Birtek bende mi coşuyolar

Fenerbahçe'de Galatasaray'da çok ciddi transferler yapıyolar(bende şaşırdım uzun zamandır görmüyordum böyle). Örnek vereyim;
5 sezon sonunda Fenerbahçe'de Kara, M.Ekici, K. Tokak, Nicolas Bertolo, Agyemank Opoku, Alexandre Chipciu gibi isimler var. Bazılarını tanımassınız ama profilleri iyi diye yazdım; ortalama transfer için harcanan net miktar 10 MN Euro sezon başına.
5 sezon sonunda Galatasray'da Henrik Mkhitaryan, Emir Bajrami, Alper Potuk, Matija Nastasic, Erik Lamela, Luc Castaignos gibi isimler var profilleri iyi. Yine sezon başına ortalama 10 MN Euro transfer harcaması. Bu kadro takviyeleriyle 3 veya 4 yıl üstüste ŞL ve Avrupa Liginde yarı final gördü.
Üstelik bu iki takım G.Gönül, Volkan D., F.Muslere gibi isimleri kadrosunda tutabilmiş...
Beşiktaş borçları yüzünden pek transfer yapamamış gibi ama onlarda boş transfer yapmamış. 5 sezonda ortalama 2 MN Euro harcamalarına rağmen; Alper Uludağ, Furkan Özçal, Bernardo, Cenk Tosun, Aykut Demir, Mahmut Tekdemir, Davy Pröpper gibi isimleri kadrosuna katmış.
Trabzonspor yıllık ortalama 1 MN Euro transfer harcamasıyla, Hasan Ali K., Yiğit İncedemir, Johan Martensson gibi isimleri almış.
Bu takımlarda Q7, Burak Y., Onur Kıvrak, Cenk Gönen, Zokora, Necip gibi isimleri hala kadrosunda tutabilmiş.
Diğer STSL ekipleri transferleri 4 büyüklerle yarışacak düzeyde değil kesinlikle...