2007 yılının sonlarına doğru Amerika'da baş göstermeye başlayan global ekonomik kriz her ne kadar direkt olmasa da futbol kulüplerini de vurmaya başladı. Bunun sonucunda şirketleşen takımların bir çoğu büyük finansal sıkıntılar ile boğuşmakta. Futbol dünyasında dönen büyük paralar, astronomik transfer ücretleri ve takımların izlediği yanlış finansal, teknik ve taktiksel politikalar bir çok köklü takımın zarar etmesine neden olmaktadır. Manchester United, Portsmouth ve Panathinaikos bu durumdan muzdarip olan köklü takımlara örnek gösterilebilir.
Ama bütün bu kulüplerin arasında biz futbolseverleri en fazla şoka uğratan takım İskoçya'nın köklü kulübü Glasgow Rangers olmuştur. 2011-12 sezonu içerisinde, finansal gereksinimleri yerine getiremedikleri için 10 puanı silinen Rangers, 2012'nin yazında ise İskoçya Premier Lig takımlarından oluşan komitenin oylaması sonucu (her ne kadar ezeli rakipleri Celtic, Rangers lehine oy kullansa da) İskoçya 3. Ligi'ne düşürülmüştür. Bunun sonucunda dünyanın en büyük derbilerinden biri sayılan Celtic-Rangers derbisi de, en azından bir süreliğine rafa kaldırılmıştır.
Böyle büyük bir kulübün bu durumda olmasına dayanamayan ben, FM 2013'e Glasgow Rangers kariyeri ile başlamak ve bu kariyeri sizlerle paylaşmak istedim. Turksportal'da açacağım ilk kariyer olacak bu. Bu kariyeri elimden geldiğince eğelenceli ve bol görselli bir şekilde sizlere aktarmaya çalışacağım
Glasgow Rangers sürpriz bir karar ile Japonya'daki Nagoya Üniversitesi'nin eski yedek kalecisi Volga Can Özben ile sezon sonuna kadar anlaştı. Özben'in daha önce hiç menajerlik tecrübesinin bulunmaması taraftarları endişelendiriyor.
Not: Alışkanlığımdan dolayı oyunu İngilizce oynuyorum bu yüzden ekran görüntüleri İngilizce olacaktır. Transferler ve hazırlık maçları kariyer onaylandıktan sonra gelecektir.
Kariyer Kurallarını okudum ve kabul ediyorum: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110128