1 ile 9 arası toplam 9 sonuç

Konu: Vajda ve Horakova Fenerbahçe’de

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Default Vajda ve Horakova Fenerbahçe’de

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız yeni sezonda kadrosunda yer alacak oyuncuların transferini tüm hızıyla sürdürüyor.

Takımımız Çek oyuncu Hana Horakova ile Macar basketbolcu Anna Vajda’yı kadrosuna katarken bir transfer de istatistik antrenörlüğü bölümü için gerçekleştirdi. Takımımız istatistik antrenörlüğü görevini yeni sezonda Ernst Radjen sürdürecek.

Bayan Basketbol Takımımız da daha önce de antrenörlük görevine Laszla Ratgeber’i getirirken kadrosunu ise Diana Taurasi, Ivana Matovic ve Şaziye İvegin’le güçlendirmişti.

ANNA VAJDA KİMDİR?

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın yeni transferi Macar oyuncu Anna Vajda 3 Eylül 1984 tarihinde Budapeşte’de dünyaya geldi.

1.90 boyunda ve 72 kilo ağırlığındaki basketbolcu forvet pozisyonunda görev yapıyor.

Macar Milli Takımı’nın da değişmez oyuncuları arasında yer alan Anna Vajda geçen sezon Euroleague’de çeyrek final oynadı. Euroleague ortalamasında 16.4 sayıya sahip olan başarılı oyuncu 5.9 ribaund ile de Macar Milli Takımı’nda başarılı bir performans sergiliyor.

Anna Vajda’nın kariyerinde 2002-2003 yıllarında Macaristan Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu, Mizo Pecs takımı ile 2003-2005 yılları arasında Macaristan Kupası’nda şampiyonluk ve son olarak yine 2009-2010 sezonunda Mizo Pecs Takımı ile Macar Ligi şampiyonluğu başarıları bulunuyor.

Anna Vajda, genel istatistiklerinde ise 14.8 sayı, 5.9 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarına sahip.

HANA HORAKOVA KİMDİR?

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın bir diğer transferi Hana Horakova ise Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nın değişmez oyuncuları arasında yer alıyor.

1979 Bruntal doğumlu Çek oyuncu 1,82 boyunda ve guard pozisyonunda oynuyor.

Son olarak Frisko Sika Brno forması altında mücadele eden Horakova, geçtiğimiz sezon Euroleauge Bayanlarda Fenerbahçe’ye karşı da mücadele etmişti.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nın da değişmez oyuncuları arasında yer alan Hana Horakova Gambrinus forması altında 2006 yılında Bayanlar Euroleague şampiyonluğunu kazandı.

Çek oyuncu geçtiğimiz sezon Frisko Sika Brno forması altında 12 sayı, 4,5 ribaunt ve 3 asist ortalamaları ile oynadı.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Bu takımı zorlayacak bir takım kurulmadı daha avrupada. FIBA tüm transferleri ana sayfadan duyuruyo (: Müthiş takım oldu. Benchte oturan oyuncular bile üst düzey olacak artık.

5-İvana Matovic - Anna Vajda
    4-Nevriye - Nevlin
    3-Penny - Şaziye
    2-Diana - Esmeral
    1-Birsel - Horakova

Türk oyuncular bekleniyo artık 1 tane daha Türk alınırsa müthiş olur. Zaten takımda Begüm Dalgalar, Melike Bakırcıoğlu, İpek, Devran gibi oyuncular var. 1 tane Türk isabetli şut atabilen birisi lazım benche. Sakatlık, ceza durumunda sıkıntıda kalmamak için.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Avrupanın en büyük kupası geliyor sanırım..)

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

nna Vajda transferi zaten birkaç hafta öncesinden biliniyordu. Hatta bu forumda haberi de çıkmış ve konuyla ilgili yorumlarımızı yazmıştık. Hana Harakova transferi sürpriz oldu. (Bu sene euroleague'de kim başımıza bela olduysa onları transfer ediyoruz.)

Sanırım her hafta bir-iki yabancı (Türkiye Liginde) trübünde oturacak. Şimdiden beş yabancı oldu. Ben yine de kadroya en az bir siyahi oyuncunun monte edilmesinden yanayım. Yetenek olarak ne kadar takımın kalitesi ikiye katlamış olsa da, sanki atletik meziyetlerimiz biraz zaafa uğradı. Bu kadar beyazla nereye kadar? Her takıma fazla değil, bir iki siyahi oyuncu lazım... (Hoffman'ı takımda tutsaydık en azından... Bakalım, belki öyle bir hamle gelir.)

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    nna Vajda transferi zaten birkaç hafta öncesinden biliniyordu. Hatta bu forumda haberi de çıkmış ve konuyla ilgili yorumlarımızı yazmıştık. Hana Harakova transferi sürpriz oldu. (Bu sene euroleague'de kim başımıza bela olduysa onları transfer ediyoruz.)

Yanlış hatırlıyorum galiba... Sanırım bu forumda değil, basketbol forumlarında çıkmıştı Anna Vajda haberi... Oraya bir yorum yazmıştım.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Bu takımı zorlayacak bir takım kurulmadı daha avrupada. FIBA tüm transferleri ana sayfadan duyuruyo (: Müthiş takım oldu. Benchte oturan oyuncular bile üst düzey olacak artık.

5-İvana Matovic - Anna Vajda
    4-Nevriye - Nevlin
    3-Penny - Şaziye
    2-Diana - Esmeral
    1-Birsel - Horakova

Türk oyuncular bekleniyo artık 1 tane daha Türk alınırsa müthiş olur. Zaten takımda Begüm Dalgalar, Melike Bakırcıoğlu, İpek, Devran gibi oyuncular var. 1 tane Türk isabetli şut atabilen birisi lazım benche. Sakatlık, ceza durumunda sıkıntıda kalmamak için.

Siyah-beyaz ayırmı yapacak en son kişiyim. Ama genetiğin de bir hakikati var. Fazla siyahi oyuncu daima tehlikelidir. İş ciddiyeti bakımından... Ama her basketbol takımına en az iki, en fazla üç siyahi oyuncunun şart olduğuna inanıyorum. Ajavon ve Sutton-Brovn'ın atletizmini aramayız umarım. Mesela Sutton Brown en formsuz haliyle bile geçen yıl final serisinde bloklarıyla öne çıkmayı bildi. Sadece atletizmi sayesinde... Çok daha yetenekli bir takım olduk. Ama bu kadar beyazla nereye kadar?

Kurallar bu sene değişmeyecekse kadroda en fazla dört yabancı bulundurabiliyoruz. Türkiye ligi için konuşuyorum. Bir tane de devşirme hakkımız var. Nevin yerine Hoffman'ı Türk yapma şansımız yok mu ki?

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yanlış hatırlıyorum galiba... Sanırım bu forumda değil, basketbol forumlarında çıkmıştı Anna Vajda haberi... Oraya bir yorum yazmıştım.
    Abi haberlerini eklemedik sanırım ama ben demiştim Anna Vajda sırada diye Matovic geldiğinde.

Siyah-beyaz ayırmı yapacak en son kişiyim. Ama genetiğin de bir hakikati var. Fazla siyahi oyuncu daima tehlikelidir. İş ciddiyeti bakımından... Ama her basketbol takımına en az iki, en fazla üç siyahi oyuncunun şart olduğuna inanıyorum. Ajavon ve Sutton-Brovn'ın atletizmini aramayız umarım. Mesela Sutton Brown en formsuz haliyle bile geçen yıl final serisinde bloklarıyla öne çıkmayı bildi. Sadece atletizmi sayesinde... Çok daha yetenekli bir takım olduk. Ama bu kadar beyazla nereye kadar?

Kurallar bu sene değişmeyecekse kadroda en fazla dört yabancı bulundurabiliyoruz. Türkiye ligi için konuşuyorum. Bir tane de devşirme hakkımız var. Nevin yerine Hoffman'ı Türk yapma şansımız yok mu ki?
    Siyahi bir oyuncu olmasını bende istiyorum çok yumuşak takım oldu. Ama bu takım ofansta herkesi yer. Top paylaşımını düzgün yaparlarsa önlerine çıkacak takım yok. Ekaterinburg sadece zorlayacak takım olur. Onlardada Candace Parker WNBA kapatmış durumda. Final Four zaten garanti ama sonrasında zorlanıyoduk. Bu transferlerle buda geçeriz.

Penny ve Taurasi kıta dışı olduğu için alamıyolar. Penny EU sayılacaktı ama oda gerçekleşmedi. İngiltere'de yaşaması gerekiyomuş 2 yıl daha. Avustralya vatandaşı zaten Penny. Eğer onu kabul etselerdi Horakova yerine Amerikalı Guard gelecekti. Lazslo istemişse vardır bildiği. Nevin Nevlin konusuda çok saçma. Türk Bayan Milli Takımında oynadı diye hatırlıyorum Nevin'i. Ama devşirme oyuncu statüsünde.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Öyleyse dua edelim ve Avrupa pasaportlu, üst düzey siyahi bir WNBA oyuncusu bulalım.Çok ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. Hedeflenen yer açısından... Bırak euroleague'i; Galatasaray'ın bu sezon Spartak Moskova'dan aldığı pivot bile bizim uzunları tek başına faul problemine sokar. Sadece ona karşı bile Hoffman veya onun tarzı birisi şart... kalın ve güçlü...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Galatasaray'ın aldığı adamları tek tek yazmak istemiyorum. Ama Fowles 'ın yanına iyi bir ekip kuramadıkları sürece kaybetmeye mahkumlar. Kısa oyuncuları - Guardları hepsi vasat. Zaten onlar avrupa için oyuncu alıyolar. 8 tane yabancı oyuncuları var şu anda. Avrupa'da bile şansları şu yönden. Doneeka Bulgar vatandaşı sanırım. O yüzden fazla oyuncuyla imzalayabiliyolar. Ama sezon içerisinde Ceyhun Yıldızoğlu'nun dağıtımı yapacağını sanmıyorum. Euro Cup'ta ilk turda elenirlerse hepsi gider takımdan. Candice Wiggins sezonu kapatmış onu yollarlar büyük ihtimalle.

Türk olarak oyuncularına bakarsakta Işıl Alben var. Oda 1 senedir sakat durumda. Tuba Palazlıoğlu sadece hucumda etkili. Dışarıdan atıyo. Üzerine oynarsalar yerinden kıpırdayamaz bile. Esra - Nilay - Bahar, Fenerbahçe'nin Türk oyuncularına rakip bile olamaz.

Mesaj Yetkileri