Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
Sayfa 12 / 22 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
331 ile 360 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by Maymuncuk
    Milli takımdaki futbolcular klüplerimizde değil mi ??
    mıllı takımdakı her oyuncu ulkemızde pynıcak dıe bı sart yok bu yuzden kurdugun mantık her zaman dogru degıl..klup basarılar mıllı takımı arttırır..sımdı dıceksınız kı yabancı serbest olunca yerlıler nasıl oynıcak mıllı takıma secılcek dıe..burda zaten onemlı olan gereklı sınırlamayı koymak..ılk 11 de en az 4 ılk 18 de en az 8-9 turk olcak dersen bu sorunda ortadan kalkar..

Ama ne yazık ki %75 i ülkemizde ( Milli futbolcuların )

En az 4 Türk olursa şu andaki En az 7 Türkle sağlayamadığımız başarayı nasıl sağlayacağız ...
    -

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Ama ne yazık ki %75 i ülkemizde ( Milli futbolcuların )

En az 4 Türk olursa şu andaki En az 7 Türkle sağlayamadığımız başarayı nasıl sağlayacağız ...
    atıl duran turk oyuncuları dıer takımlarda oynatıp gelıstırerek..oncekı yazılarımda ayrıntılı yazdım o yuzden tekrar etmıcem..ulke futbolunu once klup sonra mıllı takım basarısı gelıstırır..neysee artık yazmıcam cunku karsı cıkanlar ve savunanlar hep aynı tezı savunuo bu tartısma uzar gıder..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by nic-39
    bu forumda defalarca soledım gene soluorum once bızım oyuncuların zıhnıyetı degısmelı..
    Ilk olarak yazilarina bir iki paregraf acarsan okunmasi daha rahat olacaktir.

Oyuncularin zihniyetinin kendi kendine degismesini beklemek, taraftarin kendi kendine kufur etmemesi gerektigini anlamayi beklemek gibi bir sey olacaktir.

Egitim. Zihniyeti sadece egitim degistirir. Topa iyi vuruyor diye Turk futbolcular birdenbire flas oyuncu oluveriyor ve buyuk takimlara aliniyor. Alinmasin. Niye mecbur Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray veya Trabzonspor gidip Genclerbirligi, Gaziantep veya baska takimlardan futbolcu almaya?

Cunku alt yapidan yeterince oyuncu yetistirmiyor. Yetistirsin.. niye yetistirmiyor? Niye takim kulturunun 12-21 yaslari arasinda asilandigi oyun sisteminin benimsetildigi, yani kisaca zihniyeti onarilmis oyuncular takimlara yerlestirilmiyor? Neden bunu yapmak yerine yabanci oyuncu ile bu eksik kapatilmaya calisiliyor? Takimlar once sistemli bir sekilde alt yapidan oyuncu cikartsin, ondan sonra yabanci serbest birakilir. Ama yabanci oyuncu, alt yapidan yetisen oyuncuya alternatif olmamalidir. Yabanci oyuncu, yasi ilerlemis (24-30) ancak bir yere gelememis oyuncuya alternatif olmalidir.

Yaw Demirhan1984 & perpetua5099 ben sadece yazılarınız altına imzamı atim yeter

Başka sölenecek laf bırakmıyorsunuz ki bizde konuşalım
    -

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

arkadaslar sız 3 buyuklerde genc oyuncu oynatmak kolaymı sanıosunuz..alt yapı deyıp duruosunuz,,tamam herhalde yonetıcıler akılsız degıldır altyapıdan oyuncu yetıstırmek yerıne yabancılara mılyon dolar vermeyi isteyerek yapmıo herhalde..taraftar olarak kım takımının genclerle oynayıp bır ıkı sene sampıyon olamamasını bekler..

bjk ıddiasız olmasa gs mecbur kalmasa oynatırmı genc oyuncu..doru dıosunuz altyapıdan oyuncu yetıssın oynasın takımlarda bunu bende ısterım,,ama olmuyo iste!!fb radıkal bı proje baslattı oyuncuları 8-10 yasında alıp yetıstırmeye basladı ve bunun ıcın uzman bı hollandalıyı sectı..bunların takıma ulasması en az 7-8 sene surer ee o zaman surecınde napcaz onlar gelene kadar zaman gecıstırmek ıcn yerımızde mı saycaz!!

takımlarda para olsunkı altyapılar daha kalıtelı olsun..para ıcın ne gerekıo once basarı..gs 4 sene sampıyon oldu uefayı aldı sonra seyırcı uzaklastı trıbunden nıe!!doymusluk oldu..gs prates flerquın perez ı falan aldı ıkıncı tura cıktı şl de ama bu taraftara yetmedi..yıldız oyuncu lazım trıbunler dolsun dıe..kımse kalkıp gokhan gulec ın ya da aydın ın ya da olcan ın formaısnı almaz..kleberson u jardel i alex i alır..avrupada bsarılı olmayan bı takımı seyretmek ıcın ben nıe 1 mılyar verıp kombıne alayım..napcam ben antep samsun macını..4 yesekte o macta shevayı kaka yı nestayı vs.gordum..

klupler bı yere gelsınkı ekonomık acıdan bu altyapıya yansasın..80 senedır kısıtlama var mıllı takımlarımız hep sampıyon mu oldu..nerden bılıosunuz bu sıstemın basarılı olmıyacıgnı..

paragraf uyarısı ıcın eywallah

İşte sorun da bu aslında Gençler ile şampiyon dahi olabiliriz ama bu fikri kafaya yatıran yok,bu fikri uygulayıp yapan yok !!!

Hem 2. paragrafında demişsinki
    "fb radıkal bı proje baslattı oyuncuları 8-10 yasında alıp yetıstırmeye basladı ve bunun ıcın uzman bı hollandalıyı sectı..bunların takıma ulasması en az 7-8 sene surer ee o zaman surecınde napcaz onlar gelene kadar zaman gecıstırmek ıcn yerımızde mı saycaz!!"

bu paragrafa bağlı olarak bir soru soracağım 7-8 sene yabancı ksırıtlaması olmasın sonra olsun mu ??Bu mana çıkar o zaman..Hem niye FB'nin altyapısının ilk 11'e çıkacağı zamanı hesap ederek yapıyoruz ki..
    -

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

İşte sorun da bu aslında Gençler ile şampiyon dahi olabiliriz ama bu fikri kafaya yatıran yok,bu fikri uygulayıp yapan yok !!!

Hem 2. paragrafında demişsinki
    "fb radıkal bı proje baslattı oyuncuları 8-10 yasında alıp yetıstırmeye basladı ve bunun ıcın uzman bı hollandalıyı sectı..bunların takıma ulasması en az 7-8 sene surer ee o zaman surecınde napcaz onlar gelene kadar zaman gecıstırmek ıcn yerımızde mı saycaz!!"

bu paragrafa bağlı olarak bir soru soracağım 7-8 sene yabancı ksırıtlaması olmasın sonra olsun mu ??Bu mana çıkar o zaman..Hem niye FB'nin altyapısının ilk 11'e çıkacağı zamanı hesap ederek yapıyoruz ki..
    alt yapıdan oyuncu gelmıo ulkede adam gıbı alcak bırı yok o zaman napcak bu takımlar yıllarca hep elenmek durumunda mı kalcak avrupada..!!ben orda bır ornek verdım fbde bole dıe yabancı serbest olsun demıorum..

ayrıca genclerle basarılı olursun ama bu yerel duzeyde kalır..barca ronaldınhoyu mılan shevayı chelsea lampardı arsenal henryı real ronaldoyu ve şlnın buyuk cogunlugu bu tarz kalıtelı yıldızlarla kı her takımda en az 6-7 tane var bız 1-2 taneyle ya da olcan gurhan aydın ferhat msedefle basarılı olamayız bıraz gercekcı olun..

Zamanında Avrupa’dan 1-2 takımdan teklif aldığını vurgulayan Sergen Yalçın, “Şu anda Emre’nin oynadığı Newcastle United takımından bir teklif gelmişti, ama o zaman bonservis ücretlerimiz çok fazla olduğu için bu şansımızı kullanamadık. Türkiye’de kalıp burada oynamak benim için daha hayırlı oldu. Biraz daha kolay yolu seçtiğimi düşünüyorum. Çünkü burası benim için daha rahat” şeklinde konuştu...sıze somut ornek bu zıhnıyetlı oyuncularla mı bız basarılı olucaz..sergen avrupaya gıtse ınanın ılah olmustu ve turk futbolu en az 2 kat basarılı olurdu cunku onun gıbısı az gelır..

ayrıca ben barca ornegının verılmesıne karsıyım barcelona bı katalan takımıdır ve kendılerını ıspanya ya baglı gormek ıstemezler bu yuzden altyapı onemlıdır ama altyapıdan cıkan bı star yoktur..puyol ıyı oyuncudur ama star degıldır ornegın..ayrıca 2lıga 2lıgb 3lıgdekı yuzlerce takım var burdakı oyuncularda tabı genc yasta kesfedılıp takımlara alınabılır..gs de emreden sonra bjkde sergenden sonra fenerde mujdattan sonra(25 sene oluo)devamlı oynayan bırı var mı??o yıllarda yabancı 2-3 tane idi..

Böyle umutsuz olursan tabii olamayız!!

Emre Belözoğlu'nu hatırla 17 yaşında UEFA'da oynamış 18 yaşında harika bir gol ile adını duyurmuştu..

Nasıl olmuştu..Güven vermek ve üzerine gitmek..

Ama bak Selman abi geçen sayfada ki yorumunda ne örnek vermiş..

Quote Originally Posted by demirhan1984
    Buraya bir örnek eklemek istiyorum: Bundan birkaç hafta önce Cristoph Daum bir basın açıklaması sırasında "Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım?" şeklinde çok talihsiz bir cümle kullandı.Şimdi Daum'a şunu sormak istiyorum: Ey Daum Alex'i Olcan'la yarıştırmak için gereken ortamı senin hazırlaman gerektiğini nasıl anlamazsın!Olcan'ı Alex'e rakip olacak şekilde senin yetiştirmen gerektiğini nasıl bilmezsin!Bu açıklamandan sonra Olcan'ın kulüpten ayrılmak istiyorum serzenişlerini hiç mi duymadın!Bu gencecik yeteneğin kendine olan özgüvenini nasıl kırarsın!!!Soruyorum size: Ligimizdeki birçok teknik adam bu zihniyete sahipken bir de sınırlandırmayı kaldırmak ne kadar mantıklıdır?
    -

Nesil
    2003

arkadaslar sız 3 buyuklerde genc oyuncu oynatmak kolaymı sanıosunuz..alt yapı deyıp duruosunuz,,tamam herhalde yonetıcıler akılsız degıldır altyapıdan oyuncu yetıstırmek yerıne yabancılara mılyon dolar vermeyi isteyerek yapmıo herhalde..
    Yoneticiler akilsiz degil ama kisa donemli dusunuyor. 3 buyuklerde genc oyuncu oynatilir. O oyuncu genc yasta gelip takima adapte olursa ve alt yapidan gelmis baska oyuncularin arasinda A takimina cikarsa, o genc oyuncu yabancilik cekmez. Ama kirk yamadan bir bohca takim kurup, sonra da aralarina takima yeni alinmis 19 yasinda bir gence haydi cik oyna dersen, o genc oyuncu her oyuncuya olabilecegi gibi yabancilik ceker. Ancak tecrubeli ve kendisini kanitlamis oyuncularda bu sorun daha azdir. O 19 yasindaki oyuncu son 3-4 senesini ayni oyuncularla antrenmanlara cikarak, hazirlik maclari yaparak gecirmise yabancilik cekmez ve cok daha cabuk takima oturur.

Ama tabii bu uzun sureli proje. Hemen simdi basarili olmak zorunda olan Daum gibi bir teknik direktorun bu aciklamalarini, yukarida yazdigim gibi, bu nedenle sasirtici bulmuyorum. Sonucta Daum seneye Fenerbahce'yi Avrupa'da biryerlere getirip, Turkiye'de sampiyon da yapip baska bir takima gitmek isteyecektir. Bunda basarili olmasinin en kolay yolunun da kadroya bir kac tane daha yabanci oyuncu getirmekten gectiginin farkinda ve kurallarin kendi cikarina gore degismesini istiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

turk futbolu sınırlamayla gelısemez..hasan kabze,semih,omer riza,kemal
    ,selcuk,volkan ve bunun gıbı bırcok oyuncu dort buyuklerde yedek dımı..
    dıyelımkı serbest kaldı yabancı sayısı o zaman nolcak..bu oyuncular gıdecek d
    aha ufak takımlarda oynıcak ve oynayarak gelıscek,,yedek bekleyerek degıl..
    Aslında dönüp dönüp aynı şeyleri tekrar ediyoruz.Farzedelim ki sınırlama kalktı.Sınırlama kalktığı zaman Anadolu kulüplerinin bu oyuncuları oynatacağını mı düşünüyorsun?Her ne kadar kabullenmesek de yabancı aşığı bir milletiz.Elbette Anadolu kulüpleri de bulacaktır ucuz kalitesiz yabancılar ve bu saydığın oyuncular yerine emin ol o kalitesiz yabancıları oynatacaklar.Sebep: Yabancı aşığıyız. Amaç:Tribüne taraftar çekmek

emre nıhat tugay nıe gelmıo trye gerı veya dıer
    gurbetcıler..para yerıne gelısmeyı tercıh edıp avrupada kalıo..su an 4 buyuklerdekı
    hıcbır oyuncu avrupaya gıtmek ıstemez..nıe!!dıl yok orda vergı var burda yok orda
    sımartılma yok burda var orda hocaya laf soleme yok burda var orda rekabet var
    burda yok...ee ıste bunlardan oyuncu gıtmıo burda kalıo ve zayıf takımlarla oynayarak
    gelısemıo..
    Bunların olmasının nedeni de Futbol Endüstrimizdeki çarpıklıklar ve geri kalmışlıklar.Bunu düzeltmemizin en temel yolu da saygın ve saygılı gençler yetiştirmek.Gençlere önem vermek.Hani bir söz vardır: "Ağaç yaş iken eğilir" diye...Sanırım bu söz bu anlattığımın özeti niteliğinde.

sankı muzemızde
    2 dunya kupası 3avrupa kuopası varda sımdı alamıoruz sankı bunları..
    Beterin beteri vardır.Şu an elimizde belki bu kupalar olmayabilir ama en azından az da olsa bir umudumuz var.Türkiye Milli Takımı dendiğinde yine de rakipleri az da olsa ürküten bir takımımız var.Ama emin ol ki eğer sınırlama şu vakit kalkarsa bu milli takımımızı arar olacağız.

son avrupa sampıyonu
    yunanıstanda da serbestlık var..oyuncu yer alamayınca gıdıo avrupaya top oynamaya..
    Aslında burada kendi düşüncelerine tezat bir cümle kurmuşsun.Bak demek ki sınırlama olmayınca da başarı olamayabiliyormuş.Bugün Yunanistan'ın hangi takımı Avrupa'da başarılı?Hangi oyuncusu çok büyük dünya kulüplerinde yıldız oyuncu niteliği taşıyor? Cevap: Koca bir hiç... Buradan da anlıyoruz ki sınırlamayı kaldırmak kesin başarı getirir diye bir kaide yok...

hep aynı seylerı soyluosunuz oyuncu yetısmeyecek mıllı takım kotu olcak dıe
    baska bı savunamnız yok..
    Başka bir savunmamız yok çünkü sınırlamanın kalkmasının istenmemesinin bu saydığın iki maddeden başka nedeni yok...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

abi daum böle bişi demişse çok salakça bi yorum yapmış bence. olcan geçen yıl yarım sezon oynamış olsaydi belkide şimdi alexle forma savaşı yapıyo olcaktı hatta tuncayın yerinde bile olabilirdi. ama daum maalesef ve maalesef sadece başarıya endekslenmiş bir adam. bunun düşüncesi ne biliyomusunnuz? bu adam diyoki aklından ben gelir fb yi şampiy10 yaparım sonrası beni ilgilendirmez. ben kariyerimde bi şampiy10luk daha yaşamış olrum die düşünüyo.
    ee bu adam nie şampiy10luğu riske edip futbolcu yetiştirsin. ben burdan herkese sölüyorum. fener altyapısından futbolcu yetişmesi için bu adamın gitmesi lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

fb daum dan oncede yaklasık 10 senedir yabancı sayısı artırılmalı demıstır..daum dedı dıe ortaya cıkan bı durum degıldır bu..daum bunu dıle getırdı dorudur,,cunku adam dogruları soyluyor..rıdvanın soledıgı bı soz var..şl şampıyonlugu turk takımları ıcın hayal..cok doru bı laf..ancak uefada bıseyler yapabılırız ama o da zor..ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen..

grubumuzda 1.olan ukraynanın en kral takımı shaktar da ya da kiev de tam 19 yabancı var..bızı eleyen ısvıcrenın en basarılı takımında yanı baselde 14 yabancı var..avrupa sampıyonu yunanlılarda serbestlık var..bızde sınırlama var ama basarı YOK..ıstersenız 3 yabancı olsun sız sanıomusunuz turk futbolu geliscek..gene dolarlar bosa akıcak..alt yapı dıceksınız ama o da uzun vadelı bı durum en az 7-8 sene..

Sen diyorsunki
    "ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen.."

o zaman sende Fenerlileri örnek alarak (Rıdvan,Daum) tartışma..

Ya da Avrupalıları..Çünkü biz farklıyız..Herkesin yaptığına özenmiyoruz..Kendi kuralllarımızı koruyoruz !!!
    -

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

beyler ben 13-14 yabancıyada karşıyım ama ingiliz sistemi bu durum için en iisi. zannediyorum bu fikre katılanlar olcaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Aslında dönüp dönüp aynı şeyleri tekrar ediyoruz.Farzedelim ki sınırlama kalktı.Sınırlama kalktığı zaman Anadolu kulüplerinin bu oyuncuları oynatacağını mı düşünüyorsun?Her ne kadar kabullenmesek de yabancı aşığı bir milletiz.Elbette Anadolu kulüpleri de bulacaktır ucuz kalitesiz yabancılar ve bu saydığın oyuncular yerine emin ol o kalitesiz yabancıları oynatacaklar.Sebep: Yabancı aşığıyız. Amaç:Tribüne taraftar çekmek
    kalkıp anadolu takımları bu oyunculardan daha kalıtelı bı adamı mılyon dolar verıp alcak halı yok herhalde tabıkıde oynatcak!!hasan kabze dıelım bursada oynuo bursa nıe onun yerıne yabancı alsın eksık yerıne adam alır!ayrıca ucuz kalıtesız yabancı dıosun sanırsam serbestlık gelırse bellı kıstaslar da gelcek ornegın mıllı olma gıbı demek kı bu tarz oyuncu gelmıcek!

Aslında burada kendi düşüncelerine tezat bir cümle kurmuşsun.Bak demek ki sınırlama olmayınca da başarı olamayabiliyormuş.Bugün Yunanistan'ın hangi takımı Avrupa'da başarılı?Hangi oyuncusu çok büyük dünya kulüplerinde yıldız oyuncu niteliği taşıyor? Cevap: Koca bir hiç... Buradan da anlıyoruz ki sınırlamayı kaldırmak kesin başarı getirir diye bir kaide yok...
    valla olımpyakos ve panathıanakos emın ol kı turk takımlarından daha basarılı sonuc alıo son ıkı yıldır..bu butce ısı para ısı becerı ısıdır..rıvaldo gs yerıne onları sectıyse bı bıldıgı vardır..

beceremedım beee cevap ısını yazmayı neyse ıdare edın artık

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Sen diyorsunki
    "ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen.."

o zaman sende Fenerlileri örnek alarak (Rıdvan,Daum) tartışma..

Ya da Avrupalıları..Çünkü biz farklıyız..Herkesin yaptığına özenmiyoruz..Kendi kuralllarımızı koruyoruz !!!
    arkadasım sen bu ulkemızı gozunde cok buyutme..kendı kuralları ıstedıgın kadar koy yasamak ıstıosan baskalarının kurallarına uycaksın!bu cok uzun bı konu ıstıosan bunu burda degıl sosyal konularda tartısalım..GLOBALlesme dıe bısey var bu durum ıste bunun sonudur..dısa kapalı olan herkes hersey zamanla yok olacak..neyse ısın futbol kısmına gelım..fenerbahce taraftarı bunu yıllardır savunuo tartısıo ben ornek verdım sadece..daum dedı dıe ıstemıoruz bız ya da ben!rıdvan guzel ornek vermıs bunu dıle getırdım..

bunu fb-daum dedı dıe dusunmeyın derken ıcınızdekı antifener dusunceısnı bırakıp dusunun lutfen dedım..bı fblı olarak bunu bana gerets ya da tıgana dese bende once o ısteedı dıe karsı gelırdsım ama sonra kendı acımdan degerlendırırım,,ben bunu soylemek ıstedım

Evet bir bildiği var bizde para yok
    -

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by FenerBahceLi
    beyler ben 13-14 yabancıyada karşıyım ama ingiliz sistemi bu durum için en iisi. zannediyorum bu fikre katılanlar olcaktır.
    cok dogru soyluosun..ayrıca sebest dıe 13-14 yabancı olcak dıe bı kaıde yok..ben ornegın fb ye bı sol kanat bı gobek oyuncusu bı de ortasaha sagı alırım..e sımdı 6 tane var ettı 9..tuncay onder volkan yerıne nıe adam adım paramı bosa mı atıcam atrıca bundan ıyılerı en az 7-8 mıo dolar bunları almaya para mı dayanır..

Nesil
    2006
    Yer

fb daum dan oncede yaklasık 10 senedir yabancı sayısı artırılmalı demıstır..daum dedı dıe ortaya cıkan bı durum degıldır bu..daum bunu dıle getırdı dorudur,,cunku adam dogruları soyluyor..rıdvanın soledıgı bı soz var..şl şampıyonlugu turk takımları ıcın hayal..cok doru bı laf..ancak uefada bıseyler yapabılırız ama o da zor..ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen..
    Bak bu konuya yazdığım mesajları dikkatle oku.Hepsinde ne yazdım biliyor musun?: "Sınırlama Fenerbahçe istiyor diye değil Milli takımımızın ve Türk oyuncuların başarısızlığından dolayı kaldırılmıyor" Yani senin dediğin gibi Fenerbahçe veya Daum istedi diye bakarak tartışmıyoruz olaya.

grubumuzda 1.olan ukraynanın en kral takımı shaktar da ya da kiev de tam 19 yabancı var..bızı eleyen ısvıcrenın en basarılı takımında yanı baselde 14 yabancı var..avrupa sampıyonu yunanlılarda serbestlık var..bızde sınırlama var ama basarı YOK..ıstersenız 3 yabancı olsun sız sanıomusunuz turk futbolu geliscek..gene dolarlar bosa akıcak..alt yapı dıceksınız ama o da uzun vadelı bı durum en az 7-8 sene..
    Hem yabancı sınırlamasının kalkmasından yanasın hem de az önceki gibi bu tarz örnekler veriyorsun.Yani senin burada yazdığından anlaşılan anlam: "Ben sınırlamanın kalkmasını istiyorum ama bakın işte sınırlama kalkan ülkelerin kulüpleri ne kadar başarısız" gibi birşey Bak işte senin de dediğin gibi bu saydığın ülkelerde sınırlama yok ama başarı da yok.Sebebi ise futbol endüstrilerinin geri kalmışlığı gelişemememişliğidir.Bizim Futbol endüstrimizin de gelişmemiş olduğunu düşünürsek demek ki sınırlama kalktığında bizim kulüplerimiz yine başarısız olacak gibi bir tez oluşturabiliriz.

Altyapının meyvesi en az 7-8 sene sonra alınır demişsin. Bir işe ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk bitirirsin. 7-8 sene sabredip 7-8 sene sonra gelecek milli başarıları mı istersin yoksa birdaha hiç gelmeyecek olan başarıları mı? Şu an sınırlamayı kaldırırsak 7-8 sonra "Milli takımımızı başarılı kılmak için gençlere önem verelim" diyeceğiz ve yatırım yapmaya başlayacağız.Ama 7-8 sene gecikmeli olarak...O yüzden iyisi mi şimdiden oyuncularımıza önem vererek 7-8 sonra çeşitli başarılarımızı keyifle seyretmek...

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

mıddlesbrough elemese basel yarı fınaldeydı ee sen bunu basarı saymıosan dıyebılecek bısey yok..ayrıca emır verır gıbı oku deme ıstersen tarz yanlıs oluo..ayrıca shaktar donets uefa da bızım takımlarımızdan daha basarılı olmustur..gecen sene kıev trabzonu elemıs şl de ya 2. ya 3 .olmustur..bunlar basarı bence sonucta bırı ukrayna dıerı ısvıcre takımı..ayrıca ben bunları serbestlık olan ulkelerın mıllı takımları bızden basrılı dıe ornek verdım..buyuk ulkelerı bosver dıosunuz dıe bunları soyledım..

Nesil
    2006
    Yer

kalkıp anadolu takımları bu oyunculardan daha kalıtelı
    bı adamı mılyon dolar verıp alcak halı yok herhalde
    tabıkıde oynatcak!!hasan kabze dıelım bursada oynuo bursa
    nıe onun yerıne yabancı alsın eksık yerıne adam alır!ayrıca ucuz
    kalıtesız yabancı dıosun sanırsam serbestlık gelırse bellı kıstaslar da
    gelcek ornegın mıllı olma gıbı demek kı bu tarz oyuncu gelmıcek!
    Bak orada ne yazmışım gördün mü?: "Yabancı aşığı bir milletiz.".... İşte bu yüzden Bursaspor Hasan Kabze yerine onun kalitesine yakın bir oyuncuyu oynatacaktır.Hasan Kabze gibi bir oyuncuyu Afrikadan çok ucuza getirebilirsin milyon dolarlara değil.Bu yüzden tribüne taraftar çekmek için Anadolu kulüpleri de yabancı oyuncuları oynatacaklardır.Çünkü bizdeki spor sorumlularının tamamı bu zihniyette.

valla olımpyakos ve panathıanakos emın ol kı turk
    takımlarından daha basarılı sonuc alıo son ıkı yıldır..
    bu butce ısı para ısı becerı ısıdır..rıvaldo gs yerıne onları sectıyse bı bıldıgı vardır..
    Eğer sen Olympiakos ve Panathinaikos'un yaptıklarını başarı olarak değerlendiriyorsan ben sana başka hiçbirşey demem.Rivaldo'nun niye Yunanistan'ı tercih ettiğini hemen söyliyeyim sana:

1.Olympiakos Galatasaray kadar üst düzey bir takım değil Rivaldo da artık üst düzey takımları kaldıramayacağının farkında

2.Yunan Ligi Türkiye Liginden daha alt seviye bir lig.Bu yüzden Rivaldo futbol yaşantısının son dönemlerinde kaliteli bir ligin vasat oyuncusu olmak yerine düşük bir ligin yıldız oyuncusu olmak istediğinden dolayı Olympiakos'u seçti...

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

yunan takımlarını bu kadar kucumseme..son yıllarda bız dıbe vururken onlar cıkısta kı su an bızım ustumuzdeler puan sıralamasında..neysee bız daha cok tartısırız ama karar deismeyecek..hayırlısı neyse o olsun..

Bak orada ne yazmışım gördün mü?: "Yabancı aşığı bir milletiz.".... İşte bu yüzden Bursaspor Hasan Kabze yerine onun kalitesine yakın bir oyuncuyu oynatacaktır.Hasan Kabze gibi bir oyuncuyu Afrikadan çok ucuza getirebilirsin milyon dolarlara değil.Bu yüzden tribüne taraftar çekmek için Anadolu kulüpleri de yabancı oyuncuları oynatacaklardır.Çünkü bizdeki spor sorumlularının tamamı bu zihniyette.

Eğer sen Olympiakos ve Panathinaikos'un yaptıklarını başarı olarak değerlendiriyorsan ben sana başka hiçbirşey demem.Rivaldo'nun niye Yunanistan'ı tercih ettiğini hemen söyliyeyim sana:

1.Olympiakos Galatasaray kadar üst düzey bir takım değil Rivaldo da artık üst düzey takımları kaldıramayacağının farkında

2.Yunan Ligi Türkiye Liginden daha alt seviye bir lig.Bu yüzden Rivaldo futbol yaşantısının son dönemlerinde kaliteli bir ligin vasat oyuncusu olmak yerine düşük bir ligin yıldız oyuncusu olmak istediğinden dolayı Olympiakos'u seçti...
    haklısn

Nesil
    2003

bunu fb-daum dedı dıe dusunmeyın derken ıcınızdekı antifener dusunceısnı bırakıp dusunun lutfen dedım..bı fblı olarak bunu bana gerets ya da tıgana dese bende once o ısteedı dıe karsı gelırdsım ama sonra kendı acımdan degerlendırırım,,ben bunu soylemek ıstedım
    Beim icimde hic bir anti-fener dusuncesi yok. Ama benim icimde birseyi yarim yamalak yapma antipatisi var. Eger bu 70 milyon nufuslu memleketten (hatta nufusun cogu genc yasta olan memleketten) futbolcu cikartamiyor ve bunun yerine biz gidip Marco Aurelio, Marcio Nobre, Stjepan Tomas, Alioum Saidou, Adhmed Hassan gibi orta sinif ve Avrupa'da rakip olarak gordugumuz takimlarin kadrolarina giremeyecek oyunculari getiriyorsak, yabanci limitinin yukseltilmesine gerek yoktur.

Dedikodulari dolasan transfer sitemine gore de bu futbolcularin hepsi transfer edilebilir oyunculardir (Saidou, Hassan ve Tomas'in yeterince milli mac oynamisligi var ve Aurelio ve Nobre Brezilya vatandasi oldugu icin serbest).

Yunanistan bize ornek teskil etmez cunku Yunanistan'in 0-14 yas gurubunda 790.000 erkegi, Turkiye'nin ise bu yas gurubunda 9 milyon erkegi vardir. Yunanistan, rekabet ortaminda hayatta kalabilmek icin yanabci transferini serbest birakmaya mecburdur cunku kaliteli oyuncu cikartabilecek nufusu yoktur. Ancak bu Turkiye icin soz konusu degildir.

Bu 9 milyon erkek Almanya (5.9 milyon), Fransa (5.7 milyon), Italya (4 milyon), Birlesik Krallik (5.4 milyon), Arjantin (5 milyon)'den daha fazladir. Nufusu Turkiye'nin iki kati olan Rusya ile de yaklasik ayni sayida 0-14 yas gurubunda erkek vardir. Bu kadar potansiyel olan bir ulkede neden biz bu potansiyeli elimizin tersi ile bir kenara itip, sadece laf ola Globablleselim? Bu nufus, bu insan Turkiye'nin degerli bir varligidir, rekabet ustunlugudur. Futbolcu ihrac etmek yerine neden ithal edelim ve bu rekabet ustunlugunu yok edelim?

yabancı sınırlamasının kalkmaması çok hayırlı oldu çünkü bu sınırlama kalksaydı fener kadrosunu yabancılarla dolduracaktı ve ligde heycan kalmıcaktı. ayrıca anadolu takımları yabancıya verecek para bulamazlar ve ligdeki kalite farkı giderek artar. ayrıca nic-39 verdiğinörneklerde grubumuzda lider olan ukraynanın kalitesini tartışırım ayrıca isviçre bizi şansa eledi kalıbımı basar biz bu takımlardan daha iyiyiz. yunan takımlarıda kesinlikle bizim takımlarımızdan daha başarılı değil. yabancı sınırlamasıyla ülkemiz dünya 3.sü olurken Galatasaray uefa ve süper kupayı aldı bence en sağlıklı bu şekilde kalması

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by perpetua5099
    Beim icimde hic bir anti-fener dusuncesi yok. Ama benim icimde birseyi yarim yamalak yapma antipatisi var. Eger bu 70 milyon nufuslu memleketten (hatta nufusun cogu genc yasta olan memleketten) futbolcu cikartamiyor ve bunun yerine biz gidip Marco Aurelio, Marcio Nobre, Stjepan Tomas, Alioum Saidou, Adhmed Hassan gibi orta sinif ve Avrupa'da rakip olarak gordugumuz takimlarin kadrolarina giremeyecek oyunculari getiriyorsak, yabanci limitinin yukseltilmesine gerek yoktur.

Dedikodulari dolasan transfer sitemine gore de bu futbolcularin hepsi transfer edilebilir oyunculardir (Saidou, Hassan ve Tomas'in yeterince milli mac oynamisligi var ve Aurelio ve Nobre Brezilya vatandasi oldugu icin serbest).

Yunanistan bize teskil etmez cunku Yunanistan'in 0-14 yas gurubunda 790,00 erkegi, Turkiye'nin ise bu yas gurubunda 9 milyon erkegi vardir. Yunanistan, rekabet ortaminda hayatta kalabilmek icin yanabci transferini serbest birakmaya mecburdur cunku kaliteli oyuncu cikartabilecek nufusu yoktur. Ancak bu Turkiye icin soz konusu degildir.

Bu 9 milyon erkek Almanya (5.9 milyon), Fransa (5.7 milyon), Italya (4 milyon), Birlesik Krallik (5.4 milyon), Arjantin (5 milyon)'den daha fazladir. Nufusu Turkiye'nin iki kati olan Rusya ile de yaklasik ayni sayida 0-14 yas gurubunda erkek vardir. Bu kadar potansiyel olan bir ulkede neden biz bu potansiyeli elimizin tersi ile bir kenara itip, sadece laf ola Globablleselim? Bu nufus, bu insan Turkiye'nin degerli bir varligidir, rekabet ustunlugudur. Futbolcu ihrac etmek yerine neden ithal edelim ve bu rekabet ustunlugunu yok edelim?
    oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..

alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..

ayrıca arklar lutfen artık mesajlarıma cevap yazmayın,,hep aynı seylerı farklı kısılere yazıorum ve gereksız alan kaplıorum..saygılar..

Nesil
    2003

oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..
    Listeledigim oyuncularin bir AC Milan, bir Man Utd veya Real Madrid kadrosuna olma sansi cok dusuk. (Dikkat edersen Appiah listemde yoktu) Ben rakip olarak bu takimlari gorurum cunku Avrupa'da basarili olmak icin bu takimlari yenebilmek gerekli.

Para sart? Fenerbahce Ariel Ortega'ya para vermek yerine alt yapiya yatirim yapsa, su anda o alt yapinin meyvelerini aliyordu. Belki de simdi yabanci limiti artsin diye teknik direktor, taraftar ve yonetim nagra atmiyordu. Alt yapidan Aydin, Ferhat, Gokhan Gulec gibi oyuncular cikartiyor ve Aurelio ve Nobre gibi oyunculara ihtiyac kalmiyordu. Onlarin yerine daha kaliteli oyuncular getirilebiliyordu. Tamamen gocebe toplum mantalitesi. Burada kullanilacak her turlu kaynagi harcadik, baska kaynaklar bulup onlari harcayalim. Planli ve programli sekilde yetistirmeye gerek yok, nasil olsa yabanci alabiliyoruz. Simdiyi kurtariyoruz ya sen ona bak. Gelecek? Allah kerim.

Bu arada Fenerbahce'nin alt yapiya simdi onem vermesine aldanmamak lazim. Bunun nedeni mecbur kalmalari. Sampiyonlar Liginde oynamak icin listeye alt yapidan cikmis 4 futbolcu koyma zorunlulugu oldugu icin mecburen yapiliyor. Yabanci transferini de kisarsan, mecbur kalip takimlar alt yapiya onem vermek zorunda. Hatta kadroda belli sayida alt yapidan yetismis oyuncu tutma zorunlulugu getirirse federayson daha da iyi olur. Kadro yerleri degerli oldugu icin mecburen takimlar alt yapiya onem verir.

alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..
    Alttan oyuncu neden gelmiyor? Hele bir gelsin, oynatma zorunlulugu olsun, ondan sonra yabanci transferi serbest birakilir. Ama yabanci transferi, alt yapidan oyuncu yetistirme ozurumuzu ortbas etmemeli. Avrupa'da basari mi istiyorsun? O zaman dok parayi alt yapiya ve yetistir. Takimlari alt yapidan oyuncu yetistirmek konusunda mecbur birakmak gerekli. Yabanci transferinin kisitlanmasinin nedeni de bu. Alt yapi duzelmeden de yabanci limitini yukseltmek Turk futboluna zarar verir.

Hayır bence kesinlikle kalkmamalı parası olan biçak hakem alacağı parayı transfere saklar(hemen anladınız dimi kimden bahsettiğimi) sonra %100 yabancı bi takımla yapar herşeyi başka hangi takımın işine yarayacak ki bu uygulama...

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Su ana kadar olan sınırlama bir fayda getirmedi, getirdi diyorsanız su halimize bakın.
    Ben hayde hersey serbest olsun demiyorum. Gerekli kurallar cercevesinde uygun bir cozum bulunmasından yanayım.

Sayfa 12 / 22 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon

Mesaj Yetkileri