-
Alex "Burada Olmaktan Mutluyuz"
Takım Kaptanımız Alex de Souza, takımın kendisiyle birlikte oynamaya alıştığını, kendisi olmadığı zamanlarda takımdaki farkın, yerine oynayan oyuncunun oyun karakterlerinden kaynaklandığını söyledi.
FB TV`de yayınlarnan Kaptan Köşkü programında Fatih Demirkol`un sorularını cevaplandıran Alex, "Trabzon maçında sakatlık geçirmiştim. Hocamız Zico başta olmak üzere, diğer hocalarımızla bir planlama yaptık. Takım Antalya`da devre arası kampını yaparken, ben çalışmalarımı İstanbul`da sürdürdüm. İyi bir dönem geçirdim. Antep maçında sahadaydım. İyi bir oyun ortaya koyduk ve ihtiyacımız olan bir üç puan aldık. Takım benle birlikte oynamaya alıştığı için bir uyum var. Benim yerime bir başka arkadaşım oynayınca muhakkak fark oluyor ama bu normal. Ben olmadığım da Ali Bilgin oluyor. Bir fark oluyor. Bu fark oyun karakterlerimizin farklılığından kaynaklanıyor. Aurelio Antep maçında yoktu. Onun yerinede Kemal oynadı. Her oyuncunun oyun karakteri, tarzı ayrıdır" diye konuştu
Takım kaptanı olarak gördüğü sıkıntıları diyalog yoluyla çözdüğünü ifade eden Alex, "Saha içinde arkadaşlarımla iletişim halinde olmam benim ve takımın performansını artırıyor. Bizim puan kaybettiğimiz maçlar tansiyonu, stresi düşük maçlar. Antep maçı öncesi de bu tip maçları kaybetmeme konusunda bir karar aldık ve böyle de oldu, kazandık. Ben diyalog insanıyım. Takımın kaptanı olarak, gördüğüm sıkıntıları, sorunları bireysel olarak, bire bir konuşarak çözüyorum ve bunda başarılı da oluyorum. Takımda herkes sorumluluğunu biliyor. Ne kadar rahat olursanız, ne kadar kendinizi rahat hissederseniz verimliliğiniz de o kadar artar. Biz işimizi seviyoruz ve eğlenerek yapıyoruz. Saha içinde, antrenmanda herkes ne kadar ciddi bir iş yaptığının farkında" diye konuştu.
Futbolu bıraktıktan sonraki yaşamı ve dünya gündemini meşgul eden sorunlarla ilgili görüşlerini de açıklayan Alex, "Futbolu bıraktığımda ailemle birlikte olacağım. Eşim ve çocuklarımla Brezilya`da yaşayacağım. Futboldan sonra mutsuz olacağımı düşünmüyorum. Dünya gündemini yakından takip ediyorum. Afrika`yı, Ortadoğu`yu yakından izliyorum. İnsanların ölmesi beni rahatsız ediyor. Bizler barış içinde yaşamayı arzu eden insanlarız. Yardım edebileceğimiz yerler, insanlar oldukça yardım edeceğiz ve ediyoruz . Bizler insanız. Türkiye`ye ilk geldiğimizde çevremizden `Orada savaş var mı?" iye soruyorlardı. Biz de Türkiye`nin bunlardan çok uzak olduğunu ve Türkiye`de insanların barış içinde yaşadığını anlatıyorduk. Bu dostlarımız Türkiye`yi gelip görünce, Türkiye hakkındaki bu önyargıları değişti. Burada olmaktan mutluyuz" diye konuştu.
-
Mesaj Yetkileri