Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
Sayfa 11 / 22 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by CeM_85
    yok bunlar yeterde artar bile
    neyine yeter artar??ee sen kendı futbolunu bu kadar kucuk gorursen azla yetınırsen bu baska tabii

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

ya tamam peki bu benim ve bazı arkadaşların deyimiyle "daumun başarısızlık kılıfı" olmasın...peki neden ve ne zaman çıktı bu yabancı sınırı kalksın söylentileri...

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

bu ıkı seneden berı varr bunu fenerbahcenın yanısıra yanlıs bılmıosam bjk de ıstıo hatta trabzonspor..bu fbnın şlden elenmesıne %30 sebeptir..

Nesil
    2005
    Yer
    Kapalidan

Quote Originally Posted by nic-39
    mondragon song tomas kleberson yattara stefanov jefferson ısaac el saka alex appıah anelka nobre ılıc cordoba meduna holoskon lazarov jhonson jaba wederson petkovic . . bunlar ne oldugu belırsız yabancılarmı???
    emin ol tukiyede 2. ligte veya 1. ligte anadolu kluplerinde bu yabancılardan daha iyi turklerde vardır veya buyuk kluplerin alt yapısında bizdeki mantık yabancı olsunda taştan olsun bu yabancılar cok kaliteli olsaydı su anda avrupada bir turk takımı olurdu sonuc ortada kalitesiz bir turkiye liginin sıradan yabancıları bazıları hariç tabi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nic, bütün mesajlarında "Başka örnek var mı?", "Kalksa daha iyi yabancılar gelir.", "Lig yine TSL olacak istediğin kadar yabancı oyuncu olsa dahi takımlarda." demişsin de, sen daha ülkesinde bir şey yapamayan futbolcuyu zor getiriyorsun bu ülkeye, eğer dört (bence tek ama deyim böyle) büyüklerde olmadığın sürece. Nasıl getireceksin çok büyük futbolcuyu. Ne olacak biliyor musun sonuçta, iki ya da üç takım gerçekten çok iyi yabancılardan kurulu kadrolar kuracak, bir noktada birisi diğerlerine baskın çıkacak ve sonuç olarak tek takımın borusunun öttüğü bir lige dönecek. 10 sene aynı takım şampiyon olacak ve sadece o takım başarılı olduğundan yine kaliteli yabancılar gelmek istemeyecek TSL'ye. Yani bu bir kısırdöngüye gider. Önce bir ekol olarak Türk futbolunun oluşması lazım, daha oluşamadığı gün gibi aşikar. Önce Türk futbolcusu Avrupa'da bir takıma gittiğinde 2 ay sonra geriye dönmemeye başlamalı, birkaç örnek hariç hep böyle olmadı mı? Önce Türk futbolu bir kalıcılık sağlayıp yerini sağlama almalı. Yoksa bu sınırsız yabancı iyi bir yere götürmez Türk futbolunu.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jesus_FB
    güzel diyorsun da o dediklerin 50 - 60 yılda yapılamamış bundan sonra mı yapılacak
    Yapilamamis yerine yapilmamis demek daha dogu olur bence. Yapilamamis, yapmayi deneyip basarili olunamadigini imaa ediyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Tek soru:
    Yabanci sinirlamasinin kalkmasini en cok isteyen klüp FB.
    Peki sizin bu istegi desteklemeniz veya desteklememenizin sebebi bu mu?
    Sanki bana GS li arkadaslarin karsi cikmasinin tek sebebi bu gibi geliyor. Diger bahaneler mesajlarin susu gibi.

Gerekli duzenlemeler yapilirsa bu is olabilir, diyerek fikrimi de belirteyim.

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by Gravity
    Nic, bütün mesajlarında "Başka örnek var mı?", "Kalksa daha iyi yabancılar gelir.", "Lig yine TSL olacak istediğin kadar yabancı oyuncu olsa dahi takımlarda." demişsin de, sen daha ülkesinde bir şey yapamayan futbolcuyu zor getiriyorsun bu ülkeye, eğer dört (bence tek ama deyim böyle) büyüklerde olmadığın sürece. Nasıl getireceksin çok büyük futbolcuyu. Ne olacak biliyor musun sonuçta, iki ya da üç takım gerçekten çok iyi yabancılardan kurulu kadrolar kuracak, bir noktada birisi diğerlerine baskın çıkacak ve sonuç olarak tek takımın borusunun öttüğü bir lige dönecek. 10 sene aynı takım şampiyon olacak ve sadece o takım başarılı olduğundan yine kaliteli yabancılar gelmek istemeyecek TSL'ye. Yani bu bir kısırdöngüye gider. Önce bir ekol olarak Türk futbolunun oluşması lazım, daha oluşamadığı gün gibi aşikar. Önce Türk futbolcusu Avrupa'da bir takıma gittiğinde 2 ay sonra geriye dönmemeye başlamalı, birkaç örnek hariç hep böyle olmadı mı? Önce Türk futbolu bir kalıcılık sağlayıp yerini sağlama almalı. Yoksa bu sınırsız yabancı iyi bir yere götürmez Türk futbolunu.
    birincisi ben mesajlarımda lig yine tsl olcak falan gıbı bısey demedım yanlıs bılgı verme..ıkıncısı turk futbolu ekol falan olamaz bunu kafanızdan cıkartın..dunyada ekol olan kac tane ulke futbolu var..ıngılız,alman,brezılya,italya ve dogu blok ulkelerı ekolu baska yok..gececeksınız once ekol olmalı falan demeyı..zaten su an gs ve fb nın borusunun ottugu bı lıg var ne farkı olcak,,artı dedıgın seye katılmıorum fb pahalı kalıtelı yabancı alıp bsarılı olcak dıe bı garantı yok..nerden bılıosun gbnın ucuza adam alıp basarılı olmayacagını,,hıc mı ornegı olmadı daha once.gene soyluorum 80 yıllık turk futbolunda sadece 1 klup basarısı 1 de mıllı takım basarısı var..75mılyonluk ulke cogu genc nufus dıoruz kac tane kalıtelı oyuncu cıkıo ulkemızden,,cıkar hamıt halıl yıldıray nuri ve dıer almanyada yetısen oyuncuları oyuncu mu cıkmıs kalıtelı doru durust..turk futbolcusu gıdınce hemen gerı doner tabıı,,alısık degıl rekabete,zorluga..burda pof pof lanmaya vergı vermeden mılyon dolar almaya alısmıs bırakıp gıder mı hıc yabancı ulkeye!!orda rekabet var sımartılma yok vergı verıosun..turk futbolcusunun gıtmesı ıcın pabucun pahalı olması gerek bnun ıcın de madem alttan oyuncu gelmıo yabancı gelmesı gerek..turk futbol takımları sevıyesını en az 2-3 cıta arttıran gene yabancılardır..hoca bakımından derwall ın oyuncu bakımından uche-hogh-okocha-hagi-taffarel-amokachilerın gelisııyle bızım ulke futbolumuz ilerledi..adam gıbı kural sınırlama getırırsın ılk 11 de en az 4 ılk 18 de en az en az 9 turk olcak dersın bu sorun kalkar..denemekten zarar cıkmaz..zaten her sene annemızın lıgınde oynayarak bu futbol gelısmez..ayrıca lıgımızde hıc de ole yabana atılmayacak kadar mıktarda kalıtelı yabancı var..coguda takımların havasını deıstırdı..ayrıca gunumuzde artık sınır sadece savunma ıcın var..kalktı artık bunlar..global dunyada kurallara uyup yasıcan guclu olcan ya da yok olcan..tromso yu ornek vermıcem cunku o hakıkkı bı ıs kazası yanı 1000 mac oynansa anca 1 tanesı boyle bıterdı,,ama fener de 2 adam gıbı yabancı daha olsaydı su an en az ceyrek fınal oynamıstı uefada..bız bu mantıkla gıdersek daha cok ademler veyseller cagdas lar buyuk besıktas klubu oyuncusu olur,,yazık bunlara verılen paraya..

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by e_mali
    Tek soru:
    Sanki bana GS li arkadaslarin karsi cikmasinin tek sebebi bu gibi geliyor. Diger bahaneler mesajlarin susu gibi.

sonuna kadar katılıorum sana tek sorun bunu fenerın ıstemesı ozellıkle..sankı gs bjk cok dusunuo turk futbolunu..ben bı da baska bı takımın galıbıyetıne medet umcak bı duruma dusmek ıstemıorum. .

Ben Galatasaraylı olarak Fenerbahçe istediği için yabancı sınırlamasına karşı değilim..

Banane Galatasarayda,Fenerden benim için önemli olan Türk Futboludur..

Siz Milli Takımın başarılı olmasını isterdiniz Kendi klüp takımınızın mı...
    -

İspanya Almanya ve İtalya da yabancı oyuncu sayısı sınırsız oldu da noldu.. ßittiler! ßelki ligleri kaliteli ama milli takım olarak bittiler.. kim var koskoca almanya da .. kim var dev gibi ispanyada ( milli takımda ).. bizimde milli takım bazında bitmemiz isteniliorsa yapsınlar kardesim.. yabancı sınırsız olunca kim turk'u oynatır iyi olsa bile!

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Klüp takımları bence başarıyı daha çok hakediyorlar bütün bir sene bir sürü harcamalar yapıyorlar, onu alıyorlar, bunu satıyorlar, oyuncu yetiştiriyorlar doğal olarakta bunların karşılığını en iyi şekilde almak istiyorlar tabi bunun için eşit ortamlarda mücadele etmek gerekiyor biz zaten bütçe gibi konularda avrupa takımlarının çok gerisindeyiz en azından oyuncu sayıları bakmından eşit olmak isteniyor bence bu çok normal bir istek tabiki milli takım başarılı olması çok daha önemli ama bu sistemle olmadığı apaçık ortada ve biz bunları bildiğimiz, gördüğümüz halde hiç bir şey yapmıyoruz
    G.Birliği, Antep gibi takımları zengin etmeye devam edelim biz vasat oyuncuları 3 büyüklere kakalamaya devam etmelerine göz yumalım karşı çıkan bir takımda olunca sen nasıl türksün diyelim işte bizim halimiz bu.

Klüp takımları başarıyı daha çok hakediyor mu..

Tarık abi Milli takımı başarılı yaparsak azten klüplerde başarılı olur
    -

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by e_mali
    Tek soru:

...fbnin istemesini azda olsa bir sebep teşkil edebilir ama benim fikrim açısından asıl sebepböyle bir şeyi gündeme getiren daumun başarısızlığına kılıfından başka birşey değildir...
    ama dediğin gibi GEREKLİ düzenlemeler yapılırsa olabilir...ama bu topluma yok yabancı sınırı kalkıyor yok ilk 11in tamamı yabancı olabilir tarzında değilde...daha açıklayıcı tarzda yansıtılırsa belki toplumun bu karara yaklaşımıda değişebilir diye düşünüyorum...
    ...hürmetler bizden...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

birincisi ben mesajlarımda lig yine tsl olcak falan gıbı bısey demedım yanlıs bılgı verme..ıkıncısı turk futbolu ekol falan olamaz bunu kafanızdan cıkartın..dunyada ekol olan kac tane ulke futbolu var..ıngılız,alman,brezılya,italya ve dogu blok ulkelerı ekolu baska yok..gececeksınız once ekol olmalı falan demeyı..zaten su an gs ve fb nın borusunun ottugu bı lıg var ne farkı olcak,,artı dedıgın seye katılmıorum fb pahalı kalıtelı yabancı alıp bsarılı olcak dıe bı garantı yok..nerden bılıosun gbnın ucuza adam alıp basarılı olmayacagını,,hıc mı ornegı olmadı daha once.gene soyluorum 80 yıllık turk futbolunda sadece 1 klup basarısı 1 de mıllı takım basarısı var..75mılyonluk ulke cogu genc nufus dıoruz kac tane kalıtelı oyuncu cıkıo ulkemızden,,cıkar hamıt halıl yıldıray nuri ve dıer almanyada yetısen oyuncuları oyuncu mu cıkmıs kalıtelı doru durust..turk futbolcusu gıdınce hemen gerı doner tabıı,,alısık degıl rekabete,zorluga..burda pof pof lanmaya vergı vermeden mılyon dolar almaya alısmıs bırakıp gıder mı hıc yabancı ulkeye!!orda rekabet var sımartılma yok vergı verıosun..turk futbolcusunun gıtmesı ıcın pabucun pahalı olması gerek bnun ıcın de madem alttan oyuncu gelmıo yabancı gelmesı gerek..turk futbol takımları sevıyesını en az 2-3 cıta arttıran gene yabancılardır..hoca bakımından derwall ın oyuncu bakımından uche-hogh-okocha-hagi-taffarel-amokachilerın gelisııyle bızım ulke futbolumuz ilerledi..adam gıbı kural sınırlama getırırsın ılk 11 de en az 4 ılk 18 de en az en az 9 turk olcak dersın bu sorun kalkar..denemekten zarar cıkmaz..zaten her sene annemızın lıgınde oynayarak bu futbol gelısmez..ayrıca lıgımızde hıc de ole yabana atılmayacak kadar mıktarda kalıtelı yabancı var..coguda takımların havasını deıstırdı..ayrıca gunumuzde artık sınır sadece savunma ıcın var..kalktı artık bunlar..global dunyada kurallara uyup yasıcan guclu olcan ya da yok olcan..tromso yu ornek vermıcem cunku o hakıkkı bı ıs kazası yanı 1000 mac oynansa anca 1 tanesı boyle bıterdı,,ama fener de 2 adam gıbı yabancı daha olsaydı su an en az ceyrek fınal oynamıstı uefada..bız bu mantıkla gıdersek daha cok ademler veyseller cagdas lar buyuk besıktas klubu oyuncusu olur,,yazık bunlara verılen paraya..
    Başta, benim yanlış okumam sonucu yazdığım bir şey olduğunu gördüm, haklısın öyle dememişsin. Ancak üslüp olarak belirtiş şeklinde hazzetmediğimi de söylemeliyim. Bana emir vermeye hakkın yok ki ayrıca nezaket görgünün temelidir.
    Yazdığın hiçbir şeye bir karşılık vermeyeceğim, zira kişisel görüşlerin ama "Fenerde adam gibi 2 yabancı daha olsaydı..." diye giden bir cümlen var ya, ona bir şeyler söyleyeceğim. Sat kardeşim Nobre ile defansındaki adını bile sürekli karıştırdığım, defans oyuncusu olarak beş para etmez Brezilyalıyı, al 2 tane daha adam gibi yabancı, direkt ilk 11'de oynat. Bu sadece Daum'um yetenek yoksunluğunu örtme girişimi, isterseniz sahaya 11 yabancıyla çıkın, takım olarak ve korkmadan oynayan her kulüp %90 yener Fenerbahçe'yi, ciddi anlamda şans faktörü olaya karışmazsa. Yani bence bütün bu yabancı sınırlaması kalksın muhabbeti boş laf. Kalkmasın kardeşim, 6 yabancı akıllı kullanana yeter. Hatta 6 yabancı uygulamasına İngiltere Liginde yapıldığı gibi bir de kalite standartı getirilsin. İşte o zaman artar Türk futbolunun kalitesi, zira gelecek adamlar erklerini kanıtlamış adamlar olacaktır bu şekilde.

Nesil
    2005
    Yer
    Kapalidan

aslında yabancı sınırlamasının kaldırılması once pilot takım olarak fenerbahcede uygulansın tutarsa diger klupler içinde gecerli olsun bakalim ne olacak cok merak ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Birçok arkadaşımız sınırlamanın kalkmamasını "Fenarbahçe'nin istediği olmasın" diye yapıldığını varsayıyor.Çok Yanlış.Sınırlamanın kalkmamasındaki en büyük etmen Milli Takımız'dır.Milli takımımızın başarısızlığıdır.Buna sebep ise şunlardır:

-Sınırlamanın kalkmasını isteyenler sürekli futbolda gelişmiş ülkeleri örnek gösteriyorlar. Onların yabancı sınırlaması yok ama yine de milli takımları süper diyorlar.Olaya bir de şu gözle bakmak gerek: Türkiye'de futbol endüstrisi Avrupa ülkeleri veya üst düzey ülkelerdeki kadar gelişememiştir henüz.Onlar her sene binlerce gencini en iyi şartlarda yetiştirirken biz her sene binlerce genç oyuncuyu heba ediyoruz.Yabancılara milyonları savururken gencecik oyunculara komik rakamlara bile kulüp bulamıyoruz.

-Türkiye Liglerindeki takımların ilk hedefi günü kurtarmaktır.Günü kurtarmak için de geleceğe değil de şimdiye yatırım yapılmaktadır bu yüzden genç oyuncular ne yazık ki yeterli şartlarda yetişmiyor ülkemizde.Bugün en yetenekli gencimiz kim diye soracak olursak herkes ilk anda Nuri Şahin diyecektir.Yetiştiği yere bakıyoruz Almanya...Futbolumuzun gelişmesinin en büyük aracı olan nesnenin de gençler olduğunu düşünürsek diğer ülkelerden geri kaldığımız açıkça ortada.

-Ülkemizin oyuncu yetiştirme kapasitesi bu kadar düşükken bir de ligimizdeki sınırlamayı kaldırırsak ve yabancıları doldurursak ne olur?
    Zaten şu anda bile kulüp bulmakta zorlanan geçler tamamen yok olmaya yüz tutar.Ligimizi kuşatan yetenekli yeteneksiz yabancıları seyretmekle yetinirler.Yabancı aşığı bir millet olduğumuz için yabancılara gösterilen hoşgörü ve muameleyi göremezler.Ruhen ve fiziken çökerler.Böylece 2010'dan sonraki yıllarda turnuvalara sokabileceğimiz bir milli takımımız kalmaz ve zaten son zamanda gelişen olaylardan dolayı yerlerde olan milli itibarımız tamamen kaybolur.

-Yabancı sınırlamasının kalkması için öncelikle Futbol endüstrimizi geliştirmemiz gerek.Günü kurtarma çabasında olan teknik beyinlerden kurtulmamız gerek...Yıllardan beri süregelen "Gençlerle nereye kadar gidilir ki?" tabusunu yıkmamız gerek...Buraya bir örnek eklemek istiyorum: Bundan birkaç hafta önce Cristoph Daum bir basın açıklaması sırasında "Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım?" şeklinde çok talihsiz bir cümle kullandı.Şimdi Daum'a şunu sormak istiyorum: Ey Daum Alex'i Olcan'la yarıştırmak için gereken ortamı senin hazırlaman gerektiğini nasıl anlamazsın!Olcan'ı Alex'e rakip olacak şekilde senin yetiştirmen gerektiğini nasıl bilmezsin!Bu açıklamandan sonra Olcan'ın kulüpten ayrılmak istiyorum serzenişlerini hiç mi duymadın!Bu gencecik yeteneğin kendine olan özgüvenini nasıl kırarsın!!!Soruyorum size: Ligimizdeki birçok teknik adam bu zihniyete sahipken bir de sınırlandırmayı kaldırmak ne kadar mantıklıdır?

-Futbolumuzun gelişmesi ancak ve ancak bu zihniyetlerin ortadan kalkması ile sağlanacaktır.İleriye dönük planlar yapan teknik adamlarla sağlanacaktır.Amacı günü kurtarmak değil de yarınları kurtarmak olan sorumlularla çalışılarak sağlanacaktır.Yabancı sınırlandırmasını kaldırarak değil...

-Futbol Federasyonu bunları görerek tamamen bu doğrultuda almıştır kararı.Amaç ne Fenerbahçe'nin ne de bir başka takımın başarısını engellemek değildir.Benim düşüncem bu yöndedir.Sınırlandırmanın kaldırılmasını elbette ben de isterim ama zamanı şimdi değil ilerleyen yıllardır.Herşey zamanında yapıldığında yarar getirir.Şu an kaldırmak ise bize tam anlamıyla zarar getirecektir.

Altına imzamı atarım ve bu yazıdan sonra artık neye cevap vereceğinizi merak ederim ...
    -

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by demirhan1984
    -Türkiye Liglerindeki takımların ilk hedefi günü kurtarmaktır.Günü kurtarmak için de geleceğe değil de şimdiye yatırım yapılmaktadır bu yüzden genç oyuncular ne yazık ki yeterli şartlarda yetişmiyor ülkemizde.Bugün en yetenekli gencimiz kim diye soracak olursak herkes ilk anda Nuri Şahin diyecektir.Yetiştiği yere bakıyoruz Almanya...Futbolumuzun gelişmesinin en büyük aracı olan nesnenin de gençler olduğunu düşünürsek diğer ülkelerden geri kaldığımız açıkça ortada.

-Futbolumuzun gelişmesi ancak ve ancak bu zihniyetlerin ortadan kalkması ile sağlanacaktır.İleriye dönük planlar yapan teknik adamlarla sağlanacaktır.Amacı günü kurtarmak değil de yarınları kurtarmak olan sorumlularla çalışılarak sağlanacaktır.Yabancı sınırlandırmasını kaldırarak değil...

-Futbol Federasyonu bunları görerek tamamen bu doğrultuda almıştır kararı.Amaç ne Fenerbahçe'nin ne de bir başka takımın başarısını engellemek değildir.Benim düşüncem bu yöndedir.Sınırlandırmanın kaldırılmasını elbette ben de isterim ama zamanı şimdi değil ilerleyen yıllardır.Herşey zamanında yapıldığına yarar getirir.Şu an kaldırmak ise bize tam anlamıyla zarar getirecektir.

Dediğin bir çok şeye kaılıyorum ama bazı şeyleri görmüyorsunuz mesela ben fm oynarken bile yabancı oyuncuların az olmasını seviyorum bende sevmiyorum yabancı oyuncunun fazla olduğu bir takımı ama bir bakım milli takıma genç milli takımlara bakın çok büyük çoğunluğu Türkiyeden yetişmiyor Almanya, belçika, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan gurbetçilerden yetişiyor. Türkiyeden en son yetişen milli takımda sürekli oynayan adam Tuncay 2002 yılında fenere geldi 2003 yazında konfederasyon kupasında parladı ondan sonra yetişen bir tane adam yok bu ülkede. Demek ki olmuyor bazı şeyler tıkanmış durumda

G.Birliği istese şampiyonluğa oynayacak bi kadro kuramaz mı? ama yapmıyor çünkü başkanı riske girmekten korkuyor hiç akıllarından bile geçirmiyor aynı şekilde G.Antep de buna örnek.

İlerleyen yıllarda daha doğru olur demişsin ama bence ilerleyen sadece yıllar olucak futbolumuzda ilerleyen hiç bir şey olmayacak seneye de middlesbrough yerine başka bir takımın maçını izleyip yensin diye dua edicez

en azından yabancı oyuncu sayısı artınca kemal gibi okan koç gibi milyon dolarlar eden adamların yerine aynı paralara çok daha klas isimler alınacak ve böylece o dolmayan tribünler dolacaktır forma satışları artacaktır biraz daha derin düşünürsek klüplerimize bütçe bakımından çok artıları olacaktır diye düşünüyorum.

Tamam bütçe arttı diyelim..

Türk futbolu ??
    -

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Maymuncuk
    Tamam bütçe arttı diyelim..

Türk futbolu ??
    Türk Futbolu şu an ne durumda? bence bundan daha kötü olamaz

Bir de medya var işin içinde baksana 11 yaşında muhammed diye bi çocuk çıktı medya o kadar çok abarttı ki ilgiyi çocuk kendini kaybetmiş maçlarda hakemlere el kol hareketleri yapmaya bile başlamış artık gerisiniz siz düşünün

Abi Türkler varken bu durumda ise azalınca durumu ne olur ..
    -

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Bir de medya var işin içinde baksana 11 yaşında muhammed diye bi çocuk çıktı medya o kadar çok abarttı ki ilgiyi çocuk kendini kaybetmiş maçlarda hakemlere el kol hareketleri yapmaya bile başlamış artık gerisiniz siz düşünün
    Aslında medyayı da suçlamamak gerek onlar da haklı bir bakıma.Uzun yıllardır ilk defa Türkiye'de bir yetenek yetiştiğini gördüler onun sevincini yaşıyorlar Eminim sınırlama şu evrede kalktığı zaman birdaha böyle bir sevinç yaşayamayacaklar.

Türk milli takımında kaç tane türkiyeden yetişen adam var 25 yaşın altında?

Sorun da burada zaten.Federasyon bunu gördüğü için tehlikeyi farkettiği için sınırlandırmayı kaldırmıyor.Fenerbahçe'ye kasıt olsun diye değil yani

Of of of.Fenerbahçe istiyor diye biz istemiyormuşuz ne kadar ulaşılmaz yaptınız kendinizi arkadaşlar gaza gelmeyin ya.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by Maymuncuk
    Klüp takımları başarıyı daha çok hakediyor mu..

Tarık abi Milli takımı başarılı yaparsak azten klüplerde başarılı olur
    milli takımın basarısının kluplere ne faydası var!!

turk futbolu sınırlamayla gelısemez..hasan kabze,semih,omer riza,kemal,selcuk,volkan ve bunun gıbı bırcok oyuncu dort buyuklerde yedek dımı..dıyelımkı serbest kaldı yabancı sayısı o zaman nolcak..bu oyuncular gıdecek daha ufak takımlarda oynıcak ve oynayarak gelıscek,,yedek bekleyerek degıl..mıllı takım basarıları kalıtsal degıldır jenerasyon ısıdır.1998-2000 de ıkı kupa alan fransa sonra naptı?2002 de ılk turda elendı sımdı de grupta paso berabere kalarak gruptan cıktı!!bızım de bole bı jenerasyon vardı 2000de ceyrek fınal 2002 de dınya 3.cusu oldu gerısı gelmez..brezılya-arjantın ve afrıka ulkelerı harıc hıcbır ulke her zaman oyuncu yetıstıremez...bu forumda defalarca soledım gene soluorum once bızım oyuncuların zıhnıyetı degısmelı..emre nıhat tugay nıe gelmıo trye gerı veya dıer gurbetcıler..para yerıne gelısmeyı tercıh edıp avrupada kalıo..su an 4 buyuklerdekı hıcbır oyuncu avrupaya gıtmek ıstemez..nıe!!dıl yok orda vergı var burda yok orda sımartılma yok burda var orda hocaya laf soleme yok burda var orda rekabet var burda yok...ee ıste bunlardan oyuncu gıtmıo burda kalıo ve zayıf takımlarla oynayarak gelısemıo..hıc kımse turk futboluna yabancıların yaptıgı katkıyı gozardı etmesın!!20 yasında adam gelıo ıstanbula verıolar elıne mılyon dolar altına bı bmw mercedes gece alemıne dalıo reına mıs mojıtoymus gezıo tozuo mankenle cıkıo paparazzı dergılerınde resmı var ondan sonra bız bunlardan gelısme beklıcez..bırakın ya bu ıslerı..sankı muzemızde 2 dunya kupası 3avrupa kuopası varda sımdı alamıoruz sankı bunları..son avrupa sampıyonu yunanıstanda da serbestlık var..oyuncu yer alamayınca gıdıo avrupaya top oynamaya..hep aynı seylerı soyluosunuz oyuncu yetısmeyecek mıllı takım kotu olcak dıe baska bı savunamnız yok..saygılar

Nesil
    2003

en azından yabancı oyuncu sayısı artınca kemal gibi okan koç gibi milyon dolarlar eden adamların yerine aynı paralara çok daha klas isimler alınacak ve böylece o dolmayan tribünler dolacaktır forma satışları artacaktır biraz daha derin düşünürsek klüplerimize bütçe bakımından çok artıları olacaktır diye düşünüyorum.
    Bunu yapmak icin yabanci oyuncu sayisini arrtirmaya gerek yok. Okan Koc, Kemal gibi oyunculari satin almak yerine, alt yapindan yetistirip basarisiz olma ihtimallerini egitim ile azaltirsa buyuk kuluplerimiz, Anadolu'dan gelen futbolcular kendilerine ceki duzen vermek zorunda kalacaktir. Hatta Anadolu kulupleri de alt yapiya onem vermek zorunda kalacaktir.

Simdi diyelim ki Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas ve Trabzonspor alt yapisinda, Kemal, Okan Koc, Serkan Balci, Ugur Boral, Selcuk Sahin kadar kaliteli oyuncular var. Onlari oynatmak yerine gidip hic bir takim cok ozel haller disinda Anadolu'dan futbolcu satin almaz. Bu da lig kalitesini ve ligin seyir zevkini arttirir, tribunleri doldurur. Anadolu kuluplerine sampiyonluk sansi verir.

Bu hale geldikten sonra takimlar istedigi kadar yabanci oyuncu transfer etsin zaten. Nasil olsa o gencler yetisiyor, bir takimda oynamazsa baska takimda oynar gerekirse baska ulkeye gider orada oynar. Ama burada istenilen biz kendimiz futbolcu yetistiremiyoruz, bu ise havlu atalim yerine yabancilar gelsin niteliginde. Alt yapiyi kadrosunda 14 tane Turk futbolcu bulunduran Schalke gibi yabanci kuluplere birakmak pek de dogru olmaz.

Zaten gunu kurtarmaci kulup baskani dolu liglerimizde, bakacaklar ve gorecekler ki ucuz yabanci getirme limitimiz yok, o zaman sol bek'e oyuncu yetistirmek yerine nasil olsa disaridan ucuz bir tane yabanci buluruz diyebilecek ve futbolcu yetistirme, gelistirme ve egitim gereksinimi duymayacak. Oyuncularin gelisecek ve iyi olacak potansiyeli olsa da su anda daha kaliteli olan ancak potansiyeli olmayan yabanci oyuncu getirilip yerine oynatilacak. Zaten bunu kulup baskanlari tekrar tekrar ayni "tecrubeli" takimdan takima dolasan Turk oyunculari alarak yapiyor. Yabancilarla fakli bir durum da olmayacak. Takimdan takima dolasan yasli ve dusuk kaliteli oyuncularin yerini yabancilar alacak ve genc oyuncu yetistirmenin onunu bu sefer de yabancilar kesecek.

Ben de isterim daha fazla yabanci oyuncu olsun ve Avrupa'da daha basarili olalim onlarin sayesinde. Hatta yukaridaki fikirine de katiliorum, lig kalitesini daha da arttirir ve kuluplere daha fazla para kazandirir. Ama Turk milli takiminda oynayan futbolcularin genelde 2. lig A kategorisinden veya super lig'de kalmaya oynayan takimlardan secilmesini istemem. Her 2 yilda bir, Turkiye milli takiminin katilamadigi turnuvalari seyretmek istemem. Bir sure sonra futbolcular bize Katar'a baktiklari gibi bakarlar. Alex'in Turkiye'ye gelmeyi kabul etmesinde Milli takim basarilarinin rol almadini soylemek bence cok buyuk bir yanlis olur.

Yabanci limiti olmayan Ingiltere, Ispanya, Almanya, Italya gibi ulkelerde, ust seviyedeki takimlar bile alt yapiya buyuk yatirimlar yapiyorlar. Bir Barcelona'da alt yapidan yetismis ve ilk 11'de oynayan 5 oyuncu var (Victor Valdez, Puyol, Oleguer, Xavi, Messi), Bayern Munih Lahm, Schweinsteiger gibi oyunculari yetistirebiliyor, Abramovich Chelsea'yi aldiktan sonra ilk yaptigi islerden birisi acinacak halde olan ve yillardir oyuncu cikartamamis alt yapiya yatirim yapmak oldu. Sadece ust duzey takimlar degil, bu ulkelerde bir cok takimin alt yapiya yaptiklari yatirimlar cok buyuk. Ama biliniyor ki 6-7 sene sureyle 15 tane oyuncunun her turlu isi ile ugrasip, egitimini verirsen bir suru de para harcarsan arasindan bir, belki iki tane milli takima cikabilecek kapasitede oyuncu cikar. Bunu 18-20 takim her sene yapabiliyorsa, zaten yabanci oyuncu kisitlamasinin kaldirilmasi sorun olmaz.

milli takımın basarısının kluplere ne faydası var!!
    Milli takımdaki futbolcular klüplerimizde değil mi ??
    -

Sayfa 11 / 22 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon

Mesaj Yetkileri