Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bütün stad BJK seyircisi olacak Bir de takım olarak da ne zamandır bu maça bileniyor Beşiktaş. Hırslı başlayıp ilk yarıda gol atamazlarsa ikinci yarıda İBB'nin bulacağı kontra ataklar veya defansın arkasına atılacak toplar tehlikeli olabilir.
İBB bizi sezon içerisinde 2 defa yendi.Zaten her zaman bizi zorlayan bir ekip.Stoperde sıkıntı yaşıyoruz.Zor bir karşılaşma olacağı kesin.Umarım kaliteli oyuncularımız ağırlıklarını koyarlar ve rahatça kazanırız.
So what?
Saike
Beşiktaş alacaktır kupayı..
İBB'nin kazanmasını istiyorum ve bekliyorum.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
İnşAllah İ.B.B kazanır hakediyorlar gerçekten Avrupa'ya gitmeyi...
Sezonun kırılma noktasında ama hakem hataları ile ama kendi becerileri ile bize çelme takmışlardı Olimpiyat'taki maçta. Bu sefer aynı senaryo olmayacak. Haftalardır bu maçı bekliyoruz ve önümüzdeki yıl avrupa kupalarında boy göstermek istiyorsak elimizdeki tek koz bu. Bu durumun da herkes bilincinde. Futbolcularımız ona göre oyun oynayacaklardır. Ben handikaplı bir galibiyet bekliyorum takımımdan.
Havutçu: Bu final uzun süre unutulmayacak
9 Mayıs 2011 17:20 | NTV Spor ve Ajanslar
Beşiktaş'ın teknik direktörü Tayfur Havutçu, rakipleriyle uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir final maçı oynayacaklarına inandığını söyledi.
![]()
Ziraat Türkiye Kupası finalinde 11 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Tayfur Havutçu, rakipleriyle uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir final maçı oynayacaklarına inandığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile birlikte Lig TV'nin sorularını yanıtlayan Havutçu, iki takımında kupayı kazanmak istediğini vurgulayarak, "O gün iki takım da kupayı kazanmak için var gücünü ortaya koyacaktır. Zevkli bir maç olacak, güzel bir atmosferde oynanacak. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir final olacağını düşünüyorum. Umarım biz kazanırız" dedi.
Tayfur Havutçu, maçta çoğunlukla Beşiktaş taraftarı olacağını belirterek, "Güzel bir atmosfer olacak. Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ve Abdullah hocayı tebrik ediyorum. İstikrar modeli ortaya koyuyorlar. Bu alışık olmadığımız bir model. Ligden erken koptuk. Avrupa kupalarına katılabilmek için en büyük hedefimiz Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak. Bunun için yatırımlar yapıldı. İki takım da kupayı almak istiyor, hak eden kazansın" diye konuştu.Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadıkları iki maçı kaybetmelerinin kendilerinde olumsuz düşünce oluşturmayacağını aktaran Havutçu, "O maçlardan gerekli dersleri çıkardık. Aynı hatalara final maçında düşmek istemiyoruz. Kadromuzda üst düzey finallerde oynamış futbolcular var. Bu bir final maçı. Ligde iki kez kaybetmiş olmamız, bizde olumsuz düşünce oluşturmaz" ifadesini kullandı.
"BURSASPOR MAÇINI OYNAMAK İSTİYORDUK"
Tayfur Havutçu, iptal edilen Bursaspor maçında gençlere yer vermeyi düşündüklerini vurgulayarak, "Biz maçı oynamak istiyorduk, ama olmadı. Türk futbolunda görmek istemediğimiz olaylarlardı. Bu açıdan üzgünüz" dedi.Bazı oyuncuları Bursaspor maçında dinlendirmeyi düşündüklerini anlatan Havutçu, "Zorlu bir deplasman maçı oynayacaktık. Kartlar ve sakatlıklar olabilirdi. Her şeyi hesap etmek zorundaydık. Bazı genç oyuncularımızı görmek istiyorduk" diye konuştu.
"En azından 1 kupa"
9 Mayıs 2011 17:15 | NTV Spor ve Ajanslar
Beşiktaşlı Roberto Hilbert, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak sezonu en azından 1 kupayla kapatmak istediklerini söyledi.
![]()
Beşiktaş'ta oynayan Alman oyuncu Roberto Hilbert, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Türkiye Kupası'nda yenerek Avrupa Ligi'ne katılmak istediklerini söyledi.
Hilbert, Alman spor dergisi Kicker'e verdiği röportajında, ligde durumlarının istedikleri gibi olmadığını belirterek, "Hedefimiz şampiyon olmaktı. Ancak şimdi Türkiye Kupası üzerinden Avrupa Ligi'ne katılmaya çalışacağız"dedi.
Alman 1. Ligi takımlarından da kendisine teklifler getirildiğinin hatırlatılması üzerine de Hilbert, bunların önemsiz teklifler olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da oldukça memnunum. Ama performansımın memleketimde de kaydediliyor olması memnuniyet verici bir şey" diye konuştu."Bu, sezonu kurtarır mı?" şeklindeki bir soruya karşılık da Hilbert, Türkiye Kupası ile bu sezon en azından bir kupa kazanmış olacaklarını belirterek, sezonun en önemli karşılaşmasının kendilerini beklediğini, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı oynadıkları 2 maçı da kaybettiklerini kaydetti.
Guti, Simao ve Ricardo Quaresma ile ligin en pahalı takımlarından birine sahip olan Beşiktaş'ın neden 6. sırada olduğunun sorulması üzerine de Hilbert, bunu kendilerinin de bilmediğini, sezon başladıktan sonra toplam 20 oyuncunun sakat olduğunu ve bir galibiyet serisi yakalayamadıklarını ifade etti.
Hilbert, ligin daha da güçlendiğine dikkat çekerek, Trabzonspor, Bursaspor ya da Gaziantepspor gibi kulüplerin kalite açısından büyük takımlara yetiştiğini savundu.
Hilbert, teknik direktör Bernd Schuster'in neden görevine son verildiğinin sorulması üzerine de, Beşiktaş'ta taleplerin her zaman yüksek olduğunu, bu taleplere karşılık veremediği gerekçesi ile Beşiktaş kulübünün Schuster ile yollarını ayırdığını söyledi.
Beşiktaş'ta gelecek sezon Louis van Gaal ya da Guus Hiddink gibi isimlerin teknik direktör olarak görev yapabileceğinin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine de Hilbert, bunların söylenti olduğunu, şu an takımı Tayfur Havutçu'nun çalıştırdığını ve Havutçu ile çoğu kez kazandıklarını belirtti.
Beşiktaş'ta 2013 yılına kadar sözleşmesi olan Alman oyuncu, 42 maçta forma giydiğini, son olarak da yönetimin kendisinden memnun olduğunu söylediğini kaydetti.
Holosko Beşiktaş'a karşı yok
9 Mayıs 2011 16:46 | NTV Spor ve Ajanslar
Beşiktaş'tan İstanbul Belediye'ye kiralanan filip Holosko finalde büyük ihtimalle forma giymeyecek.
![]()
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş ile 11 Mayıs Çarşamba günü yapacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçında Filip Holosko'nun çok büyük olasılıkla oynamayacağını açıkladı.
Avcı, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, Beşiktaş'tan kiraladıkları Holosko'nun duygusal bir oyuncu olduğunu belirterek, "Beşiktaş bize bu
transferde yardımcı oldu. Empati yapıp hem oyuncu hem de Beşiktaş tarafından bakmak lazım" dedi.
Bu maçın bir lig maçı olmadığını vurgulayan Abdullah Avcı, "Empati yaptığımda duygusal bir oyuncu, bu işten yıpranacağını düşünüyorum. Beşiktaş bir güzellik yapmıştır. Holosko da duygusal bir oyuncu. Holosko yüzde 99 final maçında bizimle olmayacak" diye konuştu.
"YARI FİNALDEKİ KADRO OLACAK"
Abdullah Avcı, ligde son yaptıkları Medical Park Antalyaspor maçında 9 oyuncularına yer vermediğini belirterek, "Finalde, yarı final oynamış, iyi sonuç almış kadro ağırlıklı takım oynayacak" dedi.Kupayı kazanmayı iki takımın da çok istediğini kaydeden Avcı, "Finalde olmak bizim için çok önemli. Çok keyifli güzel müsabaka olacak. Az hata yapan kazanacaktır. Herkesin ihtiyacı var kupaya. Bizim ilk olacak. Umarım biz kazanırız. Gelişmemiş açısından önemli olacaktır" şeklinde konuştu.
Abdullah Avcı, Beşiktaş'ın Bursaspor ile yapacağı maçın iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Belki kart olabilirdi, cezalı oyuncuları olabilirdi. Son durumları görebilirdik. Ama oynanmadı, bizim yapabileceğimiz bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Rakiplerini bu sezon ligde iki kez yenmelerinin kupa finali öncesi önemli olmadığını vurgulayan Avcı, "İki maçta da yendik ama bu maçta da yeneriz duygusu yok. Burada bir kupa maçı var" dedi. Karşılaşma için taraftar grupları "Boz Baykuşlar"ın yaklaşık 3 bin kişiyle kupa finalinde olacaklarını belirten Avcı, taraftarlarının olmasının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.
Çok korkuyorum bu maçtan... :/ Umarım alırız kupayı.
ibb nin alcağını düşünüyorum
Beşiktaş'ın kazanması ülke futbolu açısından çok daha iyi olur. Beşiktaş alırsa seneye avrupada yine en azından gruplardan çıkar ama İBB alırsa ön elemede en güçlü takımlardan biriyle eşleşecek olması nedeniyle grupları bile göremeyebilir.
İBB'nin 4000 kişilik bir taraftar grubu olacakmış maçta.Yensen de Yenilsende de öyle dediler.
"Üzerimizde baskı yok, rahatız"
10 Mayıs 2011 17:05 | NTV Spor ve Ajanslar
Kupa finalinde Beşiktaş ile karşılaşacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, baskı hissetmediklerini ve çok rahat olduklarını söyledi.
![]()
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı final maçının bir bayram şenliği gibi düşünülmesi gerektiğini belirterek, bu tür maçlarda kaybedenin olmadığını söyledi.
Lige renk katan bir takım olduklarını ve geçen yıl Türkiye Kupası'nda belirledikleri hedefe ulaşamadıklarını vurgulayan Avcı, "Geçen sene çeyrek finali yakalayıp, Trabzonspor'a kaybettik. O gün, 'neden biz final oynamayalım' demiştim. Bugün bunu gerçekleştirdik. Ben takımımla, oyuncularımla bu anlamda gurur duyuyorum. Finalde Türkiye'nin en önemli kulüplerinden bir tanesiyle oynayacağız. Ligdeki müsabakaların hiç bir anlamı, değeri yok, ortada bir kupa var. Bu kupayı her iki takım da almak isteyecek. Beşiktaş da bizim gibi buna odaklanmış durumda" dedi.
Avcı, lig maçlarının konsantrasyonu veya telafisinin olabileceğini ancak kupa finalinde böyle bir şansın olmadığını belirterek, "Tek maç, tamamen ona odaklanılmış durum var. Bundan evvelki istatistikler, bizim bir iki maç fazla kazandığımızı gösterebilir ama ortada kupa var. Bunun konsantrasyonu farklı. Biz sadece Beşiktaş'a karşı değil, her maçta iyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Kamuoyunun da takdirini alıyoruz. Bu bizi son derece mutlu ediyor. İstikrar, aile ortamı, sağlıklı iletişim kuran oyuncu gurubu, değişime ve gelişmeye açık olmamız, bu anlamda örnek olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.
HOLOSKO'NUN OYNAMAMASI
Avcı, Filip Holosko'ya kadroda yer vermemesiyle ilgili de, "Filip Holosko iyi bir profesyonel, iyi bir oyuncu. Hedefi, tekrar Beşiktaş'a dönmektir. Empati yapıp, onun yerine kedimi koyduğumda, Filip Holosko'nun zihinsel ve psikolojik anlamda bir takım sıkıntılar yaşayacağını düşünerek, hem de Beşiktaş'ın bize yaptıkları karşısında oynatmamayı düşündük. Bu da Türk futbolu adına örnek olur diye düşünüyorum. Filip Holosko'nun, görev verildiği takdirde en iyisini yapmaya çalışacağına yüzde 100 eminim ama aynı zamanda çok duygusal bir çocuk. Empati yapıp, bu kararı verdim ve kendisi buna saygı gösterdi" şeklinde konuştu.
Büyük takımlara karşı iyi oyun oynayan ve bundan keyif alan bir takım olduklarını belirten Avcı, "Takım birlikteliğini ve bütünlüğünü sağlayan takımlar, bugünün futbolunda saha içerisinde başarılı oluyorlar. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Final maçı için bizim üzerimizde baskı yok, biz rahatız" dedi.
İbb beşiktaşa ters gelen bi takım bende ibb'nin kazanmasını istiyorum![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
İnşallah.
lig :
Fenerbahçe - Beşiktas 2-1
Beşiktas - Fenerbahçe 1-2
kupa finali
2-1 + 2-1 = Beşiktas - Fenerbahçe 4-2
lig :
Beşiktas - İBB 0-2
İBB - Beşiktas 2-1
kupa finali
2-0 + 2-1 = Besiktas - İBB 4 - 1
So what?
Saike
Tabi Şemsi gırh yapar değil mi kardeşim
Şaka bir yana bu sabah benim de içimden 4-1 ya da 3-1 gibi bir skor geçti. Tek maç handikaplı basmayı tasarlıyorum![]()
İ.B.B Kupayı Alır BozBaykuşlaaaaR![]()
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
İnşallah İBB alır .
alt olur diye düşünüyorum ama alırız maçı Allah ın izniyle![]()
eto'o bitmiş.
kalbim boz baykuşlardan yana olsa da ağır favori beşiktaş... lig maçına benzemez kupa finali olduğu için beşiktaş çok etkili olacaktır. zaten holosko da oynamıyor.
Berabere biter![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Güzel maç olacaktır. İBB'de iyi top oynuyor. Bozbaykuşlar'da organizasyon düzenliyordu Kayseri'ye. İBB Avrupa Ligi'nde mücadele etse, bana başarılı olabilecekler gibi geliyor. Gönlüm İBB'den yana. İki takımada başarılar.
Kupayı almak için en az 2-3 fark yapmamız lazım. İbb'den her an 2 gol yiyebilecek durumdayız.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
İBB'nin almasına bozbaykuşlar avrupada duyulma şansına sahip olabileceği için sevinirim
Onun dışında Avrupa arenasında bizi temsil edecek takımın İBB yerine Beşiktaş olmasını yeğlerim , umarım beşiktaş alır.
Maç Kayseride ve ben gidemiyorum ihmalden ötürü.Zamanında almadım bileti.Kazanırız umarım.
Taraftar adeta İnönü'ye çevirmiş atmosferi. Bunun da bize büyük katkısı olacak. Şimdi görsünler yeni stat yapıldığında taraftarın neler yapabileceğini..