Çok kötü oynadık halil altıntop mevlütün yerine olsaydı çok iyi olurdu..Mevlüt çok heyecanlı bi şey yapamadı..Tuncay futbolu bıraksınArda kesinlikle oynamalı..
Çok kötü oynadık halil altıntop mevlütün yerine olsaydı çok iyi olurdu..Mevlüt çok heyecanlı bi şey yapamadı..Tuncay futbolu bıraksınArda kesinlikle oynamalı..
olayı kişiselleştirenler için son uyarım. milli takımı eleştirmeye devam edelim.
Hazırlık maçlarında iyi oynamasakta turnuva havasına kapılıp birşeyler yaparız diyordum fakat gördüm ki hala sistemimiz yok doldur ileri 1.70 boyundaki Nihat kafa topuna çıksın alsın gol atsın. Resmen bunu bekliyoruz. Defans oyuncusu olan Pepe'nin verkaçlarla defansımızı yarıp gol atması ise rezillik. Rakibin 3 topu direkten döndü. 1 puanı dahi haketmedik.
Maçtan önce en çok tartışılan oyuncu olan Kazım en çok göze batan oyuncuydu. Aurelio'nun da hakkını vermek gerekir elinden gelenin en iyisini yapmadı belki ama yine de iyidi gerisi ise maçın bitmesini bekledi o kadar.
Artık önümüzde fazla seçenek yok. Ya 2 maçı da kazanıp devam diyeceğiz ya da İsviçre tatili yeter diyip evimize döneceğiz.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Herkes bu bayrak için oynuyor. Galatasaraylısıda, Beşiktaşlısıda, Fenerliside, Trabzonlusuda. Takım yorumlarına bakalım 23 kişilik Türk Milli Takımını konuşalım herkes bu bayrak için oynuyor. Çanakkalede şavasırkende Fener, Galatasaray ve Beşiktaş vardı gene var. Bu yüzden takım renkerine bakmadan yorum yapalım. Haddim olmadan yazdım, kusur işlediysem af ola.
turkiyede en formda olan arda mutlaka oynamalıydı bence.cunku neler yaptığını koca sezon görduk.biz ise tuncayı oynatıyoruz.mac içinde ne yaptı su adam.top kaptırmaktan başka.tam bi husranlık.hemen kendine gelmeli biran önce
Arkadaşlar ne oluyoruz ya.Yorumlardan öyle anlıyorum ki maçı;bazıları istemediği futbolcuyu yermek için izlemiş,bazıları sevdiğim futbolcu iyi oynasında onu öveyim diye izlemiş,bazıları beğenmediği milli takımın yenilmesine kendisi haklı çıktığı için sevinir hale gelmiş.Bu nedir ya,bu bizim takımımız.O ve ya bu oynamış,sonuna kadar destekleyeceğiz,istediğmiz oyuncular oynasaydı yenecekmiydik?Napalım yani,yenildik Portekiz'e tutmayalım mı takımımızı,desteklemeyelim mi evlatlarımızı?Yenilmeyeceğiz diye bir kaide mi var?Böyle bir senet mi imzaladı Terim turnuvadan önce.Her zaman bu kadar kötü mü olacak Tuncay ve Emre.İsviçre maçını bunlar alırsa ne diyeceğiz ve ya İsviçre maçını hepimizin beğendiği Servet,Aurelio,Kazım yüzünden kaybedersek ne diyeceğiz.Yorumlar 180 derece değişecek bence.Skor taraftarlığı,skor yorumları yapmayalım arkadaşlar.Herkes sakin olsun bence,önümüzde iki tane önemli maç var.Ben bunlardan gerekli puanları alıp çıkacağımızı düşünüyorum ve umut ediyorum.Bazılarımız şimdiden havlu atmış.Şaşırıyorum gerçekten.Öyle yorumlar varki bu yorumları bizim takımımız için Ermeniler,Yunanlılar yapmaz.Bu kötü bir istisnaydı ve bir daha yaşanacağını ummuyorum ve herkesin sağduyulu olmasını,düzgün bir şekilde maçın kritğini yapıp,önümüzdeki maçlar hakkında düşündüklerimizi yazmamızı diliyorum...
Belki haddimi aşan bir yorum yaptım ama,gerçekten yorumları okudukça bizlere yakışmayan yorumlar olarak gördüm ve çok üzüldüm...
Haddi mi aştıysam özür dilerim...
o çıksın bu oynasın bu oynmasın o olsaydı şu gelseydi ile olacak işler değil artık bunlar. Fatih Terim takımı adam gibi bir sistemle oynatsın. Ha tamam deriz ozaman bizim takımımız böyle oynuyor ama gücü bukadar Portekiz'e yenildi olmaz mı olur. Ki zaten Portekiz turnuvada favori gösterilen bir takım. Ancak bu akşam ne yaptıgını bilmeyen 11 oyuncu vardı sahada. Kim neden orada ne yapması gerek bilmeden koşuşturup durdular.
Tuncay sakattı, daha yeni iyileşmişti ondan kötü oynadı.
İsviçre veya Çek Cumhuriyeti'ni mutlaka yeneceğimizi düşünüyorum ama iş inşaallah averaja kalmaz.
inşallah bi ders cıkarda.diğer macları kazanırız.turkiye olarak dileğimiz o.
Oyunculardan bazıları hariç eleştirilecekse Fatih Terim eleştirilmelidir..
Sabri'yi ortasaha da görünce ne oluyor dedim. Bu oyuncumuz orda kötü de oynasa suçlu değil çünkü Sabri ortasaha oyuncusu değil kanat oyuncusu.
Emre Aşık sakatlanan Gökhan Zan'ın yerine oyuna girdi. Kötü de oynasa suç onda değil o yaşta ki birini kadroya çağıran Fatih Terim'de dir. İbrahim Toraman'ın bu takımda olması gerekiyordu. Ayrıca Oftaş'da çok iyi bir sezon geçiren İlhan ve Giray ikilisinden bir tanesi en azından yedek de olsa çağrılmalıydı kadroya..
M.Topuz ve M.Yıldız neden yoktur bu kadroda eleştirilmelidir. Bu adamların daha ne yapması gerekiyor oynamak için .. Emre B. koca sezon oynamadan bu formayı sırf ismi için giyecekse form grafiği yüksek olan oyuncuların Milli Takıma alınmamaları eleştirilmelidir..
Orta saha da oyunu kuracak , forveti pozisyona sokacak oyuncumuz yokken Yıldıray'ın kadrodan çıkartılması eleştirilmelidir.
Bu kadar forvet içinden Nihat,Mevlüt ve Semih ile turnuvaya gidilmeside eleştirilmelidir.
Kazım'ın çok doğru bir tercih olduğunu bir kez daha gördük maçta. Koskoca 11 kişilik takımda adam eksiltebilen adam geçebilen TEK kişiydi.Ve takımın bence en iyisi aurelio servet kazım üçlüsüydü.
Tuncay tam bir hiçti sahada... Arda'dan hızlı ve daha seri olduğu için oynadığı belli ama istenileni veremedi. Bir sonraki maç Arda Tuncayın yerinde sahada olmalı. Sabrinin ise artık eminim hiç bir şekilde futbol zekası yok. Servet çok iyiydi. Gökhan zan saatli bomba gibi.. Emre aşık bay penaltıcı olarak akıllarda kalırken bugünde görevini tam yapamadı. Genelde yerden alınan topları havadan adam kaçırmaya çalışarak harcadık haliyle takımın en kısa 2 ismi nihat ve emre sahadan silindi gitti. Mevlüt ise sarkık forbet, sen pepe gibi hızlı bir defansa adam kaçırabilirsen ne ala..
Onun dışında takıma fazla yüklenmemek gerekir, karşıdaki takım gerçekten güçlü bir takımdı ve defansta ufak bir hata kaybe neden oldu.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Fatih Terim Yıldıray'ı sistemimize uymadığı için çıkardık demişti. Şimdi çıksın ekran karşısına da o Yıldıray'ın uymadığı sistemi bizlere anlatsın. Nasıl bir sistemmiş bu ki maç içersinde 2-3 pas yapamadık. Futbolcularımız sahada adeta boş boş gezindi.Ne sistemmiş bu kardeşim ya çözen varmıdır acaba .
Portekiz karşısında 60 dakikayı adeta tek ayakla oynayan Servet Çetin, maçın sonunda milyonlarca taraftarı kahretti...
Milli Takım doktoru maçtan sonra yaptığı açıklamada, Servet'in iç yan diz bağlarında birinci derecede hasar olduğunu, bugun son bir muayene yapılacağını ve Servet'in büyük ihtimalle turnuvayı kapatabileceğini açıkladı..
YOk yaa olmaz olamaz. Servet gibi sağlam oyuncu turnuvayı kapatamaz. İşimiz artık çok daha zor. Gökhan - Emre aşık nereye kadar gidecek görcz.
Sistemin adı Emre sistemi. Yaptı kaptan Emre'yi, her maç banko 11'de ama birşey yaptığı yok. Ortasahanın göbeğinde başka yaratıcı oyuncu da yok.
Bu çok kötü oldu işte.Annesinin cuk diye oturan deyimiyle "tek başına takım" olan Servet'in olmaması çok çok büyük handikap.Allah savunmamıza yardım etsin...
Bu takım mı final oynayacak.Komik olmayalım lütfen.
Bende ülkemizin en iyi yere gitmesini istiyorum ama bugünkü oyuna bakarsak sadece hayal.Eğri oturup doğru konuşalım.
Servet'in sakatlığı ciddiymiş. :S Eğer cidden böyle ise durumu çok büyük şanssızlık.
Volkan Demirel: Yapabileceği fazla birşey yoktu. Ama topu daha olumlu başlatması gerekir. Bu işi Rüştü daha iyi yapıyor bence.
Hamit Altıntop: Karşısında Avrupa'nın en golcü oyuncusu, en süretli oyuncularından biri vardı. Yapabilecek tek şey onu sakatlamaktı. Ama bu da insanlık dışı olurdu.
Hakan Balta: Göze batan hata yapmadı pek. Vasat bir oyun ortaya koydu. Bazı müdahaleleri ve pasları güzeldi.
Servet Çetin: Mükemmel oynadı. Maç içinde geçirdiği sakatlıklar olsun, daha önceki sakatlıkları olsun onu durduramadı. Cristiano Ronaldo'yu savundu, üstelik de sakat sakat. Ve ilk yarıda onu kilitledi. Bunu gören Scolari kanat değişikliğine gidince olan oldu zaten.
Gökhan Zan: Vasatın biraz altında bir performans gösterdi. Müdahaleleri yerindeydi, fakat bence onun yerine Emre Güngör oynasa daha iyi olurdu.
Marco Aurelio: Alışılmış performansını sergiledi. Ama bence Mehmet Topal daha iyi olur. Çünkü Aurelio topu oyuna sokamıyor paslarla, ama M. Topal bu işi çok iyi yapıyor.
Colin Kazım Richards: Milli takımda işi olmadığını savunuyorum. Baran'a yükleniyorsunuz ama bence de Kazım sıradan, çok düz bir topçudur. Çalımı bizim mahallede de atıyor, hem de el kadar çocuklar bile atıyor. Sadece çalımla olmaz bu iş. Topu çok eziyor, hızlı düşünemiyor. Kontralarda top Kazım'a gidince harcanıyor. Fizik olarak da övüldüğü kadar güçlü değil bence.
Emre Belözoğlu: Bugün sahada yokları oynadı. Böyle oynayacaksa Milli Takım'da yeri yok. Kişiliksiz bir oyuncu olduğunu defalarca kanıtladı. Kişiliksizliği yeteneklerini de törpülemeye başladı. Kendine yazık ediyor.
Tuncay Şanlı: Sahanın en kötü ismiydi. Ona giden toplar kayboldu, savunmaya yardım etmeye çalışırken işleri yüzüne gözüne bulaştırdı.
Nihat Kahveci: Tek forvette etkisiz olacağı, pivot santraforsuz yapamayacağı gün gibi ortadaydı. Bu konuda extensor abime sonuna kadar katılıyorum, illa Hakan Şükür demiyorum ama. Hakan Şükür, Ümit Karan veya Fatih Tekke'yle birlikte oynamalıdır.
Mevlüt Erdinç: Hazırlık maçlarındaki kötü performansını devam ettirdi. Mevlüt için daha çok erken. Fatih Terim hata yaptı.
Emre Aşık: Kesinlikle Milli Takımda yeri yok. Ondan önce oynayabilecek en az 5 tane daha oyuncu sayabiliriz.
Semih Şentürk: Büyük maçlardaki etkisiz performansını aynen devam ettirdi. Küçük maçların adamı bana göre.
Sabri Sarıoğlu: Son 2 aydaki en kötü futbolunu oynadı. Ama ilk 11 oynarsa etkili olabileceğine inanıyorum.
Şimdi önümüzdeki maç bana göre sistem değişikliğine gidilmelidir. 4-2-2-2 bence en uygun sistem olacaktır mevcut durumda. Diziliş ise;
-----------------------Volkan----------------------
H. Altıntop------S. Çetin------E. Güngör-----H. Balta
-------------M. Aurelio----------M. Topal-----------
S. Sarıoğlu---------------------------------A. Turan
--------------N. Kahveci--------S. Şentürk---------
şeklinde olmalıdır.
Mehmet Topuz,Mehmet Yıldız,İ.Toraman,Hakan Sukuru kadroya dahi almayan Terim onları aradı mı sizce???
Maçtan yarım saat önce Rıdvan Dilmen, " Terim her maça farklı on bir farklı sistem çıkaracak gibi görünüyor. Bugün kanatlara karşı önlemlerimizi aldık. Hamit'i mecburen bekte oynatıyoruz. Ama benim korkum göbekten gol yiyebiliriz. Her sitemin artıları ve eksileri var. Kanatları sağlama aldık ama göbekte rakip hep bir adam fazla olacak, oraya önlem almalıyız." demişti. Ne kadar haklı olduğunu Pepe gösterdi hepimize. Ama bence bu noktada önemli olan sistemimiz ya da on birimiz değil.. Şu ya da bu neden oynamadıyı soracak olursak bu bizim haddimiz değil bence. Mesela Arda'yı Tuıncay kadar mücadele etmez kanatta diye oynatmamıştır. Sonradan alırım gerekirse diye düşünmüştür ama sakatlık olunca da bir hakkı boşa gitti hocanın.
Takımımıza karşı biraz daha anlayışlı olalım arkadaşlar. Evet kötüydük. Özellikle bazı futbolcularımız maç boyunca yürüdü. Benim en çok bu canımı sıktı. Herkes mücadele ederken onların yürüyerek sahada gezinmesi kanıma dokundu. Ama onlara verilecek en güzel ceza bir sonraki maçta kenarda oturtmaktadır. Milli takım hocamızdan tek beklentim bu..
İsviçre ve özellikle Çek savunmalarını aşmak kolay olmaycaktır. Özellikle yediğimiz 2. gol averaj açısından da iyi olmadı. Yine de hiçbir şey bitmiş değil...
Helal olsun Servetimize, Kazim'a, MEHMET Aurelio'ya ve Volkan'a
Maci fin kanalindan izlettim cünkü, türk spikerlere gicik oluyorum.
Spiker durmadan Servet'i ve Kazim'i övdü.. Servet kesin cok iyi takima transfer olurda dedi
Volkan'ida begendiler, amaaa....
Hem stutyoda hemde spikerler durmadan Arda'dan bahsettiler, Türk CR7 diye, ama neden oyuna alinmadi onu bile mactan sonra yaklasik 10 dakika tartistilar..
Ari Hjelm Tampere United'in T.D, Servet'i cok begendigini acikladi ayrica Tuncay'in bu kadar kötü oynamasina sasirdigini iletti..
Sonra H.Sükür olayini tartistilar, hepsi Hakanin milli takimda olmasini gerektigini söyledi.
Finlandiyadan görüsler bu kadar, Insallah gelecek 2 macida aliriz ama Arda mutlaka oynamali..
Mehmet Topuz,İbrahim Toraman,Fatih Tekke ve Yıldıray Baştürk
Bu isimler arandı bence.
Türk Milli Takımı'nın tek forvet oynayamayacağı konusunda artık hepimiz hemfikiriz sanıyorum. Bu nedenle Nihat'ın yanında Hakan Şükür, Nihat'ın yanında Semih veya Mevlüt'ten çok daha güzel görünüyor bence. Hakan Şükür hakkında aynı şeyi yazmaktan bıkmış olsam da, yine hiç utanmadan yazacağım. Hakan Şükür 37 yaşında olmasına rağmen hala yıpratıcı santrafordur. Yaptığı presle rakip savunmayı hataya zorladığı gibi, 2 adamla tutulmayınca etkili olmaya devam etmektedir. Bu yıl yerden yere vurduğunuz Hakan Şükür, Galatasaray'ın istatistik olarak en yararlı oyuncusu olmuştur (28 maç 11 gol 7 asist) . Kim ne derse desin, Hakan Şükür'süz Milli Takım bugüne kadar hep başarısız olmuştur.Mehmet Topuz - Mehmet Yıldız - İbrahim toraman kesinlikle aradı ama Hakan şükür katılmıyorum. Çünkü artık güçlü değil bunu kabul edelim. Eski gücü kuvveti yok tek forvet oynadığında hiçbirşey yapamaz.
Bu takım Dünya Kupasında 3.olup bizlere büyük bir mutluluk yaşatmasına rağmen olmadık eleştiriler aldı. Bu eleştirilerde Şenol Güneş'e yapıldı..
Neydi o eleştiriler..
Yok efendim şans eseri 3.olduk oynadığımız takımlar kötüydü.. Oysa ki Brezilya gibi bir takıma karşı bırakın ezilmeyi çatır çatır top oynamıştık..
Peki Avrupa Şampiyonasına gelmeden önce Malta,Norveç,Bosna,Macaristan,Moldova lı bir grupta zar zor son anda 2.olup çıkarken neden bu takımlar kötü takım olarak nitelendirilmedi ..
2.eleştiri ise yok efendim Şenol Güneş'in karizması yok Milli Takım'a yakışmıyor..
Hee oldu görüyoruz Fatih Terim'de ki karizmayı.. Sürekli ilginç ilginç mimikler , yapmacık yüz ifadeleri fln fln... Madem karizma buysa aynı hareketleri Ata Demirer'de yapıyor ki tıpkısının aynısı ..
Ha bu arada Şenol Güneş Trabzon'lu diye savunmuyorum kendisini . Ama yiğidi öldürüyorsan hakkınıda verecen. Şenol Güneş döneminde Milli Takım çok iyi top oynuyordu ve adam haksız yere görevden alındı medyanın büyük marifetiyle..
Ama şu an gel gör ki kaç senedir izliyoruz Milli Takım'ı bir tek Yunanistan maçı var izleyipte zevk aldığımız..
Medya bu işte bu ülkenin futbolda da olduğu gibi en güçlü tarafı..
Hatırlarsanız 2002'de Hakan Şükür'ü oynatan Şenol Güneş'i neden İlhan Mansız'ı oynatmıyorsun diye eleştiren Medyamız .. Ersun Yanal göreve geldiğinde ise bu sefer neden Hakan Şükür'ü oynatmıyorsun diyerek eleştiriyordu. Yani bu kafayla , bu anlayışla kimse başarı beklemesin.
Madem Hakan Şükür ü cagıramıyorsun, birseylerden cekiniyorsun, bizim uefa kupasını kaldırmış, finalde 2 asist yapmiş ve uefa tarafından macın adaamı secilmiş fatih tekkemiz var onu al be. Fatih Tekke nihatın yanına tam aradığımız forvet ama kadroda yok. yazık vallahi. Defansımız kötü diyoruz da forvetimiz de hiç iyi degil.
Haklı olabilirsin arkadaşım ama bence milli takım bu turnuvada Hakan Şükür ile başarılı olacaksa hiç olmasın daha iyi. Çünkü bu sene oynasa bile son turnuvası olacaktı. Artık bizim Şükürsüz oynamayı öğrenmemiz gerekiyor. Sadece bugünü değil geleceği de düşünmemiz gerekiyor. O yüzden ben Özellikle Mevlüt kardeşimizin desteklenmesinden yanayım. Şahsi görüşümdür..