Bu yıldız kabul edilenlerden önceki gerçek yıldızlar gitmeseydi buralara gelmesi bile zordu. İzlenme değerine örnek olarak verirsek 94 Amerika Dünya Kupası hala en yüksek seyirci ortalamasına sahip Dünya Kupası.

Türkiye'de ise futbolu karşılaştırabilecek başka spor yok, ABD'de futbol ciddi rakipler arasında kendine yer buluyor, bunu göz ardı edemeyiz. Eğer elimizde futbol dışında popüler bir sporumuz olsaydı o zaman aralarında karşılaştırma yapardık.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Maalesef saçma bi haber. Gidipte adama abuk sabuk sorular sorup sonrada Tr'de oynamak istiyor diye haber yapılan tek ülke bizizdir. Adama diyecek başka bir seçenek verilmiyor zaten. Sen gitmişsin ve röpörtaj yapıyorsun, düşününce bizim takımların bütçelerinin toplamı kadar bonservis + yıllık ücreti olan bir oyuncunun tr de top oynamak istediği daha doğrusu maça çıkmak istediği haberi yapılmış. Bu geldiğimiz ütopik duruma pes diyorum..

sakary Ali Misafir

İyi bari başlığı oynamak istiyor diye atmışlarda ben Messi Yarın İstanbul'da falan tarzı bir başlık beklerdim.

Sheriff Misafir

Başlığı konuda bahsettiği gibi düzenledim.
    Bir gün olabilir tabi neden olmasın

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Olur yakında, GS'nin stadının açılışına Barcelona gelmeyecek miydi, ben mi yanlış biliyorum?

Mesaj Yetkileri