Arkadaşlar herkese merhaba; Ben oyunu uzun yıllardır oynuyorum yaşım 28 ne kadar uzun olduğunu siz tahmin edin

fakat ben hiç bir zaman oyunda kendime ait bir taktik yapmadım kendime ait bir antreman programı yapmadım yada ülkeleri takımları tek tek gezip yeni yetenekler keşfetmedim karşımda ki rakibe göre taktik belirlemedim yada oynanan maça fazla kafa yormadım yani anlayacağınız ben düz bir oyuncuyum

fakat benim belirrtmek istediğim bu değil sizlere daha doğrusu benim gibi olmayan bu oyunu irdeleyerek oynayan kornerlerin bile nasıl atılacağını hesaplayan arkadaşlarıma sormak istediklerim var.Öncelikle bu yazının ve soruların her hangi bir art niyeti yoktur tamamem yıllardır merak ettiğim sorulara yanıt bulmak için yazıyorum.Şimdi;
1-) Oyunculara oyun hazırlanırken zaten belli bir potansiyel değeri atanıyor ve oyuncunun gelişip gelişmeyeceğini burdan anlıyoruz.Hal böyle iken özel antreman programları neden hazırlıyoruz?
a-) Hadi hazırladık.Ne kadar gelişeceği zaten belli olan bir oyuncuya bu antreman programları nasıl etki eder?
2-) Taktik konusunda diyeceğim pek bişey yok aslında.Çok etkili taktikler de gördüm fakat ben oyunun verdiği taktiklerlede gayet başarılı oldum.Belki 4 yada 5 mağlubiyet fazla aldım az attım az çok yedim ama aynı sonuçlara ulaştım.Hal böyle iken taktik yapmanın gerekliliği ve bu taktiklerin ince detaylarına girmenin ne gibi bir artısı olabilir?kornerler taç kullanma ve diğer ince ayarların hatta oyuncuları tek tek tıklayarak yaptığımız ayarlar ne için o zaman?
3-) Takıma transfer ediceğimiz oyuncuları hepimiz az çok analiz ederiz fakat gördüğüm kadarı ile sizler çok daha ayrıntıya giriyorsunuz ben hiç böyle yapmadım.Mesela golcünün boyu kilosu hızı bitiriciliği soğuk kanlılığı vs gibi özelliklerin yanında sizler rol olarak poacher tagget man vs gibi rollerde belirliyorsunuz.Bu ne kadar gerekli?Yani bunu yapınca oyuncu kaç gol fazla atıyor? yada daha mı etkili oynuyor?Bu sorum diğer mevkiler içinde geçerli.Ben çok fazla üstüne düşmediğim için soruyorum lüften yanlış anlamayın.
4-) Çok merak ettiğim sorulardan biride şu; Bu oyun hazırlanırken ne kadar güncel ve iyi bir veri tabanı ile hazırlandığını hepimiz biliyoruz türkiye ve dünya çapında bir çok gözlemci bunun bir örneği.Peki barcelonanın oyun felsefesi oyun mantığı pas yüzdesi ne biliyim oyuncularnın özellikleri sahaya düzgün yansıtılabiliyor mu?Yoksa barcelonada oyunun yönetmediğimiz takımları gibi normal bir büyük klüp gibi mi sonuçlar alıyor?
5-) Ve şimdilik son sorum; Bu 3D olayını kaç kişi severek kullanıyor?Ben 3d nin FM nin ruhuna ters olduğunu düşünüyorum.Biz FM yi 2d sevdik.Ben hala 2d oynamaya da devam ediyorum.
Okuduğunuz ve sabrınız için hepinize teşekkür ediyorum.Herkese iyi oyunlar.
NOT: Aklıma geldikçe sorularıma devam etmeyi düşünüyorum.