Galatasaray'dan kaçarak Fransa'nın Marsilya takımına giden ve Bayern Münih'e transfer olarak rekor kıran Ribery, sessizliğini Maraton'a bozdu..
Alman ekibi Bayern Münih'in kampında soruları yanıtlayan Ribery, Galatasaray'da yaşadıklarını ve ayrılma nedenlerini ilk kez bu kadar açık ifadelerle anlattı..
Fransız yıldız Türkiye'yi unutamadığını söylerken, "Onları terk ettiğim için özür dilerim" dediği Galatasaray taraftarına da mesajlar gönderdi..
İŞTE RİBERY'NİN BAŞKA HİÇ BİR YERDE OKUYAMAYACAĞINIZ AÇIKLAMALARI!..
"TÜRKİYE'DE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM!.."
Türkiye'de 6 ay kaldım.. Çok güzel vakit geçirdim.. Bu kaldıgım süre içinde bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.. Türkiye'deki insanlar bana çok iyi davrandılar.. Onlardan çok şey ögrendim.. Çok güzel bir 6 ay geçirdim..
"TAM DÖRT AY PARA ALMADIM!.."
İstanbul çok çok güzel bir şehir.. Galatasaray taraftarlarını da çok seviyorum. Ben Galatasaray'dan ayrıldıgım için üzgünüm.. Fakat kendi açımdan haklıyım. Herkes benim haklı oldugumu biliyor. Ama bu benim mutlu olmadığım anlamına gelmez. Çok görüşmeler yaptık.. Para ödemelerinde sorunlar yaşadım.. Sadece geç bir ödeme yüzünden Galatasaray'dan ayrılmadım. Bu şartlar altında Galatasaray'da oynamam mümkün degildi.. Tam dört ay Galatasaray'dan para alamadım.. Bu bütün futbolcular için zor bir durumdu.. Kulübe gelmeden önce bile para konusunda sıkıntı yaşadım.
"EVİME GELİP BENİ RAHATSIZ ETTİLER!.."
Ribery, kendisine yöneltilen "Yöneticiler senin evine kadar gelip seni rahatsız ettiler mi?" sorusuna şu yanıtı verdi ; "Evet böyle şeyler yaşadım.. Ama bunlar artık geride kaldı.. Şu anda bunları konuşmak istemiyorum.."
"ALMANYA'DA KEBAPÇIYA GİDİYORUM!.."
Almanya'da kebapçıya gidiyorum.. Bazı Türklerle karşılaşıyorum.. Aralarında Galatasaraylısı da var, Fenerbahçelisi de, Beşiktaşlısı da var.. Hiçbiri bana sitemde bulunmuyor.. Benimle sohbet ediyorlar.."
"SONG BENİM İÇİN BAŞKA!.."
"Galatasaray'dan görüştüğüm futbolcular var.. Song ile telefonla sürekli görüşüyoruz. Galatasaray'da benim kariyerimde, tecrübemde, yurtdışında futbol oynamamda önemli rolü var.. Çünkü bambaşka bir ülkeye gidiyorsunuz, dilini billmiyorsunuz.. Benim kariyerim açısından çok önemli biri.."
"GALATASARAY TARAFTARINI TERK ETTİĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM!.."
"Türkiye'ye bir daha gelebilirim.. Kısa zamanda da gezmek için geleceğim.. Galatasaray taraftarına mesajım var, 'Onları terkettiğim için çok üzgünüm.' Ama tribünlerde hala bana destek verdikleri için, bana "Scarface" ismini ve "Ferraribery" ismini takıp, resmimi tribünlere astıkları için çok teşekkür ederim."
"MÜSLÜMANLIĞI SEVDİĞİM İÇİN SEÇTİM!.."
"Müslümanların çoğunlukta olduğu bir mahallede oturuyorum.. Eşim de Müslüman.. Bu dini beğendiğim için Müslümanlığı seçtim.."
"GALATASARAY İÇİN HALA DUA EDİYORUM!.."
"Türkiye ligini sürekli takip ediyorum.. Galatasaray'ı izliyorum.. Her sene onların şampiyon olması için dua ediyorum.. Taraftarların sevinmesi için dua ediyorum."