1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: Fenerbahçe'nin Uzakdoğu'ya Açılma Vakti Geldi

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Default Fenerbahçe'nin Uzakdoğu'ya Açılma Vakti Geldi

Gündeme getirmek istediğim konu bir Türk kulübünün Asya’ya açılmasının vaktinin çoktan geldiğini belirtmektir.Aslında bu tezlik bir konudur.

>>Bir Türk kulübünün Asya’ya açılması...
    >>Asya’da yankı uyandırmak...
    >>Vizyon sahibi başkan ve yöneticilerle bu yola çıkmak...
    >>Global futbol çizgisinde ilerlemek...
    >>G14 kulüplerinin izinden gitmek(Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinin kurduğu bir birlik)

Galatasaray Kendini Hapsetti

İyi ama efendim nasıl Asya’ya açılacak kulüplerimiz?

Bunu yapma fırsatı Galatasaray’ın eline geçmişti fakat bunu başaramadılar. Bu başarısızlıktır,eğer detayına inersek eleştirmiş oluruz. Bu sebeple sadece neden Galatasaray başarabilirdi?

Konuya özet olarak girersek daha irdeleyici olabilirim.
    Maalesef Galatasaray’da bir vizyon eksikliği mevcut ,hafızası iyi olanlar hatırlayacaktır, daha önce Japonya’dan bir çok kulüp Florya’da dostluk maçı yapmaya gelmişti.İyi ilişkiler kurulabilir,bu dostluktan ittifak doğabilirdi.

Diğer yandan Uefa ve Super Cup şampiyonlukları sonrasının akabininde A Milli Takım’in Dünya 3. olan kadroda çok sayıda Galatasaray’lı futbolcu olması ve Japon futbolcu Junichi İnamoto’nun alınmasıyla, yine Asya da Galatasaray isminin bir kez daha anılması dolayısıyla müthiş bir avantaj yakalanmıştı fakat değerlendirilmedi.Kulüp kendini 780000 km2'lik Türkiye sınırları içine hapsetti ve vitrine çıkamadı.

Şimdilerde Fenerbahçe bu konuda öne çıktı,hatta geçen yıl Güney Koreli bir internet sitesi ki Asya’da İnternet Siteleri Yazılı basın kadar el üstünde tutulurlar , uzun bir Fenerbahçe analizi yayımlamıştı.

Özet olarak ; Fenerbahçe’nin Batı Avrupa’daki büyük takımlarla finansal olarak rekabet edebilecek düzeyde olmasa da, bazı çok ünlü oyuncu ve antrenörleri takıma katma cesaretini yıllarca gösterdi.Fenerbahçe, dünyanın belki de en çok desteklenen takımlarından biri. 25 milyon taraftarı olduğu söyleniyor. İtalya’nın en popüler kulübü Juventus’un bile 11 milyon taraftarı var. İstanbul’un Asya yakasında kurulu Fenerbahçe’nin, bir Avrupa Kupası almayı çok istemesi, ilginç bir paradoks olarak dikkat çekiyor. Son zamanlarda Avrupa Kupası’nı Kadıköy’e getirme isteği yoğunlaşmış durumda. Yeni jenerasyon, en azından teorik olarak Fenerbahçe’nin uluslararası alandaki şanssızlığını kırmaya daha yakın görünüyor.’’ ifadeleriyle Fenerbahçe’yi tanıtmıştı.

Yazının tamamı

http://futbol.turksportal.net/makale/futbol/883/

-------------
    Last edited by Koray Düşova : 13.Ocak.2008 at 04:47
    Koray Dusova making tactical change...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Müthiş bir yazı olmuş.Tebrikler.

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Yazının tamamına katılıyorum. Orası büyük bir pazar, Zico'da varken Fenerbahçe'nin o pazardan payı alması lazım ...

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Çok iyi olur.Doğru Tespit...
    Artık Uzakdoğu'ya açılma vaktidir...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Yine Koray Abi döktürmüş.Çok iyi bir fikir gerçekten...

Çok güzel bir yazı olmuş,kesinlikle tamamına katılıyorum.Asya pazarına açılma vakti geldi kulüplerimizin . . .

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

süper bir yazı olmuş inceleme ve gözlemleme çok iyi teşekkürler emegine saglık.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Baya yararlı bir proje aslında bizim Trabzonspor'da Şenol Güneş'li Lee Eul Young'lu Seoul'le yapabilir böyle bişey ama nerde öyle yönetici ileriye dönük bir düşünce...

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Eh hep söylemiştim zaten ben bunu. Hatta 6pas'a da mail atmıştım ama okumadılar Zico ve R.Carlos varken UzakDoğu seferlerine çıkmalıyız kesinlikle!

başkan açıklamıştı geçen sezonun öncesinde hatırlarsınız yabancı kontenjanı kalkarsa 2-3 tane uzakdoğudan oyuncu transfer etmeyi düşünüyoz die.....

bizim başkan herşeyin en iiisini bilir merak etmesin kimse.......

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

cok doğru ve mantıklı şeyler söylemişsin.fenerbahce bu konuda öncü olur ins. her alanda olduğu gibi.türkiyedeki kulüplerimizin artık günü değil geleceği düşünmeleri gerekiyor.akıllı başkanlar lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Çok doğru eğer çok büyük Dünya kulübü olmak istiyorsak bu tür hamleleri yapmalıyız.Geçenlerde Brezilya'da bir adidas mağazasında Fenerbahçe forması satıldığını duymuştum.Güney Amerika'yıda katabiliriz bu plana.Ama elimizde Zico,Carlos gibi isimler varken Asya pazarını kaçırmamalıyız.Her sene büyük takımlar keyfindenmi gidiyor turnuva yapıyor orada.Bu şekilde girişimlerimizi arttırmalıyız

Mesaj Yetkileri