Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 47 sonuç

Konu: Bobo'nun cezası belli oldu!

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Bobo'nun cezası belli oldu!

Beşiktaş cephesi şokta! Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'ın Brezilyalı golcü oyuncusu Bobo'ya Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Beşiktaş maçında rakibine yönelik kural dışı hareket ve müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle 4 resmi müsabakadan men cezası verdi.

PFDK'nın verdiği diğer cezalar şöyle:

2 maç seyircisiz oynama: Elazığspor
    5 maç: Serdar Aziz (Bursaspor PAF)
    4 maç: Erkan Aygün (Zeytinburnuspor), Akın Volkan Kuşçular (Konya Şekerspor), Muğdat Çelik (Gençlerbirliği PAF)
    2 maç: H. Murat Salar (Tarsus İdmanyurdu), Serdar Ateş (Tokatspor), Ali Kuçik (Beşiktaş PAF)
    1 maç: Mehmet Şansal (Gaziosmanpaşaspor Teknik Direktörü)
    1 ay hak mahrumiyeti: Süleyman Aygün (Zeytinburlusporlu yönetici)
    30 gün hak mahrumiyeti: Birol Balıkçı (Beykoz 1908'li yönetici), Serkan Güler (Konya Bölgesi İl Hakemi)
    17.000 YTL: Elazığspor
    5.000 YTL: Birol Balıkçı (Beykoz 1908'li yönetici)
    1.000 YTL: Denizlispor, Mardinspor

Kaynak : AA - İHA

3 maca indirir Tahkim bunu,mantikli olani da bu.
    Türkiye Kupasi macinda Luganonun da hakeme yaptiklari ortadaydi,ama nedense yetkililer Luganoya sadece 1 mac ceza vermislerdi.
    Last edited by El Comandante : 28.Mart.2008 at 03:14

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    3 maca indirir Tahkim bunu,mantikli olani da bu.
    Türkiye Kupasi macinda Luganonun da hakeme yaptiklari ortadaydi,ama nedense yetkililer Luganoya sadece 1 mac ceza vermislerdi.

Ne yapmış Lugano.İttirmiş mi yoksa her kırmızı kartta gördüğümüz şiddetli itiraz mı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

geçen sene galatasaray fenerbahçe arasındaki olaylı maçta tümer metin tribünleri alkışlamıştı bu hareketi kışkırtma olarak algılayan dönemin federasyonu tümere iki maç ceza vermişti (kırmızı görmediği halde)

lugano ise oyundan atıldıktan sonra trübünlere siz delimisiniz der gibi el hareketleri yaptı kimse görmek istemedi

bobonun cezasıda çok normal
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

BEŞİKTAŞ A.Ş. SPOR Kulübünün, oyuncusu D.ROGERIO DA SILVA'nın 22.03.2008 tarihinde Olimpiyat Stadında oynanan İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BLD. SPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş. Turkcell Süper Lig müsabakasında görmüş olduğu kırmızı kart ile cezai uygulamasının kaldırılması hakkındaki taleplerinin reddine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. SPOR Kulübü oyuncusu D.ROGERIO DA SILVA'nın 22.03.2008 tarihinde oynanan İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BLD. SPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında rakibine yönelik kural dışı hareketi ve müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karar verilmiştir.

Av.Mehmet Reşat BOSTAN

PFDK Başkanı

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

offf 4 çok az en az 5 olması lazım

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Volkan'a verilen ceza ile karsilastirsak, Bobo'ya cok vermisler..

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Volkan'a verilen ceza ile karsilastirsak, Bobo'ya cok vermisler..
    Her ikisinde de fiili müdahale var. Belki de cezalar arasında 4 maç en ideal'iydi. Sonucunda volkan tutup hakem'e saldırmadı. Yaptığı şey 5 maçlık ceza gerektiriyordu ve cezasını aldı. Belki 1-2 maç fazladan verilebilirdi ama burda hakemi tartaklamış hagi örneği var önümüzde sadece 6 maç almıştı. Ayrıca bildiğim kadarıyla volkanın cezası bir kaç futbolcunun ağır tahrik şahitliği nedeniyle 5 maç verildi.
    Bobo'ya belki 3 verilse daha uygun olurdu.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2003

Bosu bosuna tartisiyorsunuz..

Usenmedim FIFA'nin disiplin kurallarini okudum...

Hakeme karsi:
    1. Hakeme sportmenlik disi hareket yapmak, asgari 4 mac ceza
    2. Hakeme fiili olarak saldirmak (dirsek atma, yumruk atma, tekme atma vs.), asgari 6 ay ceza
    3. Hakeme tukurmek, asgari 12 ay ceza

Hakem disinda sahada herhangi bir kisiye karsi:
    1. Asiri siddetli hareket, en azindan 2 mac ceza
    2. Sportmenlik disi hareket yapmak, asgari 2 mac ceza
    3. Fiili olarak saldirmak (dirsek atma, yumruk atma, tekme atma vs.) asgari 2 mac ceza
    4. Tukurmek 6 mac ceza

Ayrica, genel halki (yani taraftari) provoke etme asgari 2 mac.

Saha icinde dogumsek/rakibe saldirmak asgari 6 mac.

Eger oyuncu birden fazla disiplin kurali ihlali yaparsa, en agir cezanin %50'si kadar daha fazla ceza verme hakki bulunmakta.

Bobo'nun durumuna bakalim ilk olarak.
    Rakibine yumruk atiyor/itiyor, asgari 2 mac ceza
    Ayrica hakeme sportmenlik disi hareket yapiyor, asgari 4 mac. Yani PFDK 6 mac ceza verebilir [4 mac + 2 mac = 6 mac <= 4mac + (50% x 4 mac)] ama 4 mac veriyor.

Lugano'ya bakalim simdi de.
    Iki sari kart gordugu icin 1 mac. Hakeme saldiri tesebbusu, hareket sonuclandirilmadigi icin para cezasi ancak mac cezasi da eklenebilir - varsayalim eklenmedi. Oyundan ihrac edilmesine ragmen cikmamak (genel halki provoke etme) 2 mac. (Hatta Mascherano Ingiltere federasyonundan 3 mac ceza aldi sahayi hemen terk etmedigi icin). Yani PFDK 3 mac ceza verebilir [2 mac + 1 mac = 3 mac <= 2 mac + (50% x 2 mac)] ama 1 mac veriyor.

Simdi de Volkan.
    Saha icinde dogusmek, asgari 6 mac. Oyundan ihrac edilmesine ragmen sahayi hemen terk etmemek, asgari 2 mac. Sportmenlik disi hareket yapmak, asgari 2 mac (oyundan atildiktan sonra saldirmaya devam etmesi). Yani PFDK 9 mac ceza verebilir [6 mac x (50% x 6 mac) = 9 mac <= 6 mac + 2 mac + 2 mac] verilen ceza 6 mac.

Gokhan Gonul:
    Iki sari kart icin 1 mac ceza. Hakeme sportmenlik disi hareket yapmak (ikinci sari karti gorecegini hissettiginde elindeki topu yere dogru birakip ayagi ile hakeme dogru topa vurmak ve topun hakeme carpmasi), asgari 4 mac ceza. Yani PFDK 5 mac ceza verebilir [4 mac + 1 mac ceza = 5 mac <= 4 mac + (50% x 4 mac)] ama 1 mac veriyor.

Lincoln:
    Iki sari kart icin 1 mac ceza. Rakibe sportmenlik disi hareket yapmaktan asgari 2 mac ceza (Volkan'a soylediklerinden dolayi eger Volkan'in cezasi tahrik nedeniyle indiriliyorsa Lincoln'e sportmenlik disi hareket nedeniyle ceza verilmesi de gerekli). Yani PFDK 3 mac ceza verebilir [2 mac + 1 mac = 3 mac <= 2 mac + (50% x 2 mac)] ama 1 mac veriyor.

Yani bosuna konusuyorsunuz su uygundur bu uygundur diye. Kararlarin hepsi eyyam.. Dagit 2 tane 3 maclik, 1 tane 5 maclik, 1 tane 6 maclik ve 1 tane 7 maclik ceza (Volkan'in 2 maclik indirimini de sayarak).. futbolcular dusunsun boyle hareketleri bir daha yapiyorlarmi...

Ama Cuneyt Cakir'in arkasinda bile duramadilar...

Ayni tas ayni hamam..

Sadece isimler farkli..

Degisen bir sey yok hala...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Cezayı geçmişle, geçen haftaya göre kıyaslarsak zaten ağır kalır veya öyle cezalar söylerim hafif kalır. O yüzden anlamı uzay derinliği kadar geniş kararlar oldukça istediğiniz yere çekip kılıfına uygun cezayı verirsiniz.

Bobo olayına gelince Beşiktaş'lı kardeşlerimi anlamakta güçlük çekiyorum. Bobo'ya yumruk attı denildiği için mi kızıyorsunuz. Hani tartıştığınız olay samimi şekilde yumruk atmadı mı yoksa yumruk atmadı abi kart felan gerekmez mantığımıdır. Bana 2. olanı gibi geldi ama neyse. Konu burada darb yapmasıdır. İtme nedir? Şiddetli itme nedir resimlerini koymayayım şimdi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Cezayı geçmişle, geçen haftaya göre kıyaslarsak zaten ağır kalır veya öyle cezalar söylerim hafif kalır. O yüzden anlamı uzay derinliği kadar geniş kararlar oldukça istediğiniz yere çekip kılıfına uygun cezayı verirsiniz.

Bobo olayına gelince Beşiktaş'lı kardeşlerimi anlamakta güçlük çekiyorum. Bobo'ya yumruk attı denildiği için mi kızıyorsunuz. Hani tartıştığınız olay samimi şekilde yumruk atmadı mı yoksa yumruk atmadı abi kart felan gerekmez mantığımıdır. Bana 2. olanı gibi geldi ama neyse. Konu burada darb yapmasıdır. İtme nedir? Şiddetli itme nedir resimlerini koymayayım şimdi.
    Gerek yok.. hepsinin cezasi 2 mac...

Eger kavgaya donusseydi ve Bobo daha uzatsaydi isi, Volkan'in kateogrisine, 6 maca cikardi.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

3 normaLdi bencede..4 vermişLer tahkim indirme yapar mı beLLi oLmaz yapmayabiLir de...Ancak en az 3 maçı hakketti zaten bobo çıkarken hakeme yaptıkLarıyLa...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Volkan'ın cezasıyla aynı oranda bir ceza gelmiş.

Bence yalnış bir karar olmuş,Volkan'ın yaptığı ile aynı kefeye konmuş bu harekette.Her neyse karara saygılıyız.

Bobo'suz da oynamayı biliyoruz zaten.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Volkan 1 kere degil en az 3 kere tekme atmaya calisiyor, Lincoln'e birsey olsaydi Volkan suan hapishanede cürüyor olacakti..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Volkan'ınkini 6 maçtan 4'e indiren tahkim bu cezayı da indirmek zorunda!4 maç nedir yahu...

Volkan Lincoln'ü 4.Levent'e kadar kovaladı yaw Asalım isterseniz BoBo'yu Volkan ile karşılaştırmayın...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Normal bir ceza oyundan çıkarken hakeme yaptığı hareketi de unutmayalım ...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Hakemi ittirmeseydi bu sekil de olmazdı; ama ittirdigi için bence normal...

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Volkan bile 4 maç ceza alıyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, Bobo'nun cezası hiçte komik değil..

Tebrikler federasyon..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by TürkuAz View Post
    Volkan bile 4 maç ceza alıyorsa ve bu normal karşılanıyorsa, Bobo'nun cezası hiçte komik değil..

Tebrikler federasyon..
    Beni mazur gör ama demek istediğini algılayamadım ? Biraz daha açık yazar mısın.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Beni mazur gör ama demek istediğini algılayamadım ? Biraz daha açık yazar mısın.
    Şunu demek istedim ; Volkan bile onca yaptıklarına rağmen 4 maç ceza alıyorsa, Bobo'ya kaç maç gelirse şaşırmam. Bence bu kıyaslama doğrultusunda 4 maç çok ağır oluyor. Ama federasyona saygı olayı, "fair play" için tebrik ediyorum sadece..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Normal bir ceza almış Federasyon doğru olanı yapmış bencede.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006

Doğru karar olarak görüyorum. Hatırlarsanız maçta kırmızı kartı gördükten sonra Federasyon'un dört maçlık ceza vereceğini açıklamıştım. Böyle bir ceza gelmesi gerekiyordu. Dikkatimi çeken tahkim indirir diyen arkadaşlar var, tahkim ceza indirme kurumu değil, denetleme kurumudur. Gerekirse cezayı artırma yetkisine sahiptir.

Ne yaptigini hepimiz cok iyi gördük Memo.Üzerinden baya bi zaman gecmis,bir daha o konulari konusmak istemiyorum ama söyleyeyim;5 dakika cikmadi sahadan,hakemin üzerine yürüdü,bütün fenerli oyuncular onu zor tutuyorlardi.Bobonun hakemi ittirmesi tabi ki daha kötü bir davranis ama Lugano 1 mac ceza aliyorsa Bobo da en fazla 3 mac ceza almaliydi.

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Ne yaptigini hepimiz cok iyi gördük Memo.Üzerinden baya bi zaman gecmis,bir daha o konulari konusmak istemiyorum ama söyleyeyim;5 dakika cikmadi sahadan,hakemin üzerine yürüdü,bütün fenerli oyuncular onu zor tutuyorlardi.Bobonun hakemi ittirmesi tabi ki daha kötü bir davranis ama Lugano 1 mac ceza aliyorsa Bobo da en fazla 3 mac ceza almaliydi.

Hakemin üzerine yürüdü(!?) Hatta futbolcular bıraksa hakemi elinde kasaturayla doğruyacaktı falan.. O zaman kırmızı kart gören her oyuncu derdini anlatmak, itiraz etmek için hakemle konuşmak için ona doğru yönelirse ceza verilsin Neyse çok güldüm

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

3 maç daha makul olurdu bence.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Fedarasyon ya ondadır, ya şundadır yapmış ve şundadırdan 4 maç çıkmış. HeLaL.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Seninde benden asagi kalir yanin yok yani

Lugano itiraz etmek icin,derdini anlatmak icin hakeme gitti ha ? Onun icin bütün Fenerliler onu tutuyodu.

Neyse konuyu dagitmak istemiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bobo nun hareketi belli rakibe yumruk attı ve hakemi kasti olarak fiziksel tepki gösterdi ceza normal

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    Bobo nun hareketi belli rakibe yumruk attı ve hakemi kasti olarak fiziksel tepki gösterdi ceza normal
    yumruk?

So what?
    Saike

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri