Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 77 sonuç

Konu: Fenerbahçe'nin Rakipleri Belli Oluyor

Hybrid View

Nesil
    2006

Default Fenerbahçe'nin Rakipleri Belli Oluyor

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki muhtemel rakibi yarın belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde saat 13.00'te yapılacak, Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. ve 2 ön eleme turlarındaki eşleşmelerin belli olacağı kura çekimine, Fenerbahçe seri başı olarak katılacak.

Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yapılan açıklamada, kura çekiminde Fenerbahçe'yi, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar'ın temsil edeceği bildirildi.

Kura çekiminde uygulanacak prosedür şöyle: 1. ön eleme turu kura çekimine, 14'ü seri başı olmak üzere 28 takım katılacak. Bu kura çekiminden çıkacak 14 eşleşmenin galibi, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu 12 seri başı takıma rakip olacak. 1. Ön Eleme Turu'na seri başı olarak katılacak olan Hırvatistan'ın NK Dinamo Zagreb ve Slovakya'nın FC Artmedia Petrzalka takımları eğer bu turu geçerlerse, 2. ön eleme turunda da seri başı olacak. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turuna İsrail'in Beitar Jerusalem ve Macarisatan'ın MTK Budapeşte takımları da dahil olacak, ancak bu takımlar kurada seri başı olamayacak ve Fenerbahçe ile eşleşebilecek.

Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turu maçları 15-16 ve 22-23 Temmuz, Fenerbahçe'nin de dahil olacağı 2. ön eleme turu maçları ise 29-30 Temmuz ile 5-6 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Nyon'da, Şampiyonlar Ligi kuralarının çekiminin ardından, UEFA Kupası 1. Ön Eleme Turu kuraları da çekilecek."

Yarın yapılacak kura çekimine katılacak takımlar şunlar:

Seri başı olacak takımlar: NK Dinamo Zagreb (Hırvatistan), FC Artmedia Petrzalka (Slovakya), NK Domzale (Slovenya), IFK Göteborg (İsveç), Anorthosis Famugusta (Kıbrıs Rum Kesimi), Tampere United (Finlandiya), FC Dinamo Tiflis (Gürcistan), FK Ventspils (Letonya), FK Rabotnicki (Makedonya), FK Modrica (Bosna-Hersek), FBK Kaunas (Litvanya), FC Sheriff (Moldova), Drogheda United (İrlanda), Valur Reykyavik (İzlanda)

Diğer takımlar: FC BATE Borisov (Beyaz Rusya), FC Levadia Talinn (Estonya), FK Inter Baku (Azerbaycan), KS Dinamo Tiran (Arnavutluk), FC Pyunit (Ermenistan), FK Aktobe (Kazakistan), Linfield FC (Kuzey İrlanda), Llanelli AFC (Galler), NSÍ Runavík (Faroe Adaları), F91 Dudelange (Lüksemburg), Valetta FC (Malta), FK Buducnost Podgorica (Karadağ), FC Santa Coloma (Andorra), S.S. Murata (Andorra)

2. ön eleme turunda seri başı olmayan takımlar: Beitar Jerusalem (İsrail), MTK Budapest (Macaristan)

Kaynak: Lig TV

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kuzey Avrupa ülkelerinden bir takım gelir umarım

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

2.turda genelde kolay takımlar geliyor.Şöyle baktımda listeye Fenerbahçe'nin zorlanacağı bir takım yok.Esas önemli olan 3.turda çok zorlu bir rakibin gelmemesi.
    So what?
    Saike

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe 3.turda da seribaşı, pek zorlayacak takım yok o listede de..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Fenerbahçe 3.turda da seribaşı, pek zorlayacak takım yok o listede de..
    Oo kesinleşti demek.Çok iyi haber.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Tek korktuğum takım İsrail temsilcisi Beitar Jerusalem. İyi çıkış yakaladılar. Bir süprize ile bizi eleyecek tek takım olarak görüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Biz de Trömsö'yü rahat geçeriz diyorduk

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

yarın 1 demi kura çekimi ?
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

MTK Çıktı..İlk Maç İstanbul'da ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

rakip MTK hayırlı olsun. Eskiden kalan bi hesap var onlarla onu görürüz

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Kadrosu ...

MTK geldi, kolay bir rakip, ilk maç 29-30 Temmuz'da Kadıköy'de.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Fark atın artık bir zahmet

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

F.Bahçe'nin belalısı!

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaşacağı MTK Budapeşte takımını yakından tanıyor. 1999 yılında Fenerbahçe favori olarak çıktığı MTK maçında 0-0 ve 2-0'lık skorlarla elenerek UEFA Kupası'na birinci turdan veda etmişti.

Şükrü Saracoğlu'nda oynanan karşılaşmada kaleci Rüştü ve defansın hataları dikkat çekmiş bu yenilgiden sonra Fenerbahçe'de kazanlar kaynamaya başlamıştı. O maçta Sergen'in 1, Boliç'in 2 şutuna direkler gole izin vermemişti. Bu maç sonrası fatura teknik direktör Rıdvan Dilmen'e çıkmış ve Dilmen görevden ayrılmıştı.

Fenerbahçe UEFA Kupası hüsranından 35 yıl önce de Kupa Galiplerinde MTK'ya elenmişti. İlk olarak 1963'te Kupa Galipleri Kupası 3. turunda gerçekleşen eşleşmede deplasmanda Macar takımı 2-0 kazanmış, İstanbul'da ise sarı-lacivertliler 3-1 galip gelmişti. O zamanki statüye göre 3. maç tarafsız saha olan Roma'da oynanmış ve karşılaşmayı 1-0 kazanan MTK Budapeşte turu geçmişti.

Macaristan Birinci Futbol Ligi'nde şampiyon olan MTK Budapeşte, deplasmanda REAC'ı 3-0 yenerek, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.

MTK Budapeşte, ligin son maçında Sopron deplasmanındaki maça rakibinin ligden çekilmesi nedeni ile çıkmamıştı. Bu maçı da 3-0 hükmen kazanan MTK Budapeşte, 66 puanla ligde 23. şampiyonluğunu kazanırken, ikinciliğini ise Debrecen takımı aldı.

Macaristan Birinci Futbol Ligi'nde en fazla şampiyonluğu ülkenin efsanevi takımı olan Ferençvaroş elinde tutuyor. Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi MTK Budapeşte, Macar Ligi'nde toplam 23 kez şampiyonluğa ulaştı. Budapeşte'de 1888 yılında kurulan MTK Budapeşte, maçlarını 12 bin 700 kişi kapasiteli Hidegkuti Nandor Stadı'nda oynuyor. Geçen sezon Macar Ligi'ni 66 puanla Debrecen'in 2 puan önünde şampiyon olarak tamamlayan mavi-beyazlılar, ligdeki 23 şampiyonluğunun yanı sıra 12 kez Macaristan Kupası'nı, 1 kez de Macaristan Süper Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Avrupa kupalarında bugüne dek 73 maç yapan Macar takımı, 30 galibiyet, 13 beraberlik, 30 da mağlubiyet aldı. MTK Budapeşte, Avrupa kupalarında 106 gol atıp, kalesinde 101 gol gördü.

MACARLARA ŞANSI TUTMUYOR
    Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla eşleşen Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında Macar takımlarına karşı şansı tutmuyor. Sarı-lacivertliler, bugüne dek Avrupa kupalarında 5 kez Macar takımlarıyla eşleşirken, sadece birinde turu geçmeyi başardı, diğer 4 eşleşmede ise elenen taraf oldu. Fenerbahçe, Macar takımlarıyla bugüne dek 11 kez karşılaşırken, bunların 3'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 5'inde ise yenildi. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 11 gol atıp, 17 gol yedi.

iyi kura çekmiş FB hem geçmişinde intikamını alır

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

eskidenmiş o bela iki maç da rahat gecer fener için zaten ilk maç kadıköyde olay biter

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Fenerbahçe rahat geçer turu MTK Kim yav

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Yeni bir Avrupa serüveni başlıyor...

Haydi hayırlı olsun...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Yeni bir Avrupa serüveni başlıyor...

Haydi hayırlı olsun...
    Ak koyun, Kara koyun bu sene belli olacak.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

MTK maçında Rüştü'nün yaptığı yediği basit bir gol vardı hafızam beni yanıltmıyorsa İntikamımızı alırız. İstediğim diğer takım da Anorthosis'd, Trabzonspor'un intikamını alırdık ama şimdi kendi intikamımızı alacağız

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Aslında bu öneleme bir bakıma iyi oldu bizim için az da olsa ek puan getirir Avrupa'da hem Aragones takımı resmi maçta da görmüş olur ligden önce

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Yine ülkece fark atarız seslerine başladık..

Tıpkı Leverkusen,Tromsö maçları öncesi havası var hepimizide..
    İnş. bu sefer sonu iyi biter.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Yine ülkece fark atarız seslerine başladık..

Tıpkı Leverkusen,Tromsö maçları öncesi havası var hepimizide..
    İnş. bu sefer sonu iyi biter.
    Bu sefer ki çok geçmişe bakmadan ama geçen seneye bakarız.Rakibi Aragones'le beraber küçümseyeceğimizi sanmıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Geçmişteki maçlar rehavetten biraz daha uzalaşmamıza neden olur bence iyide olur Bu turda eleniceğimizi düşünmüyorum ama farkta beklemiyorum

Nesil
    2006

MTK Takımı, Rıdvan Dilmen'in gitmesini sağlayan takımdır. Türkiye'de hiç mağlubiyet almamasına rağmen MTK elendiği için takımdan kovulmuştu. Bu gün ise rakibimiz oldu. MTK bizden kat kat küçük bir ekip, Fenerbahçe'yi eleyebileceğini düşünmüyorum. Aragones gibi ciddi bir antrenör ile eleriz.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Fenerbahçe'nin MTK'ya elendiği zamanı hatırlıyorum.Alpay,Sergen felan vardı o zamanlar.Hatta 3-2 mi ne yenilmişlerdi son gol frikiktendi yenmişti herhalde.Öyle çokta iyi olmasada hatırlıyorum bir şeyler.

Tabii ki o zamanın Fenerbahçe'si ile bugünün Fenerbahçe'si arasında fark var.Bence bu turu zorlanmadan geçer Fenerbahçe.

MTK Takımı, Rıdvan Dilmen'in gitmesini sağlayan takımdır.
    Bugün Ntvspor'u seyrederken Rıdvan hoca Mtk kurasını değerlendirirken sesi kötü geldi bana.Herhalde geçmişi hatırladı.
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Fenerbahçe'nin MTK'ya elendiği zamanı hatırlıyorum.Alpay,Sergen felan vardı o zamanlar.Hatta 3-2 mi ne yenilmişlerdi son gol frikiktendi yenmişti herhalde.Öyle çokta iyi olmasada hatırlıyorum bir şeyler.

Tabii ki o zamanın Fenerbahçe'si ile bugünün Fenerbahçe'si arasında fark var.Bence bu turu zorlanmadan geçer Fenerbahçe.

Bugün Ntvspor'u seyrederken Rıdvan hoca Mtk kurasını değerlendirirken sesi kötü geldi bana.Herhalde geçmişi hatırladı.
    Maç 2:0 bitmişti.
    Rüştü'nün yediği mükemmel golüde hatırlıyormusun

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Maç 2:0 bitmişti.
    Rüştü'nün yediği mükemmel golüde hatırlıyormusun
    Çok iyi hatırlamamakla beraber Rüştü'nün hatalı bir gol yediği aklımın derinliklerinde saklı kalmış.Evet hatalı bir gol yediğini hatırlıyorum ama nasıl olduğunu hatırlayamadım.Zaten baksana skoruda yanlış hatırlamışım.Frikik golünü doğru hatırlamışmıyım?
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post

İlk maç 0-0 bitmişti. Rövanşda ise Fenerbahçe Kadıköy'de 2-0 yenilmişti.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri