1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: Fener Kadıköy'de Neden Hep Yeniyor?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Default Fener Kadıköy'de Neden Hep Yeniyor?

22 Aralık 1999´dan bu yana Şükrü Saracoğlu Stadı´nda oynanan tüm lig maçlarını onlar kazandı. 9 yılda 9 galibiyet alan 9 isme sorduk: Bu işin sırrı nedir?

1-WERNER LORANT
    Bana bu derbinin önemini imza atar atmaz söylemişlerdi. Sanki Fenerbahçe camiasında bu maç şampiyonluktan daha önemliydi. Bu yüzden futbolcular anormal derecede hırslı çıkıyor bu maçlara. Benim dönemimde de fazla ayrıntıya girmezdik karşılaşma öncesi. Herkes ne yapması gerektiğini zaten biliyordu. 6-0, kariyerimdeki en önemli galibiyetti.
    2-CHRİSTOPH DAUM
    Bu derbilerdeki en önemli özellik, iki takımın aralarındaki inanılması güç rekabet. Başka bir önemli nokta ise, bu kritik sınav öncesi, iki takımın daha önce aldığı sonuçların hiç önemli olmayışı. Yani Fenerbahçe formsuz, Galatasaray çok formda; bu sonuca hiç yansımıyor. Fenerbahçeli oyuncuların bu maç öncesi korkunç derecede motive olduklarına şahit oldum. Camia kenetlenip maçı beklerdi. Galatasaray galibiyeti, sıradan 2 maçı kazanmaktan daha önemliydi.
    3-ELVİR BALİÇ
    Transferimin bittiği gün, Galatasaray derbisini beklemeye başlamıştım. Çünkü bir Fenerbahçeli futbolcu için, kariyerindeki en önemli an, Galatasaray derbisi demişlerdi. Tüm yakınlarım, dostlarım bana bunu söyledi. Beklediğim o gün geldiğinde, söylenenlerin ne kadar gerçek olduğunu gördüm. O hava, o atmosfer, o ortam bambaşka.. Ve o ortamdan bir rakip olarak mutlu çıkmak çok zor, hatta imkânsız.
    4-PİERRE VAN HOOİJDONK
    Bu derbilerde benim en çok keyif aldığım nokta, futbolcunun üzerinde kurulan baskı. Derbi öncesi o kadar çok konuşuluyor ki; insanlar başka bir şey düşünmüyor. Zaten bu da doğal olarak oyunculara yansıyor. Hiç özel hazırlanmadık Galatasaray maçlarına. Muhteşem seyircinin desteğiyle zaten her şey lehimizde gelişiyordu. Diğer maçlarda yüzde 50 performans göstermeyen oyuncuların bu maçlarda seviyelerinin çok üstüne çıkması nasıl açıklanabilir ki!
    5-YUSUF ŞİMŞEK
    Fenerbahçe’nin yine galip gelmesi çok normal, çünkü yıllardır süregelen bir gelenek var. Sebebi bana göre bu! Fenerbahçeliler en kötü hallerinde bile daha farklı bakıyor derbiye. Galatasaraylılar, Fenerbahçeliler için çok ayrı bir rakiptir her zaman. Gazozuna bile olsa bu maçlar çok önemli. Stattaki atmosfer, kuşkusuz bizler için büyük avantajdı o dönemde.
    6-FATİH AKYEL
    Fenerbahçe’de oynarken hiç bir takım arkadaşım bu maçlara özel hazırlanmazdı. Buna gerek de yoktu, çünkü herkes bu kritik maçın kazanılması gerektiğini iyi biliyordu. Herkesin aklında sadece bir şey vardı: Bu maçı kazan, gerisi çok da önemli değil. Önemli olan Galatasaray’ı o statta yenmek. Stadın atmosferi zaten Galatasaraylı oyuncuları bunaltıyordu.
    7-KEMAL ASLAN
    Fenerbahçe’nin galip gelmesine hiç şaşırmadım. Aslında bu geleneğin neden 9 yıldır değişmediğini Fenerbahçeliler’den daha çok Galatasaraylı futbolcuların bilmesi gerekir. Bu soruyu onlar yanıtlayabilir. Çünkü onlara sanki bir şeyler oluyordu.
    8-VOLKAN DEMİREL
    Fenerbahçe formasının hakkını yine verdiğimizi düşünüyorum. Maçtan önce Galatasaray taraftarları “9 olur” demişler. İşte bu bizi inanılmaz hırslandırıyor. Az kalsın 9 Kasım’da biz 9 golü buluyorduk. Galatasaray maçları bizler için bayram havasında geçiyor. Tüm Fenerbahçeliler’in bayramını kutluyoruz...
    9-SELÇUK ŞAHİN
    Geldiğimden bu yana Saracoğlu’nda oynadığımız tüm maçları kazandık. Bazı insanlar inanmıyor ama, yeneceğimizden emindik. Şahsen ben, son derece rahattım. Kazanacağımızı biliyordum. Ligdeki ilk Galatasaray golüm oldu. Hayatımdaki en güzel gol oldu. Takım olarak bariz biçimde üstündük. Böyle de sürecek.
    Fanatik

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bu maçların motivasyonu çok farklıdır hele ki 100 yılı aşkın iki rakibin maçıysa bu motivasyon kat kat yükseliyor..dolayısıyla 3 büyüklerin kendi evindeki derbilerde ev sahipleri 1 adım önde başlıyor..[/B]
    Last edited by GeNç KaRTaL : 15.Kasım.2008 at 08:59

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Kendi sahandasın o kadar büyük bir saha ve bir o kadarda ateşLi seyirci geLde yeniLme

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

taraftar baskısı tabiki. Sorunun cevabı budur.

Bir de her sene çıkar Galatasaraylı futbolcular korkmuyoruz derler.
    Korkuyorsun işte ne korkmuyorum diyorsun.

Neden korkmadıklarını da şöyle açıklarlar.. Biz ne deplasmanlar gördük.

İyide senin gördüğün deplasmanda 80 bin kişi tiyatro izliyor sende babalar gibi oynuyorsun. Al bir hafta önce Benfica ya gösterdin yeteneklerini

Ama kadıköy öyle değilki. 55 bin kişi küfür ediyor. Hadi diyelim Benfica maçında da bir kaç kişi küfür etti. Biliyon mu portekizce? yooo

Ama kadıköy öylemi paso küfür hakaret. Madem etkilenmiyorsun neden 90 dakika ayakların titriyor. Nerde sene başından beri yaptığın verkaçlar duvar pasları. Daha ilk dakikada yaptığını sonrada yapsan çok rahat yenersin bu sene fenerbahçeyi...

Yok ama öyle bir baskı hissediyorlar ki enselerinde ayakları titriyor sağlıklı düşünemiyorlar. Gerçekten bu böyle.

Yahu en son Bülent dedi baskı hissetmiyoruz 6 tane yedik. Sonrada dedi 1 hafta sokağa çıkamadım. Eee hissediyormuşsun işte.

Bu yüzden fenerbahçe derbilerini ben maça falan benzetmiyorum. Hiç te futboldan falan zevk almıyorum
    büyük stres içinde oynamaya çalışan 22 adam. Bilimsel deney gibi. Bakalım bu baskı altında bu maç ne olacak.

Ne olabilir ki dengesiz dengesiz sonuçlar olacak.

Birde derlerki derbilerin skoru önceden belli olmaz. Marifet mi bu canım. Gazete dergi tv stat bi baskı kurarsınız gencecik adamların üstüne. Sonra ne futbol kalır ne zeka. Ot gibi maç izleriz
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Determinizm

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Galatasaray ' ın yenilmesinin en büyük sebeblerinden biri,Fenerbahçe taraftarının ŞükrüSaraçoğlu'nu Cehennem alanına çevirmesi.Galatasaray'ın psikolojisi bozuluyor,ve hatalar yapıyor.Defans hattımız zaten hatalı,ŞükrüSaraçoğlu'na gelince dahada büyük hatalar meydana çıkıyor..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

bence başlığın açılması konun tartışılması yerindeydi extensör kardeşim kendi düşüncesine göre güzel bir değerlendirmede bulunmuş..

türkiyede derbiler sahada üstün mücadelenin olduğu güzel futbol izlediğimiz..oyuncuların yeteneklerini konuşturduğu bir maçtan çok...bir sinir harbi bir kaos ortamı gibi geçiyor demek istemiş...

çok ta yerinde tespit...derbilerde gol de olsa farklı sonuçlarda alınsa hakkaattende derbilerde futbol değil adeta sinir harbi yaşanıyor...

ancak düzgün ve güzel yorumunu yanlış anlayan arkadaşlar olunca konu rayından çıkmış arda mevzuuda tamamen yerinden oynatmış tartışmayı...

arkadaşlar klasik olarak yapabileceğiniz senin takımın şöyle senin oyuncun böyle yaptı gibi kahveane tartışmalarını bırakmakta fayda var...

ardanın hareketleride yanlıştır...ona trübünden madde atanlar küfredenlerde yanlıştır...

hiçbir fenerli kardeşim şunu demesin: bu derbi bunda küfür olur...

hayır asla...ne derbi..ne diğer maçlar... kimse 22 adamın oynadığı adı oyun kendisi spor olan futbol maçı için bir başkasına küfür etme hakaret etme hakkına sahip değildir....

en kızdığım mevzuuda adamı çaresiz yakalayıp küfredenlere..mesela ardaya mı küfrediyorsun..hakememi küfrediyorsun..volkana küfrediyorsun seyirci milleti...

hadi o zaman çık karşısınada küfret...

erkeksen gel karşısında söyle...

öyle trübüne çıkacaksın..adamın sana bir şey yapamayacağını biliyorsun..cevap veremeyeceğinden faydalanıp küfür edeceksin...

bir de delikanlı milletiz diye övünürüz ama nerde...

kadıköydeki derbi maçı fenerbahçe taraftarı çok küfür etti az etti toplasan 1000 kişidir sözlerini de doğru bulmuyorum...1000 kişi değil 1 kişi bile etse onuda kınamak ve ayıplamak lazım...korumak ve küçümsemek değil...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Sinan abi kesinlikle haklı.Turksportal Türkiye'den Futbol forumunda gerçek manada futbol konuşulmuyor gerçekten.Konunun ilk mesajının konunun içeriğiyle alakası yok.Cevabı aranan soruya cevap verecek nitelikte değil.Onun üstünden bir sürü mesaj atılmış.Uzunca bir yazı yazmış Sinan abi.(Konu hakkında gayet objektifçe bir değerlendirme) Millet yazının tamamına yorum yapacağına 1 cümleyi çıkartıp onun üstüne defalarca mesajlar yazıyor.Bir tek Omana nikli abimiz (kusura bakmasın ismini bilmiyorum) Sinan abinin neler anlatmak istediği hakkında yorum yapmış.Ondan sonra konu küfürden Arsenal maçına gelmiş.Konunun başlığı neydi? Fenerbahçe'nin 9 senedir hep kazanmasının nedeni.Peki bunun nedenini açıklamak için objektifce yapılmış yorum sayısı? 1 elin parmaklarını geçmez.Fakat ben yinede konuyu kapatmayacağım.Konu ile alakası olmayan mesajları sileceğim.Ve sizden konu dışına sapmadan adam gibi objektifçe konu hakkında düşüncelerinizi yazmanızı bekleyeceğim.Çünkü yönetim olarak bu konudan rahatsızız ve bunun üstüne sonuna kadar gideceğiz.Bu yüzdende anlık çözümler yerine uzun vadede bu sorunu çözmeyi sağlayacaklar adımlar atmak istiyoruz.Umarım beklentim gerçekleşir fazla umudum olmasada..
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Konuyu kapat be Şemsicim çünkü sen kendi görüşüne göre silmişsin bütün mesajları herkesin farklı düşünceleri var bu konuyla ilgili onları kendine göre hiçse saymışsın zaten komple kapat daha iyi
    Tarık abi herkesin kendisine göre bir görüşü olabilir.Bunda bir sorun yok.Fakat bu görüşlerin konu içeriğiylede alakası olması lazım.Konunun başlığı Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'a karşı üstün oluşunun nedeni ne olabilir.Fakat silmediğim mesajlar haricinde hiç bir mesajda konu başlığıyla alakalı bir şey yoktu.Bir tarafta Fenerbahçe'nin bu maçları kazanıp diğer maçlarda yattığı söyleniyor,diğer yanda sadece bu maçı kazanmanın şampiyonluğa bedel olduğu,bir başka taraftan maçta küfür oldu mu olmadı tartışması var,o kadar kaymışki konu amacından Fenerbahçe'nin londra'ki Arsenal maçına kadar gitti düşün artık.Tüm bunların konu başlığıyla alakası var mı sence? Bence yok ve bu yüzdende sildim zaten hepsini.
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Tarık abi herkesin kendisine göre bir görüşü olabilir.Bunda bir sorun yok.Fakat bu görüşlerin konu içeriğiylede alakası olması lazım.Konunun başlığı Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'a karşı üstün oluşunun nedeni ne olabilir.Fakat silmediğim mesajlar haricinde hiç bir mesajda konu başlığıyla alakalı bir şey yoktu.Bir tarafta Fenerbahçe'nin bu maçları kazanıp diğer maçlarda yattığı söyleniyor,diğer yanda sadece bu maçı kazanmanın şampiyonluğa bedel olduğu,bir başka taraftan maçta küfür oldu mu olmadı tartışması var,o kadar kaymışki konu amacından Fenerbahçe'nin londra'ki Arsenal maçına kadar gitti düşün artık.Tüm bunların konu başlığıyla alakası var mı sence? Bence yok ve bu yüzdende sildim zaten hepsini.
    Yahu tamam Arsenal maçı oynana futbol falan bunlar çok apayrı şeyler ama bir konuyu tartışırkende sınır hiç aşılmayacak diye bir şey olamazki herkes. Örnekler verilerek tartışılır eh bu örnekler karşı tarafa yanlış geliyoırsa bu sefer onun üzerine gidilir. Bunun adı tartışmadır heyecanla yapılan bir şeydir.

Tamam çok alakasız mesajlarda vardı onların silinmesine bende asla karşı değilim ama yaklaşık 30 tane falan mesaj silmişsin bence hepside çok alakasız değildi. Ben bu kadarının silinmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Yahu tamam Arsenal maçı oynana futbol falan bunlar çok apayrı şeyler ama bir konuyu tartışırkende sınır hiç aşılmayacak diye bir şey olamazki herkes. Örnekler verilerek tartışılır eh bu örnekler karşı tarafa yanlış geliyoırsa bu sefer onun üzerine gidilir. Bunun adı tartışmadır heyecanla yapılan bir şeydir.

Tamam çok alakasız mesajlarda vardı onların silinmesine bende asla karşı değilim ama yaklaşık 30 tane falan mesaj silmişsin bence hepside çok alakasız değildi. Ben bu kadarının silinmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum
    Bu dediklerinin yanında konuyla ilgili bir kaç kelam edilseydi bahsini ettiğin mesajlarda durup düşünürdüm acaba silmelimiyim silmemelimiyim diye fakat tartışacağız diyede konu ile alakasız mesajlar yazılmasının bir manası yok bence.He şöyle bir şey yapılabilir.Bir konu açarsın.Dersin ki sizce bir derbi galibiyeti şampiyonluk kadar önemli midir yoksa değil midir diye onu orada tartışabilirsin.Bu konuda sınırsız özgürlüğü vardır bütün üyelerimizin.Fakat konu başlığı farklıyken gelip yine konu ile alakası olmayan mesajdan yola çıkarak konu dışında mesaj atılırsa bende görevim gereği bu duruma el koyarım.Çünkü biz burada bir düzeni sağlamak için varız.Neyse böyle karşılıklı mesajlaşarak bir yere varamayacağımız ortada.Üstlerime şikayet edersen mutlaka ilgilenip gereğini yapacaklardır Tarık abi.
    So what?
    Saike

Mesaj Yetkileri