-
Taktiksel konuda problem
Taktiksel anlamda çok büyük kararsızlığa düştüm ve ne yapıcağımı bilemiyorum.09 u bulup oynamaya başlayalı daha kısa bi süre olduğu için henüz kendim bi taktik yapabilecek şekilde oyunun mantalitesini çözemedim. Önce 4-3-2-1 taktiğini barcada kullandım fakat istediğim verimi alamadım. Nasılsa ilk oyunum die düşündüm.Daha sonra Juve ile başladım.Oyuncu pozisyonlarına en uygun gördüğüm sistem olarak 4-1-3-1-1 ile başladım ve daha sonra sitedeki taktikler kısmından 4-3-1-2 sitemini inidrip ona gectim.Ama takım bir türlü istediğim gibi oynamıyodu ve ilk sezonun bitimine 5 hafta kala yine siteden 4-2-3-1 taktiğine geçtim.Bu sistemle oynadığım son 5 mac genel olarak hoşuma gitti ve cok pozisyona girmemle birlikte az pozisyon verdim.Bu sistemde kalmaya karar verdim ve sezon sonu transferlerimi bu doğrultuda yaptım.Şuan 2. sezonumun başındayım.Takımımın ss sinide atıcam görüceksiniz, belki interden sonra en kaliteli kadro bende şuan.Ama takım o gecen sene son 5 macta oynadığı gibi oynamıo bir türlü.Şu saatten sonra elimdeki oyuncu profiliyle cok farklı bi sistemede gecemem gibime gelio.Şamp ligi gruplarında Manu,Kiev ve HSV geldi.2 macta 2 mağlubiyet aldım.Ligde pek parlak sayılmaz.Son 2 macta rakibimden 2 kat daha fazla kaleyi bulan şutum var fakat yenildim 2sinde de.Nerede hata yapıyorum anlamıyorum bir türlü.Kadromu koyuyorum ve değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Last edited by Lim10 : 14.Mart.2009 at 17:07
Reason: taktiğin birini yanlış yazmışım (:
-
Başlığı daha anlaşılır bir şekle soktuktan sonra gerekli yere taşıdım.
Squad Harmony ile alakası bir durum olabilir. Takım birbirine ısındıkça daha başarılı olabilirsin.
-
Nereye taşındı acaba?Bulamadımda
Geri dörtlüm aynı gecen sezonla 1 stoper dışında.Orta sahamda aynı şekilde. Dediğinz husus olsa sadece ofansta sorun yaşamazmıydım?Oyunun en iyi kalecisi bende fakat inanılmaz basit goller yiyio.Keza forvetimde rakip kalecilere antreman yaptırıo.Özellikle değinmek istedğim bi konuda huntelaarın performansı.Gercekten cok büyük umutlarla ve sistemime tam olarak uyum sağlıyacağını düşününerek transfer ettim ama cok kötü bi performans çizio.Şaun ileri 4lüden sadece Cazorlanın formu iyi.Diğerleri cok istikrarsız.Elimdeki kadroya uyabilecek sistemi olan arkadaşların önerilene açığım.Ayrıca sistem 4-4-2 ve 4-1-2-2-1(wing) taktiklerine karşı aşırı zaafiyet gösterio.Bu konuda önerilerinizide bekliyorum...
-
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=73714
Şu taktiği deneyebilirsin. SS'deki ilk 11'ini aynen kullanabilirsin.
-
Poulseni az önce sattım
Palompoyu kullanırım orada neyse.Teşekkür ederim deniyeceğim.
-
Az önce taktik şablonu değiştirmeden oyunun kendi taktik ayarlarını kullanmaya başladım. Takım uçmaya başladı 4-0/4-0 gidiyos şu anda
Demek istediğim belki farkında olmadan oyuncu talimatlarında yanlış komut veriyor olabilirsin, takım talimatı olarak verdiğin komutlar oyuncunun performans göstermesini engelliyor olabilir. Dizilişini belirledikten sonra takım talimatları yanında ''set to'' yazan yerden ilk 11'deki oyuncularını oynadığı pozisyonlarına göre ayarlattır. 3 futbolcum inanılmaz bir patlama yaptı bu yüzden...
-
Geçen sezonun sonundan beri 4-2-3-1 sistemiyle oynuyorum.Takım şuan tepe taklak gidiyo.Sezon başı lige 10da 8le başlamıştım.Eğer o durumum olmasa şuan ilk 6 da olabilirmiydim, sanmıyorum.CMlerin FMlerin hiçbir sürümünde kendimi bu kadar çaresiz ve zor durumda hissetmemiştim.Ne yapsam olmuyor.Bir türlü istediğim gibi oynamıo takım, cok istikrarsız.Şuan ligde 3. durumdayım.En büyük rakiplerim Fio, Roma ve Milan.Ligin 2. yarısında 3üylede oynadım ve 2si kendi evimde.3 macta toplam kac gol yedim biliomusunuz
9 ve 3 macıda kaybettim.Bi ara kariyerimi silmeyi düşündüm yemin ediorum
Şamp Liginden cıkamadım (Manu-Hsv-Kiev)Sadece 6 puan toplayabildim.Kieve 2 mactada yenildim.2 galibiyetimden biri Old Traffordda hemde ezdim Manuyu.Ama demek isteğim bu işte.Old trafforda manuyu ezip gelip kendi evimde fiorentinaya 3-0 malup oluyorum.Çok fazla defansif problemim var.Çok gol yiyorum.Ofansda ya patlıyo o mac, yada pozisyona bile giremiorum...
Senin de dediğini deniyeceğim
Teşekkür ederim.Her türlü fikirlerinize açığım arkadaşlar
Ben bu saveyi silmicem, sıkıcam dişimi, silmicem
Adam edicem bu takımı inşallah.Saygılar...
Last edited by Lim10 : 18.Mart.2009 at 04:12
-
Bende FM 09 u daha yeni oynayama basladim ve Galatasaray ile 1. sezondayim bende kurdugum taktiklere istinaden cok kaliteli maclar cikarmam gerekirken ligde Trabzonspor her mac adeta reeldeki Fener'in yerini almis ve bana kok sokturuyor ki 2. sezonda sampiyon oldu. 1. Sezonda ŞL 3. on eleme liginde karsilastim ve elendim
ve elendigim takim ŞL samoiyonu olunca teselli oldum. 1. sezon sampiyon olunca direkt ŞL ye katildimdim ama bir cok transfer yaparak ve Ajax, Schalke ve Sevilla nin grubunda tarihe gecmeme son mac engel oldu ve 6 macta sadece 1 puan toplayabildim
transfer yapmadan 3. sezonuma basladim ve ligi trabzonun arkasindan 2. bitirmem nedeniyle ŞL de 2. tur rakibim Benfica idi ve ilk aci deplasmanda 1-0 ile 2. macida 3-1 kendi sahamda yenerek eledim. ve takim su anda iyi gidiyor gibi.
2. tavsiyem var
1. bir takimi asla 1. sezonda olcemezsin o yuzden biraz sabret
2. 5 macta bir taktik degistirme, senerlerdir FM oynayip kendi taktigini yapan bir oyuncu muhakkak hata yapar ama Juve gibi bir takimi kume dusurecek kadar ciddi hatalar yapmaz :P
Bu yuzden tamamen kendi icinden geldigi gibi bir taktik kur ve en az 10 mac oyna, transferlerinede en az yarim sezon zaman ver.
-
save dosyanı upload edip paylaşırmısın? sırf merakımdan istiyorum... belki aklımıza başka fikirler gelir...
-
Tavsiyelerin için gerçekten cok saol.Morelman kendime geldim diyebilirim
Tabiki upload ederim.Yalnız nasıl yapacağımı anlatırsanız
-
Asagida linkini verdigim siteye gir ve acilan sayfadan "Gözat" sekmesine tiklayarak save dosyasinin oldugu bolumu secerek save dosyanin uzerine cift tikla ve aktiflesecek olan yuvarlak "uploaad" dosyasina tikla bekle. En sonda sana bir link verecek o linki buraya paylas.
Bu arada senin denedigin taktikleride dedigim sekilde upload yaparsan onlari da incelemis oluruz.
http://rapidshare.com/
-
Benimde bir önerim var ;
Eğer bir taktikle kötü gidiyorsan , taktiğini değiştir ve kendi profilinde yeni yaptığın dizilişin ismi çıkana kadar o taktikle oyna . Bende kötü gidiyorsam hep bu şekilde yaptım ve hep olumlu sonuçlar aldım.
Denemeni tavsiye ediyorum.
-
Bu kariyerim:
http://rapidshare.com/files/211232395/Juventus.fm.html
Buda kullandığım taktik:
http://rapidshare.com/files/21124568...2010_.tac.html
Taktik siteden indirdiğim bi taktikti.Önceki gün biraz değişiklil yaptım.Paslar kısaydı, direct e gectim, kontra atak kullanılıyordu, iptel ettim.Bunları deiştirdim.Saha baskısını deiştirdim.Son maclarda defansif anlamda daha olumlu bi görüntü ciziyorum.Ki Lazio yu az önce biten macta deplasmanda kaleme sadece 1 şu atabildi ve üstün oynayarak yendim 1-0.Bu arada Mata ile kontrat yenilendi.Soranlar olmasın nie yapmadın die
-
kardeş dosyanı yükledim, biraz oynadım.(hala da oynuyom
) gözüme çarpan tek sorun herkesi transfer etmişsin
van der vaart, hunteelar, guardado, mata, vs...vs... tam bitti derken vagner love da geldi
kısaca yaptıklarımı sana anlatayım.
* rezerve takımında işe yaramayacak kim varsa hepsini sattım gitmeyenlerin de ellerine 3 kuruş verip gönderdim.
* kadroda şans bulması zor adamları elden çıkardım (lugano, gyrgera, zebina, iaquinta gibi)
* dos santos gibi geleceği parlak adamları kiraya verdim. morali de fazla bozuktu toparlar gelir kendini 
* sağ bek için transfer yaptım.(ben wingback oynatmayı tercih ediyorum)
* palombo DMC'de yalnız kaldığı için patrick vieria'yı bedavadan aldım.
* guardado'ya yeni pozisyon verip left wingback oynatmaya başladım.(işk 11 den kesme bu çocuğu)
* van der vaart chelsea'ya gitti(31 milyon euro) yerine moutinho geldi defansın önünü sağlama aldık...
* antreman programını değiştirdim ve takıma kontenjanım kadar hoca aldım... sanırım nannar'ın programıydı çok faydalı bir antreman programı. sitede var
http://www.turksportal.net/dosya/fm/28967/bilgi/
* taktik dersen 4-1-3-2 uygulattım açılımı: iki stoper, iki kanat beki, bir dmc, üç mc(birini ileri çıkarıp amc yapabilirsin ama verim alamadım ben) 2 forvet.
kanatlar nolacak dersen kanat bekleri altına üstüne getiriyor merak etme
şimdilik yeni sezon başladı durumu iletirim sana
Last edited by STRATOVARIUS : 26.Mart.2009 at 11:09
-
Öncelikle oyunumu alıp incelediğin için teşekkür ederim.Tespitlerin gercekten güzel.Bende onları neden o şekilde yaptığımın açıklamasını yapıyım.Oyunuma bikaç gün bakamadım hemen hemen aynı gidiyoruz şuan sanırım
Vaartı almamın sebebi açıkçası Giovinco'dan böle bi performans beklemiyo oluşumdu.Ve gerçekten kendini çok iyi geliştirdi.İnanılmaz goller atıyo, attırıyo.Nitekim vaartı da kesti ve bende vaartı sattım zaten sezon sonu. Guardado'yu da aynı düşünceyle Matayı kesebileceği için aldım.Fakat aynı vaka onlarda da oldu.
Lugano,grygera,zebina 3lüsünü bende sattım.laquintayı bırakmamın tek sebebide açamadığım maclarda çift forvete dönüp target man rolü vermem.Malum kafa toplarında iyi.Dos Santosu sattım
Bunda alt yapıdan A takıma aldığım regenim Neumann ın etkisi cok büyük.Sağ beke Leverkusenden Schwaab'ı aldım.Formundan gayet memnunum.Guardado hala yedek
Matadan daha iyi olmadıkca 11e de koymayı düşünmüyorum, gerekirse satarım
Palomponun yanına bende Axel Witseli aldım iyi bi 2li oldular.Alternatifleride Fellaini.Yanlız nasıl oluoda Moutinhoyu alabildin İnterden? Bana gelme gibi bi düşüncesi yok
Bu arada ben hala 4-2-3-1 taktiğini kullanıyorum.Gecen sezon sonu üzerinde baya bi oynama yaptım taktiğin üzerinde ve takım defansif anlamda gecen seneye göre çok daha iyi durumda şuan.
Defansın göbeğine Fazio ve Sakhoyu aldım.Şuan 3. sezondayım ve 4. sıradayım.13. haftadayız ve liderle aramda 6 puan fark var.Şamp Liginde 4 macta 9 puan topladım bu sene cıkıcaz galiba
Benim başarısızlığım ne derece söz konusuysa ilk 2 sezona baktığında, bunda Roma ve Fio'nun durdurulamaz formlarıda o derece etkili oldu bence.Ligde son macta Fio ile 2-2 kaldım mesela.Kuzmanovicin uzaktan attığı 2 gol varki olamaz böyle bişey.Gecen sene 3-0 yenildiğim macta da 2 uzaktan gol atmıştı.Adamın uzaktan şutuna bakıorum ya ALLAH aşkına 13 ya.Buffon Fiorentina maclarında sezonun en kötü performanslarını sergilio.Ben bu takımı çözemedim.Bence Fionun potansiyelini abartmışlar.Gerçekte bu kadar iyi işler yapan bi takım deil.Neyse kılıf aramamak lazım yinede.En kısa zamanda tespit ve yorumlarını bekliyorum
.Kolay gelsin...
-
Sakho konusunda 12 den vurmuşuz
Cacares iyiydi ama Real'in teklifi ondan daha iyiydi
Interden Barzagli bedavaya geldi... Bu kadroyla götürürüm diyodum ama Milan,Inter,Roma kimi bulduysa toplamaya başladı(hatta benim ilgilendiğim 3 adamı gözümün içine baka aldılar)
Bi de 3-4 maç tepetaklak gidince bende işler iyice tersine döndü
Mecburen paraya kıyıp Atletico'dan Camacho'yu, fm2009'un vazgeçilmezi Marquinhos'u aldım... Tiago gidecem diye tutturdu
16 milyona İngiltere'ye postaladım.
Bu arada özür dileyerek Moutinho'yu eğil Sporting'den Veloso'yu aldığımı da belirteyim
isim karmaşası olmuş
Vagner Love'u takasta kullanmaya çalışıyorum. 3-5 bedava regen'e imza attırdım
Bu arada takım belini doğrulttu
13. lükten 4. lüğe kadar geldik. Bu sefer de fellaini gidecem demeye başladı
Sevılla istiyo verecem galiba onu da
Atalanta 'da Mazzarani adlı bi oyuncu var sağ taraf için ucuz ve çok iyi bir alternatif oluyor. 20 yaşında çocuk alabilirsen al
Hunteelar hala oynamıyor
Pandev'i tutamıyolar her maçta golü var namussuzun... yanında Neumann oynuyo genellikle, beleşten Udınese'li Sanchez'in peşindeyim gelmiyo adi
bu sene ligi ilk 3 te bitirirsem seneye yeni stadyumda coşacam

görüşürüz
-
Mesaj Yetkileri