Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 36 sonuç

Konu: "kaptan" seçilecek oyuncunun özellikleri ne olmalı?

Hybrid View

Default "kaptan" seçilecek oyuncunun özellikleri ne olmalı?

takıma kaptan seçmekte zorlanıyorum , genelde bilg. seçimini değiştirmiyorum ,

hangi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor bu kaptan seçiminde yardım lütfen
    teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sadece Influence önemli, Türkçe olarak Söz Geçirme'ye denk düşüyor. Tabi gönül bağın olan bir oyuncuyu da seçebilirsin. Örneğin ben Ergün Penbe'yi oyuncu olarak çok beğendiğimden Söz Geçirme'si düşük olduğu halde Kaptan olarak seçiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

valla ben hiç bir özelliğe bakmıyorum...kafama göre seçiyorum...tabii daha çok tecrübeli adamları seçiyorum...kaptanlık için bakılması gereken bi özellik var mı ki...

sissoko yu seçiyorum.linge 6.47 ile en iyi dribling yapan oyuncu sağ vaya sol kanatta beklemediğin goler atar.90 da falan gol attıyo kafayla falan süper

Nesil
    2006
    Yer
    şişli

genelde takımın en eskileri ve en yaşlılarına veriyorum pazu bandını
    misal şu an sergen 2. kaptan ise cordoba

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

abi ben genelde genclere bırakıyorum simdiden sorumluluk almayı ögrensinler

Nesil
    2004
    Yer
    İzmir / İstanbul

Kaptan seçerken iki şey önemli; Influence özelliği ve oyuncunun yaşı.

Ben genelde 26 yaşın altındakilere kaptanlık vermiyorum. İlk önce yaşa bakıp sonra influence'a göre ayarlama yapıyorum.

Eğer takımında bir sürü "influence" u yüksek oyuncu varsa o zaman agresif olmayan, composure(soğuk kanlılık) özelliği çok olan oyuncuyu kaptan yapabilirsin. Ne de olsa kaptanımızın 3 maçta bir atılmasını istemeyiz

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov

Ben genelde 26 yaşın altındakilere kaptanlık vermiyorum. İlk önce yaşa bakıp sonra influence'a göre ayarlama yapıyorum.
    Buna bir ek de ben yapayim, takimda oyuncunun oynadigi sure de onemli bir faktor. Takimda daha uzun sure oynamis oyuncu, diger futbolculara daha kolay soz gecirebilecektir.

Secme siralamasi olarak, takimda en uzun sure gorev yapmis oyuncular arasnindan, en yaslisi ve en yuksek influence ozelligi olan oyuncuyu kaptan secmek dogru olur.

Eğer takımında bir sürü "influence" u yüksek oyuncu varsa o zaman agresif olmayan, composure(soğuk kanlılık) özelliği çok olan oyuncuyu kaptan yapabilirsin. Ne de olsa kaptanımızın 3 maçta bir atılmasını istemeyiz
    +1 milyon aynı şeylere bende bakıyorum

Ama ben bir de gerçek hayattakine bakıyorum..Zaten oyun o kdar gerçekçi ki gerçek hayatta kaptan olanlar oyunda influence'ı yüksek
    -

Nesil
    2005
    Yer
    Stamford Bridge

peki, fernando torres'e ne demeli? adam 84'lü ve söz geçirmesi 13. composure de 14. buna rağmen gerçek hayatta atletico'nun kaptanı...

Nesil
    2004
    Yer
    İzmir / İstanbul

Quote Originally Posted by drciwan
    peki, fernando torres'e ne demeli? adam 84'lü ve söz geçirmesi 13. composure de 14. buna rağmen gerçek hayatta atletico'nun kaptanı...
    O Athletico Teknik Direktörünün tercih meselesi. Takım içerisinde en iyi sözünü o geçiriyorsa, arkadaşlarını en iyi o motive ediyorsa kaptan odur. Özellikleri gerçek hayattaki gibi aktarılmamıştır. Gelecek sene düzeltilir.

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

ben sırf kaptanlık için adam aldım.Nasılsa yıldızlar karması gibi takımım var dedim aldım 34 yaşında bir hollandalı dediklerinize bakarak artık kaptanım o kardeş

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

zihinsel özellikleri güzel olması lazım sözgeçirme çok önemli
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    Turkiye'de biyerler iste

Talking

Quote Originally Posted by alptaskin
    takıma kaptan seçmekte zorlanıyorum , genelde bilg. seçimini değiştirmiyorum ,

hangi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor bu kaptan seçiminde yardım lütfen
    teşekkürler
    influance veya herneyse yani söz gecirmesi yüksek olcak

hepsi yalan bunların kimin kaptan olduğunun bi etkisi yok

Nesil
    2003

O Athletico Teknik Direktörünün tercih meselesi. Takım içerisinde en iyi sözünü o geçiriyorsa, arkadaşlarını en iyi o motive ediyorsa kaptan odur. Özellikleri gerçek hayattaki gibi aktarılmamıştır. Gelecek sene düzeltilir.
    Ozellikleri gercek hayat ile oyunda birbirine paralel olup olmadigi konusunda fikir yurutmeden once, Torres'i takimda tutmak icin kaptanlik verilmis de olabilir. Bunun bir benzerini Liverpool Gerrard icin yapmisti takimda Carragher gibi daha tecrubeli bir oyuncu olsa da. Ama ne yazik ki yeni kontrat imzalarsan takim kaptani olma sozu verme secenegi oyunda henuz yok.

Quote Originally Posted by Hububat_Fiyatları
    hepsi yalan bunların kimin kaptan olduğunun bi etkisi yok
    Ozellikle maclarin sonlarina dogru geriden gelen takimlarda veya maci az farkla onde goturup karsi takimin ataklarina maruz kalan takimlarda iyi kaptanlar tum takimin performansini yukseltici bir etken oluyorlar.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

takımda uzun yıllar bulunmasını dikkate alırım.heleki favori kulübüysede hiç düşünmem.

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
    takımda uzun yıllar bulunmasını dikkate alırım.heleki favori kulübüysede hiç düşünmem.
    başka söze gerek yok galiba...

Nesil
    2006
    Yer
    Eskişehir

ya bu konu başlığı acıldıı iyi oldu tam ben sorcaktım bugün bu soruyu.tebrik ederim bu konu baslıgını acanı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

altyapıdan yetişmiş ve 4-5 senedir oynayan iyi bir oyuncum varsa onu kaptan yaparım.yani totti.ben altyapıdan yetişen oyuncuları çok seviyorum.eğer roma yı çalıştırıyosanız kaptan sorununuz olmaz.totti o bırakınca de rossi olmazsa aquilani ilerleyen senelerde cerci veya curci hatta 2020 de chuka okaka...

hee yoksa yaşlı tecrübeli iyi ve influince yüksek biri...
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben Söz Geçirmeye bakıyorum.

Nesil
    2004
    Yer
    istanbul

influence,tecrübe,kulüpte sevilen biri olmalı

ben bu konulardan hiç anlamam. galatasarayda sizin söylediklerinizi dikkate alarak emreyi kaptan yaptım ama kaptan yapalı 1-2 maç falan oldu

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

söz geçirme - sportmenlik - soğuk kanlılık...

en iyi kaptan terry

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

söz geçirmeye bakmak yeterli

koy en yakışıklısını kızlar biraz stada gelsinler

Nesil
    2005
    Yer
    Stamford Bridge

Quote Originally Posted by CeZa_06
    koy en yakışıklısını kızlar biraz stada gelsinler
    en büyük kaptan ronaldinho o zaman..

Quote Originally Posted by drciwan
    en büyük kaptan ronaldinho o zaman..
    fazlası war eksiği yok

Nesil
    2005
    Yer
    İzmir

Kaptan dediğin sözünü geçirecektir (influence). Peki kendisi koşmayan (workrate), takım için mücadele etmeyen-bencil bir (teamwork) kaptan olur mu? Takımının düştüğü zor durumlarda kolayca pes eden (determination) birini de kaptan yapmak istemeyiz. Bütün bunların yanında mental olarak birbirine yakın iki oyuncudan yaş olarak oldukça küçük olan büyük olana söz geçirebilir mi? Ya da kaptanlığın takıma daha yeni gelmiş bir oyuncuya verilmesi, bu kulüple özdeşleşmiş, yıllardır bu kulüpte oynayan mental açıdan eşdeğer bir oyuncuyu üzmez mi? Oyundaki hiç bir özellik tek başına bir olayı etkilemez. Aynı top sürme için sadece dribbling özelliğinin yeterli olmaması ya da ara paslar atabilmek için tek başına passing özelliğinin yeterli olmaması gibi

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri