Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'in altyapısında yetişen ve U19 Milli Takım formasını giyen Cihan Kaptan, "Gelecekte Türk Milli Takımı'ndan davet gelmesi durumunda ay yıldızlı formayı seve seve hazırım
Cihan Kaptan, öncelikle Bayer Leverkusen'de A takıma yükselmek ve Bundesliga'da futbol oynamayı hedeflediğini söyledi. Bundesliga'nın yanısıra milli formayı da giymeyi çok istediğini belirten genç oyuncu, "Kısa bir süre önce U19 Almanya Milli Takımı'ndan davet aldım. Tabiki milli forma için teklif almak beni çok mutlu etti. Ama gelecekte Türk Milli Takımı'ndan davet gelmesi durumunda ay yıldızlı formayı seve seve hazırım" dedi.
Henüz Türkiye Futbol Federasyonu'ndan herhangi bir yetkilinin kendisiyle görüşmediğini dile getiren Cihan Kaptan, kendisi gibi sol bek oyuncu olan ve Bayern Münih formasını giyen Bixente Lizarazu'yu çok beğendiğini ve idolü olduğunu ifade etti. Cihan, "Bundesliga'da oynayan Yıldıray Baştürk, Hamit ve Halil Altıntop'u sürekli takip ediyorum. Onlardan birşeyler öğrenmeye çalışıyorum" diye konuştu.
Başarısında annesi ve babasının büyük pay sahibi olduğunu söyleyen Kaptan, "10 yıl boyunca haftanın dört günü 50 km uzaklıktaki Wuppertal'dan Leverkusen'e antrenmana götürüp getirdiler. Şimdi de hiçbir maçımda beni yalnız bırakmıyorlar" şeklinde konuştu.