Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 69 sonuç

Konu: R.C. Deportivo de la Coruña SAD| Los Turcos | "Türkler" Gibi Güçlüyüz

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Default R.C. Deportivo de la Coruña SAD| Los Turcos | "Türkler" Gibi Güçlüyüz

KULÜP TARİHÇESİ

Real Club Deportivo de La Coruña bilinen ismiyle Deportivo 1906 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Maçlarını La Coruña şehrindeki Estadio Municipal de Riazor'nda oynar. Deportivo'nun lakabı "El Turco"'dur. Galiçya Bölgesinde bulunan Güneydeki komşu kent Vigo'nun takımı Celta Vigo ile ezeli rekabet halindedir. Bu derbinin adı Galiçya Derbisi olarak adlandırılmaktadır. Celtalıların hakaret amaçlı taktıkları "El Turco" ismi Deportivolu taraftarlarca kabul görmüş ve "Evet, Türk gibi güçlüyüz!" şeklinde cevap bulmuştur. Evleri Estadio Riazor'da oynadıkları maçlarda dev boyutlarda Türk bayrakları açılır. Celta Vigo ve Avrupa Kupalarında Yunanistan takımlarıyla oynadıkları maçlardaki bu tip görüntüler sık sık yaşanır. Aynı şekilde Deportivolular da Celta Vigo taraftarlarını "Portekiz hayranı" olmakla itham ederler. İspanya Ligi La Liga'yı teknik direktör İrureta yönetiminde 2000 yılında kazanmayı başaran Deportivo 2003-04 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Milan'ı 4-1'in rövanşında kendi evinde 4-0 yenerek tüm dikkatleri üzerinde toplamıştır. Ancak, kupayı kazanacak olan Porto'ya yarı finalde elenmekten kurtulamamıştır. 2000-01 sezonunda da Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynamışlar, İngiliz Leeds United takımına elenmişlerdir.

Ancak zamanla eski gücünü kaybeden Deportivo, 2004-05 sezonundan beri ilk 6 sırayı geçmeyi bile başaramadı. 2010-11 sezonunun son maçında Valencia'ya 2-0 kaybetti ve bu sonuçla taraftarına büyük hayal kırıklığına uğratarak, La Liga'yı 43 puanla 18. bitirdi. Bu sonuçla Deportivo, bir alt lig olan Segunda División'a düşmüştür. Deportivo, 2011-12 sezonunda Segunda División'da oynadığı maçlar sonrası 1 sene sonra La Liga'ya şampiyon olarak yükselmeyi başarmıştır. 2012-13 sezonunda La Liga'yı 19. sırada tamamlayarak Segunda División'a düşmüştür.

Deportivo La Coruña ve Türkiye

Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli denizcilerinden Barbaros Hayrettin Paşa büyük donanmasıyla İspanya'ya hücum etmişti. Galiçya Bölgesinin gençleri de, Barbaros'a çeşitli konularda yardım ederek, Vigo kentinin büyük tepkisini çekti. Vigo halkı, Galiçya'nın, Barbaros'a verdiği destek nedeniyle, A Coruña'da yaşayanlara, "Türkler" demeye başladı. A Coruña halkı da, Celta Vigo'lulara, Portekizlilere yakınlıkları sebebiyle, "Hain" yakıştırması yaptı. İki komşu şehir arasında yaklaşık 500 yıldır süren gerilim günümüzde yerini futboldaki rekabete bıraktı ve Deportivo La Coruña taraftarı günümüzde halen statları Estadio Riazor'u dev Türk bayrakları ile süslerken genellikle Celta Vigo ve Yunanistan takımları ile oynadıkları maçlarda İstiklal Marşı'nı da okumaya devam ediyor.

LOS TURCOS TRİBÜNLERİ

Kariyer kurallarını okudum, kabul ediyorum.

Kullandığım Database : FMKolik13 v.2
    Oyun Versiyonu : 13.3.3

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Deportivo'nun Liga Adelante'ye düşmesi sonucu görevine son verilen Franco Vazquez'in yerine Türk Menajer Barış Yıldırım getirildi. İspanya'nın AS gazetesi de bu haberi manşetlere taşıdı.

BASIN TOPLANTISI

B.Yıldırım : Öncelikle herkese merhabalar. Ben R.C. Deportivo de la Coruna SAD takımının yeni şefi Barış Yıldırım. Sizlere burda özgeçmişimden bahsetmeyeceğim. Futbolda buna gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben sadece "futbol" u düşünür ve futbolun gereklerine göre hareket ederim. La Coruna'da futbol için yaratılmış bir şehir. Burda biz Türkler'e de çok iyimser yaklaşıyorlar. Bu da bize ekstra motivasyon sağlıyor. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Siz sayıdeğer muhabirlerin sorularını alabilirim.

AS muhabiri : Sayın B.Yıldırım, küme düşmüş bir takımın başına geçtiniz ve kulübün maddi durumu bize gelen haberler göre oldukça kötü. Bu konu hakkında kafanızdan neler geçiyor ? Nasıl bir politika izleyeceksiniz ?

B.Y. : Öncelikle kulübün küme düşüp düşmemesi beni pek ilgilendirmiyor. Sonuç olarak 1.Lig'de ve 2.Lig'de de oynanan oyunun adı futbol. Küme düşmüş olmamız bizi diğer takımların gerisine ittiğini kesinlikle düşünmüyorum. Diğer konuya geldiğimizde, maddi olarak kulübün zor şartlar altında bulunduğu doğrudur. Bizde buna uygun bir transfer politikası izleyeceğiz. Fazla maaşlı oyuncuları yollayıp, büyük takımların kiralık listesine koyduğu isimlere yöneleceğiz.

AS muhabiri : Sayın B.Yıldırım, takımda çok sayıda kiralık oyuncu bulunuyor. Bu da gelecek sezon kadroda ciddi bir değişiklik yapmanızı gerektirebilir. Bunun önemli bir risk yaratacağını düşünüyor musunuz ?

B.Y. : Evet, takımda birçok kiralık isim mevcuttur. Bunlar genellikle genç ve yetenekli isimler. İlk sezon La Liga'ya yükselme yolunda bize yardımcı olacaklar ve sezon sonunda performansından memnum kaldığımız isimlerle kendi maddi menfaatlerimiz doğrultusunda anlaşma zemini arayabiliriz.

AS muhabiri : Sayın B.Yıldırım, burdan Deportivo taraftarlarına iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı ?

B.Y. : Deportivo büyük bir kulüp. Bu da bizim üstümüzde büyük bir sorumluluk oluşturuyor. Taraftarlar içini rahat tutsunlar. Biz bu sene öyle veya böyle La Liga'ya yükseleceğiz. Bunu şampiyon olarak yaparsak harika olur. Ancak olamasak da mutlaka hedefimiz La Liga. Ayrıca İspanya Kupası'nda da şansımızı zorlamayı düşünüyoruz.

AS muhabiri : Teşekkürler Sayın B.Yıldırım, bize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Yeni kulübünüzde başarılar dileriz.

B.Y. : Bende sizlere teşekkür ederim. Hepinize iyi günler, kolay gelsin..

TAKIM TOPLANTISI VE TAKTİKSEL BİLGİLER

Taktiksel olarak takımı hücum futboluna endeksli bir yapıya büründürmeye uğraşıyoruz. Hücum futbolu için elimizde ofansif olarak güçlü birçok isim mevcut. Defansif anlamda da tecrübeli isimler mevcut. Bu da defans açığımızı bir miktar kapatacak. Ancak mutlaka sağ bek ve stoper mevkilerine takviye yapmamız şart. Takım içindeki arkadaşlık ve uyum da elimizi güçlendiren faktörlerden bazıları. Şuan ikinci bir taktiğimiz yok oynayacağımız hazırlık maçlarından sonra gerekli olup olmadığına bakacağız.

YILDIZLARIMIZ

Tecrübeli ve genç isimleri birlikte kullanıp, harmanlayacağız. Takımımızın göz bebeği Juan Dominguez, gerçekten gelecek vaadeden potansiyelli bir genç. Onu da bu sezon sık sık kullanacağız ve La Liga için hazır edeceğiz. Marchena ve Aranzubia'da ağır abilerimiz. Onlar takıma önderlik edecek

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Palace kariyerinden önce ispanyaya gidecektim ama ingiltere daha zor diyerek geldim yoksa deportivo kariyeri açıyordum sana kısmetmiş (: Başarılar.. Klüpte para yoktu sanırım bütçe falan pek vermiyolardı ama elden şöyle 3-5 oyuncu çıkarırsan direk bit pazarına ak (iskandinavya)

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    Palace kariyerinden önce ispanyaya gidecektim ama ingiltere daha zor diyerek geldim yoksa deportivo kariyeri açıyordum sana kısmetmiş (: Başarılar.. Klüpte para yoktu sanırım bütçe falan pek vermiyolardı ama elden şöyle 3-5 oyuncu çıkarırsan direk bit pazarına ak (iskandinavya)
    Teşekkür ederim dostum. Valla bende sırf Los Turcos'a kapılıp geldim İspanya'ya Ben de senin gibi takımın lakabına ve geçmişine önem veriyorum. Türklerin gücünü görecek İspanya !! Sadece kiralık olarak oyuncu alabiliyoruz maalesef. Ama yinede senin oyuncu portföyün geniş olduğu için senin tavsiyelerini bekliyorum

Quote Originally Posted by Mustafa Diler View Post
    Başarılar hocam güzel seçim olmuş
    Teşekkür ederim

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by dAleksic View Post
    Teşekkür ederim dostum. Valla bende sırf Los Turcos'a kapılıp geldim İspanya'ya Ben de senin gibi takımın lakabına ve geçmişine önem veriyorum. Türklerin gücünü görecek İspanya !! Sadece kiralık olarak oyuncu alabiliyoruz maalesef. Ama yinede senin oyuncu portföyün geniş olduğu için senin tavsiyelerini bekliyorum
    Mali durum içler acısı ama parayı bulunca haber edersin yoksa şuan için oyuncu önermek biş işe yaramaz şöyle 5 milyon falan nakit bul sana deli takım yapalım şuan ne kadar nakit var ? kiralık oyunculadan maaşı falza olanalr şayet senin ödediklerin varsa fes et onlardan bile 3-65 sağlam oyuncu buluruz sana

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

pizzi nin kiralık kontratının bitmesi baya kötü olmuş uçurur da alt ligde seni fernando vazquez in yernie göreve gelmene üzüldüm valla adam öğretmenlikten menajerliğe terfi etti baya da iyiydi ama sonlarda düştü

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by The Special One View Post
    pizzi nin kiralık kontratının bitmesi baya kötü olmuş uçurur da alt ligde seni fernando vazquez in yernie göreve gelmene üzüldüm valla adam öğretmenlikten menajerliğe terfi etti baya da iyiydi ama sonlarda düştü
    Benimde gözlerim Pizzi'yi aramadı değil hani Ama Nélson Oliveira da işimizi gayet iyi görür gibime geliyor . Takip etmiyordum gerçek yaşamda Deportivo'yu Vazquez içinde bişey diyemeceğim

Nesil
    2013
    Yer
    Gaziantep

Başarılar hocam güzel seçim olmuş

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Başarılar

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Moussa Sow7 View Post
    Başarılar
    Teşekkürler sağol dostum

Mali durum içler acısı ama parayı bulunca haber edersin yoksa şuan için oyuncu önermek biş işe yaramaz şöyle 5 milyon falan nakit bul sana deli takım yapalım şuan ne kadar nakit var ? kiralık oyunculadan maaşı falza olanalr şayet senin ödediklerin varsa fes et onlardan bile 3-65 sağlam oyuncu buluruz sana

Mali durum bu dostum. Kulüp yokluk içinde resmen . Fazla maaş alan 3 isim vardı 2 sini yolladım bonservisiyle. Ama transfer bütçesi yaratmıyo başkan borç olduğu için. Maaş da eksilerde. Bende kiralık isimlere yöneldim. Bi oyuncuyla anlaştık defans bek. Kiralık isimlerden birkaçını dediğin gibi yapacağım. Bakalım hayırlısı

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Didac vilayı öneririm,çok iyi sol bek.İspanyol ayrıca

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Moussa Sow7 View Post
    Didac vilayı öneririm,çok iyi sol bek.İspanyol ayrıca
    O çok uçuk kaçıyo bizim takıma, bırak Didac'ı Barcelona B'den Ivan Balliu ile anlaştık bek oyuncu transferi için. Maddi kaynak yeterli olmadığı için erteledik. Bende gittim Camunas'ın kiralığını feshettim bakalım nolcak

Quote Originally Posted by reys111 View Post
    Başarılar deportivoyu severim inş üst lige çıkarız

Sağolasın, inşalllah dostum

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Başarılar deportivoyu severim inş üst lige çıkarız

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Bu sene lige çıkarsan illa biraz para gelir..iskandinav pazarına pek kimse el atmıyor..gerçi danmarkayı talan ediyolar ama olsun biz yine buluruz kıyıdan köşeden (:

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Bu sene lige çıkarsan illa biraz para gelir..iskandinav pazarına pek kimse el atmıyor..gerçi danmarkayı talan ediyolar ama olsun biz yine buluruz kıyıdan köşeden (:
    Transfer sezonu kapanmak üzere zaten geç kaldık maalesef. Büyük ihtimal Ivan Balliu'yu kiralık olarak kadromuza katıyoruz ve Deportivo B'den de bi kaç takviyeyle lige giricez

Quote Originally Posted by Marco Reus View Post
    Başarılar

Teşekkür ederim

Quote Originally Posted by Moussa Sow View Post
    Başarılar. Sevdiğim bir takımdır Deportivo.
    Teşekkürler. Umarım iyi işler başaracağız

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Başarılar

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Başarılar. Sevdiğim bir takımdır Deportivo.
    TariboWest

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Usta barcelona B'den falan montoya , deulofeu falan onları kiralamaya bak

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Marco Reus View Post
    Usta barcelona B'den falan montoya , deulofeu falan onları kiralamaya bak
    Transfer sezonu geçti maalesef ve Balliu'yu da yeterli maaş bütçesi olmadığından katamadık kadromuza. Olan Camunas'a oldu taş gibi kanat oyuncusu gittiii :/ Bizde Deportivo B'den 5 ismi dahil ettik kadromuza. Lige başladık. Akşama doğru maçları paylaşıcam, takipte kalınız

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

Quote Originally Posted by dAleksic View Post
    Transfer sezonu geçti maalesef ve Balliu'yu da yeterli maaş bütçesi olmadığından katamadık kadromuza. Olan Camunas'a oldu taş gibi kanat oyuncusu gittiii :/ Bizde Deportivo B'den 5 ismi dahil ettik kadromuza. Lige başladık. Akşama doğru maçları paylaşıcam, takipte kalınız
    kendi yağımızda kavrulcaz bu yıl yani şöyle ucuza iyi bir oyuncu bulursan ve iyi bi fiyata satarsan düzlüğe çıkarsın

21. Default

Başarılar...

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bucuklubisey View Post
    Başarılar...
    Teşekkür ederim

kendi yağımızda kavrulcaz bu yıl yani şöyle ucuza iyi bir oyuncu bulursan ve iyi bi fiyata satarsan düzlüğe çıkarsın

Aynen öyle dostum. Juan Dominguez'e umut bağladım baya. Her kariyerde böyle bi tane genç yeteneğim oluyor. Bu kariyere de Juan kısmetimizmiş . İlerde iyi bi para satmayı düşünebilirim.

DEPORTİVO LA CORUNA HAZIRLIK KAMPI ÖZETİ

HAZIRLIK MAÇLARI

KULLANDIĞIMIZ TAKTİKLER

Hazırlık dönemi bomba gibi geçti. Takım gümbür gümbür geliyor. Tek canımızı sıkan şey Marchena'nın sakatlığı. Ligin ilk yarısında bizle olmayacak büyük ihtimal

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

pedro obiang diye oyuncu var samprdoria da ispanyol ilk yıl biraz zor alman ama takip listene ekle gelecekte müthiş bir oyuncu oluyo

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

pedro obiang diye oyuncu var samprdoria da ispanyol ilk yıl biraz zor alman ama takip listene ekle gelecekte müthiş bir oyuncu oluyo
    Teşekkür ederim tavsiyen için..Mutlaka bakıcam ona

VEE LİGA ADELANTE BAŞLIYOOOOR !!!

Liga Adelante 1.Hafta Deportivo vs Zaragoza

MAÇIN ÖZETİ BURDA : http://youtu.be/-qAZvoUDRXU

Liga Adelante 2.Hafta Huesca vs Deportivo

MAÇIN ÖZETİ BURDA : http://youtu.be/8C5c8FzPM58

Nesil
    2012

Başarılar ,

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

rakipleri ezerek yenmişsin iki maçta da

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 19karabulut07 View Post
    Başarılar ,
    Teşekkürler hocam

rakipleri ezerek yenmişsin iki maçta da
    Taktik oturdu ve oyuncularda iyi ısındı pozisyonlarına. Hedef ilk 2 . Ama tek sorun kadro derinliği, devre arası bütçe yaratabilirsem joker diye tabir edilen 2 den fazla mevkide oynayabilen oyuncuların peşine düşücem.

Quote Originally Posted by Unsal123 View Post
    Başarılar çok iyi başlamışın devam
    Teşekkür ederim. Maşallah diyelim

Liga Adelante 3.Hafta Hercules vs Deportivo

Liga Adelante 4.Hafta Deportivo vs Girona

GOLLER BURDA : http://youtu.be/7FNlIRe7Cng

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Başarılar çok iyi başlamışın devam

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Transfer geçmişine bakalım bi

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Unsal123 View Post
    Transfer geçmişine bakalım bi
    Al dostum. Zaten oyuncu transferi yapamadık. B takımdan 5 tane ismi kadroya kattık onlar da gözükmüyo transfer geçmişinde. 2 ismi çok fazla maaş aldığından dolayı bonservisiyle yolladık.

Liga Adelante 5.Hafta Cordoba vs Deportivo

MAÇIN GOLLERİ : http://youtu.be/TDahGhJ3NEE

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri