Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 97 sonuç

Konu: Ben FM13'te Bunu Geliştirmek İstiyorum!

Hybrid View

Default Ben FM13'te Bunu Geliştirmek İstiyorum!

İyi forumlar arkadaşlar, yavaş yavaş FM12'nin ilgisini kaybettiği yaz aylarına girerken böyle bir anket tarzında konu açmak istedim. Konunun konsepti gayet açık, neyi geliştirmek istediğinizle ilgili bir soru.

fmscout.com sitesini incelerken gördüğüm bir konudan ilham aldığımı söyleyebilirim, bizde bunu kendi aramızda konuşabiliriz

Oylamada ilk şık olarak oyunda CA&PA bulunmaması gerektiği söylenmiş. Aldığı oy %5.4

Oylamada ikinci şık olarak geliştirilmiş menajerler bulunuyor. Aldığı Oy %6.7

Oylamada üçüncü şık olarak daha çok oyuncu özelliği bulunuyor, zaten o kadar özellik varken daha arttırmanın anlamı ne ki? Aldığı oy %7.5

Oylamada dördüncü şık olarak daha gerçekçi bir oynanış yer alıyor. Benim oyum buna gitti diyebilirim rahatlıklıkla. Aldığı oy %28.4

Oylamada beşinci şık daha gerçekçi transferler ve transfer bütçeleri. Buda önemli bir şık ama ben zaten gerçekçi oldğunu düşünüyorum. Aldığı oy %50

Oylamada altıncı bir şık daha var ama ben türkçeye çeviremedim arkadaşlar, 'Tuffer competitions in the transfer market' adında bir şık. Aldığı oy %2.1

Bunlar arasında katılıp katılmadıklarınız neler? Ya da sizin eklemek istedikleriniz?

Konuyla ilgili yorumları okumak için; buraya tıklayabilirsiniz.
    Last edited by NikolaiBelinski : 06.Haziran.2012 at 14:53

Maç motoruna kesinlikle el atmalılar, öyle saçma şeyler oluyor ki 3d izlemekten soğudum.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Tuffer competitions in the transfer market = Transferlerde kulüpler arasındaki mücadelelerin daha sıkı olması.

Ben bunlara değil de taktiksel alanda gelişme istiyorum açıkçası ancak oylamada öyle bi' şey bile yok. Olmayacak gibi.

Oylamada olup olmaması önemli değil hocam, fmscout kendisine göre 6 şık belirlemiş sizde düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Oyunun % 80'i değişmeli. Büyük bir değişim şart. 3D maç motorunu geliştirmeyi 20 yıla yaymışlar herhalde. Hadi Fifa olmaz Fifa Manager var ama bari PES'i kullansınlar 3D'de. Ben oyundan soğudum 3D oynarken adamlar kayıyor, arkası dönükken pas atıyor, kayarak gol atıyorlar. Bir sürü saçma şey oluyor, ee 2D de artık geliştirilmiyor. Bir tek database ve ayrıntılı veriler beni çekiyor. Yani bu şıklardan hepsi demek lazım. Biz, 3D'ye geçilirken 1-2 sene içinde Fifa ayarında bir şey olur herhalde dedik, en azından standat bir futbol oyununa benzer dedik ama gördük ki birkaç animasyon eklemek ve stada bir kat daha çıkmak dışında bir şey yapmıyorlar. Eskiden koşa koşa eve giderdim, şampiyonlar ligi maçım var diye heyecanla ama şimdi kupayı da alsam peeh diyorum, kupa alınca 2 tane yazı çıkıyor o kadar.

Nesil
    2011
    Yer
    Antalya

En büyük isteğim maç motoru, grafikler ve oynanıştaki gerçekçiliğin gelişmesi. Ayrıca, seneler geçtikçe ligi rahatlıkla domine etmiş oluyoruz, bu da bizleri sıkıyor ve sadece Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmamıza yol açıp ligin bir önemi kalmıyor. Bunun değiştirilmesi şart bence, mesela zorluk seviyeleri eklenebilir oyuna. Yapay zekanın yönettiği menajerlerin de daha gerçekçi işler yapması lazım.

Quote Originally Posted by ardaskoc View Post
    En büyük isteğim maç motoru, grafikler ve oynanıştaki gerçekçiliğin gelişmesi. Ayrıca, seneler geçtikçe ligi rahatlıkla domine etmiş oluyoruz, bu da bizleri sıkıyor ve sadece Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmamıza yol açıp ligin bir önemi kalmıyor. Bunun değiştirilmesi şart bence, mesela zorluk seviyeleri eklenebilir oyuna. Yapay zekanın yönettiği menajerlerin de daha gerçekçi işler yapması lazım.
    Ve kaza bela Şampiyonlar Ligi'nden elendiğin zaman ligin geri kalanını oynamak o kadar sıkıcı ki. Bunun için 5 yıllık kariyerimden vazgeçtiğimi bilirim.

Quote Originally Posted by ardaskoc View Post
    İmzamı atarım buna Zorluk seviyesi eklenmesi bence en olağanüstü öneri SI'nın bunu düşünmesi gerek hem oyuna yeni başlayanlar soğumaz hem de bizim gibi tecrübeli adamlar sıkılmaz fifada var pesde var bu da futbol oyunu değil mi sonuçta?

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Yazılabilecek çok şey var sanırım ama kırmızı kart gören oyuncunun kulübede başka oyuncunun kucağına oturmasının önüne geçsinler bi zahmet.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Yazılabilecek çok şey var sanırım ama kırmızı kart gören oyuncunun kulübede başka oyuncunun kucağına oturmasının önüne geçsinler bi zahmet.
    Bunu bile yapacaklarını sanmıyorum biz neler bekliyoz adamların umrunda değil

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

FM 2020'de istediklerinize kavuşacaksınız az sabredin : )
    Maç motorunda devrim niteliğindeki ilk gelişme 3 boyutlu gösterime geçiş olmuştu. Tabi bu 3 boyutlu gösterim 15 yıl önceki ateri oyunlarıyla eş değer durumda. Bu geliştirilmedikçe her zaman problem olacaktır.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Ben en çok medyanın tek düz olmasından şikayetçiyim. Yahu Everton'u şampiyon yapısyon 4-5 kutlama mesajı başka bişey. Şampiyonluk hakkında ne benle ne futbolcularla bir röpörtaj yok, şehir merkezinde kutlamalar çok yansıtılmıyor, stadımız da kupa töreni yok. Saatler uğraşıp belki 3-4 sezon geçirip bi takımı şampiyon yapıyosun, medya da yazan tek şey "X ismi taraftarın dudaklarında" Sezon sonu ve sezon öncesi röportajlara, futbolcularla olan diyalogların geliştirilmesine, eskisi gibi menajerinde zamanla profiline favori personelleri gelse, koskoca menajeri yaratırken ana dilimiz hariç 1 dil daha ekleyebilsek (bildiği diller vs) ben oyunun maç motoru veya taktik düzeninde çok değilim açıkcası biraz daha sosyallik istiyorum.

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    Ben en çok medyanın tek düz olmasından şikayetçiyim. Yahu Everton'u şampiyon yapısyon 4-5 kutlama mesajı başka bişey. Şampiyonluk hakkında ne benle ne futbolcularla bir röpörtaj yok, şehir merkezinde kutlamalar çok yansıtılmıyor, stadımız da kupa töreni yok. Saatler uğraşıp belki 3-4 sezon geçirip bi takımı şampiyon yapıyosun, medya da yazan tek şey "X ismi taraftarın dudaklarında" Sezon sonu ve sezon öncesi röportajlara, futbolcularla olan diyalogların geliştirilmesine, eskisi gibi menajerinde zamanla profiline favori personelleri gelse, koskoca menajeri yaratırken ana dilimiz hariç 1 dil daha ekleyebilsek (bildiği diller vs) ben oyunun maç motoru veya taktik düzeninde çok değilim açıkcası biraz daha sosyallik istiyorum.
    Real Madridle Barcelonayı 4-1 yendim maç güveni idare eder dedi sonra hazırlık maçında abuk subuk bi takımı 5-0 yendim taraftar göze hoş gelen futboldan memnun oldu gibi bişey dedi bu kadar da saçmalık olmaz dicektim vazgeçtim

Maç motoru
    Antrenman sistemi (2003-2004'ün gözünü seveyim çok zevkli gelirdi o sistem bana)
    Transferlerin gerçekçi olması Galatasaray-Beşiktaş-Fenerbahçe yılda 50-60 bin dolara afrikadan oyuncu alacak takımlar değil burada iş bizim araştırmacılara da düşüyor sanırım
    Basın toplantısı kısmı
    İlk anda aklıma gelen bunlar birde emekli olma olayına bir el atsınlar 30'unda adam emekli mi olur çok örneğini gördük

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Fifa 2000'in 3D özelliği olsa yine iyidir yahu Göze daha hoş gelir hiç değilse.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006

Avrupa Kupası kazandığında ve gözle görülür bir başarı yakaladığında, takımların ve ligin tanınırlığınd ve seviyesinde ciddi bri artış olması ve buna bağlı olarak sponsor gelirlerinin artmasını talep ediyorum.

Birde ligmizde büyük kulüpler teknik adam yolladığı zaman saçma sapan antlaşmalar yapmaması çok makbule geçer.

Son olarak Türkiye'de oynayan kulüplerin doğru düzgün transfer yapması en büyük arzumdur. Bazen büyük kulüpler transfer yapmadan sezon kapatabiliyorlar.

Nesil
    2006

Unutmuşum turnuvalarda tarafsız saha mücadeleri, özellikle Türkiye'de biri istanbul biri başka bir takım olduğunda maç neden hep İstanbul'da olur, bu ülkede başka stad mı yok? Birde ev sahibi yazılan takım neden ev sahibiymiş gibi gözükür bu maçlarda?

Birde futbolcular galibiyetten sonra neden kutlama yapmazlar, son dakika golü ile gelen maçlar, derbi zaferleri, bir üst tura çıkma maçları vsler...

Göztepe ve Karşıyaka üç büyüklerden birisi ile eşleşsin ve o maçda gol atıp öne geçsinler o maç 15 dakika durur, böyle olaylar oyuna neden yansımıyor. Neden oyunda futbol çok temiz...

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Unutmuşum turnuvalarda tarafsız saha mücadeleri, özellikle Türkiye'de biri istanbul biri başka bir takım olduğunda maç neden hep İstanbul'da olur, bu ülkede başka stad mı yok? Birde ev sahibi yazılan takım neden ev sahibiymiş gibi gözükür bu maçlarda?

Birde futbolcular galibiyetten sonra neden kutlama yapmazlar, son dakika golü ile gelen maçlar, derbi zaferleri, bir üst tura çıkma maçları vsler...

Göztepe ve Karşıyaka üç büyüklerden birisi ile eşleşsin ve o maçda gol atıp öne geçsinler o maç 15 dakika durur, böyle olaylar oyuna neden yansımıyor. Neden oyunda futbol çok temiz...
    Haci sen de abarttın Adam derbide deplasmanda 4-5 atıyo gerçekte o maç kanlı biter kesin futbolculardan bazısı sakatlanır

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by berfin View Post
    Haci sen de abarttın Adam derbide deplasmanda 4-5 atıyo gerçekte o maç kanlı biter kesin futbolculardan bazısı sakatlanır
    Zaten oyun bize o farkı yaratmamalı, ya ben kalkıp 15 milyon € karşılığında bir oyuncu aldığımda rakip de almalı. 100bin € isim alıp kadro kuruyorlar, bu ülkede son yıllarda görülmemeiş bir olay...

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

GeanyGS ye katılıyorum......
    Bir çok şey var elbet istenebilecek ama ben yapilebilecek olarak şunu isterim sevdiğimiz bir oyuncu veya herhangi bir spor adamını favori personelimize ekleyebilmek... Bir final maçından sonra kupa töreni kutlama falan....

Nesil
    2009
    Yer
    MERSİN

Yada bir takımı ezeli takım ilan edebilmek daha da heycan katardı bence

Mesela ben Kara'ya teklif yollamıştım Fenerbahçe ile, Trabzonspor'da teklif yapmıştı. Aramızda seçimini TS tarafından kullanmıştı kendisi, mesela taraftarlar top geldiğinde yuhalayabilir bu oyuncuyu. Ya da takımlarımızın Avrupa karşılaşmalarında izlediğimizde top rakipte olduğu an seyircilerimiz yuhalamaya başlıyor Türkiye'de. Bu gibi çok çeşitli detaylar oyuna eklense çok iyi olur ama bunlar için çerezi daha çok yapılması gereken şey var.

WE2004'te bile minik bir kupa töreni vardı, oyuncular taraftara doğru kayıyordu birlik halinde. En sonunda kaptan Roberto Carlos kupayı alıp kaldırıyordu. Bu tür şeyleri artık görmek istiyoruz oyunda.

Quote Originally Posted by NikolaiBelinski View Post
    Mesela ben Kara'ya teklif yollamıştım Fenerbahçe ile, Trabzonspor'da teklif yapmıştı. Aramızda seçimini TS tarafından kullanmıştı kendisi, mesela taraftarlar top geldiğinde yuhalayabilir bu oyuncuyu. Ya da takımlarımızın Avrupa karşılaşmalarında izlediğimizde top rakipte olduğu an seyircilerimiz yuhalamaya başlıyor Türkiye'de. Bu gibi çok çeşitli detaylar oyuna eklense çok iyi olur ama bunlar için çerezi daha çok yapılması gereken şey var.

WE2004'te bile minik bir kupa töreni vardı, oyuncular taraftara doğru kayıyordu birlik halinde. En sonunda kaptan Roberto Carlos kupayı alıp kaldırıyordu. Bu tür şeyleri artık görmek istiyoruz oyunda.
    Kardeş bu istediklerin en son yapılması gereken şeyler daha kupa töreni yapılmıyo dediğin gibi ta we serilerinde bile vardı mesela pes 6 da yapılan kupa törenlerini hatırlıyorum sırf o zevki verdiği içinbile oynamaya değerdi

beyler şaka yapmayın, oyunda henüz paket transfer yok. ben xavi+messi=kaka+ronaldo diyemedikten sonra seveyim öyle transferi..

Quote Originally Posted by malpince View Post
    beyler şaka yapmayın, oyunda henüz paket transfer yok. ben xavi+messi=kaka+ronaldo diyemedikten sonra seveyim öyle transferi..
    Evet bu da acil gelişmesi gereken bi konu gerçek futbolda çokça olan bi şey

Quote Originally Posted by berfin View Post
    Evet bu da acil gelişmesi gereken bi konu gerçek futbolda çokça olan bi şey
    oyunda ben Fenerbahçe olsam;
    Bilica=Salih+Emre Güral+2milyon euro gibi teklif bile veremiyorum. ancak tersi olursa çok oyuncu + para veren sen olursan verilebiliyor. çok eksik var

Oyuncu değerlerinde düzenleme yapılabilir. Örneğin oyuncu takımdan gitmek istiyor transfer listesine konuyor adamın değeri 5 milyon kulüp istiyo 15 milyon biraz saçma yani gitmek isteyen adam sonuçta.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Set PA'ya tamamen karşıyım. Tamamen -7 , -8 , -9 tarzı sisteme dönmek en mantıklısı. Mesela bir oyuncu var PA'sı 140 sen istediğin antremanı yaptır istediğin dünya kalitesinde koçu getir o adamın sınırı belli. Ancak eksili sistem gelirse mesela -8 diyelim PA aralığını tam bilmiyorum ama 140-160 olsun. Biz yaptırdığımız antremanla o adamı 140'lık bir oyuncuda yapabilelim ama doğru antremanlarla 160'lık oyuncuda yapabilelimde şu antremanların değeri ortaya çıksın.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Set PA'ya tamamen karşıyım. Tamamen -7 , -8 , -9 tarzı sisteme dönmek en mantıklısı. Mesela bir oyuncu var PA'sı 140 sen istediğin antremanı yaptır istediğin dünya kalitesinde koçu getir o adamın sınırı belli. Ancak eksili sistem gelirse mesela -8 diyelim PA aralığını tam bilmiyorum ama 140-160 olsun. Biz yaptırdığımız antremanla o adamı 140'lık bir oyuncuda yapabilelim ama doğru antremanlarla 160'lık oyuncuda yapabilelimde şu antremanların değeri ortaya çıksın.
    Yanlış biliyorsunuz. Örneğin -8 demek 130-160 arası PA almak demek. Bu her oyun açtığınızda -8 alan oyunculara o aralıkta rastgele seçili bir set PA tanımlamasını sağlar. 130 da alabilir, 160 da ya da o aralık içinde herhangi bir sayı. Mesela 130 alırsa 130'u geçemezsiniz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Yanlış biliyorsunuz. Örneğin -8 demek 130-160 arası PA almak demek. Bu her oyun açtığınızda -8 alan oyunculara o aralıkta rastgele seçili bir set PA tanımlamasını sağlar. 130 da alabilir, 160 da ya da o aralık içinde herhangi bir sayı. Mesela 130 alırsa 130'u geçemezsiniz.
    Ben diyorum ki oyun rastgele seçmesin bu aralıklar kalsın ama oyun net bir sayı vermesin. -8'se oyuncu , oyunu açtığımızda o oyuncuyu 130 ila 160 arası bir sayıda geliştirme fırsatı versin oynatma ve antreman şeklimize göre. Mesela Semih Kaya diyelim az oynatırsak 140'a kadar falan gelişsin iyi antreman yaptırırsak 160'a kadar gelişsin.

Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri