Sayfa 4 / 8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 222 sonuç

Konu: Türkçe'nin Oyunda Olmamasının Nedeni?

Quote Originally Posted by ahyay View Post
    İnternetten oyun indirmek de korsandır.

Herkes gerekli gereksiz birsürü oyun alıyo. O kadar oyunun hepsini birden oynayamazsınki. Birkaç tane adam gibi oynayacağın oyun al.

Herkesin orjinal oyun almaya parası yokki. Eğer orjinal oyun daha ucuz olsaydı herkes orjinal alırıdı. Adamlar sürümden kazanırlardı bence.

Ayrıca oyunun orjinalinde Türkçe olmamasının bize kıllıklarından olduğunu hiç sanmıyom. Orjinelinde hem Türkçe olsa hemde ucuz olsa sürümden acayip kazanırlar.
    Sözlerine katılıyorum arkadaşım.Ama bu benim fikrim sonuçta benim oynadığım tarz oyunlar belli ve fazla sayılmaz bunlarıda download ediyorum bi yolunu bulup.Böle bir şansım varsa ve bu engelenemiyorsa devam ederim yani .Ha şunu da belirtiyim fm nin türkçe orjinali çıksa cidden alırım arşivlik olacak tarz da bir oyun çünkü.Türkçe yapmıyolar diye siyaset sokmak da saçma bence.

2. Default

Oyunda Türkçe yok diye hayıflanmak yerine orjinal Cd almalı!
    Alım gücünüz yoksa Neden Türkçeside yok diye Ağlanmamalı!

Türkiye ligi neden kötü yapılmışın sebebi ise Türkiyeden SI e yardım eden paralı yada parasız şekilde çalışanların bilgilendirmedeki yetersizliğini düşünmeli!

asla orjinal alipta elin gavuruna para kazndirmam yeterince kazandiriyoruz zaten

Quote Originally Posted by OnurusXus View Post
    asla orjinal alipta elin gavuruna para kazndirmam yeterince kazandiriyoruz zaten
    elin gavurunun yaptığı oyunu nasıl oynuyosun ama

arkadaşlar fm 2007 en geç hangi tarihte çıkar bileniniz varmı varsa lütfen cevap yazsın

arkadaşlar bence boş yere orjinalini almayın elin gavuruna kazanıyor parayı

türkiyede korsan olayı oldugundan dolayı aga...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ya türkcede olsa ingilizcede olsa benim işimi görüyo ben oyniyimde hem bi oyuna okadar para verilmez orjinal oyunlar ın fiyatı pahalı biraz yane türkiyede okadar para verilmez verenler çok az hem bi kaç kişi vermiş oda pek etki etmez hem zati orda 3 dil falan var sadece 3 ülkedemi orjinal alınıo bu oyun sadece türkce deil daha bi çok dil koymamıslar şimdi onlarlada kim ugrasacak demişlerdir büyük ihtimalle en çok satılan 3 ülkenin dilini koymuslar digerleride kendi dilleri için kendileri calıssınlar demişlerdr mutlaka

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by leave_992 View Post
    onlar biizm ligimizi kötü yapıyolşar ama biz patchlerler bunu füzeltiyortuz bence bu sorun değil...eğer ben üretseydim fm yi kesinlikle türlkçe çıkarmazdım çünkü neredeyse her mahallede korsan cd satan yerler var
    patchleri sen hazırlamıyon nasılsa
    Ve burda taktiğinden Tükçe yamasına kadar siteye emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Siz olmasaydınız nasıl fm oynardık bilemiyorum...
    Last edited by sonOsmanLI : 04.Ocak.2008 at 01:25

Crysis oyununu bilmiyeniniz yoktur heralde.Oyunlarına türkçe dil desteği ekleyerek oyunun satış rakamlarını inanılmaz arttırdılar.

Bu başarıyı gören EA games'in bundan sonra oyunlarının içerisine türkçe dil
    desteği eklemeyi planladığına dair söylemlerde dolaşıyor.

Durum böyleyken si games neden hala türkçeyi oyun dili olarak eklemiyor?
    Türksportal'ın da sigames karşısına bu örneklerle çıkmasını ve oyun diline türkçenin eklenmesini istemesinin yararlı olucağını, hatta çeşitli anket vs, orginizasyon şeklindede bu önerinin desteklenmesi ile bir sonuç alabiliceğimizi düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Demekki Turkcell Turiye super ligini haklarini satin almakla beraber EAye cok para yedirmiski LIGImizi yapip hemde iyi yapmislar oyunu, Cunku turk takimlari FB GS psv ve ajaxtan guclu

Hayatimda HİÇ Orjİ. Oyun Almadim Koly Kolayda Almam.......:d

Arkadaşlar forumda bir kaç kez cyrsis in Türkçe olması ile başarılarından söz edildiğini duydum. Bu başarıyı avrupa liglerine göre değilde türkiye ye göre değerlendiriyoruz. Öncelikle cyrsis bir başarı elde etmiştir bu doğrudur ancak bu başarı sadece Türkiyede bir başarıdır ve avrupa standartlarında çokda sağlam bir başarı olduğu söylenemez. Yani cyrsis in ülkemizdeki tirajı avrupada çokda hatrı sayılır bir tiraj değildir. Bu ek bilgi ışığında cyrsisin başarısını abartmazsak sevinirim. Zira cyrsisle karşılaştırdığımı FM bu gün itibari ile dünyada en çok satılan oyunlar arasındadır.

Tek çözüm Avrupa'da oyun asgari ucretin kaçta kaçı ise buradada aynısı olsun o zaman hepimiz orjinal alalım dengeli bi hesaplama değilmi sizcede ?

bu oyunun Türkçe yaması ne zaman çıkar acaba ?

Konuyu tamamen okuduğumda oynun Türkiye'deki fiyatından, Sports Interactive'in bizi cezandırdığından söz etmişsiniz. Bunun için de birşeyler yapmamız gerektiğinden (daha çok orjinal oyun almaktan) bahsetmişsiniz. Bunların hepsi tek başına değerlendirildiğinde bütün sorunun gerçekten nedenleri. Ama bu oynu Türkiye'ye getiren Aral İthalat'ın da burada biraz baskıcı olması gerekmez mi? Yani Türkiye'de Türkçe dil seçeneği ile yapılan bir oynun ne kadar etkili olacağı bence vurgulanabilir.. Maliyet konusuna gelince arkadaşlar yapımcı firmanın Türkiye'ye göndereceği oynu ucuz yapması diye birşey olamaz ama Aral İthalat bu oynun fiyatını düşürebilir.. Bir de adamlar Türkiye'yi bir pazar olarak görmüyorlar diye söyleyenler var.
    Ben burada önce kendimizi (oynu orjinal almayan bizleri) sonra da ithalatçı firmayı suçluyorum. İthalatçı firma, yapımcı firmaya geri besleme yapmazsa yapımcı firma ne bizi sallar ne de Türkçe dil seçeneği yapmayı aklına getirir..Ayrıca orjinal oyun almak isteyipte alamayan arkadaşlarımız da dağıtımcı firma(ithalatçı firma)'nın oynun pazarlamasını ve dağıtımını kötü yaptığı için mahrum kalmaktadır. Sanırım bu da Türkiye'de adamların tekel olması yüzünden bu kadar duyarsız olabilirler. Sonra da tv'ye çıkıp Türk oyuncularından yakınırlar.
    Ve sonra da biz kendi kendimize sorarız orjinal oynun bize getirisi nedir diye..

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by corvus View Post
    Arkadaşlar forumda bir kaç kez cyrsis in Türkçe olması ile başarılarından söz edildiğini duydum. Bu başarıyı avrupa liglerine göre değilde türkiye ye göre değerlendiriyoruz. Öncelikle cyrsis bir başarı elde etmiştir bu doğrudur ancak bu başarı sadece Türkiyede bir başarıdır ve avrupa standartlarında çokda sağlam bir başarı olduğu söylenemez. Yani cyrsis in ülkemizdeki tirajı avrupada çokda hatrı sayılır bir tiraj değildir. Bu ek bilgi ışığında cyrsisin başarısını abartmazsak sevinirim. Zira cyrsisle karşılaştırdığımı FM bu gün itibari ile dünyada en çok satılan oyunlar arasındadır.
    hatalı bilgi efendim bu. Avrupa'ya göre ya da Türkiye'ye göre değil Dünya'da nereye bakarsanız bakın Crysis'in Türkiye satışları ciddi satışlardır. ilk günde 3000 adet satış ve günümüze kadar yaklaşık 25000 satış rakamı azımsanacak bir sayı değildir ve dünyada nereye giderseniz gidin benzer ekonomik koşullara ve nüfusa sahip her ülke için çok da iyi sayılardır. FM'nin Crysis'ten çok daha fazla tutulacağını düşünürseniz 49 YTL'ye çıkartılacak Türkçe destekli FM oyunu nereden baksanız toplamda 50-60 bin satışa yaklaşacaktır hatta belki 100 bini bulabilir. ortalama oyun satışlarına bakıldığında bu adet oldukça iyi bir satış değeridir.

18. Default

para verip alsak ta korsanlıkta yapsaktaaa bu oyunuu türkçeleştirmekk fm yapımcıları için okadar masaraflı bir şey değil sonuçda sadecee yazılar türkçeleşiyorr. bir seslendirme söz konusu değil, bi bildikleri vardır herhalde.

eğer fiyat uygun olursa türkiye fm yi orjinal alacaına eminim çünkü bn bakıorum orj oyun fiyatlarına 50 dan aşağı yok e nie bn parama kıyıım ki 5 milyon vermek varken bu fiatlar düşünce eminimki herkes orj oyun alacaktır

Quote Originally Posted by EmRe0101 View Post
    bu oyunun Türkçe yaması ne zaman çıkar acaba ?
    yok mu cevap???

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

2007 de cok kısa bir surede cıkmıstı 2008 yaması gecıktı bana gore acaba 2007 nın 2008 e uyumlu oldugu ıcınmı.

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Quote Originally Posted by EmRe0101 View Post
    yok mu cevap???
    Beklemedeyiz..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Acaba Sigames Türkçe yamanın Türkiye'de FM'nin korsan olarak satışını tetiklediği ihtimali yüksek olduğu için artık bu girişimin yöneticilerimiz tarafından yapılmamasını istemiş olabilir mi?

Quote Originally Posted by onurphaned View Post
    Acaba Sigames Türkçe yamanın Türkiye'de FM'nin korsan olarak satışını tetiklediği ihtimali yüksek olduğu için artık bu girişimin yöneticilerimiz tarafından yapılmamasını istemiş olabilir mi?
    Alakası yok!!Sonuçta oyunun korsanını alacak insan ingilizcede olsa gider korsanını alır..
    Last edited by sardokar : 28.Ocak.2008 at 17:02

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    Alakası yok!!Sonuçta oyunun korsanını alacak insan ingilizcede olsa gider korsanını alır..
    Tamam hak veriyorum sana ama SI'nin oyunun Türkçe dilinde yayınlanmasına karşı korsan konusunda tepkisi olup da bu talebi kabul etmiyorsa böyle bir durum olmuş olabilir. Veyahut SI'nin böyle bir isteği olmamış olsa da SI'nin talebimize olumsuz yanıt vermiş olması Türkçe yama konusunda yöneticilerimizin motivasyonunu kırmış olabilir. Ya da eski ekip tekrar toparlanamamış, bu yüzden çalışma başlayamıyor olabilir. Son bir ihtimal de 8.0.2'nin çıkması bekleniyor olabilir. CM3'ten beri bu oyunu severek oynamaktayım. Eğer FM2008 Türkçeleştirilmesi için bir çalışma başlatılırsa seve seve katılırım.

Bu soruya en iyi bir yöneticimizin cevap vermesi uygun olur, benimkisi sadece tahmin.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bende iyi İngilizce yok ama iyi İngilizce bilen arkadaşlar var Eğer adam yoksa verin bana bir bölüm çevirtirim ben.

cd lerle tanıştığımdan beridir bitane bile orjinal almadım....Korsan Taklıyoruz. .Cepte para yokki...Varda ben mi almadım

:muhaha:
    ALEN SAHAYA ÜÇLÜ ÇEKTİR KARTALA

her oyunu orjinal almama ragmen bu yil yasadigm maddi sikintilardan dolayi fm 2007 yi 2,5 ytlye almistim FM 2008 ciktiginda orjinal almaya calisacagim

29. Default

ya bu kişisel bi mesele değil.tamamen devletin insiyatifinde.yani yasayı çıkar ve uygula bak bakalım fm ve diğer oyunlar türkçe oluyor mu olmuyor mu?e tabii bide oyunu alacaksın ki adamlar para kazansın dimi?

Nesil
    2006
    Yer
    Dünyada Bir Yer

Niye olsun ki ???

Sayfa 4 / 8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri