arkadaşlar,128 mb paylasımlı ekran kartım ve 2gb ram'im var.fm 2008 ve 2009 demoyu sorunsuz oynamama ragmen fm 2009 görüntü sürücüsünü durdurdu diye hata veriyor yada restart atıyor.ama arada şans eseri oyun acılıyor ve oynuyorum.yokmudur çözümü?
arkadaşlar,128 mb paylasımlı ekran kartım ve 2gb ram'im var.fm 2008 ve 2009 demoyu sorunsuz oynamama ragmen fm 2009 görüntü sürücüsünü durdurdu diye hata veriyor yada restart atıyor.ama arada şans eseri oyun acılıyor ve oynuyorum.yokmudur çözümü?
Grafik Kartları ile hataların genel nedeni DirectX'in eski sürüm olmasından kaynaklanıyor. Belki sizinkinede bu neden oluyo olabilir.
Buradaki 480MB büyüklüğündeki dosyayı kurup birde öyle deneyin.ERROR: Cannot run game:Failed to set up graphics system
Eğer bu hatayı alıyorsanız, Direct X’in son sürümünü edinip makinenize kurun.
URL: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
Bu dosyayı download ederken Firefox’u kullanın, İnternet Explorer kullananlar indirme sırasında sorunlarla karşılaşabiliyorlar.
En son grafik sürücülerini çalıştırmak için, bilgisayar üreticilerinin web sitelerinden veya grafik kartınızın üreticilerinin web sitelerinden yararlanabilirsiniz.
Eğer steam’ı çalıştırıyorsanız, güncellemeyi yapmadan önce çalışmıyor olduğundan emin olun.
Birde hatanızın ekran görüntüsünü koyarsanız daha net bir cevap verebiliriz...
aslında önce en düşük çözünürlüge düşüyor.düzeltiyorum sonra mavi ekran 1 sn sürüyor ve restart.hiç açılmasa sorunu anlayacam fakat acılıyor şans eseri ve oynuyorum :/
Ekran kartın paylaşımlı olduğu için kendi belleği dolduğunda normal bilgisayar belleğinden yemeye başlıyor o da dolduğu anda ister istemez reset atıyor. Sanırım FM'nin belleğine yaptığı grafik ön yüklemesi genelde senin sistemin sınırlarında veya biraz üzerinde oluyor. Herhalde çok fazla grafik uygulaması açmadığında ve normal ramin de şişmediğinde girersen sorun olmadan oynuyorsun. Şans dediğin kısım da bu olsa gerek. Çözüm konusunda ne yazık ki pek yardımcı olamayacağım paylaşımlı ekran kartlarında genelde olan bir problem bu.
teşekkürler.. 2008 e döndük mecburen![]()