Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 34 sonuç

Konu: ÖZAK: "Mesut Türk oyuncusudur"

Hybrid View

Thumbs down ÖZAK: "Mesut Türk oyuncusudur"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İHA muhabirine, Euro 2012 elemlerinde deplasmanda oynadığımız ve 3-0 mağlup olduğumuz Almanya maçını değerlendirdi.

"ALMANYA KARŞISINDA BİREYSEL HATALAR YAPTIK"

A Milli Takım'ın Almanya karşısına çıkmadan önce 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçlarında 2 galibiyet elde ettiğini hatırlatan Bakan Özak, "Fakat kuraları çektiğimiz zaman biz şunu söylemiştik. Almanya bu gruptan lider olarak çıkar, bizde bu gruptan ikinci olarak çıkarız diye düşünmüştük. Akşamki maçta Almanya çok çok iyi bir performans sergilemedi. Ama galibiyeti hak eden taraf oldu. Biz de mücadele ettik. Yana doğru top yaptık ama içeriye doğru pas yapamadık. Zincirin halkaları zaman zaman kopuk gibiydi.

Bireysel hatalar yaptık. Özellikle ilk yarıda çok büyük bir fark yoktu üstünlük bakımından ama ikinci yarıda üstünlük görüldü. Almanya'ya belki 3-0 kaybetmeyebilirdik. Genelde Almanya ligi ile Türkiye ligi arasında bir kalite farkı var. Bizdeki futbol kalitesinin belli yıllarda belli takımlarımız nedeniyle üst düzeye çıkması milli takımımıza yansıyordu. Bu dönemde çok sayıda yabancı oyuncu olması bazı takımlarımızın forma girememesi bazı oyuncularımızın sakat olması bizim için dünkü maçta olumsuzluklardı. Ama şunu kabul etmek lazım yenildiğimiz takım Almanya. Tabi ki üzüleceğiz. Ama eksikliğimizi görüp tamamlamaya çalışacağız. Azerbaycan'ı yenip ondan sonra az hatalar yaparak bu gruptan ikinci çıkma sansımızı var" dedi.

"MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ HIDDINK'İ ELEŞTİRMEK DOĞRU OLMAYACAK"

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'i eleştirmenin doğru olmayacağını vurgulayan Özak, "Bir teknik direktöre milli takımı teslim ettiğiniz zaman ona saygı duymamız lazım. Belli bir dönem zaman vermeniz lazım. Onun için en önemli sorunlardan bir tanesi takımlarımızın milli takımlarda aday olan futbolcuların dört dörtlük olmamalarıdır. Bazı güvendiğimiz oyuncuların sakat olması yurt dışında oynayan oyuncu sayımızın az olmasıdır. İkincisi Hiddink Türk futbolunu yeni tanıyor. Daha önceden antrenörlük yaptı. Ama son dönemdeki Türk futbolunu ve Türk futbolcusunu yeni tanıyor.

O bakımdan zaman vermek lazım. Eleştiri herkes yapabilir. Sonuçla ilgili artılarda söylenebilir eksilerde söylenebilir. Şu niye oynadı, Bu niye oynadı. Bütün bunlar dünkü maçın sonucunu değiştirmez. Tabi Arda'nın olmaması büyük kayıp. Ama şunu söylüyorum. Biz Türkiye'deki kaliteli oyuncu sayımızı yükseltemezsek alt yapıdan gelen oyuncu sayımızı yükseltemezsek. Çok sayıda yabancıyı alıp ülkemize getirirsek. Belli sorunlar yaşayacağız" diye konuştu.

"MESUT BİR TÜRK OYUNCU"

Tribünlerin Mesut Özil'e yapmış olduğu tepkiyi doğru bulmadığını da belirten Özak, "Mesut bir Türk futbolcusu, bizim kardeşimizdir. Türkiye'yi İspanya'da temsil ediyor. Tribünden izlediğimde attığı gole de çok sevinmedi. Biraz duygusallık yaşadı. Teknik kapasitesi yüksek olan bir futbolcu ki hem Almanya Milli Takımı'nda Hem de Real Madrid'de oynuyor. Bana göre çok iyi bir futbolcu. Performansı biraz daha arttırırsa Real Madrid'in değişmez futbolcusu olacaktır. Sol ayağını mükemmel kullanıyor. İnanılmaz rakibini şaşırtacak ara pasları veriyor. Çok sakin bir futbolcu" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN ÇOK ÜZÜLDÜ"

Maç sonunda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kafilede bulunan herkesin büyük üzüntü yaşadığını da vurgulayan Bakan Özak sözlerini şöyle noktaladı:

"Merkel bütün futbolcuları takip etti. Takımla özdeşleşmiş bir Alman başbakan ve bakanlar vardı. Merkel heyecanını sağa sola yürüyerek yaşadı. Biraz abarttı. Başbakan ve hepimiz ise üzüldük. Maç sonrasında soyunma odasına inmeden otele geçtik."

İHA

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Allah Akıl Fikir Versin Başkada Bişey Demiyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Mesut Türk değildir kesinlikle.İnşALLAH adını Mark falan yaparda içim rahatlar .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by DenizlispoR View Post
    Mesut Türk değildir kesinlikle.İnşALLAH adını Mark falan yaparda içim rahatlar .
    insanların seçimlerine saygılı olun. adamı sevmeyebilirsin hatta nefrette ediyor olabilirsin ama bir insanın türklüğünü belirlemek sana kalmaz.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by nekop View Post
    insanların seçimlerine saygılı olun. adamı sevmeyebilirsin hatta nefrette ediyor olabilirsin ama bir insanın türklüğünü belirlemek sana kalmaz.
    Ben kariyeri için (kariyer = para kazanma ) için milliyetini değiştiren adam Türk diyemiyorum , afedersiniz .

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Ben kariyeri için (kariyer = para kazanma ) için milliyetini değiştiren adam Türk diyemiyorum , afedersiniz .
    Mesut türk vatandaşlığından çıkmak için talepte mi bulunmuş yada türk anne ve babasının onu bir yetimhaneden aldığı mı ortaya çıkmış? o gözlüğü nereden aldıysan yapana teşekkürlerimi ilet mükemmel yapmış.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Mesut türk vatandaşlığından çıkmak için talepte mi bulunmuş yada türk anne ve babasının onu bir yetimhaneden aldığı mı ortaya çıkmış? o gözlüğü nereden aldıysan yapana teşekkürlerimi ilet mükemmel yapmış.
    O benim görüşümdü , bana göre türk değildir diyorum.Türk değildir demiyorum dikkat ederseniz .
    Quote Originally Posted by di canio View Post
    Bugün bizim milli takımımız Mesut'u kaybettiyse kariyer = para kazanma için; dün Aurelio'yu kazanmadı mı? Mustafa İzzet'in kariyer! durumu çok mu farklıydı milli takımımızda? Önce kendi kapımızın önünü süpürelim. Mesut'a hakarete varan düşünce yapısı günümüzde kalmadı artık. Bakın her milli takımda farklı milletlerden birçok oyuncu var. Gittikçe de artmakta. Ben de istemem Aurelio'nun oynamasını milli takımda. Yasalar mümkün kılıyor, oynuyor. Mesut doğuştan Alman vatandaşı, orada oynaması neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum bir türlü. Sadece Mesut mu var başka milli takım forması giyen?

Bizler Mesut'a söverek vakit kaybetmek yerine, gelecekteki Mesut'ları kazanmanın yollarını bulmalıyız. Boş şeylerle uğraşıyoruz. Giden gitti, gelebilecek olanları düşünelim.
    Mesut'un abartıldığına katılıyorum , mesut'a ayrı özel bir nefretim yok benim gözümde toni kroos gibi bir almandır onu söylüyorum .Kalınlaştırdığım kısmada tamamen katılıyorum .

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Bugün bizim milli takımımız Mesut'u kaybettiyse kariyer = para kazanma için; dün Aurelio'yu kazanmadı mı? Mustafa İzzet'in kariyer! durumu çok mu farklıydı milli takımımızda? Önce kendi kapımızın önünü süpürelim. Mesut'a hakarete varan düşünce yapısı günümüzde kalmadı artık. Bakın her milli takımda farklı milletlerden birçok oyuncu var. Gittikçe de artmakta. Ben de istemem Aurelio'nun oynamasını milli takımda. Yasalar mümkün kılıyor, oynuyor. Mesut doğuştan Alman vatandaşı, orada oynaması neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum bir türlü. Sadece Mesut mu var başka milli takım forması giyen?

Bizler Mesut'a söverek vakit kaybetmek yerine, gelecekteki Mesut'ları kazanmanın yollarını bulmalıyız. Boş şeylerle uğraşıyoruz. Giden gitti, gelebilecek olanları düşünelim.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Sayın Faruk Özak'a katılmıyorum.Kökeni isterse Ugandalı olsun,Mesut Alman bir futbolcudur.Mesut'un Türkiye'yi temsil ettiğini konuşuyorsak hala,yazık bize gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

adam bizi istemedikçe biz adamı sahipleniyoruz hayret birşey ya . saçma sapan açıklamalar . mesut'un real madrid'de oynamasından süper futbolcu olmasından 1 gram gurur duymuyorum . Elimizden kaçıp bize kazık atan Ribery'yi bundan daha fazla seviyorum ..

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Zaten ismini Mesut diye okuyanlara gıcık oluyorum.Özil diyin yahu,hatta Oezil.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Mesuet Öezil.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ben de Mesut'u bizden biri olarak görmüyorum. Sıradan bir futbolcudur benim için, sevmem de kendisini açıkçası.. Artık üstünde daha fazla durmanın da anlamı yok bence, adam uzun zaman önce seçimini yapmış.

ne mesutmuş be
    adam almanya milli takımı oyuncusu bizi istemeyeni hiç istemeyiz şımartmasınlar mesutu
    sıktı iyice....

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Mesut'un tercihini bir yana bırakıp; son zamanlarda internette dönen yorumları okudukca insanlığımdan utanıyorum. Kimin haddine Mesut'a vatan haini demek? Kimler yetkili birisini vatan haini ilan etmekte ya da Türk değil demekte? Sen ne kadar Türk'sün? Ben ne kadar Türk'üm sana göre? Bundan sana ne, bana ne? Oynadığı futbol hoşunuza gidiyorsa izleyin keyif alın. Gitmiyorsa izlemeyin, arkasından da sallamayın cinayet sebebi hakaretlerle.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Herkes Kendi Benliğinden Sorumludur. Ama Mesutun Haberleri Çok Fazla Abartılacak Düzeye Geldi Artık Her Haberinde Midem Kalkıyor. Artık Bırakın Allah Aşkına Şu Adamın Peşini. Herkes Yoluna.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Dünyanın en önemli orta sahalarından biri olma yolunda ise bir Türk, tabii ki konuşulur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

System Of A Down'ın konserine zorla girmeye çalışan vatandaşlarımızla aynı mantık.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Mesout Oezil...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Adamın adının nasıl yazılacağı şaşırılmış artık. Mesut TÜRK genlerini, kanını taşıyan Almanya'da yaşayan kendini daha çok ALMAN gibi hisseden bir oyuncudur. Yabancı bir oyuncudan farkı benim için isim-soyadının Türkçe olmasıdır. Ama Mesut'u da kazanmadığımız için kendimizi de sorgulamalıyız. Sonuç olarak onu büyüyüp, yetiştiren, ona kucak açan bir ülke Almanya. Hamit-Halil-Nuri için durum farklı değil miydi evet onlar için de öyleydi ama belki de Mesut'un sonuna kadar ihtiyacını karşılayan, gelişimini hızlandıran Almanya'yı tercih etmesi abartılacak kötü bir olay değil; Hamit'in Nuri'nin Halil'in Türkiye'yi seçmesi abartılacak vatan sevgisidir. Mesut'un abartıldığını düşünmüyorum bence gerçekten çok daha iyi olacak yıldız bir oyuncu. Ekstra olarak Mesut'un futbolunu çok beğenirim, izlemekten de keyif alırım ne olursa olsun

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Hamit, Nuri, Halil 3'lüsünün seçme nedenine gelecek olursak Nuri alternatif olurdu Hamit ilede Halil ömür boyu kadroya giremezlerdi Almanya Milli Takımını seçselerdi. Oynamak için Türk Milli Takımı formasını giyiyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Özil'in babasının konuşmasını dinledim ne zaman yaptı bilmiyorum ama babası bile , ki bu adam Almanya'ya göçtüklerinde 10-15 yaşlarındaydı buyuk ihtimal , yani türkiye'de doğmuş büyümüş dedeleri kurtuluş savaşında savaşmış , özil'in olması gerekenden bin kat daha Türkiye sevgisi olması gereken adam bile Almanya'nın verdiği altyapı'dan ilgilenmelerinden şundan bundan bahsediyordu .. kısacası adam babasından da böyle görmüş yapacak bişey yok . Vatan hain'i falan da değil kesinlikle çünkü adamın vatanım diye gördüğü yer burası değil . Benim kızdığım nokta bu değil zaten . Adam bas bas bağırarak Alman hissediyorum diyor . Bizde gereksiz bir sahiplenme havası var . Sanki tek başka milli takımda oynayan o . Kaldı ki teklif gelmedi diye başka milli takımı seçtim diyen (ben böyle duymuştum bi yerden yanlış olabilir) Eren Derdiyok var . Bence çok iyi futbolcu olan Gökhan İnler var , Serdar Taşçı var , büyük ihtimal hollanda'yı seçecek Oğuzhan var . Ne ilk ne son olacak yani .. Sıktı bu haberler artık .

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hamit bence gayet de oynardı Almanya'da. Yıldıray'ı da unutmayalım tabii..

Nesil
    2006
    Yer
    -

Madem sıradan bir Alman olarak görüyorsunuz o zaman neden bu kadar nefret ediyorsunuz? Bu adam bu kadar nefret edecek ne yaptı size? İnsanların kararlarına ne zaman saygılı olmayı öğreneceğiz acaba...

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by canavar20 View Post
    Madem sıradan bir Alman olarak görüyorsunuz o zaman neden bu kadar nefret ediyorsunuz? Bu adam bu kadar nefret edecek ne yaptı size? İnsanların kararlarına ne zaman saygılı olmayı öğreneceğiz acaba...
    Kendi şahsım adına konuşayım , Mesut'tan nefret ettiğim falan yok benim için Toni Kroos gibi bir almandır o kadar.

Bu arada tek Mesut Özil mi var bu durumda , Gökhan İnler , Eren Derdiyok hangi milli takıma baksam Türk görüyorum .

Nesil
    2006
    Yer
    -

Kendi şahsım adına konuşayım , Mesut'tan nefret ettiğim falan yok benim için Toni Kroos gibi bir almandır o kadar.

Bu arada tek Mesut Özil mi var bu durumda , Gökhan İnler , Eren Derdiyok hangi milli takıma baksam Türk görüyorum .
    Ben zaten genel olarak söylüyorum. Bu adamın ıslıklanmasının mantığını bana açıklayabilecek biri var mı? Hatta sevmeyebilirsin ama nefret etmekte ne demek?

Mesut Türk mü ? Değil. O zaman vatan haini mi ? Değil.

Zaten kimseye kimse için vatan haini demek düşmez. Sonuçta onun tercihi saygı duyarım ama ona düşmez.

Geçin artık. Adam Alman'ım diyor ama burada hala neyin davası yapılıyor anlamıyorum.

Mesut Türk değil, Alman. Bu kadar basit. Adı üstünde, Mesut Oezil.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Hamit bence gayet de oynardı Almanya'da. Yıldıray'ı da unutmayalım tabii..
    Hiç sanmıyorum oynayacağını. Yıldıray belki kadroya Hertha Berlin performansı ile oynayabilirdi o da düşük ihtimal. Ama Yıldıray'ı şu an klüpsüz olarak biliyorum. Ayrıca ben Mesut'un seçmemesinden çok Serdar Taşçı'nın seçmemesine üzülüyorum. Çünkü Mesut'un mevkiisinde bir Mesut olmasa da onun bir alt gömleği olan Arda var. Fakat Serdar Taşçı'nın mevkiisinde hiç bir oyuncumuz yok. Olsa bile adam akıllı stoperimiz yok.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Çok sıktı bu durum çok.

Mesut Almanya 2.Lig takımlarında oynasa şimdi ne ismi duyulurdu ne bunlar tartışılırdı.Ama adam başarılı ya hemen bizde bir pay edinme çabası başladı.Mesut Türk Mesut Alman değil vs. vs. Mesut'a bakıyoruz gayet mutlu.Adama şimdi sorsan yine orayı seçer.Kendisini Alman hissediyorsa Almandır.Türk Milli Takımı kendisini Türk hissetmeyen kişilerin yeri değildir.Almanya milli takımının yarısı başka ülke asıllı oyunculardan.Mesut da onlardan biri.Podolski için Alman diyorsak Mesut için de bunu demeliyiz.Podolski için Polonyalı diyorsak Mesut için de Türk demeliyiz.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Hiç sanmıyorum oynayacağını. Yıldıray belki kadroya Hertha Berlin performansı ile oynayabilirdi o da düşük ihtimal. Ama Yıldıray'ı şu an klüpsüz olarak biliyorum. Ayrıca ben Mesut'un seçmemesinden çok Serdar Taşçı'nın seçmemesine üzülüyorum. Çünkü Mesut'un mevkiisinde bir Mesut olmasa da onun bir alt gömleği olan Arda var. Fakat Serdar Taşçı'nın mevkiisinde hiç bir oyuncumuz yok. Olsa bile adam akıllı stoperimiz yok.

bana da sorarsan Mesut Arda'nın bir alt gömleğidir....

Bu Mesut konusu iyice baydı cidden. Mesele yetenek ya da seçim değil. Bizim medyanın yaptığı baya bildiğin platonik aşk gibi birşey Yok efendim Mesut harika oynadı gol attı, yok efendim Türk oyuncu Real Madrid'e gitti falan da filan... Yahu adam senin ona koyduğun Türk damgasını taşımıyorki. Yaşayışı ve fikirleri "ben Alman'ım" diye bağırırken bazı medya unsurları adama hala türk etiketi vurmaya çalışıyor. Bırakın adam rahat rahat yaşasın Almanlığını ya da Türklüğünü... Hamit Altıntop olsun, Yıldıray Baştürk olsun formda oldukları süre zarfında Almanya milli takımında çok rahat oynarlardı. Kimse o oyuncuları da küçümsemesin. Bugün Almanya milli takımında Mesut değil de Arda oynuyor olsaydı, Real Madrid'e giden de Arda olurdu. Emin olun Volkan Şen İspanyol ya da Alman falan olsa ve milli takımda oynasa devler peşine düşer. Düşünce de adam tüm avrupaya "yıldız" diye etiketle çıkıyor. "Yıldız" olmak için 2 şart var, birincisi yetenek, ikincisi ise
    Avrupa'nın önde gelen lig ve milli takımlarında yer almak Bunu kıran tek türk futbolcusu vardı, O da Hakan Şükür.... Eğer kendine iyi bakarsa ikincisi de Arda Turan olur inşallah....

Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri