-
06.Haziran.2006, 21:38
Dünya 3.'sü futbolcular antrenörlük kursunda
2002 yılında yapılan Dünya Kupası'nda 3. olan A Milli Futbol Takımı, federasyonun açtığı antrenörlük kursunda biraraya geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu Araştırma Planlama Eğitim ve Geliştirme (AR-PEG) Bölümü'nün Dünya 3.'sü olan A Milli Futbol Takımı oyuncuları için açtığı Özel A Antrenör Kursu, bugün İstanbul'da başladı.
Riva'daki tesislerinde 5 gün sürecek kurs öncesinde antrenör adayı futbolcular, federasyonun Beylerbeyi'ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi ve Milli Takımlar Evi'nde toplandı.
Dünya 3.'sü olan A Milli Takım'ın teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş, 2002 yılında elde ettikleri barıyla ülke futbolunun vizyonunun değiştiğini ve anlayışının geliştiğini belirterek, "Bunların yanında sportif başarılar da kazandık. Şimdi antrenör olmaya aday olan arkadaşların bunda çok katkıları oldu. 6 yıl önce göreve geldiğimde onlara, 'Siz, bütün başarıları gördünüz. Fakat, ne Türkiye ne de siz Dünya Kupası'nı gördünüz. Nesil olarak göremedik. Oraya katılıp, başarılar kazanmalıyız. Şimdi başınızda teknik direktör olarak ben varım. Fakat, bu görevlere yarın sizler geleceksiniz' demiştim. 6 yıl sonra bu söylemleri hayata geçirdiğimiz için mutluyum. Ülke futbolunun geleceğine bu arkadaşların damga vuracak" diye konuştu.
Şenol Güneş, Almanya'daki Dünya Kupası'nda herkes gibi Brezilya'yı favori gördüğünü, sambacıların hata yapması halinde İngiltere'den sürpriz olarak da Fil Dişi Sahilleri'nden umutlu olduğunu söyledi.
EMRE BELÖZOĞLU: "FUTBOL HAYATIMI AVRUPA'DA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUM"
Futbol hayatını İngiltere'nin Newcastle United takımında sürdüren Emre Belözoğlu da, kendisi için henüz antrenörlük hedefinin olmadığını ifade ederek, "Federasyonumuzun böyle hızlandırılmış kursu bizim için avantaj. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Önümde daha uzun bir futbolculuk hayatı var. Bu kurs sayesinde 2002 Dünya Kupası'nda başarı sağlayan arkadaşlarla birlikte olduğum için mutluyum" dedi.
Belözoğlu, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yeni bir takım oluşturma çabası içinde olduğunu ifade ederek, "Genç bir takım var. Fatih hoca, yeni futbolcular deniyor. 2002'de dünya 3.'sü olan jenerasyonla şimdiki milli takımı kıyaslamak büyük hata olur. Belki, şimdiki takımdan, 2002'deki takımdan çok daha iyi bir takım ortaya çıkabilir. Kaliteli bir kadro var. Sabretmek lazım, Çünkü, sadece bir tane milli takım var" diye konuştu.
Önümüzdeki sezon Newcastle United'da oynamaya devam edeceğini kaydeden Emre Belözoğlu, "Türkiye'de benimle ilgili birçok transfer söylentisi çıkıyor. Fakat, Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. İstenmek güzel bir şey ama ayaklarım beni götürdüğü sürece hedefim, futbol hayatımı Avrupa'da bitirmek" ifadelerini kullandı.
NİHAT: "İSPANYA'DA GEÇEN SENEDEN DAHA İYİ BİR PERFORMANS ÇİZECEĞİME İNANIYORUM"
Bu sezon İspanya'nın Villarreal takımına transfer olan Nihat Kahveci ise, "Futbol oynamaya devam eden insanlar olarak, geleceğimizi de düşünmek zorundayız. Ülke futboluna yararlı olmaya devam etmeyi hedefliyoruz. İnşallah, kurs sonunda lisans alarak ülkemize antrenör olarak da faydalı oluruz" dedi.
İspanya'da mutlu olduğunu dile getiren Nihat, "Hedefim, İspanya'da devam etmekti. Bunu başardığım için mutluyum. Yeni bir takım, yeni hedefler ve heyecan var. Geçen sezondan daha iyi olacağıma inanıyorum" diye konuştu.
ARİF ERDEM: "İNŞALLAH, YENİ JENERASYON 2002'DE JENERASYONUN BAŞARILARININ ÜSTÜNE ÇIKAR"
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da yardımcı antrenörlük yapacak olan Arif Erdem de Dünya 3.'sü olan milli takımın tekrar bir araya gelmesinin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "2002 yılındaki jenerasyon ülkemiz için çok büyük işler yaptı. İnşallah, yeni jenerasyon da bizim yaptığımız başarılı işlerin üstüne çıkarlar" dedi.
Antrenörlük kursuna Nihat Kahveci, Emre Belözoğlu, Fatih Akyel, Ümit Özat, Emre Aşık, Metin Aktaş, Okan Buruk, Ümit Davala, Arif Erdem, Tayfur Havutçu, Cihan Haspolatlı, Suat Kaya, Bülent Korkmaz, Rüştü Reçber, Ömer Çatkıç ve Zafer Özgültekin katıldı.
İHA
-
07.Haziran.2006, 05:39
ya emre gs de brakacaım demisti
Mesaj Yetkileri