Hollandalı hoca, Ajax ile yollarını ayırdı...
Geçen yıl Hamburg'u çalıştırdıktan sonra 2009/10 sezonunda Ajax'ın başına geçen Hollandalı teknik adam Martin Jol, kırmızı-beyazlı ekiple yollarını ayırdı.
Ligde 1-1 biten NEC maçının ardından bu kararı alan eski Tottenham menajeri, bu akşam kulübün resmi sitesinden yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi.
Bu güzel kulübe tüm kalbiyle elveda dediğini belirten Jol, "Beklentilerimize göre yaşayamayız. Kulübün her gün maruz kaldığı eleştiri kadroda ve kulüpte baskı yaratırken bu durumu düzeltmek için en doğrusunun bu olduğunu düşündüm. Milan maçı öncesi bu kararımı açıklıyorum ve kısa vadede kulüp için en yararlı sonuçların geleceğini temenni ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.
Ajax'ın genel direktörü Rik van den Boog, 54 yaşındaki hocaya teşekkür ederken takımın sorumluluğunu Frank de Boer'un alacağını açıkladı.
Ajax, 17 haftası geride kalan Eredivisie'da 32 puanla lider PSV'nin beş puan arkasında dördüncü sırada yer alıyordu. Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ise beş maç sonunda dört puanı bulunan Hollanda ekibi, UEFA Avrupa Ligi bileti için mücadele veriyor.