Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 41 sonuç

Konu: İrlanda'yı Henry ''EL''edi.

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Default İrlanda'yı Henry ''EL''edi.

Henry'den 'Tanrı'nın eli'

2010 Güney Afrika Dünya Kupası Avrupa Play-off mücadelesinde Fransa ile İrlanda, Paris'teki Stade de France'de karşı karşıya geldi ve 120 dakikalık karşılaşma sonucunda 1-1'lik skorla Fransa 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.
    İki takım arasında 90 dakikası, Robbie Keane'nin 33. dakikada attığı golle 1-0 İrlanda lehine biten karşılaşma, ilk maçta Fransa'nın rakibini deplasmanda 1-0 yenmesi nedeniyle uzatmalara gitti. Uzatmalarda ilk yarının son bölümüne doğru, 103. dakikada William Gallas, Fransa adına beraberliği getiren golü attı ve başka gol gelmeyince, Fransa 1-1'lik skorla rakibini eleyerek Afrika vizesi aldı.
    HENRY'DEN ELLE KONTROL
    Fransa'nın William Gallas ile bulduğu gol, büyük tartışmalara yol açarken; İrlanda cephesinde gol pozisyonunda asisti yapan Thierry Henry'nin topu eliyle kontrol ettiği itirazları vardı ancak sonuçsuz kaldı. Karşılaşmanın hakemi İrlandalıların yoğun itirazlarına cevap vermezken, golün ardından kamera görüntüleriyle Henry'nin topu eliyle kontrol ettiği net şekilde ortaya çıktı.
    Bu sonucun ardından Raymond Domenech'in çalıştırdığı Fransa, 2010'da Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Giovanni Trappattoni'nin teknik direktörlüğünü yaptığı İrlanda ise, tüm çabalarına rağmen kupa vizesi alamadı.
    Fransa, 1998'de kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanmıştı. Horozlar, 2006'da Almanya'da düzenlenen kupada ise final maçında İtalya'ya penaltılarla kaybetmişti.
    Takımların maça başladıkları ilk 11'ler şu şekilde:
    FRANSA: Lloris; Sagna, Escude, Gallas, Evra; L Diarra, A Diarra, Henry, Gourcuff; Anelka, Gignac.
    İRLANDA: Given; O'Shea, St Ledger, Dunne, Kilbane; Lawrence, Whelan, Andrews, Duff; Doyle, Keane.

19.11.2009
    Kaynak : Sporx.com

-----

Benim bile içim gitti , resmen topu eliyle oyunda tuttu Henry gibi bi futbolcu hiç yakısmadı , İrlanda da müthiş direndi.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yazık yahu nasıl aldı topu elle. Direk önüne attı topu. İrlanda'ya yazık oldu.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Hani nerde nike reklamları, nerde böyle futbolculara adam değilsin diye cantona?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Katliam oldu maçta valla. O pozisyonu o kadar hakemin görmemesi bana çok tuhaf geldi. Allahtan ülkemizde atılmadı o kadar göstere göstere. Yoksa asmıştık. Ama Fransa hakem ile aldı maçı resmen..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Çok yazık oldu İrlanda'ya...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

hem el var hem ofsayt henryden önce topa yukselip vuramayan fransız oyuncuda ofsayttı tamam dokunmadı ama aktif alan içindeydi.ayıp yahu cok istiyodum irlandanın gitmesini ama fransa işte bu cok bişey beklememek gerek
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yine İrlanda yine talihsizlik. İrlanda'nın kara talihi var hep. Doyle'a yine yazık oldu. Ne yapalım Doyle hayranıyız

Bu arada belirtmek isterim hazır hakemin hatası konuşulurken güzel bir örnek olur, bundan daha azı için yok hakem size şöyle yaptı hayır size şöyle yaptı diye birbirinizi yiyorsunuz ama görüyorsunuz en büyük organizasyona bir kararla bir milli takım gidemeyip başka bir milli takım gidebiliyor.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Yine İrlanda yine talihsizlik. İrlanda'nın kara talihi var hep. Doyle'a yine yazık oldu. Ne yapalım Doyle hayranıyız

Bu arada belirtmek isterim hazır hakemin hatası konuşulurken güzel bir örnek olur, bundan daha azı için yok hakem size şöyle yaptı hayır size şöyle yaptı diye birbirinizi yiyorsunuz ama görüyorsunuz en büyük organizasyona bir kararla bir milli takım gidemeyip başka bir milli takım gidebiliyor.

FIFA'nın Fransa'nın gitmesini istemesi durumu var gerçi.

Last edited by Del Piero_10 : 19.Kasım.2009 at 12:53

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Hey maşallah..Direk önüne indirmiş hemde topu.Yazık olmuş gerçekten İrlanda'ya..
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Henry bile bunu yapıyosa nerde sporcunun ahlaklısı,dürüstü.

İrlanda'ya gene yazık olduçBildiğim kadarı ile hep baraj maçlarında eleniyorlar.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Direk hakem kasti yaptı demek ne kadar doğru biLmiyorum. Hakem o pozisyonda hangi noktadaydı o da var tabi. Birde işin içinde Henry oLunca hakemin kafasında otomatik oLarak Henry yapmaz öyLe mantığıda yürümüş oLabiLir.

Ama yazık oLan bir İrLanda var ortada.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Platini'nin elidir o.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Yalnız Henry çıktıklarına sevinememiş. Maçın sonunda yaptığı hamlenin hatasını anlamış diyorlar. Gerçi yaptığı hareketi affettirmez ama...

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

T.Henry hakkındaki tüm düşüncelerim değişti .çok üzüldüm İrlanda'ya.favori kalecim Given i bi daha dünya kupasında da göremememek çok kötü...

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

henryde yazik etmeyin ordaki bi anlik refleks olabilir . ama hakemin bukadar kor olmasi na ne demeli. Platini cok istiyordu Fransayi kupada

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

''Evet elime değdi, ancak ben hakem değilim. Hakem düdük çalmadı ben de devam ettim'' dedi. Henry; “Dürüst olmak gerekirse, topu elle kontrol ettim. Ben hakem değilim ve bundan sonra yapabileceğim bir şey yok
    Domenech'i eleştirmiş fransızlar. Onlarda kabul edemiyolar böyle gitmeyi.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Henry'yi ıslıklıyordu , Fransa seyircisi...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

O açıklamanın sonunda özür dilerim diyor, yapabileceğim birşey yok demiyor.

"i'm not the referee... but if i hurt some one i'm sorry"
    Ben olayın biraz fakir edebiyatına dönüştüğünü düşünüyorum. Herkes mazlumun tarafında olur normaldir. Ya da buna haklı da denebilir. Ama bu ne ilk olay ne son olay. Sanki o gol olmasa İrlanda'nın tur atlayacağı garanti miydi? Değildi. Neden bukadar uzatıldı anlamadım.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Öyle Emre değildi ama en azından penaltılara gidecekti maç. Penaltılarda belki şansı gülecekti. Bu hareket olduğunda İrlanda bastırıyodu zaten. Koskoca uzatmada 1 tane Anelka'nın pozisyonu vardı. Ondada kaleciyi geçti kendini attı yemedi hakem. İrlanda golu bulabilirdi yani. Kesin birşey yoktuki Fransa adına.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Fransa adına kesin bir şey yoktu zaten ama İrlanda adına da kesin bir şey yoktu. Penaltılarda elenmeyeceği garanti değildi. Yani olayı dramatize etmek yanlış diyorum ben. Bugüne kadar ne takımlar ne hatalarla neler kazandı. Bir pozisyon için Henry'i harcamak yanlış diyorum. Mesela Euro 96'da Hırvatistan Türkiye maçında Alpay Suker'i gole giderken düşürmedi ve o golle yenildik falan. Alpay'a fair play verdiler. Orada Alpay'ın yaptığı aptallıktı bence. Takımının kazanması için her türlü şeyi yapacaksın eğer yedirebiliyorsan çünkü fair play şu bu yalan. Karşındaki takım bulunca affetmiyor sen fair play'den bahset. Bu aptallıktır. Orada 3 tane hakem var. Hiç biri görmüyorsa pozisyonu FİFA hakemlerini gözden geçirecek ozaman Henry'i okkanın altına atmak yerine.

Bir de zaten İrlandalıları günahım kadar sevmem Henry bu yaptığı hareket ile gözümdeki saygınlığına saygınlık kattı. Dünya kupasında İrlanda'yı seyretmektense Fransa'yı seyretmeyi tercih ederim ben.

sakary Ali Misafir

Fransa 0 çeker gelir inşallah

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Fransa'nın Zidane den sonra jenaresyonu cok iyi degil zaten , o Keane eger o golü atsaydı iş baştan bitecekti.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

henryde yazik etmeyin ordaki bi anlik refleks olabilir .
    Refleksin 2 keresi olmaz. Adam bir kere topun hızını kesiyor, ikincisindede önüne itiyor

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bu gibi durumlarda keşke maç tekrar edilse.

Kale arkasındaki hakemler olsa bu hata olmazdı. 4 ve 5. hakemlere bu yüzden gerek var işte.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İrlanda başvurmuş tekrar için ama geçti borun pazarı sür eşşeği niğdeye olayı..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Buna çok güldüm. Tekrar için başvurmuşlar.

Default Henry: "Maçı tekrar edelim"

Barcelonalı yıldız futbolcu Thierry Henry, Dünya Kupası play-off mücadelesinde İrlanda'ya karşı oynadıkları maçın tekrar oynanması gerektiğini ifade etti.

Uzatma dakikalarında, Fransız yıldız, eliyle düzelttiği topu William Gallas'a çıkarmış, O da topu ağlara göndererek Fransa'yı Dünya Kupası finallerine taşımıştı. Daha adil bir final için Fransa Futbol Federesyonu, FIFA'ya maçı tekrar oynama önerisini götürdü.

Sky Sports News'e açıklama yapan golcü oyuncu, "Daha öncede söyledim. Şimdi de söylüyorum. Topu elimle kontrol ettim. Sahtekar filan değilim. Top o şekilde ceza sahası içinde önünüze düşünce refleks olarak topa müdahale ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

İnsanların televizyonlarda yavaşlatılmış çekimde izlediği pozisyonları birebir yaşadıklarına dikkat çeken milli oyuncu, "Futbolcu olarak, televizyondaki gibi topu ağır çekimde takip edemiyoruz. Hızlı gelen bir topta bilinçli bir hamle şansınız olmuyor" diye belirtti.
    Goal

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fransa zaten durumu kendine yakıştıramaz da şöyle de bir durum var maç yine 90 dakika oynansa İrlanda o golü atabilir mi

O yüzden uzatmalar tekrar oynansın bence

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

burada hakemin söylemi önemli raporda öyle gördüm yada görmedim golü verdim diye yazmışsa maç tekrar edilmez. Büyük olasılıkla çarptığını görmedim yada çarpmadı diye gördüm gibi bir şey yazmıştır. Dolayısı ile maç tekrarı olmaz. Hem zaten 2 gün konuşulur gider. Fransa katıldı organizasyona. Marka değeri biraz daha arttı.(Fıfa açısından)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Abisi örnekleri var aslında. İki taraf da isterse tekrarlanır. Fransa da eğer gerçekten istemişse yok tekrarlayamayız diyemezler. Fair playlik bir durum. çünkü diğer açıdan bakacak olursak kural hatası yok, maçta hakeme yutturma var maç tekrarı olmaz, sadece fair play açısından olur.

Aynı seneler önceki Sheff Utd-Arsenal maçındaki olay gibi. Ve bunun gibi bir kaç örnek de var.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri