UEFA Kupası 2.Ön Eleme Turu İlk Maçı
Siroki Brijeg - Beşiktaş
Tarih : 14 Ağustos 2008 Perşembe
Hakem : Cesar Muniz Fernandez
UEFA Kupası 2.Ön Eleme Turu İlk Maçı
Siroki Brijeg - Beşiktaş
Tarih : 14 Ağustos 2008 Perşembe
Hakem : Cesar Muniz Fernandez
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Beşiktaş'ın rahat bir şekilde kazanacağını düşünüyorum..
ZorLanacağımızı düşünüyorum.MentaLi uLtra defansif oLarak ayarLayacakLardır.DeLgadonun şutLarı bizi beLki sonuca götürebiLir.
Şöyle bi fark atalım da sezon öncesi keyiflenelim, gerçi ben pek bi fark beklemiyorum.Fark daha çok 2. maç da gelir gibi geliyor.Uzatmıyorum 2-0...![]()
Beşiktaş zorlanmadan alır maçı fakat en fazla 2 farkla kazanır.
Ben Beşiktaş'ın gol yemeden bu turu geçeceğini düşünüyorum. Defansif oyuncuları çok iyi olan Beşiktaş, ofansta etkili Holosko ve Delgado ikilisiyle sonuca gidecektir.
Zapotocny ve Sivok'un oynama ihtimalleri yükselmiş...
Sezona Uefa maçı ile başlıyoruz.Umarım iyi başlar iyi bitiririz...
Şöyle rahat bir maç çıkarırız diye düşünüyorum.Keyifler hat safhada.En az 2 fark atarız.
Beşiktaş'ı bekleyen tehlike...
Övünç ÖZDEM/İSTANBUL,(DHA)
Beşiktaş'ın 14 Ağustos Perşembe günü UEFA Kupası 2. ön eleme ilk maçında deplasmanda oynayacağı Siroki Brijeg maçı öncesi, ev sahibi takımın futbolcularının aşırı sert bir mücadeleye hazırlandıkları öğrenildi.
Bosna Hersek'in Mostar şehrine bağlı olan ve 1995 yılında sona eren Bosna Savaşı'nın ardından kurulan Siroki kasabasının takımı olan Siroki Brijeg'in özellikle yerli oyuncularının Beşiktaş karşısında sert bir oyun ortaya koyacağı ve karşılaşmada galibiyetten çok siyah beyazlı oyunculara zarar vermeye hazırlandıkları kaydedildi. Aşırı milliyetçi bir yapısı olan kulübün bünyesinde, Katolik Hristyan futbolcular dışında oyuncu yer almazken, Ortadosk Sırp kökenli ve Müslüman futbolcular bu takımda özellikle Bosna Savaşı'nın ardından forma giyemiyorlar. Tarihlerindeki en büyük başarılarını da Bosna Savaşı döneminde yani 1993/1994, 1994/1995, 1995/1996 yıllarında üç yıl üstüste şampiyon olarak kazanan kulübün taraftarlarının da bu milliyetçi yapı ile örtüştüğü kaydedildi. Saha içinde futbolcuların yapacakları aşırı sertlikleri, taraftarların da tribünlerde açacakları pankartlar ve yapacakları tezahüratlarla desteklemeleri bekleniyor.
13 Ağustos günü Bosna Hersek'in Mostar şehrine hareket edecek siyah beyazlı kafile, güvenlik sebebiyle maçın oynancağı Siroki bölgesinde konaklamayacak. Bosna Hersek'te bir gece kalacak olan Beşiktaş takımı, maçın oynanacağı bölgeye kara yolu ile bir saat mesafede bulunan Mostar şehrinde geceyi geçirecek. Kafile maçın ardından ise özel uçakla İstanbul'a dönecek.
Eğer doğruysa çok yanlış yapıyor Siroki.Böyle olursa rövanşta neler olur Allah bilir.Ama bunun bilincinde değiller sanırım...
Ne var ne yok sahaya dökmektense içlerindeki sertliği dökmeleri bizim işimize yarar diyorum..
Sivok Aşırı sert bir mücadele yapacakmıs. İnşallah geçen sezon gibi olmaz geçen sene Şampiyonlar Liginde maçında Her maçta 1-2 oyuncumuz sakatlanıyordu inşallah Lige sakatlarla başlamayız.
BJK turu rahat geçer kanımca
Boşnaklar organizasyon bekliyor
Bosnalı futbolseverler Siroki Brijeg karşısında Beşiktaş'ı desteklemek için imkan arıyor !..
Bazı Bosnalı Hırvatların EURO 2008'daki Hırvatistan-Türkiye maçından sonra kutlama yapmak isteyen Boşnaklara saldırmaya kalkışmasını unutmayan Bosnalı futbolsever, Siroki Brijeg deplasmanında Beşiktaş'ı desteklemek için çare aramaya başladı.
Otobüs ayarlanması durumunda maç için Siroki Brijeg'e gidebileceklerini belirten Boşnak futbolseverler, Saraybosna'ya 3 saat, Mostar'a ise sadece 45 dakika mesafede olan Şiroki Brijeg'deki maç gece oynanacağı için otobüs organizasyonu yapılmasını bekliyor.
Ulaşım sorununun halledilmesi durumunda Siroki Brijeg'deki maça Beşiktaş'ı desteklemek için seve seve gideceklerini belirten bazı Boşnak taraftarlar, bunun için Saraybosna takımları olan Zeljeznicar ve Sarajevo ile Mostar takımı olan Velez takımı ile bu takımların taraftar grupları olan "Horde Zla", "Maniatsi" ve "Red Army" ile temasa geçilmesinin organizasyonu daha da kolaylaştrıcağını ve Beşiktaş'a ayrılan koltuklarda İstanbul'dan gelecek taraftarlardan geriye kalan kotanın Boşnak taraftarlar tarafından rahatça doldurabileceğini belirtiyorlar...
Özgür Dirim Özkan - Saraybosna
1-0 olsun bizim olsun.Fazla fark rehavet yapar(gaz yapar)..
Zapotocny kesin olarak oynayamayacakmış.U.İnceman bel spazmı geçirmiş...
-------------------Rüştü-------------------
Ali-----------Sivok------G.Zan---------Tello
--------------Kurtuluş--Cisse---------------
Holosko-----------Delgado-------------Aydın
-------------------Bobo--------------------
bence rahat geçeriz turu onlar bu maçta sert olurlarsa inönüde savaş çıkar onuda söliyeyim ama ertuğrul hoca sivok ve zapo yu riske etmiyecekmiş defansta tuna-gökhan ikili oynacakmış
bu arada maçı hangi kanal verecek?
10-0 aLırız. Brijeg kim yahu. AdLarını yazmak için biLe bir kaç kez yukarı baktım aşağı indim tekrar ve en sonunda da hataLı yazmış oLabiLirim. OnLar bizim ayakLara çaLışırsa bizde onLarın kaLeye çaLışırız.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
arkadaşlar araştırmalarıma göre hotbird bir kanal bizim maçı verecek şuan arıyorum öğrenirsem yazacağım![]()
Kanalın adı Ntv Hayat...
Malum kanalın İnternet adresimaçin türkiye yayincisi d-smart
bosna yayincisida ntv hayat sat tir
ntv hayat sat hotbirdde şifreli
ancak amos 4° W uydusunda açik olabilir
kanalin frekansları amos uydusu için 11.429 MHz sembol:5.926 fec:3/4 tür
http://www.hayat.ba/content/view/882/31/
Bir de bunu gördüm Atlantic Bird uydusundaki frekansları sanırım;
![]()
Ntv Hayat'da bizde şifreli![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
evt Ntv hayat şifreli artık bir yerden bulup izleyeceğiz![]()
Yeter ki kazanıp sezona ve Avrupa'ya güzel bir başlangıç yapalım.Umarım herşey gönlümüzce olur.
Radyoda dinlediğim bir programda konuşuyolardı. Bosna takımı olmasına rağmen aslında hırvat takımıymış ve takıma müslüman bosnalıları ortodoks sırpları fln almıyorlarmış. Kadrolarında 15 yabancı varmış. Ligdeki bi maçını 4-0 mı ne kazanmış. İzlediklerine göre hiç de kötü takım değilmiş. Beşiktaşı çok zorlayabilirlermiş. Ayrıca diğer bosnalı takımların taraftarları gibi türklere çok misafirperver davranmaları beklenmiyormuş. Aşırı milliyetçilermiş. Yani fazla küçümsememek gerekiyormuş. Bilmiyorum valla ben Radyospor'un yalancısıyım ama dikkatli olmak lazım konuşurken. Daha bugün Anorthosis Olimpiyakosa 3 tane attı. Futbol bu belli olmaz kesin konuşmamak lazım.
Beşiktaş Brijeg'i geçecektir 2 maçta da ama bu kadar rahatlık futbolcularda olursa "top yuvarlaktır" ortaya çıkar. Yine de seçim sizin, işin ucunda havalanıp onca yüksekten yere çakılmakta var..![]()
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.