1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Tarayıcılar ve IQ Seviyeleri

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Default Tarayıcılar ve IQ Seviyeleri

AptiQuant adlı Kanada firmasının yaptığı “IQ ve Tarayıcı Kullanımı” isimli çalışmada 16 yaşın üzerindeki 101 bin 326 kişinin IQ değerleri kullandıkları internet tarayıcılarına göre gruplandırıldı.

Yeni Medya Düzeni'nin haberine göre, çalışmanın sonucunda 2011 yılında hâlâ Internet Explorer 6 kullanan insanların ortalama IQ değeri 80 civarında iken Firefox ve Chrome kullanıcılarının ortalama 110; Opera ve Camino kullanıcıları ise ortalama 120 IQ değerine sahip olduğu ortaya çıktı.

Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi kullanılan Internet Explorer versiyonu yükseldikçe ortalama IQ değeri de hızla yükselmekte. İnternet sayfaları ile uyumsuzluk problemleri bilinen ve geliştiriciler tarafından hiç sevilmeyen Internet Explorer 6, yapılan bu araştırma sonuçları ile daha fazla şakaya konu olacak gibi gözüküyor.

Araştırmanın asıl anlatmaya çalıştığı nokta ise yüksek IQ değerine sahip insanların daha çok araştırmaya, yeniliğe ve gelişmeye açık olmaları. Bu özellikleri nedeniyle de yeni çıkan bir güncellemeye ya da uygulamaya karşı direnç göstermek yerine uyum sağlamayı tercih ediyorlar.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Opera ve Chrome'un tek sevmedigim yanlari atiyorum haber koyarken resmi kopyaladiginizda yapistirirken yalnizca resmin linkinin orada olmasi. Firefox'ta oyle bir sorun yok.

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Opera ve Chrome'un tek sevmedigim yanlari atiyorum haber koyarken resmi kopyaladiginizda yapistirirken yalnizca resmin linkinin orada olmasi. Firefox'ta oyle bir sorun yok.
    Opera ve Chrome'u dönüşümlü kullanıyorum böyle bir sorunum yok

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SyNdRoMe23 View Post
    Opera ve Chrome'u dönüşümlü kullanıyorum böyle bir sorunum yok
    Benim dediğim olay hala devam ediyor yahu, mesela forumda yazı tipini kalın yaparken kod çıkıyor yazı kalın olmuyor. Tasarımını, hızını daha çok beğeniyorum Chrome'un Firefox'tan ama yine Firefox'a kaldık

Benim dediğim olay hala devam ediyor yahu, mesela forumda yazı tipini kalın yaparken kod çıkıyor yazı kalın olmuyor. Tasarımını, hızını daha çok beğeniyorum Chrome'un Firefox'tan ama yine Firefox'a kaldık

valla ben olmuyor ama o biçimlendirici ayarları gibi bir şey yapınca böyle oluyor sanırsam bakarım şimdi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SyNdRoMe23 View Post
    valla ben olmuyor ama o biçimlendirici ayarları gibi bir şey yapınca böyle oluyor sanırsam bakarım şimdi
    Teşekkür ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mozilla kullandığıma göre uçak mühendisi olabilir miyim artık bir engel kalmaı değil mi ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Herhalde yeni güncellemeyle oldu, Chrome'u indireyim hemen çok rahattı kullanışı teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Opera on yıldır var Chrome daha yeni. Ne mantıkla bunu savunmuşlar anlamak güç.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Bende tüm bu tarayıcılar var ara ara hepsini kullanıyorum.Şimdi benim IQ kaç arasında?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bu haberi okuyup tarayıcı değiştirenlerin IQ'larının IE 6 kullananlardan da düşük olduğu belirtilmiş..

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Güzel bir yönlendirme tekniği. Kim kendine "az zeki" muamelesi yapar ki ? Gidip tarayıcı değiştirecek şimdi bu haberi duyan bir çok kişi. =)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi ben inanmıyorum insanların bu haberi görüp de tarayıcı değiştireceklerine Adamlar en hızlı tarayıcılara en zeki insanlar kullanıyor demişler haber yapıp sürmüşler

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Abi ben inanmıyorum insanların bu haberi görüp de tarayıcı değiştireceklerine Adamlar en hızlı tarayıcılara en zeki insanlar kullanıyor demişler haber yapıp sürmüşler

Hislerime çok güvenirim. =PP

O araştırmanın foyası meydana çıktı

Explorer kullananların IQ'sunun diğer tarayıcıları kullananlara göre daha düşük olduğu iddia edilmişti ama...

Kanadalı araştırma firması ApTiquant'ın hazırladığı, BBC ve Mashable başta olmak üzere birçok haber ve teknoloji sitesinde de yayınlanan ve Internet Explorer'ı tercih eden kullanıcıların zeka seviyelerinin diğer tarayıcıları kullananlara nazaran daha düşük olduğunu iddia eden araştırmanın düzmece olduğu anlaşıldı.

Muhtemelen Internet Explorer kullanan ve araştırmanın sonuçlarından memnun olmayan (!) kullanıcıların ortaya çıkardığı gelişmeye göre 2005'te kurulduğu iddia edilen araştırma firması ApTiquant'ın web sitesinin isim hakkı yalnızca iki hafta önce satın alınmış.

Bu durum tek başına bir şey ifade etmiyor olabilir ancak firmanın çalışanları listesindeki fotoğrafların bir başka firmanın çalışanlarıyla olan benzerliği (!) ApTiquant'ın gerçekten var olmadığına dair öne sürülebilecek en güçlü kanıt olarak dikkat çekiyor.

Fransa merkezli Central Test firmasının ekibiyle ApTiquant'ın ekibinin fotoğrafları birebir aynı ancak isimler değiştirilmiş. Telefonları da açılmayan ApTiquant'ın web sitesindeki diğer çalışmalar ve sayfalar da Central Test gibi firmaların sitelerinden kopyalanmış. Yani ortada büyük bir tezgah var gibi gözüküyor ancak işin arkasında kimin olduğu bilinmiyor.

ApTiquant, yaptığını iddia ettiği araştırmada yaklaşık 100.000 kişiyi değerlendirdiklerini ve zeka seviyesi düşük olanların Internet Explorer kullanmayı tercih ettiğini duyurmuştu.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Opera kullanıyorum ben de , hem hızlı hem de turbo ile daha fazla hızlandırabiliyoruz .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eee amac neymis yani abi

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Aynen öyle bariz yönlendirme.

Herkes en çok kullanan işletim sistemi içerisinde gelen İE'ye karşı. Ama son zamanlarda zaten İE sadece insanların diğer tarayıcıları indirmek için kullandığı bir tarayıcı haline geldi. İE9 tam bir felaket zaten.

Firefox ve Chrome kullanıyorum IQ'yu 115'e bağlarız heralde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Emre abi yukarida yazdim Chrome ile ilgili sikintimi, sende de var mi oyle birsey?

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Chrome'yi iş yerindeki bilgisayar'da kullanıyorum. Bu tarz bir şeye gereksinim duymadım hiç.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tamam abi sagol

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İnternet Explorer kullanıyorum Mozilla'da var. Mozilla bariz daha hızlı ama vazgeçemiyorum IE'den. Aramızda bir bağ oluştu daha yavaş olmasına rağmen kullanıyorum.

Mesaj Yetkileri