Valencia'nın başarılı oyuncusu Mehmet Topal, Galatasaray'a ve İspanya'daki futbol yaşamına dair geniş açıklamalarda bulundu.
Valencia'da gösterdiği başarılı performansın ardından yeniden A Milli Takım'a seçilen Mehmet Topal, Galatasaray'ın haline çok üzüldüğünü söylerken, Valencia'da mutlu olduğunu dile getirdi.
Fotomaç'a açıklamalarda bulunan yıldız orta saha oyuncusu, Galatasaray yönetimini eleştirirken "Galatasaray yönetimi çok kişinin ahını aldı. Hasan Şaş, Hakan Şükür ve diğerlerine yapılanlar... Valencia'ya transferimi, eğer 1 yıllık alacağımdan vazgeçersem kabul edeceklerini söylediler. Düşünün, hem Valencia'dan bonservis alıyorlar, hem de hakkım olan parayı da istiyorlar. Bu ahların bir gün çıkacağı belliydi." şeklinde konuştu.
Galatasaray'a en iyi şekilde hizmet ettiğini söyleyen Topal, "Bu başarısızlığın tek sorumlusu yönetimdir. Misimovic gibi bir futbolcu bile harcandı. Takımın hali içimi acıtıyor." dedi.
Valencia'da futbolu yeniden öğrendim
Valencia takımındaki futbol disiplinine övgüler yağdıran oyuncu, "Adeta her şeyi yeniden öğrendim. Burada herkes kendi bölgesinden sorumlu. İlk maçlarda bazen sağ beke, ya da stopere yardıma gidiyordum. Daha sonra arkadaşlarım beni uyardılar. Teknik Direktör Emery de, sadece ön liberodan sorumlu olduğumu söyledi. Buraya çok alıştım. Artık sürekli 11 oynuyorum." ifadesinde bulundu.
Valencia'ya ilk geldiğinde insanların Türkiye hakkındaki önyargılarını kırmayı başaramadığını söyleyen Mehmet Topal, "İlk zamanlar bana Türkiye'de bombaların patladığını, terör olduğunu söylediler. Yanlış propagandaların esiri olmuşlardı. Ancak ne zaman ki Bursa deplasmanına geldik ve bizi çok iyi ağırladılar, ondan sonra takım arkadaşlarım bana Türkiye'de tatil yapmaktan bile bahsettiler." dedi.
Euro 2008'de çok iyi anıları olduğunu söyleyen Topal, "Maçta 30 metreden attığım bir şut vardı. Direği sıyırarak auta gitti top. Eğer o top gol olsaydı, orada futbolu bırakırdım." diyerek Milli Takım'a döndüğü için ne kadar mutlu olduğunu da tekrar dile getirmiş oldu.