1 ile 27 arası toplam 27 sonuç

Konu: Ve mutlu son: İnönü yıkılıyor!..

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit
    Yaş
    32
    Mesajlar
    2,458

    Default Ve mutlu son: İnönü yıkılıyor!..

    FiYapı İnönü Stadyumu'nun yıkılıp yeniden yapılması için bütün izinler tamamlandı.

    Bilgisine başvurduğumuz Başkan Yıldırım Demirören haberin doğruluğunu teyit etti.

    Demirören yaptığı açıklamada; 'Yeni stadyum için gerekli izinler alındı. Camiamıza şimdiden hayırlı olsun. En uygun zamanda stadımızın inşasına başlayacağız' dedi.

    Haber1903.

    KEsin haberdir , İnönü gibi türk futbolunun tüm tarihi izlerini taşıyan bir mabed artık olmayacak. Yeni stadımız şimdiden hayırlı olur inşallah.

  2. #2
    Nesil
    2007
    Yer
    Hollanda Rotterdam
    Mesajlar
    1,132

    Default

    Hayirli olsun , Besiktas hangi stat da maclarini oynuyacak bir bilgin varmi ?


    You can call me a hero.
    I'm no hero. I'm a legend.
    Heroes last a lifetime. Legends last forever.

  3. #3
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,067

    Default

    Anıtlar Yüksek Kurulu ve Mimarlar Odası bir şey yapmazsa yıkılabilir.

    Ayrıca bulunduğu bölge de sit alanı sayılıyor. Artık nasıl bir izin alındıysa? En son deniz tarafına çatı yapılacağında olay olmuştu ve iptal edilmişti proje.

    Gökkafes (Süzer Plaza) bile ne zorluklarla, ne kavgalarla inşâ edildi orada.
    Oğuz Kağan

    TROLLING MAKES PERFECT

  4. #4
    Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit
    Yaş
    32
    Mesajlar
    2,458

    Default

    Bizim köyün 1800'lü yıllarda yapılmış olan Köy Camii'si bile özel izinlerle yıkıldı yenisi yapılacağı için. O kadar zor olmasa gerek sadece Boğaz falan işin içine girince ve şehir İstanbul olunca zor oldu biraz ama imkansız değildi.

  5. #5
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,067

    Default

    Yenisi yapılmasına bakmıyorlar bazen önemli olan tarihsel dokuyu bozmaması orada, bakalım hele bir kazma vurulsun da öyle emin olalım.
    Oğuz Kağan

    TROLLING MAKES PERFECT

  6. #6
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    5,364

    Default

    Stad yapım ve isim hakkı Fi-Yapı'da kalacakmış

  7. #7
    Nesil
    2003
    Yer
    Antalya
    Yaş
    42
    Mesajlar
    4,736

    Default

    Başlık garip geldi bana Yeni bir stadın yapılacak olması mutluluktur tabii ki ama İnönü Stadı gibi bir tarihin yıkılması mutlu son değildir bence. Başka bir yol mümkün değil anladığım kadarıyla o bölgede. O yüzden mecburen yıkılacak sanırım İnönü Stadı. Yeni stadda daha başarılı maçlar görülür umarım.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

  8. #8
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Güzel bir stad yapılır umarım en kısa zamanda.1 kere maç seyredebildim stadımızda.Bu sezon yıkılmadan önce daha çok gitmek lazım.
    So what?
    Saike

  9. #9
    Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,373

    Default

    Bu sezon inönü'de yikilmadan mac seyretmek farz oldu

  10. #10
    Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,373

    Default

    Quote Originally Posted by besiktas1903 View Post
    Bu sezon inönü'de yikilmadan mac seyretmek farz oldu
    Ucak biletleri alindi sirada mac biletleri

  11. #11
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Ve İnönü yıkılıyor!
    Beşiktaş'ın Yeni İnönü Stadı projesi için beklenen iznin çıktığı ve mayıs ayında ilk kazmanın vurularak çalışmaların başlanacağı öğrenildi.

    Beşiktaş Kulübü'nün uzun süredir stat projesiyle ilgili beklediği karar, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulundan çıktı.

    Siyah-beyazlı kulübün stat ile ilgili imar planları konusu, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında görüşüldü. Görüşmeler sonucunda Beşiktaş Kulübünün Fiyapı İnönü Stadı konusundaki imar planlarının kurul tarafından onaylandığı öğrenildi.

    Uzun süredir gerekli onayları bekleyen siyah-beyazlı kulübün, bu kararın çıkmasının ardından stadın yıkılıp yeniden yapımı konusunda büyük bir aşamayı aştığı bildirildi.
    Beşiktaş Kulübü, beklediği kararın çıkmasından sonra mayıs ayında stadı yıkarak yeniden yapmayı planlıyor.
    So what?
    Saike

  12. #12
    Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1,806

    Default

    İnşaata bu sezon başlanırsa Kasımpaşanın ahasında değil TT Arena'da oynamamızı isterim açıkçası.O stada çok yakışacağımızı düşünüyorum.

  13. #13
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun
    Yaş
    33
    Mesajlar
    11,543

    Default

    Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    İnşaata bu sezon başlanırsa Kasımpaşanın ahasında değil TT Arena'da oynamamızı isterim açıkçası.O stada çok yakışacağımızı düşünüyorum.
    Kim nereye yakışıyor ya İlk biz düşündük. Bizim orası biziiiim
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

    Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

  14. #14
    Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun
    Yaş
    36
    Mesajlar
    16,014

    Default Anıtlar Kurulundan Onay Çıktı [İnönü Stadı]



    Kartal'a müjdeli haber

    Beşiktaş Kulübü'nün uzun süredir stat projesiyle ilgili beklediği karar, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulundan çıktı.

    Siyah-beyazlı kulübün stat ile ilgili imar planları konusu, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında görüşüldü. Görüşmeler sonucunda Beşiktaş Kulübünün Fiyapı İnönü Stadı konusundaki imar planlarının kurul tarafından onaylandığı öğrenildi. Uzun süredir gerekli onayları bekleyen siyah-beyazlı kulübün, bu kararın çıkmasının ardından stadın yıkılıp yeniden yapımı konusunda büyük bir aşamayı aştığı bildirildi. Beşiktaş Kulübü, beklediği kararın çıkmasından sonra mayıs ayında stadı yıkarak yeniden yapmayı planlıyor.

    İNŞAAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
    Beşiktaş Kulübü Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, en kısa sürede idari ve teknik sorunları aşıp Fiyapı İnönü Stadı'nın inşaatına sezon sonunda başlamak istediklerini bildirdi. Saka, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, stadı yenileme düşüncelerinin uzun zamandır devam ettiğini belirterek, ''Bu konu ile başkanımız Yıldırım Demirören, yakından ilgileniyor. Proje çalışmaları ile sona gelindiğini defalarca dile getirdi ve yoğun bir çaba sarf ediyor. Yenileme düşüncemizin hem günümüzün teknolojisine uygunluğu açısından, hem de UEFA kriterlerine cevap verecek uygulamalar açısından gerekli olduğu bir gerçek. Dileğimiz, idari ve teknik sorunlarımızı aşıp yeni stadımızın inşaatına bu sezon sonunda başlamak için kazmayı vurabilmektir'' ifadesini kullandı.

    Orhan Saka, 1947 yılında yapılan 63 yıllık yaşlı bir yapıyı günümüz teknolojisi ile değerlendirmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi: ''Stadımız için; 23.07.2001 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 10.04.2004 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi, Mayıs 2007 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından incelemeler yapılmış, alınan teknik raporlarda stadın kullanılamaz, yıkılabilir olduğuna dair hiçbir ifade yer almamıştır. Raporlarda yapıya acil olarak müdahale edilmesini gerektirecek, bozulma-aşırı sehim ve çatlak oluşumu görülmediği belirtilmektedir. 2004 yılında kapasite artırımı için yapılan çalışmalarda yapı tümüyle ele alınmış, tadilatlar yapılmış, ilave yapıdan dolayı mevcut yapıya ek yük getirilmemiştir. Stadın orijinal kullanım şekli olan ayakta izleme kapasitesine göre oturma düzenine geçildikten sonra seyirci yükünün yüzde 40 azaldığı raporlarda zikredilmektedir. Yapıya ait teknik bilgiler olmadan, tüm toplumu ilgilendiren bu konuda açıklama yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz.''

    STAD KAÇ BİN KİŞİLİK OLACAK?

    Beşiktaş kulübü kongre üyesi ve eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, yeni yapılacak stad öncesi HABER1903'e konuştu.

    Nasır yaptığı açıklamada;

    - STADIMIZ 42.000 KİŞİLİK OLACAK -

    Anıtlar Kurulunun bazı istediği noktalar var. O noktaları Beşiktaş kulübü dikkate alarak projede ufak bir değişikliğe gidecek. Anıtlar Kurulu Fiyapı İnönü stadının denize bakan tarafında bulunan iki kuleyi tarihi eser olarak görüyor. Bizlerde onların bu görüşüne saygı duyuyoruz. Oralara dokunmadan Beşiktaş stadını büyük bir ihtimal Mayıs ayında yenileyeceğiz. Fiyapı İnönü stadı 42.000 kişilik kapasite ile taraftarlarımızın karşısına çıkacak. Bazı yerlerde Otel flan deniyor fakat biz yükseklik almayacağız. Toplantı salonları, sinema salonlarıi, kafeler ile içerisi süslenecek. Çok modern soyunma odalarımız olacak. Eğer Kadırga yokuşunun altına biraz daha genişleyebilirsek yola dokunmadan çokta güzel bir proje olacak. Medyadaki resimler bizim projemiz ile alakası yok. Biraz daha farklı, arkaya doğru genişleme var. Kesinlikle şuanki yüksekliğin üzerine çıkmıyoruz. Stadın üstünün açılıp kapanmasında ufak bir tereddütümüz var. Stadımız alttan ısıtmalı olacağı için bu konuda biraz endişemiz var. Bana sorarsanız ben kapanmamasından yanayım. Çünkü ne güzel görüntümüz var. Üstümüzden Martılar uçuyor, bırakın uçsunlar, gemiler geçiyor. Bunlar çok güzel görüntüler.

    - ÇARŞI'NIN YERİ AYNI KALACAK -

    Benim tamamen şahsi fikrim; Şuanda ki yeni açığın olduğu yerde taraftarlar toplanacak. Tabii ki oraların üstüde kapalı olacak. Stadda 3 tarafımız Loca olacak. Çarşı eğer isterse aynı yerinde bulunabilecek. Oraya dokunulmayacak, sadece üst taraftaki Localar arttırılacak. Çok rahat bir şekilde taraftarlarımız maçı izleyecek.



    Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

  15. #15
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    7,520

    Default

    O kadar sıkıntıdan, emekten sonra Beşiktaş'ın TT Arena'da oynamasına sıcak bakacağımızı pek sanmıyorum, bakmıyorum da. Orası bizim yani gözümde geçici olsa da Beşiktaş'ın ev sahibi olarak gelmesini istemem hele ki ateşli taraftarıyla hiç istemem Kasımpaşa Stadı iyidir

  16. #16
    Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34
    Mesajlar
    13,628

    Default

    Olimpiyat ne güne duruyor Biz sizin stadınızda oynuyo muyuz

  17. #17
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Ben de tam yapım aşamasında Beşiktaş'ın maçları nerede oynayacağı belli mi yazmak için konuya girmiştim.

    Arena olmaz, istemezük. Olimpiyat'a gidin yahu, hem kapasitesi de yüksek takımızının gücüne daha fazla güç katarsınız.

  18. #18
    Nesil
    2010
    Yer
    İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    1,017

    Default

    Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Ben de tam yapım aşamasında Beşiktaş'ın maçları nerede oynayacağı belli mi yazmak için konuya girmiştim.

    Arena olmaz, istemezük. Olimpiyat'a gidin yahu, hem kapasitesi de yüksek takımızının gücüne daha fazla güç katarsınız.
    Haklısınız tabi ki Ama sanki bende Adnan Polat tarafından hoş karşılandığını, böyle bir ihtimalin olabileceğini duymuştum. En mantıklısı temiz temiz olimpiyatta oynamaktır maçları...

  19. #19
    Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal
    Yaş
    33
    Mesajlar
    4,495

    Default

    Güzel stad olacak,Kasımpaşanın stadında oynanacakmıs bjk maçları

  20. #20
    Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,584

    Default

    ASY , simdide Inonu , bir bir onemli stadlarimizi yitiriyoruz , TT Arenadan ornek verirsem ben o stadi hala benimsiyemedim , sanki baska bir takimin stadinda oynuyormusuz gibi bir his var , ASYnin o sicakligi yok , umarim ayni sey Inonu ve BJK taraftarlari icinde olmaz

  21. #21
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    7,520

    Default

    Cam stat olacak deniyor ama stadın cam olması taraftarı özellikle güneşli günlerde rahatsız edebilir.

  22. #22
    Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1,806

    Default

    Şuna bak nasıl sahiplenmişler.Ne var yahu 90 dakika oynayıp gideceğiz merak etmeyin bozmayız çimlerinizi hıh.

  23. #23
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    5,364

    Default

    Siz bozmassınızda rakip takımlar bozar hocam sorun orda

  24. #24
    Nesil
    2003
    Yer
    Bursa
    Yaş
    43
    Mesajlar
    7,182

    Default

    GaLatasarayın durumu gibi oLmayacak bizim durumumuz yanLız. İnönü nün mevcut yerine kuruLacağı için bir garipLik oLacağını sanmıyor. GaLatasaray gibi başka bir yere taşınıyor oLsak beLki garip geLebiLirdi ama bu şekiLde en güzeLi oLacak. Keşke GaLatasaray da mevcut yer üzerine yapabiLseydi stadını.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

  25. #25
    Nesil
    2009
    Yer
    Samsun
    Yaş
    30
    Mesajlar
    11,040

    Default

    BAŞVURU FİYAPI'DAN



    Anıtlar Kurulu tarafından yıkımına onay verilen Fiyapı İnönü Stadı'nın yeniden yapımı için stadın isim hakkına da sahip olan Fiyapı başvuruda bulunacak.
    ...

    Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, stadın isim hakkına sahip oldukları için yönetimle de vardıkları mutabakat sonucu stadın yapımında öncelikleri olduğunu belirtti. İnan, 20 Şubat’a kadar resmi teklifi Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetime sunacaklarını söyledi.

    Stadın isim hakkı için anlaşmanın 1+1 yıl olarak yapıldığını ve stadın yıkılması durumunda da anlaşmanın 1 yıl olarak planlandığını belirten İnan, stadla ilgili proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

    İnan, hem konumu hem tarihi itibariyle İstanbul’un en güzel yerine inşaa edilecek stadın yine bu dokuya uygun yapılması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini ve camiaya yakışır bir stad inşa edeceklerini söyledi.

    Hurriyet

  26. #26
    Nesil
    2006
    Yer
    Başkent
    Yaş
    37
    Mesajlar
    4,122

    Default

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnönü stadını yıkıp daha modern bir stad yapmak isteyen Beşiktaş'a kötü haber verdi. Bakan Günay, "Kendime 'Dolmabahçe Sarayı'nı denize iten bakan' dedirtmem" dedi.

    Vatan gazetesine konuşan Bakan Günay Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulu'nun Beşiktaş İnönü Stadı ile ilgili vermiş olduğu karardan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

    Günay şunları söyledi:

    İnönü Stadı'nı yıkıp kapasitesini büyütme projesi ilk bana geldiğinde 'hayır' demiştik. Boğaz'ın kıyısına üstelik dolgu bir bölgeye böyle bir stad yapamazsınız dedik. Ben konu kapandı zannediyordum. İmar planını Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulu'ndan geçirmişler. Bunu uygulamaya koydurmadım. Yüksek Kurul gündemine taşıdım ve dolayısıyla kararın uygulamasını durdurdum.

    Belki birşeylere inat, belki bir kasıt buraya stad yapılmış vakti zamanında. Ancak burası dolgu bir bölge. Swissotel yapıldığında Dolmabahçe Sarayı etkilendi. Ardından Gökkafes ortaya çıkarıldı. Bunlar uzun vadede saraya zarar veren yapılar.

    Swissotel ve Gökkafes'i belki buradan artık kaldıramayız ancak stadı büyütmeyin diyebiliriz. Burası zaten riskli bir bölge. Stadı büyütürseniz toprağın hafızasını bozarsınız. Kesin olan bir şey var ki sarayın, saat kulesinin olduğu bölgenin hava alması lazım.

    İTÜ'den de Dolmabahçe Sarayı'nın çöktüğüne dair bir rapor isteyeceğim. Anıtlar Yüksek Kurulu da bu konuyu daha ayrıntılı inceleyecek. Tarihe karşı sorumluyum. Birilerinin rant üretmesine izin veremem. Kendime 'Dolmabahçe Sarayı'nı denize iten bakan' dedirtmem.

    Burayı eski dokusuna kavuşturalım istiyoruz. Elimizdeki eski gravürlerde buranın eski hali belli. Bölgeyi tekrar eski dokusuna kavuşturabiliriz. Akaretler Sıraevler gibi bir ortam burada yaratılabilir. Kafeler, sergi alanları, restoranlarla donatılmış bir kültür merkezi bir konser alanı oluşturulabilir. Bu plan daha önceki Beşiktaş yönetimlerine sunuldu 'Size istediğiniz yerde yeni stad yapalım' teklifi götürüldü ve onlar da 'Haklısınız. En doğrusu bu' demişti.

    İnternethaber
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

  27. #27
    Nesil
    2007
    Yer
    Adana
    Yaş
    34
    Mesajlar
    6,566

    Default

    Belki birşeylere inat, belki bir kasıt buraya stad yapılmış vakti zamanında. Ancak burası dolgu bir bölge. Swissotel yapıldığında Dolmabahçe Sarayı etkilendi. Ardından Gökkafes ortaya çıkarıldı. Bunlar uzun vadede saraya zarar veren yapılar.

    Swissotel ve Gökkafes'i belki buradan artık kaldıramayız ancak stadı büyütmeyin diyebiliriz. Burası zaten riskli bir bölge. Stadı büyütürseniz toprağın hafızasını bozarsınız. Kesin olan bir şey var ki sarayın, saat kulesinin olduğu bölgenin hava alması lazım.

    İTÜ'den de Dolmabahçe Sarayı'nın çöktüğüne dair bir rapor isteyeceğim. Anıtlar Yüksek Kurulu da bu konuyu daha ayrıntılı inceleyecek. Tarihe karşı sorumluyum. Birilerinin rant üretmesine izin veremem. Kendime 'Dolmabahçe Sarayı'nı denize iten bakan' dedirtmem.
    bu tür sorunlar varken stadın yıkılıp yerine yeni bir stad yapılması imkansız. belki başka bir yere yapılır.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •