Sayfa 1 / 6 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 161 sonuç

Konu: [4-4-2 Dengeli] İşte FM 2007'nin en iyi taktiği!!!

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Wink [4-4-2 Dengeli] İşte FM 2007'nin en iyi taktiği!!!

Merhaba arkadaşlar, finallerim bitti, okul bitti ve rahatladım, müptelası olduğum oyunu yeniden oynamaya başladım. Çeşitli taktisyenlerden topladığım bilgileri, AI stratejilerini ve kendi tecrübelerimi birleştirerek sizlere güzel bir taktik oluşturdum.

Taktiğimde kullandığım formasyonum 4-4-2, sebepleri ise şunlar:

1) FM 2007'de 3'lü defans genellikle başarısızlığa uğruyor. Çift forvetli rakiplere karşı, kanat atakları yapan rakiplere karşı çok pozisyon veriyorsunuz. O yüzden, ofsayt taktiğini başarı ile uygulayan ve ilerde kurulu bir 4'lü defans çizgisi, gerçekten de oyunun en başarılı defans sistemi.

2) FM 2007'de, defansı ile bütünleşik ve;

ml-mc-mc-mr çizgisinde bulunan orta saha 4'lüsü, savunma-hücum dengesinin en iyi kurulduğu orta saha sistemi. Diamond 4-4-2'de orta saha çok boş kalıyor, 4-1-3-2'de kanatlar alarm veriyor, 4-2-3-1 ve alternatif dizilişler için de hep aynı şeyler geçerli.

3) FM 2007'de kontra-atak çok önemli olduğu için kesinlikle çift forvet çıkılması gerek sahaya. Tek forvetli sistemlerde rakip atak halinde iken top uzaklaştırmak daha zordur.

Şimdi pozisyon ekranını koyalım:

Teker teker pozisyonları anlatayım:

GK: Uzaktan yapılan şutlarda başarılı bir kaleci gerekli.

DR-DL: Uzun paslarda başarılı, teknik ve soğukkanlı oyuncular gerekli.

DC: Top kapma özelliği iyi olan ve hava toplarında iyi olan tandem oyuncuları gerekli. Özellikle jumping'i (zıplama) 18 ve üzeri olsun.

MR-ML: İyi orta açabilen oyuncular olmaları gerek.

Sağ MC: Defansif bir oyuncu. Tackling ve Anticipation yüksek olmalı.

Sol MC: Ofansif bir oyuncu. Creativity ve passing iyi olmalı.

Sağ FC: Hızlı santrafor. Bitiricilik ve hız yüksek olmalı.

Sol FC: Pivot santrafor. Jumping yüksek olmalı, heading iyi olmalı. Oyununuzu bu adam üzerine kuracaksınız.

Başarılar: Kayserispor'u 2014 yılında Avrupa sıralamasında 5.liğe taşıdım ve 7 şampiyonluk aldım. Fazla söze ne hacet!

Düşük profilli takımlarda oyuncu mantalitelerini birer ikişer düşürün. Ayrıca genişlik ve defansif çizgiyi de düşürün.

Burdan taktiği indirebilirsiniz

NOT: Arkadaşlar, hedef forvetinizi forvetin solundaki oyuncu yapınız, ve atak oyuncular listesinde ilk sıraya yazınız.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Muhteşem bir taktiğe benziyor, özellikle taktik anlatımı ve analizi süper, taktik uzmanı olduğunu bir kez daha gösterdin İlhan abi

İndirip deneyeceğim, ellerine sağlık.

Muhtesem bir taktige benziyor gercektenn eline saglik

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Taktik uzmanı iş başında tekrardan, sen yaptığına göre kesin iyidir.. Denemek lazım.. (:

eyvallah abi hersey icin inşallah başarılı oluruz yorum mutalaka yazıcam

Bakalım , inşallah iyi sonuç verir.Anlatımın sade ve çok güzel olmuş..

Teşekkürler İlhan Abi..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Arkadaşlar, hedef forvetinizi forvetin solundaki oyuncu yapınız, ve atak oyuncular listesinde ilk sıraya yazınız.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Bu taktiğin tiyolarını almıştım senden Gerçekten eğer pozisyonlara uygun oyuncularınız varsa başarı garanti..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

deneyeceğim çok saol

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

hemen deniyorum........

Çok iyi taktik gerçekten, 2 maç yaptım, birini 3-0, diğerini 1-0 kazandım. Kalecinizin iyi olması gerekiyor zira çok pozisyona giriyor rakip takım, ofsayt taktiği olduğu için doğal olarak. Pivot santrafor gerçekten iyi olmalı, hava toplarını indirmeli. Ben Gökhan Ünal'ı koydum, garibim kimini indirdi kimini indiremedi Zigiç gibi uzun bir santraforunuz olursa, iyi hava hakimiyeti olan, gerçekten süper pozisyonlar yaratabilir. Sağdaki santrafor ise gerçekten hızlı olması gerekiyor çünkü sürekli besleniyor yerden toplarla, araya iyi kaçırılıyor.

Defansa ben Servet-Can'ı denedim, daha sonra da Can-Serdar Taşçı ikilisini denedim, gol yemedim. Talimatlara uygun bir şekilde sıçramaları, top kapmaları ve hava hakimiyetleri yüksek defansları koydum, gerçekten işe yaradı.

Özellikle kornerlerde çok etkili oluyorsunuz bu taktikle, benim denemelerimde bu sonucu gördüm. Mehmet Yozgatlı harika kornerler kullandı, tam isabet, bir tanesinde Gökhan gol yaptı, diğerleri de ya kaleyi tutmadı ya da kaleci çıkardı. Hiç karavana geçen görmedim.

Gerçekten benden olumlu not aldı taktik, denemeye devam edeceğim, teşekkürler.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

İlhan yaparda kötü olur mu hiç?

Bende indirdim bakalım Burghausen ile deneyeceğim en kısa zamanda.

Bu taktiğin kanatların okları bir adım daha ilerde şekli var bende... Ama bunuda indirip denicem...

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

teşşekkürler normalde kendi takımımın taktiğini kendim yapardım ama baktım bu taktiği peluk yapmış hemen deneyim dedim ilk maçımı 2-1 kazandım

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Çok iyi taktik gerçekten, 2 maç yaptım, birini 3-0, diğerini 1-0 kazandım. Kalecinizin iyi olması gerekiyor zira çok pozisyona giriyor rakip takım, ofsayt taktiği olduğu için doğal olarak. Pivot santrafor gerçekten iyi olmalı, hava toplarını indirmeli. Ben Gökhan Ünal'ı koydum, garibim kimini indirdi kimini indiremedi Zigiç gibi uzun bir santraforunuz olursa, iyi hava hakimiyeti olan, gerçekten süper pozisyonlar yaratabilir. Sağdaki santrafor ise gerçekten hızlı olması gerekiyor çünkü sürekli besleniyor yerden toplarla, araya iyi kaçırılıyor.

Defansa ben Servet-Can'ı denedim, daha sonra da Can-Serdar Taşçı ikilisini denedim, gol yemedim. Talimatlara uygun bir şekilde sıçramaları, top kapmaları ve hava hakimiyetleri yüksek defansları koydum, gerçekten işe yaradı.

Özellikle kornerlerde çok etkili oluyorsunuz bu taktikle, benim denemelerimde bu sonucu gördüm. Mehmet Yozgatlı harika kornerler kullandı, tam isabet, bir tanesinde Gökhan gol yaptı, diğerleri de ya kaleyi tutmadı ya da kaleci çıkardı. Hiç karavana geçen görmedim.

Gerçekten benden olumlu not aldı taktik, denemeye devam edeceğim, teşekkürler.
    Egemenciğim, yediğin o pozisyonları da yemek istemezsen eğer, defansif çizgini iki kademe öne çekmeni öneririm sana.

Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    İlhan yaparda kötü olur mu hiç?

Bende indirdim bakalım Burghausen ile deneyeceğim en kısa zamanda.
    Dene Emreciğim, yalnız takımın biraz ortalama bir takım, yaratıcılık serbesliklerini düşürürsen iyi olur.

Quote Originally Posted by mc_eagle View Post
    teşşekkürler normalde kendi takımımın taktiğini kendim yapardım ama baktım bu taktiği peluk yapmış hemen deneyim dedim ilk maçımı 2-1 kazandım
    Teşekkürler, defansif çizgini biraz daha ileri alırsan daha iyi sonuçlar elde edersin.

özelliklerini fazla incelemedim ama benim taktiğime çok benziyor.bu arada birşey soracağım son 3 sezondur hem lig hem kupayı alıyorum ama nuri şahini bi türlü transfer edemedim.gelmek istemiyor.sen kayserispora nasıl aldın anlamadım:*

Beşiktaş'a da pek yaramadı taktik, takım kötü oynuyor ve devamlı pozisyon veriyor ve tabii ki gol yiyorum. Halbuki defansa da Serdar Taşçı'yı aldım.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by BJKKKKK View Post
    Beşiktaş'a da pek yaramadı taktik, takım kötü oynuyor ve devamlı pozisyon veriyor ve tabii ki gol yiyorum. Halbuki defansa da Serdar Taşçı'yı aldım.
    İlhan abinin dediklerini uygularsa iyi olur.Nerde nasıl tip futbolcu oynuyacak.Bu sayede iyi sonuçlar aldım ben işte ss:

Buna ek olarak bide 4-0 lık Spartak Moscow galibiyeti var.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by byvirus View Post
    özelliklerini fazla incelemedim ama benim taktiğime çok benziyor.bu arada birşey soracağım son 3 sezondur hem lig hem kupayı alıyorum ama nuri şahini bi türlü transfer edemedim.gelmek istemiyor.sen kayserispora nasıl aldın anlamadım:*
    Yıl 2013'tü, ben de Avrupa Sıralaması'nda 10. idim. Başkanım 54 ve 52 milyon euro'ya iki adamımı satmıştı, ben de bastım 20 milyonu, aldım Nuri'yi. İsterseniz save game'i rarlayıp upload edebilirim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Peki İlhan abicim, bu taktiğe en uygun gördüğün takım hangisi?
    Sağ beki ve sol beki olan her takımda uygulayabilirsin Alicancığım, fakat takıma göre mantalite ve yaratıcılık serbestliği ayarlarını yapmayı unutma.

Quote Originally Posted by PESkolik View Post
    Abi valla harika bi taktik.Tebrik etmek gerek seni.Hamburg ile denedim ilk başlarda 2-3 gol yiyodum ama sonra taktikle biraz oynayınca gol yemeden atmaya başladım.Ligin ilk maçında Schalke'yi deplasmanda 5-1 yendim.7 maç oynadım ligde 1 yenilgi 1 beraberliğim var.Bu 2 maçtada son dklerde yedim golleri.Akşam bi ss koyarım.
    Teşekkür ediyorum, taktiği akıllıca kullandığın için.

Quote Originally Posted by BJKKKKK View Post
    Serdar'ın marking özelliği iyi değil Biraz sabredersen başarılı olursun.

Quote Originally Posted by the_imam912 View Post
    Deniyelim bakalım .İlhan abi yapar da denenmez mi.Ayrıca Target Man'i Eddie Johson yapsam başarılı olur mu?
    Baktım, jumping'i 17, süper başarılı olamazsın ama yine de baya hava topu alır.

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    İlhan abinin dediklerini uygularsa iyi olur.Nerde nasıl tip futbolcu oynuyacak.Bu sayede iyi sonuçlar aldım ben işte ss:

Buna ek olarak bide 4-0 lık Spartak Moscow galibiyeti var.

Çok çok sağ ol..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

[QUOTE=peluk;700359]Egemenciğim, yediğin o pozisyonları da yemek istemezsen eğer, defansif çizgini iki kademe öne çekmeni öneririm sana.

taktik için uğraşmışsın emek harcayıp paylaşmışsın bunun için teşekkür ama taktiğin hakkında olumsuz bi yönden bahsetmek isterim.egemenin dediği gibi rakip takım çok pozisyon buluyo ama bu bence defans çizgisinden kaynaklanmıyo.bunun nedeni defanstaki oyuncularının closing-down derecesi.defans oyuncuların pres yaparlarken devamlı pozisyonlarını kaybedip yerlerini boşaltıyolar buda rakip takıma kolay gol pozisyonu veriyo.bu taktikle iyi takımlara karşı dağılırsın.nitekim denedim ve gördüm.bence ilerdeki oyuncularına daha pres yaptırmalısın.iyi oyunlar kolay gelsin.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

[QUOTE=yıldo_23;720797]
    Quote Originally Posted by peluk View Post
    .

taktik için uğraşmışsın emek harcayıp paylaşmışsın bunun için teşekkür ama taktiğin hakkında olumsuz bi yönden bahsetmek isterim.egemenin dediği gibi rakip takım çok pozisyon buluyo ama bu bence defans çizgisinden kaynaklanmıyo.bunun nedeni defanstaki oyuncularının closing-down derecesi.defans oyuncuların pres yaparlarken devamlı pozisyonlarını kaybedip yerlerini boşaltıyolar buda rakip takıma kolay gol pozisyonu veriyo.bu taktikle iyi takımlara karşı dağılırsın.nitekim denedim ve gördüm.bence ilerdeki oyuncularına daha pres yaptırmalısın.iyi oyunlar kolay gelsin.
    closing down denen şey pres demek değildir. Rakibe boş alan bırakmamaktır, alan daraltmaktır. Eğer forvet oyuncuna çok fazla alan daraltma yaptırırsan, atak yapmaya vakti kalmaz, enerjisi de kalmaz. Atak oyuncun az closing down yapacak ki yerini kaybetmeyecek, top ona geldiğinde takır takır oynayacak. Defans oyuncun çok koşup alan daraltacak ki rakip takımın forveti kolay top alamayacak ve kolay pas atamayacak. Closing down denen şeyin pres olmadığını bilmeni isterim. Ayrıca defans çizgin 13-14 olursa hiç bir takım rahat pas çeviremez.

Pozisyon yememe rağmen gol yemedim, bu da taktiğin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Tamamdır İlhan düşürürde denerim de takımda ortalama değil zaten berbat bir takım iyice düşürmek gerekecek.

Birde pivot santrofor oynatacak özellikte bir oyuncum yoksada işlemesi muhtemel mi taktiğin yada böyle bir durumda önerebileceğin birşey var mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    Tamamdır İlhan düşürürde denerim de takımda ortalama değil zaten berbat bir takım iyice düşürmek gerekecek.

Birde pivot santrofor oynatacak özellikte bir oyuncum yoksada işlemesi muhtemel mi taktiğin yada böyle bir durumda önerebileceğin birşey var mı?
    Şimdi Burghausen'de başarılı olmak için;

1. Width yani genişlik sekmesini en defansif 8'de, en ofansif 12-13 civarında tutmalısın. Time wasting yani zaman geçirmeyi de ona göre ayarla. Ne kadar geniş oynarsan, o kadar tempolu ve daha az zaman geçirerek oynamalısın.

2. Bu taktiği indirip her oyuncuyu pozisyonuna yerleştirdikten sonra, her oyuncunun mantalitesini 1'er azalt. Sağ bek ve sol bek'i 2'şer azalt. Ayrıca beklerinin forward runs yani ileri koşuları rarely yani seyrek olsun. Defansif açıdan rakibi kitlersin böylece.

3. Pivot sayabileceğin, yani zıplama özelliği 16 ve üzeri bir forvetin yok ise, Takım Komutların'dan Target Man Supply yani hedef adama top atma şeklini "to feet" yani "ayağa" yap.

Bir de arkadaşlar, genel olarak, deplasmanlarda daha derin bir defansif çizgi kullanın. Kendi sahanızda 13 civarı bir defansif çizgi optimum sonuç verir.

Başarılar

İlhancım birazdan taktiği deniyorum. Muhtemelen harika bir taktik olmuştur. Şimdiden ellerine sağlık

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Güzel Bir Tatik indirip deneyeceğim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

3 maç: 1 beraberlik, 2 mağlubiyet.

Denizlispor...

Takımında sorun olsa gerek, ben Fenerbahçe ile yaptım, rahat rahat kazandım, her maç birçok pozisyona girdim, gayet olumlu sonuçlar aldım.

omer-faruk-14 Misafir

İlhan abi sen taktik yaparsın da ben denemez miyim? Çaykur Rizespor'la deneyeceğim. İnş.Allah işime yarar. Tekrardan sağolasın İlhan abi.

Sayfa 1 / 6 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri