1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: İlginç Transfer Hikayeleri...

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default İlginç Transfer Hikayeleri...

Bazı transferler var ki takımara fayda sağlayacağına zarar veriyor. Ve seneler geçmesine rağmen hala akıllarda yerini koruyor.

İşte en büyük transfer skandalları:

1) Fenerbahçeli iki yöneticinin Figo'yu Barcelona'da izlemeye gitmesi.

2) Trabzonspor'un Chelseali Schevchenko'yu 19 yaşında Trabzon'da denemesi,beğenmeyip geri göndermesi.

3) Trabzonspor'un Gine'den aldığı Shaka isimli futbolcunun basın tanıtımında defalarca denemsine rağmen üçten fazla top sektirememesi.

4) Fanatik gazetesinde yıllar önce çıkan Ali Şen, Ronaldo'yu almıyor haberi.

5) Tarihinin en büyük transferini gerçekleştirip Campbell'i alan Trabzonspor'un 9 maç üst üste gol atamaması üzerine başkan M. Ali Yılmaz'ın "gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı" ve "yamyam" demesi ve Campbell'in ülkesine dönmesi.

6) Galatasaray’da bir dönem forma giyen Iorfa’nın oynadığı kulüplerden biri olan ve 18 ay boyunca gol atamadığı iskoçya’nın falkirk takımının teknik direktörü, kendisini antrenmanda görene kadar transfer edildiğini bilmediğini söylemesi. Oynadığı bir başka kulüp olan southend united’a, asıl transfer edilmek istenen kardeşi danel iorfa’nın yerine yanlışlıkla transfer edildiğinin konuşulması.

7) Fenerbahçe'nin transfere 120 milyon dolara yakın para harcaması (2000 yılı)

8) 32 yaşında Fenerbahçe tarafından transfer edilen Kenneth Andersson'un "benim yaşımda bir utbolcuya bu kadar parayı nasıl verdiler anlayamadım" diye açıklama yapması.

9) Beşiktaş'ın Ayhan'ın transferi için 9 milyon dolar bonservis bedeli ödemesi.

10) Kompela isimli şovmen-futbolcunun sadece şaklabanlık yaptığı için gittiği ülkeden Antep'e geri getirilmesi

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Baya komik hikaye hepside ya

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

1,3,5 e koptum süpermiş

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

5 numara kopardı beni

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

BunLara İbrahim üzüLmezde ekLenebiLir. ALdığımız zaman 8,5 miLyon doLar gibi büyük rakamLar vermiştik kendisinede.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Gülsek mi ağlasak mı

1[B]) Fenerbahçeli iki yöneticinin Figo'yu Barcelona'da izlemeye gitmesi.
    Bildigim kadariyla bu olay söyle gerceklesiyor.
    Selim Soydani(zamanin Fb yöneticisi) Real Betis-Barca macini Betisli bir futbolcuyu izlemek icin gönderiyorlar,iste dönüste havaalaninda gazeteciler soruyor oyuncu hakkindaki fikriniz nedir diye.
    Selim Soydan ise o oyuncu hakkinda karar veremediklerini ama LUIS FIGO´yu cok begendiklerini söyler

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Çamaşır makinası ...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

3 ve 6 en iyileri ama yanılmıyosam biz 2000 yılında 70 milyon $ harcadık

Del Piero_10 Misafir

Bülent Akın da zamanın pahalı transferlerindendi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

3,5 ve 8 süper
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Fenerbahçe'nin para saçmasına rağmen sonucun yine "0" olması çok güldürüyordu beni zamanında. Ancak tüm kulüpler yapmış bu hataları, gülmemek çok zor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

trabzona gelen ve yamyam denilen kevin campbell bildiğimiz sol campbell in ağabeyidir ve ingiltere liginde çok tanınır çok büyük bir futbolcudur ama biz alışım süreci uyum sorunu dinlemeyiz yamyam deyip tekmeyi vururuz

hagi de ilk geldiği 6 ay bastonla getirildi diye dalga geçiriliyordu hakikattende ilk 6 ay kötü oynuyordum ama sonrasındaki 4,5 senede türk futbol tarihinin en iyi transferi olduğu anlaşılmıştı belki de kevin campbell de böyle olacaktı ama biz kavrayamadık

Özellikle trabzonsporun böyle berbat transfer politikaları halen güttüğü görülmelidir hemen bir iki tane aktarayım

1- ispanya ve ingiltere liginde defalarca forma giymiş ve bu liglerin kalbur üstü takımlarında oynamış(atletico madrid, mancester city) kzihito musampa türkiyeye getirildiğinde ziya doğan onun kim olduğunu bilmiyordu hatta öyleki trabzonsporun kadrosunda geçen yıl bir tane bile sol açık oyuncusu yokken yattara veya gökdeniz sol kanat oynatılıp 10 yıllık sol açık oyuncusu musampa önlibero oynatılırdı
    önliberoda bir iki maç etkisiz kalan musampa için ziya doğan nerden buldunuz bunu 5 para etmez demiş...
    musampanında trabzondan ayrıldığında 30 yaşlarında futbolu bırakmayı düşündüğünü ve futboldan soğuduğunu belirttiğini unutmayalım
    2- yine 3 yıl önce trabzona büyük paralarla getirilen ve brezilyanın gelecekti 10 yıl boyunca milli takımının kalesini koruyacak denilen jefferson yaklaşık 2 yıldır yedek bekliyor ve buna rağmen gönderilmiyor üstelik şu anda trabzonsporun 4. kalecisi vede yabancı kuralını işgal ediyor
    3- yine jeffersonla aynı dönemde gelen ve tarihinde güney americanın şampiyonlar ligi diye bilinen kupasını kaldırmış bir futbolcu olan fabiano eller 5-6 maç oynatıldı ve erdinç bundan daha iyi kanatine varıldı sonrasında bundan bişey olmaz diye satıldı fabiano eller şuanda atletico madrid in stoperi ve değeri 10 milyon dolarların üzerinde
    4- polonyanın starı olarak türkiyeye getirilen symek ziya doğan tarafından futboldan soğutuldu ve adamın hiç birşeyi yokken 30 yaşında futbolu bıraktı
    5-sami hypia bundan yıllar önce rizesporda antremanlara bile çıkmış olmasına karşın beğenilmemiş ve gönderilmiş
    Last edited by Del Piero_10 : 15.Nisan.2008 at 01:08
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by extensor View Post
    trabzona gelen ve yamyam denilen kevin campbell bildiğimiz sol campbell in ağabeyidir ve ingiltere liginde çok tanınır çok büyük bir futbolcudur ama biz alışım süreci uyum sorunu dinlemeyiz yamyam deyip tekmeyi vururuz

hagi de ilk geldiği 6 ay bastonla getirildi diye dalga geçiriliyordu hakikattende ilk 6 ay kötü oynuyordum ama sonrasındaki 4,5 senede türk futbol tarihinin en iyi transferi olduğu anlaşılmıştı belki de kevin campbell de böyle olacaktı ama biz kavrayamadık

Özellikle trabzonsporun böyle berbat transfer politikaları halen güttüğü görülmelidir hemen bir iki tane aktarayım

1- ispanya ve ingiltere liginde defalarca forma giymiş ve bu liglerin kalbur üstü takımlarında oynamış(atletico madrid, mancester city) kzihito musampa türkiyeye getirildiğinde ziya doğan onun kim olduğunu bilmiyordu hatta öyleki trabzonsporun kadrosunda geçen yıl bir tane bile sol açık oyuncusu yokken yattara veya gökdeniz sol kanat oynatılıp 10 yıllık sol açık oyuncusu musampa önlibero oynatılırdı
    önliberoda bir iki maç etkisiz kalan musampa için ziya doğan nerden buldunuz bunu 5 para etmez demiş...
    musampanında trabzondan ayrıldığında 30 yaşlarında futbolu bırakmayı düşündüğünü ve futboldan soğuduğunu belirttiğini unutmayalım
    2- yine 3 yıl önce trabzona büyük paralarla getirilen ve brezilyanın gelecekti 10 yıl boyunca milli takımının kalesini koruyacak denilen jefferson yaklaşık 2 yıldır yedek bekliyor ve buna rağmen gönderilmiyor üstelik şu anda trabzonsporun 4. kalecisi vede yabancı kuralını işgal ediyor
    3- yine jeffersonla aynı dönemde gelen ve tarihinde güney americanın şampiyonlar ligi diye bilinen kupasını kaldırmış bir futbolcu olan fabiano eller 5-6 maç oynatıldı ve erdinç bundan daha iyi kanatine varıldı sonrasında bundan bişey olmaz diye satıldı fabiano eller şuanda atletico madrid in stoperi ve değeri 10 milyon dolarların üzerinde
    4- polonyanın starı olarak türkiyeye getirilen symek ziya doğan tarafından futboldan soğutuldu ve adamın hiç birşeyi yokken 30 yaşında futbolu bıraktı
    5-sami hypia bundan yıllar önce rizesporda antremanlara bile çıkmış olmasına karşın beğenilmemiş ve gönderilmiş

extensor'un azmini takdir ediyorum. Sürekli Trabzon ile ilgili açıklamalarda bulunuyor yanlış veya doğru. Merak ediyorum ne var alıp veremediğin.Heralde en büyük hobin bu . Sürekli eleştiriyosun . Aranızda ne geçtiyse söyle de bilelim

Gerçi 12-04-2008, 21:42 de yazmış zaten açık açık..Galatasaray-Trabzonspor maçı için

extensor

en sevdiğim takımla en sevmediğim takım oynadı

E gayet normal yani Trabzon için bu kadar olumsuz şey yazması.

Ama ne hikmetse yine kendini inandırdığı şeyleri yazmış. Trabzonspor'un berbat transfer politikasından bahsetmiş. Musampa,Szymkowiak,Marcelinho bu 3 oyuncuda Ziya Doğan'ın hışmına uğradığını bile bile transfer politikasını eleştiriyor.Burda tek ama tek suçlu Ziya Doğan'dır. Eğer bizim o dönemki transfer politikamız yanlış olsaydı şuan Stepanov Porto'da , Marcelinho Wolfsburg'da , F.Eller A.Madrid'de oynamazdı. Bu sadece teknik adam acizliğidir,futbolu bilmemesidir.

Ayrıca Szymkowiak'ın futbolu bırakmasının 2 sebebi var. Biri Zİya Doğan diğeri ise karısı ile ilgili sorunlar.

Almaguer,F.De Boer,Petre,Tamas,Christian,Pinto,Prates,Carrusca,B ouzid vs.

Çok geçmişe gitmeye gerek yok extensor. İnsan önce birşeyleri eleştirirken kendi durumuna bakacak . Ben ne yapıyorum diye.. Sonra eleştirirsin başkalarını..

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Extensor kardes sen Trabzonun icindemi yasiyon. Burda yazmisin oylesine.

Nuri Albayrak denen sahis futbolu bilmeden bu takimda baskanlik yapti ve dikkat edersen yazdigin tum futbolcular onun doneminde gitti geldi.

Ayrica Szymek in ayrilma sebebi asla Ziya Dogan degildir, nedeni tamamen baskadir.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by ibig61 View Post
    Extensor kardes sen Trabzonun icindemi yasiyon. Burda yazmisin oylesine.

Nuri Albayrak denen sahis futbolu bilmeden bu takimda baskanlik yapti ve dikkat edersen yazdigin tum futbolcular onun doneminde gitti geldi.

Ayrica Szymek in ayrilma sebebi asla Ziya Dogan degildir, nedeni tamamen baskadir.

ewet Szymek in takımdan ayrılma sebebi tamamen farklıymş bende yakın br zamanda ogrendım ama cok şaşırdım

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar bu konuda en iyi örnek Gençlerbirliği'dir. İlhan Cavcav bu işi bilen adamları getiriyor... Gençlerbirliğin'den bir çok oyuncu çıktı, yabancı veya yerli farketmez ve onları satarak zengin oldu. Sayarak bitiremeyiz bu oyuncuları En ünlülerinden biriside Geremi'ydi.. Trabzonspor'da ise arkadaşında saydığı gibi bir çok kaliteli futbolcuyu yedi bitirdi... Marcelinho'yuda unutmayalım. Adam Herta Berlinden Trabzon'a gelmiş ama bir çok kişi beğenmedi.. Herta Berlinde Yıldıray la birlikte oynadığı dönemde müthiş goler atıyordu..

Bu arada ilginç bir haberi paylaşmak istedim...

Yıldız olmanın yolu Türkiye'den geçer !

Dünya futbolunda herkesi kendine hayran bırakan yıldızları hangi takımlarımız geri çevirdi ?

JIMMY FLOYD HASSELBAINK

1994 yılında Samsunspor'a geldi, bir haftalık deneme sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Karadeniz ekibinin beğenmediği Hasselbaink, Chelsea forması altında gol kralı oldu. Hollandalı yıldız şu anda Premier Lig ekibi Cardiff City'de oynuyor.

SAMI HYYPIA

Samsunspor, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Türkiye'ye getirdi. Gerede kampında antremanlara bile çıkan Hyypia, beğenilmeyerek gönderildi. İstikrar abidesi Finlandiyalı futbolcu, yıllardır Liverpool'un kaptanlığını yapıyor.

STEPHEN APPIAH

1996'da Galatasaray tarafından denenmek üzere Türkiye'ye getirilen 8 GanaLı futbolcunun arasında yer aldı. Galatasaray Alt yapı Koordinatörü tarafından beğenilmedi. Önce Udinese, ardından Juventus'a transfer oldu. İtalyan ekibi, 8 miLyon euro bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe'ye transferine onay verdi.

ANDRY SHEVCHENKO

1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev'de oynadığı dönemde Trabzonspor'a tavsiye ediLdi. Dönemin yönetimi 'ÜnLü değil. ismi duyulmamış' diyerek UkraynaLı golcüyü istemedi. Milan'da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig'in ünlü kulübü Chelsea'ye transfer oldu.

SERGEY REBROV

Kadrosuna iki yabancı futbolcu katmayı düşünen Trabzonspor Yönetimi, Sheva'nın takım arkadaşı Rebrov'a kanca attı. Ukrayna kulübünün istediği para fazla bulundu. F.Bahçe'nin yanı sıra Shakhtar Donetsk, Tottenham ve West Ham United'da oynadı.

SAMUEL ETO'O

1998'de menajeri tarafından F.Bahçe'nin alt yapısı için İstanbul’a getirildi. Dönemin F.Bahçe yönetimi, böylesine genç bir oyuncuyu beklemeye tahammül edemeyeceklerini bildirdi. Bir yıl sonra ise Kamerunlu golcü için 4 milyon euroyu gözden çıkardı, Katalan ekibi 5 milyon euroda diretince transfer gerçekleşmedi. Eto'o 2003, 2004 ve 2005 yılarında 'Yılın Afrikalı Futbolcusu' ödülünü kazandı.

GEORGIOU KINKLADZE

1999'da menajeri Hamlet ile Erzurum'a gelen Kinkladze, Erzurumspor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile masaya oturdu. Hurma, Gürcü futbolcu ile anlaşma sağladıklarını belirterek, mukavele imzalayacaklarını bildirdi, ancak transfer gerçekleşmedi. Manchester City, Ajax ve Boca Juniors gibi devlerde forma giyen Gürcü yıldız, Trabzonspor'da denenmek için idmanlara bile çıktı, 2003'te Beşiktaş'ın transfer listesinde yer aldı.

MILAN BAROS

2000'de Baros'u çok genç olduğu için oynatmak istemeyen Liverpool'dan, siyah-beyazlı kulübe 'alın' diye teklif geldi. Scala, 17 yaşında olması nedeniyle Çek futbolcunun transferine onay vermedi. Sezon başında Lyon Kulübü, 6 milyon euro karşılığında Baros'un Beşiktaş'a transferini kabul etti. Maliyeti nedeniyle transferden vazgeçildi. Baros, 2005 yılında 6.4 milyon sterline Liverpool'dan Aston Villa'ya transfer oldu.

DIEGO RIBAS da CUNHA

2002'de F.Bahçe adına futbolcu bakmak adına Brezilya'ya giden Özcan Kızıltan ve Ömer Kaner'in dikkatini en çok çeken oyunculardan biri Santos'un forveti Diego'ydu. Yönetim, 1985 doğumlu oyuncuyu tecrübesizliği nedeniyle tercih etmedi. Porto'da yıldızı parlayan golcü, Werder'de zirveye çıktı ve Brezilya Milli Takımı'nın vazgeçilmezi oldu.

ROBINHO

Dönemin Fenerbahçe yönetimi, Diego'nun da yer aldığı transfer raporunun diğer genç ismi Robinho'ya henüz 18 yaşında olması nedeniyle sıcak bakmadı. Müthiş tekniği ve hızı ünlenen Brezilyalı futbolcu, 2005'te Real Madrid ile sözleşme imzaladı.

KAKA LEITE

2003'te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor'a önerildi. Nurullah Sağlam'ın genç takımda keşfettiği Sambası için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi. Hal böyle olunca yönetim, bu kadar genç bir oyuncuya para ödenmemesi kararını aldı. Aynı yıl 8.5 milyon euro karşılığında Milan'a transfer olan kaka, şu anda Milan'da top koşturuyor.

PAVEL NEDVED

Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray'a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği iddia ediliyor. Juventus'a 2001 yılında 41.2 milyon euro karşılığında transfer olan Nedved, 2003 yılında 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' seçildi. Futbol hayatını Juventus'ta sürdürüyor.

RONALDINHO

Dünyanın gözünü çevirdiği futbolcu olmadığı yıllarda Diyarbakır'a önerildi, ancak yönetimden onay çıkmadı. Gremio forması giyerken Galatasaray'ın da gündemine geldi, ama 3 milyon dolarlık bonservisi transfere engel oldu. Bir yıl sonra PSG 18 milyon dolar, iki yıl sonra ise Barcelona 35 milyon dolara Brezilyalı yıldızı kadrosuna kattı.

ZLATAN İBRAHIMOVİÇ

Euro 2004'te yıldızı parlayan Zlatan İbrahimoviç, 2000 yılında Beşiktaş’ın kapısından döndü. Beşiktaş’ın eski yöneticisi İbrahim Altınsay, Boşnak asıllı golcünün dönemin teknik direktörü Scala yüzünden alınmadığını söyledi. Juventus küme düşünce Inter'e transfer oldu.

FERNANDO GAGO

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors'tan transfer ettiği 1986 doğumlu Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti. Sezgin, bonservisi 10 milyon dolara düşürdüklerini fakat kaynak sağlanamadığından transferin gerçekleşmediğini söyledi. Maradona, "1 sezon daha bekleseniz Gago’yu 50 milyon Euro’ya satardınız" şeklinde açıklama yapmıştı.

FRANCK RIBERY

2005 yılında F.Bahçe'nin yaptığı Anelka transferine misilleme olarak apar topar imza attırılan Ribery'nin, şimdi Avrupa devlerini peşinden koşturacağını kim bilebilirdi ki? G.Saray'ın 'nasıl oldu da' dedirterek sessiz-sedasız bulduğu bu yeteneği, sadece 6 ay elinde tutabilmesi akla hemen şu sözü getiriyor: "Kaçan balık büyük olur!"

GÖKHAN İNLER

Türk asıllı İsviçreli oyuncuyu 4 yıl önce Fenerbahçe ve Beşiktaş denemiş, ancak beğenmemişti. İtalyan medyası, Udinese forması giyen Gökhan hakkında övgü golu sözler sarfederken, genç oyuncuyu değerlendiren UEFA'nın resmi internet sitesi, "Oyun karakterini biraz daha geliştirirse, büyük bir yıldız olur" yorumunda bulundu.

Hürriyet

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

galatasaray benim durumummu ben mi yönetiyorum galatasarayı sayın şehir gladyetörleri ben herşeyden önce futbolu severim galatasaray daha sonra gelir trabzonu sevmememin sebebide türk futboluna senelerdir zarar vermesidir(bana göre)
    oraya giden insanların dayak yemesidir bu sebeble ben sakaryaspor u da pek sevmem

ayrıca ziya doğan uzaydan trabzonumu yönetiyordu madem tek suçlu ziya doğandıda bütün yöneticiler futboldan anlıyorduda neden ziya doğana dur diyemediler

bana göre trabzonda başkanından yöneticisine kimse futbolun fsini bilmiyor ve türk futboluna zarar veriyor

galatasaray ve fenerbahçe zamanında büyük paralara köte oyuncular aldı (bu bir yönetim yanlışıdır)
    trabzonspor iyi futbolcuları iyi paralara aldı kötü futbolcu sanıp kötü paralara sattı (bu ise futbol ayıbıdır.)
    tamam ben musampa ve sivasspor olaylarından beri trabzonu sevmiyorum küme düşmelerini isterim antipatim var tamam ama benim verdiğim örnekler yanlış değildiki dostum hele hele musampa olayını hakikatten ben şaşırmaktan öte üzülüyordum böyle bir cehalet olabilirmi sence
    teknik direktörün sol açık olduğunu bilmiyor antrenörlerinde mi bilmiyor onu alan adamlar ne mevkiide oynadığınıda mı bilmiyor hadi onuda geçtim bu adamın kalitesini 1 senede nasıl anlayamıyorlar kestiği muz ortaları hiçmi gören olmamış

neyse konu sapmasın bizim gibi insanlar bu yaşlı yöneticilerin bilgisiz yada işgüzar scoutların yerini aldıkları zaman biz böyle hatalarla ülkemize zarar vermeyeceğiz...

saygılar...
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

5.süpermiş

Yamyam,Çamaşır makinesi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Neler kaçmış.Hakikaten kaçan balık büyük olur !!!
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Çok büyük oyuncular kaçmış resmen.

5. ve 8. süpermiş (:

Mesaj Yetkileri