Last edited by Alexi Lalas : 19.Ekim.2011 at 23:07
Pa 154 çok az olmamış mı yaw ? en az 10 pa arttırılmalıdır
bunun nedeni arastirmacinin gökhani pismis bir oyuncu olarak görmesi ve bencede öyle yani gökhanin bu saatten sonra üstüne fazla birsey koyacagini sanmiyorum 10 puanlik farki haketmiyor... gökhan tecrübeli bir oyuncu buda oyuna gayet iyi yansitilmis yanliz takildigim bir nokta var, markaji kesinlikle daha iyi olmali en azindan 13 ü hakediyor diye düsünüyorum, sürekli ileri ciktigindan zaman zaman bos alanlar birakabiliyor fakat adam markaji cok iyi hatta aragones döneminde 2-3 mac stoperde oynamisti hicte siritmamisti...
CA sı bencede güzel yansıtılmış oyuna dediğin gibi markaj özelliği 13-14 iyi olur.26 yaşında daha bence gelişime hala açık önünde 4 senelik bir zaman var bu zamanda yetenekleriyle ulaşabilir bence 160-164 arası verilebilir
Düzenleme yapamıyorum ekleme yapayım top sürmesi de 15 e getirilebilir gerçekten alıp gidiyor mevkisi gereği az yapabiliyor ama fırsat bulduğunda nasıl yeteneği olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum
Last edited by Alexi Lalas : 19.Ekim.2011 at 20:16 Reason: Mesajlar birleştirildi.
Gökhan'ın kilosu gerçekten 73 mü :S
Yanlıs anlamayın, göz nizamıyla baktığımızda en fazla 68-70 gibi görünüyor.
Gökhan Gönül'ün orta açma 13 Sabri'nin 14 mü ? Güldürmeyin Allah aşkına !
Gökhan oldukça iyi yansıtılmış. Zaten şu anda oyunda kalburüstü sağ beklerden biri olacağı tartışmasız açık. Geçen seneki 9 positioning değeri Gökhan'ı bitiriyordu.
Profil bence oldukça iyi yansıtılmı. Sanki long shots ve finishing 1-2 puan yukarıda olabilirdi.
Transfermarkt'tan baktım. Gökhan Gönül geçen sezon 8 asist yapmış Sabri Sarıoğlu ise 5 asist yapmış. Bek oyuncusunun yaptığı asistler genelde orta şeklindedir değil mi ? Burda da Gökhanın üstünlüğü var ama oyunda Sabrinin ...
Sabri; Crossing 14, Decisions 8, Composure 8, Dribbling 10
Gökhan Gönül, Crossing 13, Decisions 13, Composure 12, Dribbling 13
Sabri'den her türlü daha iyi orta yapar Gökhan Gönül.![]()
I'm back...
Günlerdir aylardır bunu tartışıyoruz. Sabri neden 14te Gökhan 13 diye. Mental özelliklerini bir yana koyup sadece bu özelliğe baktığımızda gerçekten komik ya. Sabri'nin ortalarıyla bütün Türkiye dalga geçiyor neredeyse. 2011 çıktığından beri bunu dile getiriyoruz ama biri çıkıp şundan dolayı; o 13 o 14 demedi...
aralarinda yaklasik 15-20 puanlik bir ca farki var bi yeteneginin kucuk bi kismina odaklanmanin anlami yok bence
160dan aşağı potansiyer c gökhana hakarettir
kusura bakmayın ben böyle düşünüyorum her sene üstüne katarak oynayan bi futbolcu
ilk senesinde defansı zayıftı defansını düzeltmeye çalıştı
daha sonra ortaları berbattı ortalarını da baya düzeltti bitiriciliğini de bu sene görüyoruz onu da geliştirdi
yani her sene üzerine katarak ilerleyen bir futbolcu bilmiyorum pa hakaret gibi geldi bana
Antreman yapmayı sevmiyor olabilir bu çok doğal çoğu futbolcu sevmez antremanları ama iyi olmak için yapmak zorundalar o yüzden yapıyorlar,sevmediği halde bu kadar çalışıp gelişim gösterip yıldız olması profesyonelliğinin göstergesi zaten
Pardon eksik yazmışım , antreman yapmayı sevmiyor aynı zamanda kaytardığı da oluyor.
ama profesyonellik sadece antreman yapıp yapmama ya da sevip sevmeme olayı değil ki.. Özel hayatında da dikkatli davranması gerekir futbolcuların ve yanlış bilmiyosam gökhan 20 yaşından beri evli ve gayet düzenli bi hayatı da var..
bi de şu var. Hangimiz okula severek gidiyoruz ya da kaytarmıyoruz ? Ama neredeyse hiç görmedim ben bizim okulda mezun olamayanı![]()
Bu dediğim olay oyuncunun Professionalism özelliğini etkilemez mi peki? Etkiler. Gökhan'ın özel hayatını bilemeyeceğim, ne yer ne içer.
birde mc olarak da oynatıldı geçen sene son yirmi dakkalarda falan mc değeri de iki üç olsa iyi olur![]()
gökhan'ın ceza alanı içerisinden attığı goller, çektiği şutlar ve gol yollarına doğru zamanlarda hareketlenme gibi özellikleri rakibi kendi yarı sahasına hapsetmeye mahkum bırakacak derecede fazla.
gökhan'ı diğer mevkiidaşlarından ayıran en büyük özellikler bunlarken; bitiricilik, uzun şut, ofansif pozisyon alabilme becerisi neden bu kadar eksik yansıtılmış anlamakta zorlanıyorum.
ısrarla tekrar değerlendirilmesi gerektiğini savunuyorum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
2 sezon önce sivas-fenerbahçe maçında attığı gol
geçen sezon ligin ikinci yarısındaki antalya-fenerbahçe maçında attığı gol
bu sezon fenerbahçe-ibb maçında attığı gol
2 veya 3 sezon önce diyarbakır-fenerbahçe maçında attığı gol
türkiye-avusturya maçında sol ayağıyla ceza alanı yakınında attığı gol
bu ve buna benzer attığı golleri düşününce saydığınız ofansif özelliklerin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. bu konudaki meziyetleri yeterli düzeyde yansıtılmamış.
ki gökhan gönül'ün uzun şutu 13'tü yanlış hatırlamıyorsam, neden düşürdüğünüz hakkında bizi aydınlatırsanız makbule geçer.
bir oyuncu için kafanızda belirlemiş olduğunuz ca değerlerini aştığınız zaman bazı özelliklerini kırpıyorsunuz, dengeyi sağlamak için. eğer bir oyuncu bazı özelliklerinin üzerine koyabiliyorsa, kafanızda belirlediğiniz ca değerinin üzerine çıkmanız gerekmiyor mu?
şahsi kanaatim; gökhan en az 10 civarında bitiriciliği hak ediyor.
uzun şut konusuna değindim zaten.
ofansif pozisyon alma becerisini de yukarıda izah etmiştim. doğru pozisyon alıyor, bunu skora yansıtmasından ve maç içerisinde rakibi defansif zaafa uğratacak derecede bindirmeler yapmasından anlamak mümkün.
sanırım 1-2 puan artırılmasına kimse itiraz etmeyecektir.
tabi tüm bunları yine bazı özelliklerinden kırparak yapacaksanız benim için pek bir anlam ifade etmiyor. zira verdiğiniz değerlerde abartılı hiçbir özelliğini göremiyorum.
Hayir.
CA degeri, diger oyuncularla dengeyi sagliyor. Eger bir ozellik dusuk yapilmissa, bunun nedeni bir diger ozelligin yuksek yapilmis olmasi olabilir, ozellikle CA olmasi gerektigi yerde ise. Bu sayede oyuncularin dunya capinda olmasi gereken yerler saptaniyor ve oyuncularin abartilmasi onleniyor. Bu nedenle de ilk once CA degeri dusunulup, daha sonra ozelliklere bakiliyor.
Bu nedenle CA'nin dogru oldugu seviyede sorun yoksa, buradaki ozellik yukseltme istekleri bizi acaba hangi diger ozellikleri olmasi gerektiginden fazla yapmis olabilecegimizi dusunmeye itiyor.
Bir oyuncunun hemen hemen butun ozelliklerinin yukselmesi isteniyorsa da, cok acik yazmak gerekirse, yazan kisinin futbolcuyu gozunde fazla abarttigini dusunuyoruz. Ayni sey dusurulmesi istenen ozellikler icin de gecerli.
Geçen seneki oyunda Gökhan'ın aldığı CA değerini veya fazlasını alan 13 safkan sağ bek var, bunlardan sadece Arbeola, Zanetti ve Sagna'nın devamlılığı 17 veya daha fazla.
Ben açıkçası Gökhan'ın aldığı değerlerin biraz da forumdaki baskılardan dolayı arttırıldığını düşünüyorum ama bazı arkadaşlar bu değerleri de beğenmemiş.
Yine FM2011'de oyuna Türkiye'de başlayıp 150+ CA'sı olan oyuncular Guti, Volkan, Quaresma, Niang ve Arda( Niang 155, diğerleri 150). Hiçbiri Gökhan'ın kişilik özelliklerine ve devamlılığına sahip değil. Hiçbiri bek değil.
Bence Türkiye'deki oyuncular arasında Gökhan'ın kalitesine yakın seviyede bir bek olmaması( FM 2011'e göre en yakını Sabri) onu olduğundan daha iyi gösteriyor.