Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 83 sonuç

Konu: YGS'de Tarihlerden Silinemeyecek İlginç Tesadüf !

Question YGS'de Tarihlerden Silinemeyecek İlginç Tesadüf !

BÜTÜN KIZLAR BU OKULDA TOPLANDI

İstanbul'un Eyüp İlçesindeki Silahtarağa İ.Ö.O'da YGS'ye Giren Tüm Adayların Kızlardan Oluşması Dikkat Çekti.

YGS’de ilginç bir tesadüf yaşandı. Adayların girecekleri salonlar ÖSYM tarafından bilgisayar ortamında belirlenirken; bazı okullar ve sınav salonlarında sadece kız öğrenciler yer aldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre; 25 dersliği bulunan İstanbul Silahtarağa İlköğretim Okulu’nda sınava girecek öğrenciler arasından tek erkek öğrenci yoktu.

Okul yetkilileri, sadece kız öğrencilerin sınava girdiğini doğruladı ancak, uygulamanın ÖSYM tarafından yapıldığını, kendilerinin bilgisi olmadığını söyledi.

Adayların saat 09.30’da sınav salonlarına alınacağını belirten bir anons yapıldı ve kız öğrencilerin sağ taraftan, erkek öğrencilerin sol taraftan içeri girmesi istendi.

İkinci bir anonsla da sınava girecek erkek öğrenci sayısının az olması nedeniyle kız öğrencilerin soldan sınav salonlarına girebilecekleri duyuruldu.

Kızını sınava getiren Kibar Tatlı, “Sınav saati yaklaşırken, okula yönelenlerin hepsinin kız olduğunu görünce şaşırdık. Bu yüzyılda böyle bir uygulama nasıl olur? Sadece kızları bir okula toplamak uygarlığa sığar mı?” dedi.

Yine kızını okula getiren Gülizar Ulutaş ise, “Neden sadece kız öğrencilerin sınava alındığını sorduğumuzda, bilmediklerini söylediler. Yakındaki camiden de sürekli dualar okunuyordu. Okul yetkilisine söylediğimizde, ‘Bunu biz yapamayız siz gidin duayı kestirin’ diye cevap aldık” diye konuştu.

İstanbul ÖSYM temsilciliği, konu hakkında görüş belirtmek istemezken, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konunun tamamen ÖSYM ile ilgili olduğunu ancak kendilerinin de bu yönde duyumlar aldıklarını söyledi.

Bir Milli Eğitim yetkilisi, uygulamanın sadece bir okulla sınırlı olmadığını belirtti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, defalarca not bırakmamıza rağmen telefonlarımıza cevap vermedi.

Eğitimciler, kız öğrencilerin ayrı bir okulda veya salonda toplanması gibi bir tesadüfün olamayacağını belirterek, “Bunun için sınav salonlarının tespitinde kız erkek gibi ayrım yapan bir program kullanıldığı izlenimi uyandırılıyor” dedi.

Adaylar başvuruları sırasında sınava girmek istedikleri il ve bölgelerin tercihini yapıyor.

Adayların nerede sınava girecekleri de ikematgahları ve bu tercihleri dikkate alınarak yapılıyor.

İHA
    Last edited by El Barto : 28.Mart.2011 at 18:32

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence iptal edilmeli sınav

Hadi Yaşadın Osmanım Zaten Kötü Geçmişti Sınavıın Bahanesi Hazır İptal Sınav

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Keşke tekrarlasalar valla yine aynı sorulara razıyım . Çok saçma hatalar yapmışım en komigi 17+3=21 Gitti 1 Net

5. Default

bu yaptıklarının üstüne gidilse belki sınav tekrarına kadar gidilebilir ama arkasında hükümet var ondan birşey çıkmaz.Bu olan olay tesadüf felan değil,bilgisayar programı dağıtıyor bu kadar bayanın bir arada olması imkansız

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Tesadüf ha?

Hadi yedik. Yemeyen de gargara yapsın.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Bu hükümetle herşey mümkün !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nükleer enerji kurulmasına karşı çıkan vatandaşlarımıza 'ne var yani evde tüp gaz kullanmıyor muyuz?' diye seslenen biri başımızda olduktan sonra daha çok böyle şeyler yaşarız. Kızlara ayrı sorular hazırlarlar mesela. Ahmet parasının 2/3 ü ile değil de Sümeyye 1/8 i ile bir şeyler alır falan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Nükleer enerji kurulmasına karşı çıkan vatandaşlarımıza 'ne var yani evde tüp gaz kullanmıyor muyuz?' diye seslenen biri başımızda olduktan sonra daha çok böyle şeyler yaşarız. Kızlara ayrı sorular hazırlarlar mesela. Ahmet parasının 2/3 ü ile değil de Sümeyye 1/8 i ile bir şeyler alır falan.
    başörtülü kızların bir sınıfa toplandığını düşünürsek, cevap kağıdı elden ele de gezebilir. zor bir iş değil.

tiksinmeye başladım artık olan olaylardan.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Çok ilginç tesadüflerin ülkesiyiz yahu bunda hiç kimsenin bir suçu yok tesadüf değil mi ).

Buna inanıyoruz ve akşam sütümüzü içip yatıyoruz .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Sadece 1 değil o bölgedeki 6 okulda böyleymiş.

Buna da bulurlar bir kulp

Farklı kapıdan girme olayını anlarım da külliyen kız öğrenci olması olayını anlayamam.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

neden şaşırıyorsunuz ki anlamadım her şeyi de hükümete bağlıyorsunuz. onların arasında üçbeş erkek olsa siz tıpı mı kazanacaktınız herkes işine bakmalı bencee benim değerlerime kesinlikle ters düşen bir şey değil bence iyi de olmuş

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    neden şaşırıyorsunuz ki anlamadım her şeyi de hükümete bağlıyorsunuz. onların arasında üçbeş erkek olsa siz tıpı mı kazanacaktınız herkes işine bakmalı bencee benim değerlerime kesinlikle ters düşen bir şey değil bence iyi de olmuş
    Efendim ösym nin yaptığı sınavlarda her şeyi bilgisayarlar yapıyor masalını anlatmasınlar artık bana. Demek isteyince istenen istediği yerde sınava girebiliyor. Tablo onu gösteriyor.

Bu arada erkek olsalar tıpı mı kazanacaktınız ne kadar abes bir tabir. Bizim eleştirdiğimiz şey bunun tesadüf olmadığı. Yoksa haremlik selamlık kısmı ayrı. Ona girmedim bile.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Efendim ösym nin yaptığı sınavlarda her şeyi bilgisayarlar yapıyor masalını anlatmasınlar artık bana. Demek isteyince istenen istediği yerde sınava girebiliyor. Tablo onu gösteriyor.

Bu arada erkek olsalar tıpı mı kazanacaktınız ne kadar abes bir tabir. Bizim eleştirdiğimiz şey bunun tesadüf olmadığı. Yoksa haremlik selamlık kısmı ayrı. Ona girmedim bile.
    ben de tesadüf emiyorum sadece ne var yani hepsi kızsa onu merak ediyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Şu var bu demektir ki bu okulda sınava giren öğrenciler birileri tarafından seçildi ve hepsi o yüzden bu okulda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok merak ediyorsan internetten veyahut herhangi bir yerden başbakanımız ve cumhurbaşkanımız hakkında kısa bir araştırma yapabilirsin. Görüşleri , hayat felsefeleri , bu ülkeye getirmek istedikleri

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Kesinlikle tesadüf olamaz. Ayıp ayrıca,tasvip edilecek cinsten bir olay değil bu.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ben siyasi olarak değil beşeri olarak bakıyorum olaya siyaseti tartışmak istemiyorum sadece internetten bi on yıl öncesini araştırın birde şu zamanı

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Zaten forumlarımızda siyaset tartışmaya müsaade etmiyoruz. Ben de olayın beşeri yönündeyim. Sadece kadınların bir yerde olması bir kere çağ dışı. ama bir tarafta da az önce dediğim olay var. Hani sınav yerleri otomatik olarak belirleniyor ve müdahale edilemiyordu?

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ben sabah sanki buraya bişey yazmıştım. Silinmişmidir nedir. Neyse.

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    ben siyasi olarak değil beşeri olarak bakıyorum olaya siyaseti tartışmak istemiyorum sadece internetten bi on yıl öncesini araştırın birde şu zamanı
    10 yıl önce ileri demokrasimiz yoktu haklısın.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Ben sabah sanki buraya bişey yazmıştım. Silinmişmidir nedir. Neyse..
    Yazmamışsın İsmail silinen bir mesaj yok konuda.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Dalgınlıkla kapatmışta olabilirim tabi

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

İlginç bir olay açıklama yaparlar herhalde,ben hükümeti hep desteklerim ama böyle bir ayrım başladığı anda kınarım çok saçma bir olay,oldum olası sevmem böyle ayrımı kızlar şuraya erkekler şuraya.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

ÖSYM'den haremlik selamlık açıklaması

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) bir okuldaki tüm adayların kız olmasına ilişkin, “kız adayların sınava girmek istedikleri ilk tercihlerine atanmalarında erkeklerden daha avantajlı oldukları” açıklamasında bulundu.

ÖSYM, internet sitesinden, “Adayların Sınav Merkezlerine Atanması” başlıklı bir açıklama yaptı.

ÖSYM tarafından dün gerçekleştirilen 2011-YGS ile ilgili olarak basın-yayın organlarında yer alan “bazı binalarda sadece kız öğrencilerin sınava alındığına” ilişkin haberler üzerine açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, 2011-YGS'ye toplam 1 milyon 692 bin 345 adayın başvuruda bulunduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Sınav kılavuzunda belirtildiği üzere, ilgili sınav merkezinde sınava girmek için tercihte bulunan aday sayısının, o merkezdeki sınav binası/salonu kapasitesinden fazla olduğu durumlarda adayların bir kısmı kapasitesi dolmamış sınav merkezlerine atanır. Bu tamamen elektronik olarak bilgisayar otomasyon programı tarafından yapılan bir işlemdir. Önceki yıllarda da uygulanmıştır. Bu işlem yapılırken uygulanan öncelikler de önceki yıllarla aynıdır. Aynı sınav merkezinde sınava girmek isteyen adayların kapasiteden fazla olduğu durumlarda, bu merkezde sınava girmek isteyen tüm adaylar öncelikle öğrenim durumuna ve cinsiyetine göre değerlendirilerek, kapasite fazlası aday kapasitesi dolmamış sınav merkezlerine atanır. Bu durumda kız adaylar, ilk tercihlerine atanma hususunda daha avantajlı olmaktadır.

27 Mart 2011 günü gerçekleştirilen 2011-YGS sınavına İstanbul-Beyazıt sınav merkezinde girmek için başvuru yapan aday sayısı 73 bin 213, merkezin sınav kapasitesi ise 40 bin 414'tür. Bu nedenle bu merkezde sınava girmek isteyen adaylar öğrenim durumuna ve cinsiyetine göre değerlendirilmiş ve 32 bin 799 erkek aday mezuniyet yılları göz önünde bulundurularak kapasitesi dolmamış İstanbul-Avcılar sınav merkezine atanmıştır. Geriye kalan ve çoğunluğu kız adaylar da İstanbul-Beyazıt'a atanmıştır.

Benzer olayların gelecekte tekrar etmemesi ve gerekli önlemlerin alınması adına, aday atama sistemimiz üzerinde gerekli çalışmalar başlatılmıştır.”

Bir gazetede, İstanbul Eyüp'teki Silahtarağa İlköğretim Okulu'nda YGS'ye sadece kız adayların girdiği yönünde haber ve fotoğraf yer almıştı.

Hürriyet

Kulp da bulundu (:

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Neden yalnızca bir kaç okul peki yahu? Varsa böyle bir şey bu okulların sayısının çok daha fazla olması gerekmez mi?

Ya bu adamlar çok akıllı, ya bizleri salak sanıyorlar, ya da ne bileyim böyle gelmiş böyle gidiyor.

Ama bu sınav ve bu olaylar benim midemi bulandırdı. O kadar insana, ailelerine, emeklerine yazık olacak gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Atamalarda bilgisayarla yapılıyo sözde ama aynı okul, aynı derece ve benden düşük KPSS puanı alan adam 1-2 tanıdığıyla yerleşirken ben açıkta kalıyorum. Sorsan buda tesadüf. Hayatımız tesadüf ya hayırlısı.

ÖSYM tesadüfleri sever tesadüfle alakası biile yok ama neyse

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Budamı gol değil ?

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Enteresan. Neler neler ne saçma işler oluyor.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri