-
Altyapı ve Genç Oyuncularla İlgili
takımların U20 ve U18'leriyle ilgili bir kaç sorum vardı. Şimdi mesela U18 ve U20'de ne tarz futbolcuları kiralık yollamalıyım veya satmalıyım, hangilerini ve kaç tanesini paf takımda tutmaya devam etmeliyim. Bu oyunculara kadro numarası vermeli miyim? Yani kısaca altyapıyla ilgili bir kaç bilgi istiyorum. yardım ederseniz sevinirim.
-
Doğrusu nedir tam bilemiyorum ama ben şöyle yapıyorum.Eğer kiralık göndereceğim takımın antreman tesisleri ve koçları yani antreman katkısı benim takımımla aynı veya daha üstünse düşünmeden kiralık gönderiyorum.Birde bazen teklif geliyor xxx takımı yyy adlı oyuncuyu ilk 11 de oynatmayı planlıyor diye eğer bu bölgede altarnatiflerim varsa bunuda gönderiyorum kiralığa..Gelelim elde kalan diğer oyunculara..Asistan raporunda current ability si 1 ve potantial ability si 4 ün altında olan gençleri direk serbest bırakıyorum.. current i potansiyeli 4 den büyük olanlara normal sözleşme imzalatıp forma numarasıda veriyorum önemsiz maçlarda veya son dakikalarda onlarıda oynatıyorum..bunların arasında kalan oyuncuları da yani current i 2veya 3 yada potansiyeli 2 ve 3 olanlarıda paf takımda oynayabileceği süre boyunca oynatıyorum profesyonel anlaşma zamanına gelince ise imza attırmadan serbest bırakıyorum yada teklif gelirse satıyorum
-
Aslında arkadaş anlatmış.. Ancak takibi asistanın aldıladığı yıldızlarda da sorun olabilir. Sen kendi oyunucuna gözlemci raporu gönderemediğine göre, Asistanını potansiyel ability'si çok olandan seçmelisin ki, gençlerin hakkında bir bilgin olsun.
Gs'den örnek vericek olursam..
Cem Sultan,İrfan Başaran,Berkin Arslan,Semih Kaya,Murat Akça aklıma gelmiyor.. Bu oyuncuları kiralık gönderirsen, gelişmeler olur eğer ilk 11 oynatıyorlarsa.. Çünkü pa ları -8 . Yani Türkiye liginde iyi oyuncu demek. Ancak gönderdiğin takım ilk 11 oynatmıyorsa, ya da antranman tesisleri seninkinden kötüyse ki Gs'den kötü hepsi, Bu oyuncuları elde tutup, özel antrenmanlarla özelliklerini geliştirebilirisin. Bu durumda bonservisleride yükselir ve sen yoktan para kazanabilirsin. Ama dediğim gibi, eğer göndereceğin takım bu oyuncuları ilk 11'de oynatmak istiyorsa (Ki bunu belirtiyorlar), gönder derim. Çünkü oyuncunun paf takımdaki maçları ayrı, ligteki maçları ayrı etki gösterir. Bunu tartışması yapıldı forumda. İlk 11 oynayan oyuncu daha çabuk gelişir..
Benden söylemesi..
Sentugo.
-
Peki u20 ve u18 takımımın kendi liglerindeki başarıları önemli mi? yani as takımda olduğu gibi sisteme göre şu kadar defans bu kadar orta saha, forvet takımda tutmalı mıyım? transfer dönemi sonunda elimde kalan kiralık genç futbolcuların hepsini pilot takıma yollamıyım yani?
-
Hayır önemli değil altyapıdaki başarılar. Tutup tutmaman hiç birşey değiştirmez. Ki zaten oyunda takımlarda sözleşmeli olmayan oyuncular çıkıyor ve seçilemiyorda.. Önemli değil yani.
Sentugo.
-
ben bu sene hiçbirini kiraya yollamadım. neden diyecek olursanız bu siteden bir arkadaşımızın(nannar sanırım tam hatırlayamıyorum
) hazırladığı antreman programını indirdim ve 3-4 yıldır uygulamaktayım. Çok güzel sonuçlar vermeye başladı. u19 da ve u 23 takımlarım maç yaptıkları için bendeki antreman programıyla devam etmeleri daha mantıklı geldi. Bundesliga oynadığım için böyle bi şansım olmuş ta olabilir. başlarına da özellikleri yüksek bir youth coach(parası olana DREHER veya BEARDSLEY tavsiyem) verince coştular. haa işe yaramayanların da gözünün yaşına bakmadım. saldım gitti.
Mesaj Yetkileri