1 ile 6 arası toplam 6 sonuç

Konu: Forma İçin Yalvarmalılar

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Default Forma İçin Yalvarmalılar

A Milli Takım’ın yıldız ismi Hamit Altıntop, Almanya’daki Türkler’e fazla taviz verildiğini söyledi.

Milli futbolcu Bayern Münih’in kötü bir sezon geçirdiğini belirterek, “Geçen sezonla karşılaştırmak mümkün değil. Bu sene dengesiz gidiyoruz. Inter’e öne geçmemize rağmen elendik, kupada yarı finalde elendik. Ligde dördüncüyüz. Bize hiç yakışmayan bir tablo” diye konuştu.

Futbolda Türk takımlarının mental olarak artık değişmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Hamit Altıntop, Inter maçından örnek vererek şunları anlattı:

“Türkiye’de hiç oynamadım. Milli Takım için gelip gidiyorum. Belki benim gördüğüm farklıdır, belki ben hatalı düşünüyorumdur. Şöyle söyleyeyim. Inter’le oynadık Şampiyonlar Ligi’nde. İlk maçı 1-0 kazandık. İkinci maçta devreyi 2-1 önde kapattık. Ben oynamadığım için maçı izliyorum. Inter’de panik yok, stres yok. Bildiklerinden şaşmadan oynuyorlar. O rahatlık o kendine güven. Onların bu kadar rahat ve sakin olması bizim takımı panikletti. ‘Ne oluyor’ dedik. 2-2 oldu. Daha da panikledik. Son dakikada da maçı, turu verdik. Bildikleri yola inandıkları için başarılı oluyorlar. O yolda yürüyorlar. Bizim de bu noktaya gelmemiz gerekiyor.”

Sistem Geliştirilmeli
    Hamit Almanya’da yaşayan Türk kökenli futbolcuların Almanya Milli Takımı’nı seçmesiyle ilgili de şu yorum yaptı:

“Bu konuyu maalesef düzelteceğimize inanmıyorum. Sistemi kurmalıyız, oradaki çocuklar buraya gelmek için can atmalı, yalvarmalı. Benim duyduklarım, konuştuklarım çok acı şeyler söylüyor. ‘Orada oynayamazsak Türkiye’ye geliriz’ diyorlar. İyi elma olmazsa diğer elmayı alırım gibi düşünüyorlar. O futbolcudan ne kadar faydalanabiliriz ki! Başarılı olamam ama bana inanan beni yüzde 100 destekleyen futbolcuyu oynatırım. Biz gidip orada 10 tane futbolcu var, onlara yalvarıyoruz. Anasına, babasına, dayısına telefonlar, gidip gelmeler. Senin o kadar çocuğun var ki, öyle bir yapı kur ki burada tıkır tıkır oynasınlar. Biz de kolaya kaçıyoruz.. ‘Orada hazır var, gidip alalım’ felsefesinden vazgeçmeliyiz. Ben bunu eleştiriyorum.”

2014 Dünya Kupası’na katılmayı çok istediğini dile getiren Hamit Altıntop, “İnanırsak, arkadaşlarımız da buna inanır adapte olursa başarırız. Sonuçta Fatih Terim’le de 2006’ya gidemedik. 2008’e gittik. Hiddink’in özgüveni bana rahatlık veriyor mesela. İdmanlarda büyük ciddiyet var. Ayak tenisi oynarken bile herkes kazanmak için oynuyor. Bakın bir takımda hoca çok önemlidir. Çünkü sahaya bir tek o elini uzatabilir. O yapabilir değişiklikleri. Formayı o dağıtır.. Anlatabiliyor muyum?” ifadelerini kullandı.

Hamit: 'Türkiye’yi Tercih Etmiyorum Çünkü…'
    Hamit Altıntop Türkiye’den bir takımı tercih etmemesiyle ilgili olarak, “ Başta sportif alana bakıyorum. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilirdim. Şu an bunu Türkiye’de yapabileceğim bir takım yok ki! Son yaza bakalım. Hiçbir Türk takımı tur atlayamadı neredeyse. Bursa’yı gördük Şampiyonlar Ligi’nde. İkinci sebep de sağlıklı bir ortamın olmaması.. Arkadaşlarımız çoğu bana ‘Gelme, yorulursun, yıpranırsın’ diyor”

Hamit: 'Avrupa'da Her Şeyin Vergisi Var'
    “Bana Türkiye’ye gelme diyen arkadaşlarımın hepsi de Avrupa’da oynamak istiyor” diyen Hamit şöyle devam etti: “Gitmek isteyen gayret edip gidebilir. Ama illa gitmek istiyorsan burada kazandığını orada bulamazsın. Buradaki arkadaşlarımız bunu göze almıyorlar. Sıkıntımız o. Her şeyi hazır istiyoruz. Türkiye’de çok para vermiyorlar. Burada vergiyi kesmiyorlar. Vergiyi vermeyince çok para alıyorsun haliyle. Ama Avrupa’da sistem böyle işlemiyor.”

‘Yıldız Olmak Kolay Değil’
    Türk futbolcularıyla ilgili bir tespit de bulunan Hamit, “Türkiye’de adını duyuran oyuncu en iyi parayı alıyor. Ancak bir süre sonra idmana çıkmıyor, disiplinsiz davranmaya başlıyor. O haliyle çıkıp maç oynuyor. Ronaldo ile Messi’yi yakından incelerseniz yıldız futbolcunun ne olduğunu anlarsınız. Bu iki futbolcu harbiden hak ediyor yıldızlığı. Hiçbir saha içi olayları yok. Kaprisleri yok, idman yaparlar, her maç aynı performansla oynarlar.”

Vatan

Helal olsun sana Hamit.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

adam king.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

adam haklı.