1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: "Yuklen" Komutu Bosuna mi Var?

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Default "Yuklen" Komutu Bosuna mi Var?

mac esnasinda maglupken ya da berabereyken ve size galibiyet vs gerekiyorsa baski kurabilmek icin "Yuklen" komutu ve cesitlik taktik varyasyonlar var malum. "savunmayi ileri cikar, topu ileri gonder, baski kur" vs gibi...

bu komutlari kullanmama ragmen ne baski kuruluyor ne de baska bisey. ustelik zaman da hemen bitip gidiyor. 70'ten sonra da 80'den sonra da yapsam ayni. ne pozisyon oluyor ne bisey ama tam tersi oldugunda rakip takim muhtesem baski olusturuyor. bunu yaklasik 10 mac denedim ve hepsinde de ayni sonucu farkettim. dusuk seviyeli takimlarla oynarken bile mac 1-1 giderken 65.dk'dan itibaren bunlari yaptigimda ne baski kuruluyor ne bisey...

bu durumun aciklamasi nedir? neden boyle oluyor? 1 mac olur 2 mac olur eyvallah ama her mac da boyle olmaz ki birader! o zaman "neden boyle komutlar var" diye sormak lazim geliyor...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Oyuncu ve takım talimatlarını elle düzenlediyseniz yüklen komutu hiçbir işe yaramaz.

sakary Ali Misafir

Hocam istersen maçın kalan bölümünü full maç oyna. Ben bunu deneyip, neden hiç pozisyonuna giremediğimi görmek istemiştim. Fayda getirebilir.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Hocam istersen maçın kalan bölümünü full maç oyna. Ben bunu deneyip, neden hiç pozisyonuna giremediğimi görmek istemiştim. Fayda getirebilir.
    hmmm bu full mac olayini deneyecegim.

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Oyuncu ve takım talimatlarını elle düzenlediyseniz yüklen komutu hiçbir işe yaramaz.
    elle duzenlediysen derken? oyuncularima talimat veriyorum yuklenin diye ayrica yuklen komutunu da seciyorum elle taktik ayarladigim normal takim taktigim. onu da mi ayarlamayalim yani? )

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tombul taho View Post
    hmmm bu full mac olayini deneyecegim.

elle duzenlediysen derken? oyuncularima talimat veriyorum yuklenin diye ayrica yuklen komutunu da seciyorum elle taktik ayarladigim normal takim taktigim. onu da mi ayarlamayalim yani? )
    Yani şöyle, mesela taktik ekranında defans çizgisi bölümünün başında tik koyma yeri var, default ayarı değiştirmek istediğinizde oraya tik koyup sağa sola kaydırabiliyorsunuz, diyelim siz defansın geride kurulmasını istediğinizden onu çok geri yaptınız fakat son dakikalarda yüklen komutunu verseniz de defansınız çok ileri çıkamayacağından fazla baskı kuramayabilirsiniz.

6. Default

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Yani şöyle, mesela taktik ekranında defans çizgisi bölümünün başında tik koyma yeri var, default ayarı değiştirmek istediğinizde oraya tik koyup sağa sola kaydırabiliyorsunuz, diyelim siz defansın geride kurulmasını istediğinizden onu çok geri yaptınız fakat son dakikalarda yüklen komutunu verseniz de defansınız çok ileri çıkamayacağından fazla baskı kuramayabilirsiniz.
    onunla alakası yok. zaten "yüklen" komutunu seçtiğiniz zaman bütün takım komutları o anlayışa göre planlanıyor. takım daha çok risk almaya odaklanıyor. zaten hem yüklen yapıp hem geride tutmak çelişkili ve saçma olur.

7. Default

pozisyona girsekte boşa gitme ihtimali bu durumdan daha da yüksek

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben 2012 oynarken bu komutun bir kere bile işe yaradığına denk gelmedim, o yüzden de bu oyunda 1 kere bile denemedim. Eğer gol atmam gerekiyorsa forveti 3 veya 4'lüyorum. Bireysel komutları da hücuma göre ayarlıyorum. Zaten normal maçta atak oynadığım için yüklen komutu biraz anlamsız.

Bu arada takımınızı hücum dizilişiyle kapanmaya teşvik edemezsiniz. Yüklenmek için 3-4 forvet gerekiyorsa kapanmak için de aynı şekilde stoper ve defansif orta saha gerekli. Gidip 3 forvetli taktikle kapan demeyin işe yaramaz. Kapanmak için en güzel taktik 4-1-4-1 diye düşünüyorum.

Nesil
    2006

Yüklen yerine defansı ileri çıkartıp, topu ileriye oyna komutu vermek daha mantıklı gibi.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Yüklen yerine defansı ileri çıkartıp, topu ileriye oyna komutu vermek daha mantıklı gibi.
    Bende aynı şekilde yapıyorum ayrıca Kweuke gibi uzun bir forvetim olduğundan ceza sahasına uzun oyna komutunu da aktif ediyorum ama öyle gözle görülür bir değişiklik olmuyor. Kanatlardan ceza sahasına orta açıyor. Aktifleşmeden önce de aynı şeyi yapıyorlar zaten, bir fark göremedim.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by HeracLes View Post
    Bende aynı şekilde yapıyorum ayrıca Kweuke gibi uzun bir forvetim olduğundan ceza sahasına uzun oyna komutunu da aktif ediyorum ama öyle gözle görülür bir değişiklik olmuyor. Kanatlardan ceza sahasına orta açıyor. Aktifleşmeden önce de aynı şeyi yapıyorlar zaten, bir fark göremedim.
    Çizgiye inmeden orta yapın de ve arkadaki oyuncular içe kat eden modda ise forvet oyuncusu pozisyona giriyor kaçarsa çok rahat tamamlayabiliyorlar. Özellikle Fenerbahçe'de Webo sayesinde arkadaki isimler çok rahat gol atabiliyor.

12. Default

Öyle maçı çevirecem diye çok taktiksel oynama yapmıyorum ben. Oyuncuların yerini değiştirmem yetiyor
    Alıyorum sağ kanadı sola koyuyorum, sağ beki sol bekin yerine, sağ mc'yi sol mc'nin yerine başı dönüyor rakibin Son iki maçım kilitlenmişken sadece mevki değişiklikleriyle çözdüm, galip geldim.
    Aynı şeyi rakibin atakları, pozisyonları sıklaştığında da yapıyorum. Mesela ataklar sol stoperin bulunduğu yerden geliyor, değiştiriyorum iki stoperin yerini, tık duruyor hücumlar

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

açık söylemek gerekirse çok da etki etmiyor onun yerine oyuncu dizilişi ve rolleriyle ilerde adam çoğaltarak yüklenmeyi deneyin.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Quote Originally Posted by nannar View Post
    açık söylemek gerekirse çok da etki etmiyor onun yerine oyuncu dizilişi ve rolleriyle ilerde adam çoğaltarak yüklenmeyi deneyin.
    Ben de katılıyorum çok etki etmediğine. Bence savunmayı biraz daha ileri kurup, daha agresif ve hızlı oynatırsanız daha etkili olabileceğini düşünüyorum...

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

Bende de Yüklen komutu hiçbir işe yaramıyordu. Rölanti veya Savunma oynayınca ise daha çok yükleniyorlar. İronik.

bence oradaki tüm komutlar işe yarıyor... çok sık kullanıyorum ben.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Bu komutu kullandığımda genelde gol yiyorum. Öyle aman aman baskı kuramıyorum. Genelde DM'lerden birini ileri atıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Yüklen komutu tek başına bir şey ifade etmez. Aksine şuursuzca yüklenirken, rakiplere daha çok pozisyon verilir. Ancak ifade etmez derken; Bekleri İleri Çıkart, Yüklen, Risk al falan bu komutları uygularken taktigindeki incelikleride gözden geçirmeliyiz. Mesela Yavaş tempoda ''yüklen'' uygulaması işe yaramaz ama hızlı bir tempoda daha iyi yüklenilebilir. Bunun gibi...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Mesaj Yetkileri