Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 68 sonuç

Konu: Rıdvan Dilmen'e karşı kampanya

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Default Rıdvan Dilmen'e karşı kampanya

Rıdvan'ı değil, izleyiciyi düşünün

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kavgasına, amigo sistemine beni de sokmak istediler. Benim gibi maçları gerçekten tarafsız yorumlayan, bütün kulüplere aynı mesafede duran bir insanı kötüleme kampanyası başlatıldı

bir anda Fenerbahçe-Galatasaray kupa maçından sonra saldırı başladı. Kaset bende. İsteyenle, istediği yerde maçı tekrar izler yorumlarız. Bütün objektifliğimle yaptığım yorumda, cımbız kullanarak, istediklerini alanlar aleyhime kampanya başlattılar; Galatasaray aleyhine yorum yaptı diye. Kimse şu cümleleri gündeme getirmedi: 1. Galatasaray, Ali Sami Yen'deki ilk lig maçında Fenerbahçe'yi mükemmel ağırlamıştı. 2. Song-Tomas Türkiye'nin en iyi savunmacıları. 3. Maç sanki Ali Sami Yen'de. Galatasaray, Fenerbahçe'ye göre oyunun büyük bölümüne hakim ve daha iyi oynuyor. 4. Hasan Şaş'a yapılan çirkin. 5. Galatasaray saygı duyulacak bir başarı elde ediyor.

Özür diledim
    Sıralarsam sayfa yetmez. Ama bunlar hiç gündeme gelmiyor. Alex'in golüne nizami dediğim gündeme geliyor. Enteresandır maçtan sonra koridorda gördüğüm Galatasaraylı oyuncular da pozisyona gol dedi. Bir yıl öncesine kadar hakemlik yapan Mutlu Çelik de gol dedi. Yine telefonla sorduğum eski hakemlerden Zülfikar Türedi de gol dedi. Ahmet Çakar ile konuştum; "Ben de önce gol dedim, ama kafam karıştı, kitabı açtım yeni kuralı okudum" dedi. Bütün izleyenler de kuralı öğrenene kadar pozisyona gol dedi aslında. Ama kural değişmiş. Yetmedi ben aynı akşam Maraton'u aradım özür diledim. Bunu da Şansal ağabey yayında söyledi. Yetmedi NTV'deki programımda Cüneyt Çakır'dan özür diledim. Bu cesareti gösterdim. Tabii ki, bir futbol yorumcusunun değişen kuralları takip etmesi gerektiğini de anladım.
    Milliyet'teki yazılarımı, NTV ve Lig TV'deki yorumları alsınlar, sonra da eleştirsinler. Ben aynı maçtan sonra Galatasaraylı bazı dostların desteğini, Fenerbahçeliler'in de eleştirisini aldım. Galatasaray'ın iyi oynadığını söyledim diye. Yani kimseye yaranamıyorsun. Bu da doğal.

Meraklısı değilim
    Ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ayakta yorum yapıyoruz. Spiker ve önündeki televizyona uzak olduğumuz için pozisyonların tekrarını görmekte zorlanıyoruz. İlk gördüğümüz şekilde maçı değerlendirmeye çalışıyoruz.
    Beşiktaş TV'yi izliyorum bir gün. Taraftar lideri Alen, "Fenerbahçe Stadı'nda saatlerce bize su ve ekmek vermediler" diyor. Ben de NTV'ye çıkıyorum, Fenerbahçe'nin hassasiyet göstermesini istiyorum. Sadece televizyondan değil, sözlü olarak yöneticilere de durumu iletiyorum. Kısacası benim İnönü'de de dostlarım var, Ali Sami Yen'de de.
    Bu yıl içinde sekiz ayrı takımdan teklif aldım. NTV ve Milliyet ailesine söz verdiğim ve mutlu olduğum için gitmedim. Önümüzdeki yıl antrenörlük yapabilirim. Böyle bir imkanım var. Yani yorumculuk yapmadan da futbolun içinde kalıp hayatımı sürdürebilirim. Meraklısı da değilim. Rıdvan, Rıdvan'ı kaybetmez. Futbolseverler ve medya ise çok şey kaybedebilir. Futbolun güzelliklerini konuşan, bütün kulüplere önce saygı duyan Rıdvan'ı soğutmayın, izleyicileri de düşünün.

Kaynak: Milliyet spor

evet arkadaşlar bu konuda düşüncelerinizi merak ettiğim için bu konuyu açmak istedim
    Bana sorarsanız Rıdvan Dilmen bu ülkede işini son derece ciddi ve çok iyi yapan biri böle eleştirileri saldırıları haketmiyor

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

evet Rıdvan Dilmen gerçekten işinin hakkını veren en iyi ve tarafsız bir şekilde yapmaya çalışan birisidir...ama bazen "ki bu herkeste olabiliyor" mesela fbnin maçını yorumluyor...fb kötü oynuyor demiyor(şöyle yapmaları lazım,böyle yapmaları lazım falan filan diyor),gidipte rakip iyi oynuyor fbyi oynatmıyor demiyor...
    ...sadece benim fikrim...

Nesil
    2003
    Yer
    Somewhere in Time--22 aca

Taraf olanlar arasında en tarafısızı denebilir sadece .. yoksa her maçı fbli gibi yorumluyor.. gs - fb maçı öyle anlatılıyor ki, yabancı ülke takımı sanıyoruz galatasarayı ..

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

futbolu en iyi yorumlayanlardan maçları en iyi okuyanlardan biri rıdvan dilmen.ama fbyi yorumlamamalı tüm tarafsızlığını kaybediyor ve duygularıyla yorum yapmaya başlıyor.

valla fb-gs maçında bazı saçma yorumlar yaptı. ama bu adamı galatasarayın maçlarını yorumlatmasınlar fb - gs maçlarındada bi tane bjkli yorumcu getirsinler

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Jesus_FB
    Yani yorumcunun futbolu bilip bilmemesinin bir önemi yok fenerli yada cimbomlu olmasın yeter öle mi diyorsun?
    bjkli yorumcu yokmu futbolu bilen taraf tutulmamsı için en mantııklı yol bu yoksa kim bu maçlarla ilgili yorum yapmasa gs li veya fb li taraf tutar buda rakip takımın seyircisini kızdırır. ben futbolu bilmeyen yorumcu koysunlar demedim ki

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Rıdvan Dilmen benim şu ana kadar gördüğüm televizyonlarda maçları yorumlayan en iyi insanlardan biri... oyunu gerçekten çok iyi okuyor. ve dedikleri de zaten muhtemelen tutuyor. ayrıca her insan bazı zamanlar hata yapabilir ve bunun da özürü dilendiyse daha da uzatmanın bi anlamı yoktur diye düşünüyorum.

buda hıncal uluçun dilmenle ilgili yazdığı yorum (bi yazısının içinde geçiyodu onun için sadece bu kısmı aldım)

Rıdvan'ın dünya çapında bir TV yorumcusu olduğunu ilk ben yazdım ve söyledim. Kendisi ile de konuştum.. "Teknik direktörlük hayallerini bir yana bırak, bu müthiş yeteneğinin üzerine git" diye.. Digiturk'le arası bozulunca, gönüllü arabulucu oldum..

Bir süre sonra da uyardım.. "Rıdvan, Fener maçları dışında harikasın.. Ama bu maçlarda tepki çekiyorsun. Çünkü tarafsız olamıyorsun.. Çünkü Fener'i ve Fener aleyhindeki pozisyonları konuşmak içinden gelmiyor.. Bu da dikkat çekmeye başladı" diye..

Rıdvan kendini toparlayacağına, daha da derin bir fanatizm içine düştü.. İşin kötüsü, Digiturk de F.Bahçe TV ile yarışır hale geldi.. Bakın şimdi Fener-G.Saray maçı başlıyor.. İki yorumcu var ekranda.. Biri Fenerli Rıdvan, öteki G.Saraylı Hakan.. Ve maç boyu sadece Rıdvan yorum yapıyor ve nalıncı keserini hep Fener'e yontuyor.. Hakan süs..

Alex'in iptal edilen golünde top ağlara değmeden nerdeyse kesip atıyor. "Net gol!" Ama Fenerlilerin kasıtlı tekmelerinde "Sarı kart olabilir miydi acaba" dediği bile yok. Maçı sarı-lacivert gözlüklerle okuyup anlatıyor.

İnanın bir başka kanalda sadece tribün sesi ile maç olsa, ona döneceğiz. Sonunda Rıdvan'ın yorumlarını duymamak için sesi kıstık..

Rıdvan'a da, Digiturk'e de dost uyarısı. Fanatizmi bırakın. Bu ülkede TV seyircisi Fenerlilerden ibaret değil. Yakışmıyor. Puan kaybediyorsunuz! Güven kaybediyorsunuz.

Hepsinden önemlisi saygınlığınızı yitiriyorsunuz!

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

hıncal uluç gene yapacağını yapmış... dooru sölemiş.

Nesil
    2003
    Yer
    Yedi Tepeli Şehir

Bahsi geçen maç içinde birkaç pozisyonda tarafsızlığını yitirmiş olabilir buna ben de katılıyorum birkaç yerde ama...

Rıdvan Dilmen şu an Türkiye'deki en iyi yorumcu ve TV'de yorum yapmaya devam etmeli, GS maçlarını da yorumlasın bence, iyi yorumluyor....

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

13. Default

Quote Originally Posted by Jesus_FB
    Hıncal uluç zaten futboldan hiç anlamıyor hep böle konular hakkında yorum yapsın yeter
    Hıncal Uluç FB'li olsaydı acaba yine bu mesajı yazar mıydın?

14. Default Rıdvan Dinlemen(sakın)

Rıdva Dilmen 2. Lig A kategorisini, B kategorisini fln takip edip her maça gitmeyi tarafsızlık sanıyor. Olay tamamen bundan ibarettir. Kesinlikle taraftır ve de bağıra bağıra eyyam yapmaktadır. Ayrıca konuyu açan arkadaşın sıraladığı maddeleri söylemek onun görevidir, tarafsızlığının ispatı değil!!!

ama bu konulardan iyi anlıyor onun için doğru sölüyo

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

beyler şimdi kimse hıncal uluç ile rıdvanı karşılaştırmasınlar. yoksa hıncal kanaldan atılır. ben sadece şunu sölicem rıdvana bu saldırıyı yapanlar ya futboldan anlamıyo yada anladıklarını zannediyolar. bence o sadece Türkiye de değil Dünyada sayılı yorumcular arasında

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Hıncal Uluç futbol mu oynamış, Rıdvan Dilmen canlı yorumlucuğunun yarısı kadar yorumculuk yapabilir mi?!

Arkadaş arası futbol muhabbetleri ile başlayan yorumcuların yıllarca futbol oynamış, futbolu bilen kişileri eleştirmesi abes-i iştigalden başka bir şey değildir.

Kanımca Rıdvan Dilmen Hıncal Uluç'tan çok daha iyi biliyor futbolu, polemik yaratma çabalarına benzemez taktik bilgisi..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

Quote Originally Posted by ABOOO
    Hıncal Uluç futbol mu oynamış, Rıdvan Dilmen canlı yorumlucuğunun yarısı kadar yorumculuk yapabilir mi?!

Arkadaş arası futbol muhabbetleri ile başlayan yorumcuların yıllarca futbol oynamış, futbolu bilen kişileri eleştirmesi abes-i iştigalden başka bir şey değildir.

Kanımca Rıdvan Dilmen Hıncal Uluç'tan çok daha iyi biliyor futbolu, polemik yaratma çabalarına benzemez taktik bilgisi..
    kesinlikle doğru
    rıdvan gerçekten tarafsız bir yorumcu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

+1 katılıyorum çok doğru ...

Nesil
    2006
    Yer
    şişli

Rıdvan çok sevdiğim bir insan ve hayranlık duyduğum bi futbolcudur
    aynı samanda adaşımdır ve tanışmışlığımızda vardır

son GS FB maçından bahsetmiyorum ama
    zaman zaman yanlı yorumları olmuştur

bu arada Rıdvan Dilmen ile Hıncal Uluç u kıyaslamam bile
    Hıncal futboldan uzak dursun

21. Default

Quote Originally Posted by ridvanu
    Rıdvan çok sevdiğim bir insan ve hayranlık duyduğum bi futbolcudur
    aynı samanda adaşımdır ve tanışmışlığımızda vardır

son GS FB maçından bahsetmiyorum ama
    zaman zaman yanlı yorumları olmuştur

bu arada Rıdvan Dilmen ile Hıncal Uluç u kıyaslamam bile
    Hıncal futboldan uzak dursun
    dediklerine sonuna kadar katılıyorum hatta hıncalın futbol dan anlamadığını bir örnek vererek anlatayım sana

yayınlanan son 90dakika da dediki Hıncal " fener gs maçında fener tırstı gs bastırdı" dedi bunun üzerine mehmet demirkol da dediki "peki nasıl oluyo da bastıran takım tırsan takımdan daha az şut çekip daha az kaleyi bulan topu var" dedi o anda baktım hıncal öle kala kaldı sustu yani mehmet demirkol dediki sonra futbol da tırsak oyun yoktur taktik icabı geride basıp kontra oyun anlayışı vardır dedi ki bence de doğru söledi

yani demek istediğim şu, hıncal futboldan anlamıyor hemde hiç anlamıyor RIDVAN DİLMEN le de karşılaştırılması son derece yanlış rıdvanın tırnağı olamaz

Nesil
    2003

Simdi iki yaziyi da okuyup ondan sonra yorum yapalim. Hincal, Ridvan futboldan anlamiyor dememis ki!!!

Soyledigi sadece Ridvan'in Fenerbahce maclarini anlatirken kendisini kaptirip, zaman zaman Fenerbahce yonlu yorumlar yapmasi. Bunu da Ridvan yapiyor. Hep yaparsa bir sure sonra Fenerbahce amigosu olarak nitelendirilir ve guvenilirligi azalir. Ridvan'in bir profesyonel yorumcu/spiker olarak kendisini yorumladigi takimlarin formalarina bakmadan goruslerini bildirmeye alismasi lazim.

Quote Originally Posted by perpetua5099
    Simdi iki yaziyi da okuyup ondan sonra yorum yapalim. Hincal, Ridvan futboldan anlamiyor dememis ki!!!

Soyledigi sadece Ridvan'in Fenerbahce maclarini anlatirken kendisini kaptirip, zaman zaman Fenerbahce yonlu yorumlar yapmasi. Bunu da Ridvan yapiyor. Hep yaparsa bir sure sonra Fenerbahce amigosu olarak nitelendirilir ve guvenilirligi azalir. Ridvan'in bir profesyonel yorumcu/spiker olarak kendisini yorumladigi takimlarin formalarina bakmadan goruslerini bildirmeye alismasi lazim.

aynen katılıorm, rıdvan şuanda en ii analizleri yapan yorumculardan biridir ama bazı fener maçlarında kendini kaptırıo, bunu ztn hemen hemen tüm yorumcular yapıo zaman zaman hıncal uluç un söylediği mantıklı ve gerçekçi bişi bence

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua5099

Hıncal Uluç Rıdvan Dilmen'den daha fanatiktir, Hıncal Uluç açıkça Galatasaray taraftarı olduğunu belirtiyor.Fenerbahçe'yi hep kötü gibi göstermeye çalışıyor.

Hıncal Uluç'ta başka Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na kim "gecekondu" diyebilir?!

Rıdvan Dilmen'in fanatiklik ile alakalı olduğunu hiç düşünmüyorum.Galatasaray iyi futbol oynamıyor ki Galatasaray'ın güzel oynadığını söylesin.
    Galatasaray bu doldur boşalt futbolu seneye de oynayacaksa çok yazık olur..

Fanatiklik ile suçladığınız kişiler mi sizler mi daha fanatiksiniz acaba, üzerinde düşünsek daha iyi olur bence.Eleştiri değil sizlere yönelttiğim, Rıdvan Dilmen'in de mutlaka ki eksik yönleri vardır.

Sadece Fenerbahçe'li olduğu için tepki göstermenin bir anlamı olmadığını söylemeye çalışıyorum (sizlere değil, genel tepkiler olarak)

Hıncal Uluç'un amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Fenerbahçe ve Fenerbahçe'liler ne kadar çok eleştirilirse Fenerbahçe cephesinde o kadar sinir artar sanıyor ...
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Hıncal Uluç Rıdvan Dilmen'den daha fanatiktir, Hıncal Uluç açıkça Galatasaray taraftarı olduğunu belirtiyor.Fenerbahçe'yi hep kötü gibi göstermeye çalışıyor.
    Kimin daha fanatik kimin az fanatik oldugu hakkinda fikir yurutmeye niyetim yok. Ayrica Ridvan icin fanatik kelimesini de kullanmadim. Tarafli dedim. Fenerbahce'yi tuttugunu heyecanlandiginda (ki Fenerbahce maclarinda daha fazla heyecanli oluyor) arka plana atamiyor ve tarafsiz yorum yapamiyor dedim. Gecen sene bir kac macta o kadar abartti ki Fenerbahce'ye bizim takim diye hitab etti.

Rıdvan Dilmen'in fanatiklik ile alakalı olduğunu hiç düşünmüyorum.Galatasaray iyi futbol oynamıyor ki Galatasaray'ın güzel oynadığını söylesin.
    Galatasaray bu doldur boşalt futbolu seneye de oynayacaksa çok yazık olur..
    Elestiri zaten Ridvan'in Galatasaray ile ilgili soyledikleri veya soylemedikleri ile degil. Elestiri Ridvan'in Fenerbahce yonunde yaptigi veya yapmadigi yorumlar. Bu sadece Ridvan'da degil bir cok spiker de var.

Hakem, spiker'in tuttugu takim aleyhinde karar verince soylenen "Hakem pozisyonu xyz olarak degerlendirdi" yani suc hakem'e atiliyor.

Tuttugu takim lehine karar verince birdenbire hakem (haksiz olsa da) hakli oluyor tutulan takim faul/korner/penalti vs. kazanmis oluyor.

Spikerleri dikkatle dinleyince bunu rahatlikla gozlemleyebilirsiniz. Ayrica bu sadece Fenerbahce icin degil, tum buyuk takimlar icin yapiliyor. Eger rakim takimi tutan spiker maci anlatiyorsa, soyler team tersine degisiyor.

Fanatiklik ile suçladığınız kişiler mi sizler mi daha fanatiksiniz acaba, üzerinde düşünsek daha iyi olur bence.Eleştiri değil sizlere yönelttiğim, Rıdvan Dilmen'in de mutlaka ki eksik yönleri vardır.
    Kim daha fanatik kim daha az fanatik tartismasina gerek yok cunku konu zaten bu degil. Olaya mantik ile yaklasinca spikerlerin ve yorumcularin ne kadar tarafli baktigini gormek pek de zor olmayacaktir.

Biz bu nedenle senelerce serefli maglubiyetler, iyi oynadik ama maglup olduk edebiyati dinledik ve hala dinliyoruz. Cunku memlekette tarafsiz bakan, olaya bilim ile yaklasan insanlar degil agizdan dolma haber ve sunun bunun soylediklerini tekrarlayanlar prim yapiyor.

Sezon basi ne kadar guzel maclar analiz ediliyordu ve olaya bilimsel acidan bakiliyordu. Sonra Buyuka ve Toroglu geri gelince yine donduk su soyle yapti bu boyle yapti munakasasina.

Neden oldu bu? Benim gorusum takimlarin ve seyircilerin gercekleri yalan soylemeyen istatistiklerin ortaya cikip kendi takimlarinin foyasi ortaya cikmasin diye.

Sadece Fenerbahçe'li olduğu için tepki göstermenin bir anlamı olmadığını söylemeye çalışıyorum (sizlere değil, genel tepkiler olarak)

Hıncal Uluç'un amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Fenerbahçe ve Fenerbahçe'liler ne kadar çok eleştirilirse Fenerbahçe cephesinde o kadar sinir artar sanıyor ...
    Peki neden Ridvan'a yapiliyor bu elestiri diger spikerler veya yorumcular yerine? Ridvan futbolu iyi bilen bir yorumcu ise, en iyi yorumlari yapan ve herkezin buyuk zevkle dinleyebilecegi bir yorumcu olmasi icin tarafsiz olmasi gerekir. Hatta Hincal'dan, x'den, y'den veya z'den daha tarafsiz olmasi gerekir. Cunku o sadece bir kose yazari veya bir cok takim'in temsil edildigi spor programi yorumcusu degil. Maclari anlatan yorumlar yapan kisi. Yani her futbolsever o programlari seyretmeyebilir ama maclari seyreder. O maclari seyrederken de tarafli yorumlari duymak istemez. Yani Ridvan maci anlatmaya geldiginde her takima esit uzaklikta olmasi gerekir.

Tarafli yorum LIG TV'nin de isine gelmemeli cunku bir sure sonra insanlar Ridvan'in Fenerbahce tarafli yorumlarini dinlememek icin Fenerbahce maci seyretmez. Bir bakima Ridvan kendi kendisini bitirir. Sadece Fenerbahce'nin yorumcusu olarak kaliverir.

Yukarida yaptigin belirsiz "Rıdvan Dilmen'in de mutlaka ki eksik yönleri vardır." yorumunu Hincal Uluc belli bir noktayi vurgulamis. Ridvan bazi maclarda yaptigi tarafli yorumlari yapmazsa daha iyi daha kaliteli bir yorumcu olacaktir demis. Ama bu Fenerbahce'yi karistirmak olarak yorumluyorsun. Bir cok konuda Hincal ile ayni fikirleri paylasmam ancak bu konuda ayni dusunuyorum. Rica ediyorum yazarlari ve yazilari tarafsiz olarak okuyun ve mantik cercevesine koyup uzerinde dusunun. Cuvaldizi baska yerlere batirmadan once en azindan igneyi kendi dusuncelerinize soyle bir dokundurun.

Nesil
    2004
    Yer
    İzmir / İstanbul

Hıncal Uluç'ta başka Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na kim "gecekondu" diyebilir?![/B]
    Katılıyorum, Hıncal Uluç kadar fanatik bir spor yazarı yok şu anda televizyonlarda(vardır tabi ki ama sayıları 2-3 ü geçmez).

90 dakika programını ilk çıktığı senelerde hiç kaçırmazdım, şimdi ara sıra izliyorum. Bu kadar açık Fenerbahçe karşıtlığı yapılmaz. Bu kadar insan rengini belli etmez.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov
    Katılıyorum, Hıncal Uluç kadar fanatik bir spor yazarı yok şu anda televizyonlarda(vardır tabi ki ama sayıları 2-3 ü geçmez).

90 dakika programını ilk çıktığı senelerde hiç kaçırmazdım, şimdi ara sıra izliyorum. Bu kadar açık Fenerbahçe karşıtlığı yapılmaz. Bu kadar insan rengini belli etmez.
    Kesinlikle +11111
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov

ömer cavuşoğlu adam fanatik oğlu fanatik be ama yinede komik adam

29. Default

rıdvan dilmen bu ülkenin tek tarafsız yorumcusu diyebilirim.
    ee ne demişler meyve veren ağaç taşlanır demekki başkalarının çıkarlarına ters düşüyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

rıdvan dilmeni hiç sevmem futboldan anladığınıda düşünmüyorum.belki ben yanlış düşünüyorumdur o anlıyodur ben anlamıyorumdur.ama şu kesinki o da diğerleri gibi medyada tarafsız görünme çabasında olupta aslında bariz tarafını belli edenlerden.ayrıca ömer üründül ile beraber en saçma sapan konuşan insan
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri